Xiaomin uudessa Mi 11 -puhelimessa on studiotason kameraominaisuudet Kommentit pois päältä artikkelissa Xiaomin uudessa Mi 11 -puhelimessa on studiotason kameraominaisuudet

Nouseviin teknologiayhtiöihin kuuluva Xiaomi on esitellyt uuden Mi 11 -älypuhelimen, joka on suositun Mi-tuoteperheen uusi lippulaivamalli. Mi 11 sisältää merkittäviä parannuksia edeltäjäänsä verrattuna, kuten Qualcomm Snapdragon 888 -piirisarjan, 108 megapikselin kolmoiskameran, elokuvamaisen äänen sekä 50 W:n langattoman latauksen.

Xiaomi Mi 11

Vapauta luovuutesi 108 megapikselin kolmoiskameralla ja kehittyneillä AI-elokuvatiloilla

Mi 11 on taskukokoinen elokuvastudio, joka muuttaa kokemattomammatkin valokuva- ja videoharrastajat elokuvaohjaaiiksi laadukkaan kolmoiskameransa avulla. Maailman tarkimmalla, 108 megapikselin resoluutioon yltävällä laajakulmalinssillä varustetun pääkameran avulla Mi 11 tallentaa erittäin kirkkaita ja yksityiskohtaisia kuvia, joita kelpaa verrata ammattitason DSLR- tai peilittömällä kameralla otettuihin kuviin. 13 megapikselin laajakulmakamera ja 5 megapikselin makrokamera täydentävät takakamerajärjestelmän, joka tarjoaa vaikuttavat maisema- ja lähikuvat sekä erinomaisen bokeh-efektin. 20 megapikselin etukamera on näyttöön upotettu, kehyksetön, ns. punch-hole-kamera. Laadukas kamera varmistaa, että puhelimen käyttäjä on parhaimmillaan ottaessaan selfiekuvia tai keskustellessaan videochatissa.

Mi 11 tuo hyödyllisiä uusia ominaisuuksia valo- ja videokuvaukseen. Parannetut yökuvausominaisuudet tuovat yökuvaustilan ei yhdelle, ei kahdelle vaan kolmelle kameralle: pääkameralle, laajakulmakameralle sekä etukameralle. Mi 11:n RAW-tason kohinanvaimennus nostaa videoyökuvauksen kokonaan uudelle tasolle ja mahdollistaa kirkkaamman videokuvan myös hämärässä. Kuusi yhdellä klikkauksella aktivoitavaa AI-elokuvatehostetta tekee taiteellisesta videokuvaamisesta vaivatonta. Esimerkiksi Parallel World kopioi ja kääntää näkymän luoden peilimaailman, ja Freeze Frame Video ”pysäyttää” tapahtumat videolla luoden todella vaikuttavan tehokeinon. Elokuvaharrastajat arvostavat Magic Zoom -tilaa, joka luo illuusion samanaikaisesti näkymää lähemmäs ja kauemmas zoomaavasta kamerasta. Tämä temppu tuli aikoinaan tunnetuksi jännityselokuvista.

Mi 11 tarjoaa studiotason kuvauksenhallinnan HDR10+ -tallennuksen ja uuden Pro Time-lapse -tilan turvin. Niiden avulla voi säätää suljinnopeutta, ISO-arvoa, aukkoa sekä valotusta, ja hallita kaikkein haastavimmatkin valaistustilanteet. Studiotason hallintaominaisuudet ulottuvat tekoälyominaisuuksien tukemaan editointiin asti. AI Erase 2.0:n avulla käyttäjät voivat poistaa tarpeettomat kohteet tai linjat kuvista yhdellä napautuksella.

Xiaomi Mi 11

Näe ja kuule kaikki yksityiskohdat

Mi 11 sisältää yhden markkinoiden parhaista näytöistä, joka on saanut A+ -arvosanan sekä paras näyttö -maininnan DisplayMatelta, maailman johtavalta näyttöjä arvioivalta taholta. Mi 11:ssä on ensiluokkainen 120 Hz:n ja 6,81 tuuman AMOLED DotDisplay -näyttö, joka on erinomainen katsella ja käyttää. Xiaomin edistyneimmässä näytössä on erittäin korkea WQHD+ -resoluutio ja 10-bittinen väritekniikka, jotka mahdollistavat henkeäsalpaavan selkeän kuvan ja tasaiset väriliu’ut. Yksinkertaisuus ja käytännöllisyys yhdistyvät Super Resolution -tekniikassa, joka päivittää matalaresoluutioiset WQHD+ -laatuisiksi ilman huolta kasvavasta datamäärästä.

