Xiaomi 13 Ultra tuo maailman ensimmäisen muuttuvalla aukolla varustetun 1-tuumaisen kamerakennon Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomi 13 Ultra tuo maailman ensimmäisen muuttuvalla aukolla varustetun 1-tuumaisen kamerakennon

on yksi Kiinan suurimmista puhelinvalmistajista, mutta se ei ole vielä saavuttanut globaalia vaikutusta Samsungin tai OnePlussan kaltaisten brändien tapaan, vaikka läheltä se liipaakin jatkuvasti. Mutta muuttuuko tämä tilanne hyvinkin pian?

Xiaomi valmistautuu lanseeraamaan maailman ensimmäisen kamerapuhelinmarkkinoille tarkoitetun 1-tuumaisen kennolla, jossa on muuttuva aukko, sen uusimmalla puhelimella Xiaomi 13 Ultralla.

Puhelimessa on neljän kameran järjestelmä. Pääkamera, jossa on 1-tuumainen Sony IMX 989 -kenno ja muuttuva aukko. Tämä tarkoittaa sitä, että kameran aukkoa voidaan säätää valaistusolosuhteiden mukaan joko lisäämään tai vähentämään tallennetun valon määrää. Muuttuva aukko ei ole yleisesti saatavilla nykyisissä älypuhelimissa. Puhelimessa on myös 3,2-kertainen telekamera ja 5-kertainen periskooppi-telekamera. Lisäksi puhelimessa on laajakulmakamera.

Kiinassa Xiaomi 13 Ultra -puhelinta tullaan myymään alkaen 5999 juanin hintaan, joka on euroiksi käännettynä noin 800€. Todennäköisesti Euroopan hinnat tulevat olemaan huomattavasti korkeampia.

Xiaomin uuden taittuvanäyttöisen puhelimen speksejä vuosi verkkoon Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomin uuden taittuvanäyttöisen puhelimen speksejä vuosi verkkoon

Xiaomi Concept


ei tuhlaa aikaa seuraavan taittuvan puhelimensa, :n, parissa. Vuodot viittaavat laitteen kesäjulkaisuun, joka ylpeilee useilla parannuksilla edeltäjäänsä verrattuna.

GSMarena jakoi vuotaneita avainominaisuuksia sivustollaan. Mix Fold 4 lupaa huomattavasti vähentyneen taitoskohtien näytöllään, mikä on tervetullut päivitys käyttäjille. Lisäksi puhelimessa on innovatiivinen kaksisuuntainen satelliittiviestintä, mikä voi tehdä siitä luotettavan vaihtoehdon syrjäisillä alueilla.

Kestävyys vaikuttaa olevan keskiössä, vahvistetun saranan ja huhujen vesitiiviysluokituksen ansiosta. Xiaomi pakkaa myös mukaan räätälöidyn x-akselisen lineaarisen värinämoottorin, mikä todennäköisesti parantaa puhelimen haptista palautetta. Painon odotetaan olevan välillä 220g ja 240g, mikä tekee siitä suhteellisen kevyen taittuvaksi puhelimaksi.

Pinnan alla Mix Fold 4:n huhutaan olevan tehokas. Uusimman Snapdragon 8 Gen 3 -sirun odotetaan takaavan huippusuorituskyvyn. Kameran puolella 50MP kenno suurella aukolla liittyy todennäköisesti uuteen periskooppiobjektiiviin, ultralaajakulma-anturiin ja mahdollisesti toiseen teleobjektiiviin. Tallennusvaihtoehtoina voi olla jopa huikea 1TB yhdessä 16GB RAM:n kanssa, ja vaikuttavien teknisten tietojen täydentää 5,000mAh akku, joka tukee nopeaa 100W:n johdollista latausta.

Näiden ominaisuuksien perusteella Mix Fold 4 vaikuttaa arvokkaalta seuraajalta Mix Fold 3:lle, tarjoten houkuttelevan paketin taittuvan puhelimen harrastajille

Insta360 Ace Pro -toimintakamera haastaa tekoälyllä – 8K ja Leican optiikka Kommentit pois päältä artikkelissa Insta360 Ace Pro -toimintakamera haastaa tekoälyllä – 8K ja Leican optiikka

Insta360 Ace Pro

on tuomassa markkinoille huippulaadukkaan 8K-videoita tallentavan ja tekoälyä hyödyntävän Ace Pro -toimintakameran.

Mullistava Insta360 Ace Pro -toimintakamera mahdollistaa entistä älykkäämmän ja monipuolisemman videokuvauksen tekoälyn avulla. Lisäksi Leican kanssa yhdessä suunniteltu optiikka tuo kuvattuun materiaaliin ylivertaisen kuvanlaadun huippuluokan 1/1,3 tuuman kuvakennon, viiden nanometrin tekoälysuorittimen ja SUMMARIT -objektiivin avulla. Näin kuvaajat voivat nauttia upeista 8K/24fps- ja 4K/120fps-videoista, 48 megapikselin valokuvista sekä PureVideo-hämäräkuvauksesta.

