Xiaomi päästää robottikoirat irti Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomi päästää robottikoirat irti

Maanantaina 14.8.2023 Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun esitteli yhtiön CyberDog 2 nimisen robottikoiran. Yrityksen toisen sukupolven nelijalkaisen robotin, jonka hintalapussa lukee tällä hetkellä 12 999 kiinan juania (1785 dollaria).

CyberDog 2 näyttää enemmän luonnolliselta koiralta verrattuna edeltäjäänsä, kertoi Lei. koulutti CyberDog 2:n 30 000 simuloitua tekoälykoiraa hyödyntäen saavuttaakseen erilaisia parannettuja liikkeitä, mukaan lukien hypyt, kumarrukset, käännökset ja nopea toipuminen kaatumisesta. Siinä on 12 mikroaktuaattoria nimeltään CyberGear, jotka mahdollistavat robotin juoksemisen 1,6 m/s nopeudella. Robotti tukee myös eleohjausta, ääniohjausta, esteiden väistämistä ja kasvojentunnistusta. Tällä hetkellä CyberDog 2 on rajoitettu myyntiin Kiinan markkinoilla.

Yrityksen mukaan robottikumppani on käynyt läpi yli 30 000 tekoälysimulaatiota oikeista koirista saavuttaakseen luonnollisemman ja elävämmän käytöksen. Se käyttää Ubuntu- ja ROS2-käyttöjärjestelmiä, ja alusta on tehty ”mahdollisimman avoimeksi lähdekoodiksi” houkutellakseen kehittäjiä. Sisäinen akku kestää arviolta noin 90 minuuttia ennen kuin se on ladattava uudelleen USB-C:n kautta.

Katso esittelyvideo uudesta kirputtomasta kaverista vaikkapa tästä alta:

Xiaomin uuden taittuvanäyttöisen puhelimen speksejä vuosi verkkoon Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomin uuden taittuvanäyttöisen puhelimen speksejä vuosi verkkoon

Xiaomi Concept


ei tuhlaa aikaa seuraavan taittuvan puhelimensa, :n, parissa. Vuodot viittaavat laitteen kesäjulkaisuun, joka ylpeilee useilla parannuksilla edeltäjäänsä verrattuna.

GSMarena jakoi vuotaneita avainominaisuuksia sivustollaan. Mix Fold 4 lupaa huomattavasti vähentyneen taitoskohtien näytöllään, mikä on tervetullut päivitys käyttäjille. Lisäksi puhelimessa on innovatiivinen kaksisuuntainen satelliittiviestintä, mikä voi tehdä siitä luotettavan vaihtoehdon syrjäisillä alueilla.

Kestävyys vaikuttaa olevan keskiössä, vahvistetun saranan ja huhujen vesitiiviysluokituksen ansiosta. Xiaomi pakkaa myös mukaan räätälöidyn x-akselisen lineaarisen värinämoottorin, mikä todennäköisesti parantaa puhelimen haptista palautetta. Painon odotetaan olevan välillä 220g ja 240g, mikä tekee siitä suhteellisen kevyen taittuvaksi puhelimaksi.

Pinnan alla Mix Fold 4:n huhutaan olevan tehokas. Uusimman Snapdragon 8 Gen 3 -sirun odotetaan takaavan huippusuorituskyvyn. Kameran puolella 50MP kenno suurella aukolla liittyy todennäköisesti uuteen periskooppiobjektiiviin, ultralaajakulma-anturiin ja mahdollisesti toiseen teleobjektiiviin. Tallennusvaihtoehtoina voi olla jopa huikea 1TB yhdessä 16GB RAM:n kanssa, ja vaikuttavien teknisten tietojen täydentää 5,000mAh akku, joka tukee nopeaa 100W:n johdollista latausta.

Näiden ominaisuuksien perusteella Mix Fold 4 vaikuttaa arvokkaalta seuraajalta Mix Fold 3:lle, tarjoten houkuttelevan paketin taittuvan puhelimen harrastajille

Xiaomi Mix Fold 3 tulee olemaan ohuin vaakasuuntainen taitettava laite tähän mennessä Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomi Mix Fold 3 tulee olemaan ohuin vaakasuuntainen taitettava laite tähän mennessä

Eilen Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun julkaisi kuvia tulevasta Mix Fold 3 -laitteesta ja vihjaili sen ohuesta muotoilusta. Yritys paljastaa nyt tarkempia lukuja ja joitakin lisätietoja uudesta taitettavasta, joka julkaistaan 14. elokuuta.

Mix Fold 3:n mitat ovat avattuna 4,93 mm ja taitettuna 9,8 mm. Vertailun vuoksi Mix Fold 2:n mitat olivat vastaavasti 5,4 mm ja 11,2 mm, kun taas nykyinen ohuin vaakasuuntainen taitettava laite, Honor Magic V2, on 4,7 mm ja 9,9 mm.

Xiaomi on valmis viemään Honorilta tittelin ja onnistui siinä laajalla saranoita uudelleen suunnittelemalla. Uusi sarana on valmistettu korkealujuusteräksestä ja kulumista kestävästä hiilikeramiikasta. Uusi 3-vaiheinen nivelvarsi on monimutkaisempi, siinä on 14 liikkuvaa osaa ja yhteensä 198 osaa, kun taas Mix Fold 2:n 2-vaiheisessa suunnitelmassa oli 8 liikkuvaa osaa yhteensä 87 osasta.

Sarana pystyy pitämään puhelimen puoliksi avattuna minkä tahansa kulman välillä 45° ja 135°. Sen kestävyys on testattu, ja se on todettu kestävän 500 000 taittoa.


Akun kapasiteetti ei ole tiedossa, mutta Xiaomi mainostaa, että puhelin kestää yli vuorokauden ajan. Vuodoista olemme nähneet, että se tukee 67 watin latausta langallisesti ja 50 watin latausta langattomasti.