Yhden aikakauden loppu – Apple lopettaa iPodin valmistuksen Kommentit pois päältä artikkelissa Yhden aikakauden loppu – Apple lopettaa iPodin valmistuksen

iPod

on ilmoittanut lopettavansa iPod -musiikkisoittimien valmistamisen viimeisimpään Touch -malliin.

Viimeisintä seitsemännen sukupolven Touch -soitinta tullaan myymään niin kauan kun laitteita riittää.

Ensimmäinen iPod -musiikkisoitin julkaistiin vuonna 2001 ja se mullisti nopeasti kannettavien musiikkisoittimien markkinat kekseliäällä käyttöliittymällään ja isolla tallennustilallaan.

Vuoteen 2007 mennessä iPod -laitteita oli myyty yli 100 miljoonaa kappaletta ja samana vuonna lanseerasi ensimmäisen iPhone -puhelimensa.

Kommentoi

Xsollan videopelien maksupalvelu tarjoaa mahdollisuuksia pelinkehittäjille Kommentit pois päältä artikkelissa Xsollan videopelien maksupalvelu tarjoaa mahdollisuuksia pelinkehittäjille

Xsolla

Xsolla, maailman johtava videopelien maksupalvelutarjoaja, pystyy tarjoamaan luokkansa parhaita ratkaisuja, jotka auttavat kehittäjiä hyötymään uusista sovelluskauppoja ja muita maksutapoja koskevista uutisista.

odotti tätä valtavaa mullistusta aiemmin tänä vuonna, kun julkaisimme useita tuotteita, joita osa maailman suurimmista peliyhtiöistä käyttää tuoton lisäämiseen ja läheisemmän suhteen rakentamiseen mobiili- ja PC-pelaajiensa kanssa. Olemme nyt yhdistäneet nämä tuotteet ja opit uudeksi elegantiksi ratkaisuksi nimeltään Xsolla Web Shop for Mobile Games”

sanoi Chris Hewish, Xsollan puheenjohtaja

Web Shop for Mobile Gamesin kautta kehittäjät voivat odottaa 40 prosentin kasvua liikevaihtoon ja tavoittaa uusia pelaajia uusilla maantieteellisillä alueilla, joille he eivät ole aiemmin päässeet. Tämä ratkaisee monia kehittäjien kohtaamia ongelmia, kuten löydettävyyden, laskevat voittomarginaalit, käyttäjäkokemuksen hallinnan puute, paikallisten maksutapojen käyttö, pelien välinen markkinointi, tehokkaampi käyttäjähankinta, tehokas yhteistyö somevaikuttajien ja tekijöiden kanssa sekä paljon muuta.

Kolme alaa mullistavaa ilmoitusta tekevät tästä mahdollisuudesta ajankohtaisemman kuin koskaan.

Kun tämä yhdistetään siihen, että sekä että ilmoittivat selkeästi, että alustojen väliset pelit voivat myydä pelinsisäisiä ostoksia mobiilisovellusten ulkopuolella, kehittäjille aukeaa paikka avata maailmanlaajuinen myyntipotentiaali, kasvattaa tuottomarginaalia ja rakentaa vahvempi suhde pelaajiinsa.

Yoshio Osaki, IDG Consultingin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoi näin lausunnossa Xsollalle: ”Vaikka onkin vielä aikaista määrittää kuinka paljon -päätös voi vaikuttaa, tämä on positiivinen ensi askel kuluttajien vaihtoehtojen laajentamiseen sekä monetisaatio- ja liiketoimimallien joustavuuden lisäämiseen kehittäjille, jotka tarvitsevat sitä suuresti. Uskomme, että tämä on kokonaisuudessaan positiivinen asia alalle, mutta toteutus ja käyttöönotto niin Applen kuin kehittäjien puolelta on ratkaisevassa asemassa.”

Pelien maksupalvelujen asiantuntevuutta, johon voi luottaa

Xsollan vankat ja voimakkaat työkalut ja palvelut ovat auttaneet videopelikehittäjiä ja julkaisijoita markkinoimaan, myymään, yhdistämään ja optimoimaan pelejään maailmanlaajuisesti yli 16 vuoden ajan, ja yhtiö tutkii pelialan muutoksia huolellisesti, jotta se pystyy varmistamaan kumppaneilleen menestyksen jatkumisen.

Vuonna 2020 digitaaliset ja mobiililompakot kattoivat noin 45 prosenttia maailman sähköisen kaupankäynnin maksutapahtumista, mikä teki sähköisestä lompakosta maailman suosituimman maksutavan. Tämän luvun odotetaan kasvavan yli 60 prosenttiin vuonna 2025. Kuluttajat maksavat todennäköisemmin mobiililompakoilla Malesian ja Intian kaltaisissa maissa sekä muilla alueilla, joissa luottokortit eivät ole ensisijainen maksutapa. Web Shop -ratkaisua käyttämällä kehittäjät pääsevät välittömästi käsiksi yli 700 maksutapaan, mukaan lukien Kaakkois-Aasian suosituimmat maksutavat.

Web Shopin avulla autamme pelinkehittäjiä miettimään ja skaalaamaan pelejään useille alustoille, jolloin he voivat laajentaa liiketoimintaansa uusille markkinoille ja kasvattaa yleisöään”, sanoi Anton Zelenin, Xsollan pelimaksutapahtumien johtaja. ”Mahdollisuudet ovat yhä suurempia, ja olemme nähneet upeita menestystarinoita kumppaneilta, jotka ovat ottaneet tämän ratkaisun käyttöön.”

Miten auttaa pelijulkaisijoita?

Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä Xsollan työkaluja ja palveluita mahdollistaa sen, että käyttäjät lisäävät virtuaalivaluuttaa ja virtuaaliesineitä tileilleen käyttämällä haluamaansa paikallista valuuttaa ja maksutapaa useiden kielten näyttötuella. Lisäksi ratkaisu antaa kehittäjille työkalut pidentää mobiili- ja jopa PC-pelien elämää sovelluskauppojen ulkopuolelle ja muille alustoille.

Web Shop on paljon muutakin kuin vain pelinsisäisten ostoksien myymistä hallittavissa olevan, brändin mukaisen paikan kautta. Tämä ratkaisu tarjoaa useita etuja kehittäjille ja julkaisijoille ympäri maailman, kuten:

 • Säästöjä alustamaksuista. veloittaa vain 5 % plus kanavan käsittelymaksut, jolloin pystyt saamaan enemmän tuottoa ja säästämään jopa 20 % maksutapahtumaa kohden.
 • Pääse uusille alueille ja lisää liikevaihtoa. Saavuta pelaajia yli 250 maassa ja anna heidän käyttää haluamaansa paikallista maksutapaa Xsollan yli 700 maksutavan avulla, sillä tuttua maksutapaa käyttävät pelaajat kuluttavat enemmän.
 • Suurempi asiakaspysyvyys tietyissä maissa ja alueilla, kuten Kaakkois-Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa, missä luottokortit eivät ole ensisijainen maksutapa.
 • Valuutan täydentäminen verkossa. Lisää mahdollisuus valuutan täydentämiseen, jonka avulla pelaajat voivat lisätä virtuaalitavaroita, kuten valuuttaa ja esineitä. He voivat myös hallita tilauksiaan ja nostaa tai laskea niiden tasoa eri alustoilla.
 • Helppo FastTrack-integraatio. Käytä API-kutsuja ja tuo esinekatalogisi Xsollaan, jotta voit aloittaa myynnin heti.
 • Tuki koko pelivalikoimallesi. Avaa kasvumahdollisuudet useille peleille yhdellä online-kokemuksella ja ota käyttöön peliostokset verkossa, kun porttaat pelin tai pelit verkkoon.
 • Vähennä riskejä. Älä murehdi paikallisista veroista, arvonlisäveroista ja muista maksuista tai COPPA-, GDPR- ja muista säännöksistä, sillä vastuullisena myyjänä hoitaa kaiken kehittäjien ja julkaisijoiden puolesta.
 • Petosten valvonta. Käy kauppaa turvallisesti luokkansa parhaalla petoksia estävällä järjestelmällä, joka on luotu pelialaa varten ja joka pystyy tehokkaasti estämään 99 prosenttia vilpillisestä käyttäytymisestä.
 • Ymmärrä pelaajien käytöstä. Tietojen omistaminen ja käsitys pelaajien mieltymyksistä auttaa suorittamaan tehokkaampia markkinointikampanjoita, joilla voit saavuttaa uusia pelaajia, ja antaa nykyisille pelaajille sitä, mitä he haluavat pelissäsi.
 • Sisäinen somevaikuttajien markkinointi. Luo suorituksiin pohjautuvia somevaikuttajakampanjoita verkkokauppasi mainostamiseksi uusille käyttäjille tuotonjaolla ja kuponki-/käteispalautusmahdollisuuksilla pelaajille tekijämerkinnöillä ja sisällöllä.
 • Parempi käyttäjähankinta. Hallitse käyttäjähankintaprosessia sähköisellä kampanjalla, joka tarjoaa paremman löydettävyyden globaalilla skaalalla.
 • Mukautettu brändikokemus. Luo mukautettu, brändin mukainen kokemus pelillesi ja pelaajillesi sen sijaan, että joudut tyytymään sovelluskauppojen tarjoamaan hallintaan ja rajoituksiin.
 • Fyysisiä tavaroita. Voit luoda sähköisen kaupankäyntikokemuksen mainostaaksesi ja myydäksesi tavaroita faneillesi.
 • Lahjaostoja ja kampanjoita. Kasvata keskimääräistä käyttäjäkohtaista tuottoa markkinointikanavien kautta lahjaostoksilla ystäville ja perheelle, mukautetuilla paketeilla, aleilla, bonus- ja käteispalautuskupongeilla, päivityksillä ja muulla.

Mobiilipelien tulevaisuus on jännittävä. On lukuisia mahdollisuuksia luoda uutta liikevaihtoa ja laajentaa yleisöä mukautetulla, monen alustan kokemuksella, joka täyttää pelaajien tarpeet ja halut. App Storeen ehdotetuissa muutoksissa ja kaikissa tulevissa sovelluksensisäisten ostosten muutoksissa näkee mahdollisuuden lisätä pelialan kasvua nykyisten ja tulevien kumppaniensa kanssa.

Kommentoi

Huhujen mukaan Apple olisi työstämässä Switchin kaltaista konsolia Kommentit pois päältä artikkelissa Huhujen mukaan Apple olisi työstämässä Switchin kaltaista konsolia

Uusimpien huhujen mukaan teknologiajätti Apple työstäisi kaikessa hiljaisuudessa uutta pelikonsolia, joka olisi hyvin samankaltainen suositun Nintendo Switch -konsolin kanssa.

Konsoli ei olisi yhtiön historian ensimmäinen, sillä Apple on julkaissut vuonna 1996 Apple Bandai Pippin -konsolin. Bandai Pippin ei valitettavasti noussut suosioon pelaajien keskuudessa ja laitteen valmistus lopetettiin Steve Jobsin palattua yhtiön johtoon.

Huhu on lähtöisin korealaiselta foorumilta ja tällä hetkellä väitteille ei ole pahemmin todisteita. Korealaisen Clien -sivuston mukaan Apple kehittäisi uutta hybridikonsolia, joka käyttäisi yhtiön suunnittelemaa täysin uutta prosessoria. Siru olisi suunniteltu varta vasten pelaamisen ja tukisi myös säteenseurantaa. Konsoli tukisi myös kolmannen osapuolen valmistajien ohjaimia. 

Raportit kertovat Applen neuvottelevan myös peliyhtiö Ubisoftin kanssa konsolille mahdollisesti kehitettävistä yksinoikeuspeleistä. Pelikonsolin valmistaminen olisi yhtiölle järkeenkäypä liike, sillä Apple ylläpitää jo tällä hetkellä suosittua Apple Arcade -palvelua. Yhtiön ja iPhone -laitteet ovat suosiossa mobiilipelaajien keskuudessa, mutta mikään Applen laitteista ei ole suunniteltu alusta alkaen pelaamiseen.

Kommentoi