Käytännölliset ratkaisut, kuten 2,4 tuuman käännettävä kosketusnäyttö ja akkujen PD-pikalataus, tuovat luovaan tekemiseen monipuolista joustoa. Käännettävästä näytöstä näkee aina kuvauskohteen, mikä tekee kuvien rajaamisesta ja kameran hallinnasta helppoa. Nopeasti ladattava akku puolestaan mahdollistaa jopa 100 minuutin kuvausajan. Tämä joustavuus tekee kamerasta uskomattoman hyödyllisen videobloggaamiseen, selfiekuviin, vaikeisiin kuvakulmiin ja monenlaisiin toimintakuvauksiin. Lisäksi magneettikiinnitysjärjestelmän avulla kameran voi kiinnittää nopeasti lähes mihin tahansa ja vaihtaa saumattomasti lisävarusteiden välillä.

Lyömätön kuvanlaatu kirkkaassa ja hämärässä

Ensiluokkainen 1/1,3 tuuman kuvasensori erottaa Insta360 Ace Pro -toimintakameran kilpailijoistaan. Suuri kuvasensori on tärkeä tekijä kameran kuvanlaadussa, koska se vangitsee enemmän valoa ja tarjoaa paljon paremman dynamiikan, jota tarvitaan nopeasti liikkuvissa tilanteissa ja haastavassa valaistuksessa. Lisäksi kameran objektiivi on suunniteltu yhteistyössä tunnetun kameratekniikan pioneeriyhtiö Leican kanssa.

Kameran ainutlaatuinen PureVideo-kuvaustila mahdollistaa laadukkaan kuvaamisen myös hämärässä. Kameran viiden nanometrin tekoälysuoritin hyödyntää räätälöityä AI-hermoverkkoa vaimentamaan kuvamateriaalin kohinaa selkeämmän kuvan saavuttamiseksi reaaliajassa. Kirkkaassa valaistuksessa kamera tuo lisää visuaalista ilotulitusta Active HDR -toiminnollaan, joka tuo yksityiskohdat esiin tasapainoisesti sekä kirkkailla että tummilla alueilla. Kamera toistaa tarkat ja täyteläiset värit, jotka ovat erinomaiset myös veden alla.

Tekoäly on avaintekijänä myös yleisessä kuvanlaadussa. Insta360:n tuotekehitystiimi on opettanut kameralle laskennallisia valokuvausmalleja, jotka perustuvat kameroiden ainutlaatuisiin objektiivi- ja anturitietoihin. Nämä mallit tukevat erityisesti 48 megapikselin kuvatilaa ja 4K/30fps-videotilaa PureVideo-toiminnolla. Ne parantavat sekä signaali-kohinasuhdetta että dynamiikkaa heikossa valaistuksessa ohittaen kaikki muut myynnissä olevat toimintakamerat.

Tekoälyllä uutta sisältöä helposti

Kamera on täynnä ainutlaatuisia, älykkäitä kuvausominaisuuksia, jotka hyödyntävät uusinta tekoälykehitystä. Täysin uudet AI Highlights Assistant -koosteet ja mukautettuihin avainsanoihin perustuva AI Warp -videomuokkaus muuttavat kuvaus- ja editointikokemuksen.

AI Highlights Assistant -koostetoiminto tunnistaa automaattisesti videotallenteen huippuhetket ja tuottaa niistä kameran sisällä kohokohtia sisältävän videon heti katsottavaksi. Näin sisällöntuottaja voi yhdistää kaikki jännittävät hetket yhdeksi uskomattomaksi yhteenvedoksi tai valita vain hetket, joista pitää, ja poistaa nopeasti kaikki tarpeettomat tallennustilan säästämiseksi.

AI Warp on toinen uusi luova työkalu, jolla esiasetettujen tai mukautettujen avainsanojen avulla voi lisätä videoihin dynaamisia tehosteita. Tämä tekoälyominaisuus on erittäin muokattavissa, mikä antaa materiaalille uskomattoman ainutlaatuisen uuden ulottuvuuden, joka perustuu mihin tahansa kuvaajan antamaan kehotteeseen.

Uudistettu Insta360-puhelinsovellus on myös täynnä edistyneitä tekoälyn parantamia muokkaustyökaluja, joilla voi automaattisesti muokata kuvattua sisältöä lopulliseen muotoonsa.

Toimintaa missä ja milloin tahansa

Vesitiivis Insta360 Ace Pro -toimintakamera kestää jopa 10 metrin syvyyden sellaisenaan. Lisäksi erikseen hankittavan sukelluskotelon avulla kameran voi viedä jopa 60 metrin syvyyteen. Lisäksi kamera toimii sujuvasti jopa -20 asteen pakkasessa tai +40 asteen helteessä, joten se sopii täydellisesti sekä talvi- että kesäolosuhteisiin.

Kamera hyödyntää Insta360:n huipputason FlowState-vakautustekniikkaa, mikä varmistaa, että videot pysyvät uskomattoman vakaina riippumatta toiminnan intensiivisyydestä. Lisäksi 360 Horizon Lock -toiminto pitää videon aina vaakasuorassa, vaikka kamera liikkuisi villistikin.

Hinta ja saatavuus

Insta360 Ace Pro -toimintakamera tulee myyntiin 499 euron hintaan. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten pikakiinnitysjalustoja, ND-suotimia ja erilaisia suojia ja koteloita.