480 Hz kosketusnäytetaajuudella ja näytön sisään rakennetulla sormenjälkitunnistimella varustettu Mi 11 on lukittavissa ja avattavissa nopeasti, eikä näytöllä erotu ylimääräisiä lovia tai kehyksiä. Tyylikkääseen ja kevyeen runkoon pakattu Mi 11 on ajattoman tyylikäs, ja se tarjoaa mukavan pyyhkäisykokemuksen sekä tuntuu miellyttävältä kädessä kaikilta sivuilta kaareutuvien reunojen ansiosta. Myös puhelimen tausta on lasia.

Harmon Kardonin suunnittelemien kaksoiskaiuttimien avulla Mi 11 toistaa laadukasta elokuvaääntä, ja Corning Gorilla Glass Victus -vahvistus suojaa sitä kalliilta vahingoilta. Mi 11:ssa on kaksinkertainen heijastuksenesto ja sen pinta hylkii sormenjälkiä. Mi 11 tulee saataville kahtena värivaihtoehtona: Midnight Grey ja Horizon Blue.

Xiaomi Mi 11

Pysy askeleen edellä maailman parhaan suorituskyvyn voimin

Mi 11 oli markkinoiden ensimmäinen Qualcomm Snapdragon 888 -piirisarjalla varustettu puhelin ja määritteli lippulaivapuhelimien suorituskykyvaatimukset uudelleen. Qualcomm Snapdragon 888 on Adreno 660 GPU:lla, kuudennen sukupolven Qualcomm AI -moottorilla ja X60-modeemilla asettanut premium-laitteiden suorituskyvylle uuden oletustason ja yhdistänyt tehokkaan AI-teknologian huippunopeaan -yhteyteen.

5 nanometrin prosessitekniikalla valmistettu Mi 11 on nopeampi ja tehokkaampi kuin edeltäjänsä. Laite tukee /120fps/-pelaamista, ja sen kahdeksanytiminen rakenne ja Arm Cortex-X1 -teknologia parantaa puhelimen suorituskykyä merkittävästi. 3200 MHz:n taajuudella toimiva LPDDR5-muisti on kohentanut tiedonsiirtonopeuden 5500 Mbps:sta 6400 Mbps:iin.

Uusimmalla LiquidCool-lämmönsiirtoratkaisulla varustettu puhelin soveltuu äärimmäistä suorituskykyä vaativaan pelaamiseen sekä muihin vaativiin toimenpiteisiin, mutta pysyy viileänä. Laitteen 4600 mAh:n akku ja hämmästyttävä kolmitasoinen latausjärjestelmä, joka sisältää 55 W:n langallisen ja 50 W:n langattoman latauksen, varmistaa sähkön riittävyyden kaikissa tilanteissa sekä mahdollistaa virran jakamisen 10 W:n teholla muihin laitteisiin.

Xiaomi on suunnitellut suuren yllätyksen kaikille pelien ystäville. Mi 11:n lanseeraus on samalla lähtölaukaus Xiaomin yhteistyölle vuoden 2020 suosituimman mobiilipelin Genshin Impactin kanssa. Mi 11 tarjoaa erinomaisen Genshin-suorituskyvyn, ja Xiaomi työskentelee Mi 11:stä lähtien yhdessä pelin kehittäneen MiHoYon kanssa tavoitteenaan tarjota puhelimiensa käyttäjille entistä paremman ja sujuvamman pelikokemuksen. Kerromme tästä lisää myöhemmin.

Xiaomi MIUI 12.5

MIUI-käyttöliittymä on aiempaa sujuvampi – esittelyssä MIUI 12.5

MIUI 12.5 on MIUI 12:een perustuva käyttöjärjestelmäpäivitys, jonka focus on järjestelmän optimoinnissa. Käyttöliittymän laajamittaisen uudistuksen jälkeen suorittimen käyttö väheni jopa 22 % ja taas virrankulutus 15 %.

Uusi käyttöjärjestelmäversio näkyy parhaiten kosketuseleissä, jotka ovat nyt sujuvampia kuin koskaan. Aikaisemmissa versioissa eleet ja muut tehtävät renderöitiin yhdellä säikeellä, mikä asetti suorittimen käytöstä kilpailevat tehtävät jonoon. Tällaisessa tilanteessa tehtävien suuri määrä aiheuttaa viiveitä. MIUI 12.5:ssä kosketuseleet saavat erilliset säikeet. Näin varmistuu, että tehtävät eivät häiritse toisiaan, eikä viivettä synny.

Toinen MIUI 12.5:n parannus on poistettavat järjestelmäsovellukset. Suurin osa uuden järjestelmän sovelluksista voidaan poistaa, tiettyjä järjestelmän ytimeen liittyviä sovelluksia lukuun ottamatta.

Ensimmäiset laitteet saavat MIUI 12.5 -päivityksen vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä. Näihin laitteisiin kuuluvat Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro ja Mi 11. Seuraavassa aallossa päivityksen vastaanottajiin liittyy 11 muuta Xiaomi-laitetta. Päivityksen julkaisuaikataulu tullaan julkaisemaan osoitteessa MIUI.com.

Mi 11 tulee saatavilla kahtena muistiversiona: 8GB+128GB ja 8GB+256GB. Laitteet käyttävät kehittynyttä LPDDR5 3200MHz RAM + UFS 3.1 -muistiteknologiaa. Laitteiden hinnat, saatavuus ja mallivalikoima Suomen markkinoilla ilmoitetaan myöhemmin.

Xiaomi haluaa osoittaa sitoutumisensa laadukkaiden tuotteiden tarjoamiseen ja tarjoaa Mi 11:n ostajille mahdollisuuden korjauttaa puhelimen näytön kertaalleen ilmaiseksi paikallisessa Xiaomi-huoltoliikkeessä ensimmäisen 12 kuukauden aikana laitteen hankinnasta.

Näyttö 6,81 tuumaa AMOLED DotDisplay TrueColor
20:9-kuvasuhde, WQHD+
120 Hz: n virkistystaajuus
480 Hz: n kosketusnäytetaajuus
Värikontrastisuhde: 5 000 000: 1 (tyypillinen)
900 nitiä (tyyp), 1500 nittiä kirkkaus (tyyp)
Väriasteikko: Tukee DCI-P3-väritarkkuutta
JNCD≈0,38 , △ E≈0,41
10-bittinen värisyvyys
10+, SGS Eye Care Display -sertifikaatti
Värivaihtoehdot Midnight Gray / Horizon Blue
Kotelo Corning® Gorilla® Glass Victus™
Mitat 164.3mm x 74.6mm x 8.06mm 196g
Suorituskyky Qualcomm® Snapdragon ™ 888
5 nm: n energiatehokas valmistusprosessi
Kahdeksanytiminen Arm Cortex-X1
AdrenoTM 660 GPU, 6. sukupolven Qualcomm® AI-moottori
X60-modeemi salamannopeaan -yhteyteen
Parannettu LPDDR5 3200 MHz RAM + UFS 3.1
Takakamera 108 megapikselin laajakulmakamera
1 / 1,33 tuuman kennokoko, f / 1,85, 7P-objektiivi – OIS, AF
0,8 μm pikselikoko, 1,6 μm 4-in-1 Super Pixel
13 megapikselin erittäin laajakulmainen kamera
123 ° FOV, f / 2.4-aukko
5 megapikselin telemacro-kamera
f / 2,4, AF (3 cm – 10 cm)
Etukamera 20 megapikselin selfie-kamera
0,8 μm pikselikoko, 1,6 μm 4-in-1 Super Pixel
f / 2.4-aukko
Yhteydet Kaksois-SIM, kaksois--valmiustila
Wi-Fi 6
Monitoiminen NFC- ja IR-blaster
USB Type-C
Lukitus Näytön sormenjälkitunnistin sykemittauksella
Kasvojen lukituksen avaaminen
Akku ja lataus 4600 mAh: n (tyypillinen) akku
55 W langallinen ja 50 W langaton pikalataus
10 W langaton lataus toiseen suuntaan
Äänet Kaksoiskaiuttimet, SOUND BY Harman Kardon
Hi-Res Audio -sertifikaatti
Langaton Hi-Res Audio -sertifikaatti
Moottori X-akselin lineaarinen värähtelymoottori
Käyttöjärjestelmä MIUI 12 (perustuu 10, 12.5 -versio tulossa)
Muistivaihtoehdot 8GB+128GB
8GB+256GB

Kommentoi

Realme julkaisi huippunopealla akkutekniikalla toimivat GT NEO 3 -älypuhelimet Kommentit pois päältä artikkelissa Realme julkaisi huippunopealla akkutekniikalla toimivat GT NEO 3 -älypuhelimet

Realme GT Neo 3

Maailman nopeimmin kasvava älypuhelinten valmistaja realme aloittaa uuden lippulaivamallistonsa myynnin Suomessa. Uusia realme GT NEO 3 -älypuhelimia tulee myyntiin neljä erilaista versiota: realme GT NEO 3 150W, realme GT NEO 3 80W, realme GT NEO 3T ja realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition.

realme GT NEO 3

Uuden realme GT NEO 3 -älypuhelimen ulkoasu on saanut inspiraationsa moottoriurheilusta ja legendaarisesta kuljettajasta, Carroll Shelbystä. Hän maalasi raidat huippuluokan urheiluautoon osoittaakseen intohimonsa vauhtiin vuonna 1965. realme GT NEO 3 -älypuhelimen ralliraidat näyttävät upeilta puhelimen urheiluauton kaltaisessa sinisessä tai valkoisessa takakuoressa. Lisäksi puhelin on saatavana asfaltinmustana ilman raitoja.

Vauhdinhurma ulottuu puhelimen ulkoasusta sen suorituskykyyn. realme GT NEO 3 -älypuhelimen akku latautuu maailman nopeimmin eli 50 prosentin lataus saavutetaan vain viidessä minuutissa 150 watin Ultradart-latauksella. TÜV Rheinlandin sertifioima lataustekniikka on suojattu 38 turvatoiminnolla ja erillisellä MCU-latausturvapiirillä. Lisäksi akun käyttöikä on pitkä eli sen kapasiteetti säilyy vähintään 80 prosentissa vielä 1 600 täyden lataus- ja tyhjennysjakson jälkeen, mikä on kaksinkertainen määrä alan standardiin verrattuna.

realme GT NEO 3 on ensimmäinen älypuhelin Euroopassa, joka sisältää MediaTek Dimensity 8100 -järjestelmäpiirin HyperEngine 5.0 -tekniikalla. Viiden nanometrin valmistusprosessiin perustuvassa järjestelmäpiirissä on neljä CortexA78-ydintä ja neljä CortexA55-ydintä, jotka toimivat 2,85 ja 2,0 gigahertsin nopeudella. Nämä ytimet tekevät puhelimesta suorituskykyisen ja näyttö saavuttaa vakaan 90 kuvan ruudunpäivitysnopeuden sekunnissa. Puhelimen HDR 10+ -sertifioitu näyttö perustuu 6,7 tuuman AMOLED-paneeliin, jonka virkistysnopeus on 120 hertsiä. Näytön ja puhelimen rungon välinen suhde on 94,2 prosenttia, joten puhelimen reunat ovat ennätyksellisen ohuet.

realme GT NEO 3 -älypuhelimessa on laadukas kolminkertainen kamerajärjestelmä. Pääkamerassa on huippulaadukas 50 megapikselin Sony IMX 766 -kuvakenno. Lisäksi kamerassa on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmaobjektiivi ja kahden megapikselin makro-objektiivi. Näillä voidaan ottaa eloisia valokuvia ja videoita kaikissa olosuhteissa.

realme GT NEO 3T

realme GT NEO 3T jatkaa lippulaivamalliston moottoriurheiluteemaa takakuoren keltaisella tai valkoisella ruutulippukuvioinnilla. Puhelimen latausnopeus on oman hintaluokkansa nopein saavuttaen 50 prosentin latauksen 12 minuutissa 80 watin SuperDart-latauksella.

Huippupuhelimista tuttu Snapdragon 870 5G -järjestelmäpiiri tarjoaa realme GT NEO 3T -älypuhelimelle suorituskykyä kaikkeen käyttöön – myös paljon tehoa vaativaan pelaamiseen. Nopea 120 hertsin AMOLED-näyttö takaa laadukkaan kuvan kaikkeen käyttöön 6,62 tuuman koossa ja 1 300 nitin kirkkaudella.

Myös realme GT NEO 3T -älypuhelimessa on laadukas kolminkertainen kamerajärjestelmä. Pääkamerassa on 64 megapikselin kuvakenno. Lisäksi kamerassa on 119 asteen ultralaajakulmaobjektiivi ja neljän senttimetrin makro-objektiivi.

realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition

realme jatkaa teemapuhelimien kehitystä ja tällä kertaa yhteistyö jatkuu Dragon Ball Z -animesarjan kanssa. Rajoitettu erä realme GT NEO 3T -älypuhelimia tulee saataville Dragon Ball Z -ulkoasulla ja sisällöllä, joka henkii legendaarista japanilaista animetunnelmaa. Puhelimen takakuori on koristeltu näyttävällä animegrafiikalla ja käyttöliittymää, taustakuvaa sekä kuvakkeita on muokattu tuomaan pelaajille itämaista taistelutahtoa.

Hinta ja saatavuus

realme GT NEO 3 tulee myyntiin 150 watin latauksella ja 12+256 gigatavun muistilla sekä 80 watin latauksella ja 8+256 gigatavun muistilla 699 ja 599 euron suositushintoihin. realme GT NEO 3T tulee myyntiin 80 watin latauksella 12+256 gigatavun ja 8+256 gigatavun muistilla 469 ja 429 euron suositushintoihin. realme GT NEO 3T Dragon Ball Z Edition tulee myyntiin 80 watin latauksella 8+256 gigatavun muistilla 499 euron suositushintaan.

Kommentoi

Realmen uusi GT NEO 3 -älypuhelin rikkoo lataamisen nopeusennätyksiä Kommentit pois päältä artikkelissa Realmen uusi GT NEO 3 -älypuhelin rikkoo lataamisen nopeusennätyksiä

Realme GT NEO 3

Maailman yksi nopeimmin kasvavista älypuhelinten valmistajaista, Realme rikkoo ennätyksiä uuden GT NEO 3 -älypuhelimen latausteholla. Puhelin on saapumassa Suomen markkinoille myöhemmin.

Tehoa, tyyliä ja nopeutta tarjoava realme GT NEO 3 -älypuhelin käyttää vallankumouksellista 150 watin UltraDart-lataustekniikkaa. Tämä latausennätykset uusiksi pistänyt tekniikka mahdollistaa akun tyhjästä 50 prosentin varaukseen lataamisen vain viidessä minuutissa.

Puhelinten ja kameroiden suorituskykyä ja nopeutta riippumattomasti arvioiva DXOMARK-palvelu on antanut realme GT NEO 3 -puhelimelle peräti 121 pistettä latausnopeudesta. Tämä tekee puhelimesta nopeimmin latautuvan älypuhelimen. Vertailun vuoksi jälkeen jäävät esimerkiksi realme GT NEO 2 5G ja Apple iPhone 13 Pro Max selvästi vaatimattomimmilla 101 ja 73 pisteillään.

Puhelinten latausnopeudesta onkin tullut yksi eniten kilpailluista ominaisuuksista, sillä akunkesto ja sen lataamiseen tarvittava aika vaikuttavat kaikkeen puhelinta käytettäessä. Kun akunkestosta ei tarvitse nopean latauksen ansiosta välittää, se tuo helpotusta vaativaankin käyttöön. Tämä mahdollistaa puhelinten nopean lataamisen esimerkiksi julkisilla paikoilla ilman tuskallista odottelua.

GT NEO 3 on varustettu mukautuvalla kahden sirujärjestelmän UltraDart-tekniikalla, joka 4:2-tehoarkkitehtuurin kanssa nopeuttaa lataamista ja vähentää hukkasähköä. Teknologia myös vähentää lataamisesta syntyvää lämpöä. Kahden erillisen 2 250 milliampeeritunnin akkukennon ansiosta puhelimen akun teho on vaikuttavat 4 500 milliampeerituntia. Kahden erillisen kennon rinnakkainen käyttö osaltaan nopeuttaa akuston lataamista.

Realme huolehtii myös akun käyttöturvallisuudesta. Akustossa onkin peräti 38 erilaista suojaustoimintoa, joiden ansiosta lataus katkaistaan automaattisesti mahdollisen häiriön ilmaantuessa. TÜV Rheinlandin sertifioima pikalatausjärjestelmä on turvallinen ja huoleton käyttää. Myös puhelimen pikalaturissa on automaattinen turvatoiminto, joka kytkee latauksen pois päältä mahdollisen häiriön havaitessaan.

Puhelimen kestävä ja nopeasti latautuva akku säilyttää hyvin varauksensa. Tämä tarkoittaa vähintään 80 prosentin varausta vielä 1 600 täyden latauskerran jälkeen, mikä on kaksinkertainen määrä tyypilliseen puhelinakkuun verrattuna. Akusto onkin suunniteltu kestämään vaativan 5G-yhteystekniikan kuormitusta puhelimen eliniän ajan.

Hinta ja saatavuus

Realme GT NEO 3 -älypuhelimen tarkat ominaisuudet, hinnoittelu ja toimitusajat Suomessa vahvistetaan lähiaikoina.

Kommentoi