Xiaomilta uusi ”hirviömäisen” tehokas kamerapuhelimen – 13 Ultra julkistetaan 18. huhtikuuta Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomilta uusi ”hirviömäisen” tehokas kamerapuhelimen – 13 Ultra julkistetaan 18. huhtikuuta

julkaisi juuri kasan kuvia uudesta Xiaomi 13 Ultra -puhelimesta virallisilla Twitter- ja Weibo-tileillään ja ilmoitti myös, milloin puhelin paljastetaan virallisesti.

Lanseeraustapahtuma pidetään samana päivänä sekä Kiinassa että kansainvälisesti, jolloin saamme vihdoin tietää sen hinnan sekä Kiinassa että kansainvälisesti. Kyseinen päivä on koittava 18.huhtikuuta, joten julkistus on jo ihan kulman takana.

Xiaomin teaser-kuva paljastaa, että puhelimessa on neljän kameran järjestelmä. Vaikka kaikki yksityiskohdat eivät ole vielä saatavilla, maailmalle on jo kantautunut joitakin tietoja Xiaomi 13 Ultra -puhelimen kamerajärjestelmästä. Puhelimessa on pääkamera, jossa on 1-tuumainen Sony IMX 989 -kenno ja muuttuva aukko. Tämä tarkoittaa sitä, että kameran aukkoa voidaan säätää valaistusolosuhteiden mukaan joko lisäämään tai vähentämään tallennetun valon määrää. Muuttuva aukko ei ole yleisesti saatavilla nykyisissä älypuhelimissa. Puhelimessa on myös 3,2-kertainen telekamera ja 5-kertainen periskooppi-telekamera. Lisäksi puhelimessa on laajakulmakamera.

Xiaomin uuden taittuvanäyttöisen puhelimen speksejä vuosi verkkoon Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomin uuden taittuvanäyttöisen puhelimen speksejä vuosi verkkoon

Xiaomi Concept


ei tuhlaa aikaa seuraavan taittuvan puhelimensa, :n, parissa. Vuodot viittaavat laitteen kesäjulkaisuun, joka ylpeilee useilla parannuksilla edeltäjäänsä verrattuna.

GSMarena jakoi vuotaneita avainominaisuuksia sivustollaan. Mix Fold 4 lupaa huomattavasti vähentyneen taitoskohtien näytöllään, mikä on tervetullut päivitys käyttäjille. Lisäksi puhelimessa on innovatiivinen kaksisuuntainen satelliittiviestintä, mikä voi tehdä siitä luotettavan vaihtoehdon syrjäisillä alueilla.

Kestävyys vaikuttaa olevan keskiössä, vahvistetun saranan ja huhujen vesitiiviysluokituksen ansiosta. Xiaomi pakkaa myös mukaan räätälöidyn x-akselisen lineaarisen värinämoottorin, mikä todennäköisesti parantaa puhelimen haptista palautetta. Painon odotetaan olevan välillä 220g ja 240g, mikä tekee siitä suhteellisen kevyen taittuvaksi puhelimaksi.

Pinnan alla Mix Fold 4:n huhutaan olevan tehokas. Uusimman Snapdragon 8 Gen 3 -sirun odotetaan takaavan huippusuorituskyvyn. Kameran puolella 50MP kenno suurella aukolla liittyy todennäköisesti uuteen periskooppiobjektiiviin, ultralaajakulma-anturiin ja mahdollisesti toiseen teleobjektiiviin. Tallennusvaihtoehtoina voi olla jopa huikea 1TB yhdessä 16GB RAM:n kanssa, ja vaikuttavien teknisten tietojen täydentää 5,000mAh akku, joka tukee nopeaa 100W:n johdollista latausta.

Näiden ominaisuuksien perusteella Mix Fold 4 vaikuttaa arvokkaalta seuraajalta Mix Fold 3:lle, tarjoten houkuttelevan paketin taittuvan puhelimen harrastajille

Xiaomi päästää robottikoirat irti Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomi päästää robottikoirat irti

Maanantaina 14.8.2023 Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun esitteli yhtiön CyberDog 2 nimisen robottikoiran. Yrityksen toisen sukupolven nelijalkaisen robotin, jonka hintalapussa lukee tällä hetkellä 12 999 kiinan juania (1785 dollaria).

CyberDog 2 näyttää enemmän luonnolliselta koiralta verrattuna edeltäjäänsä, kertoi Lei. koulutti CyberDog 2:n 30 000 simuloitua tekoälykoiraa hyödyntäen saavuttaakseen erilaisia parannettuja liikkeitä, mukaan lukien hypyt, kumarrukset, käännökset ja nopea toipuminen kaatumisesta. Siinä on 12 mikroaktuaattoria nimeltään CyberGear, jotka mahdollistavat robotin juoksemisen 1,6 m/s nopeudella. Robotti tukee myös eleohjausta, ääniohjausta, esteiden väistämistä ja kasvojentunnistusta. Tällä hetkellä CyberDog 2 on rajoitettu myyntiin Kiinan markkinoilla.

Yrityksen mukaan robottikumppani on käynyt läpi yli 30 000 tekoälysimulaatiota oikeista koirista saavuttaakseen luonnollisemman ja elävämmän käytöksen. Se käyttää Ubuntu- ja ROS2-käyttöjärjestelmiä, ja alusta on tehty ”mahdollisimman avoimeksi lähdekoodiksi” houkutellakseen kehittäjiä. Sisäinen akku kestää arviolta noin 90 minuuttia ennen kuin se on ladattava uudelleen USB-C:n kautta.

Katso esittelyvideo uudesta kirputtomasta kaverista vaikkapa tästä alta: