Yhdysvaltain armeija tavoittelee nuorten kiinnostusta: armeijalle oma e-urheilun tiimi Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdysvaltain armeija tavoittelee nuorten kiinnostusta: armeijalle oma e-urheilun tiimi 23

Yhdysvaltain armeija pyrkii herättämään nuorten kiinnostusta toimintaansa, joten se perustaa e-urheilulle oman tiimin. Tiimin värvääjä Ryan Meaux kertoi Stars and Stripes -sivustolle tiimistä, joka tulee edustamaan Yhdysvaltojen armeijaa pelikisoissa sekä tuo armeijan lähemmäksi nyky-yhteiskuntaa.

Armeijan kiinnostus on ollut vähäistä, ja kuluvana vuonna se jäi värväystavoitteestaan noin 7 500 sotilaan verran. Tilanteen tajunnut sihteeri Marshall Williams sanoi, että on aika heittää vanhat keinot syrjään, sillä nykyiset potentiaalit ovat hyvin erilaisia aiempaan verrattuna. E-urheilun oman tiimin perustaminen lisää armeijalle toivoa saavuttaa nykyiset oikeat osaajat.

Meaux kommentoi, että sotilaat ovat osoittaneet kiinnostustaan edustaa armeijaa pelikisoissa. He haluavat näyttää itsestään puolen, jota monet nuoret eivät osaa odottaa. Sotilaista tulee näkyvämpiä ja heihin on helpompi samaistua. Armeijan uskoo, että sotilaiden myötä nuoret näkevät heidät eri valossa ja ymmärtävät kuinka armeijassa voi olla hyvin monipuolisia rooleja.

”Soldiers have expressed a strong desire to represent the Army in competitive gaming. They have shown Army leaders how gaming can help us connect to young people and show them a side of soldiers they may not expect. This initiative will help make our soldiers more visible and relatable to today’s youth … They will be in a support role to help young people see soldiers in a different light and understand the many different roles people can have in the Army.”

Yhdysvaltain armeija saa kaksi tiimiä e-urheilun saralla, jotka molemmat matkustavat kilpailuihin edustaen armeijaa. Toinen tiimeistä tulee painottamaan perinteisempään toiminnalliseen kuntoiluun. E-urheilun jäsenet osallistuvat myös eri armeijan sovellusten ja simulaatioiden betatestaukseen.

Jotta armeijan e-urheiluun voi hakeutua, tulee henkilön olla aktiivinen sekä reserviläinen tai veteraanisotilas. Tiimiin ei voi hakeutua siviilinä tai kansalliskaartina. Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja ensimmäiset karsintaturnajaiset järjestetään joulukuun 8. päivä, jolloin hakijat mittelöivät 7 -pelin parissa. Voittaja tulee edustamaan armeijaa tammikuussa PAX South -kisoissa.


Armeijan suunnitelmissa on pelatuttaa tiimillä mm. Call of Dutya, Battlefieldiä, Fortnitea, Tekkeniä, Leagua of Legendsiä, :ta, Overwatchia, FIFAa, Maddenia sekä :ta. Myös toistuu armeijan e-urheilun Facebook-sivun päivityksissä. Armeija ei poissulje mitään e-urheilun peliä, vaan he ovat valmiita testaamaan niitä ennakkoluulottomasti.

Meaux tähdentää, että kaikki sotilaat saavat saman palkan ja edut kuin muut saman tason sotilaat. Lisäksi tiimin jäsenille kustannetaan vaadittavat sertifikaatit, kisat ja muut asiat, jotka vaaditaan työnkuvassa.

Kommentoi

Nepal kielsi PUBG Mobilen – Irak ja Intia seuraa perässä? Kommentit pois päältä artikkelissa Nepal kielsi PUBG Mobilen – Irak ja Intia seuraa perässä? 10

Aiemmin tänä Nepal kielsi suositun PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelin mobiiliversion Mobilen lailla, koska maassa pelättiin että peli vaikuttaa negatiivisesti nuorten mielenterveyteen ja vieden nämä väkivaltaisille teille.

Nyt Irak on seuraamassa perässä – maa harkitsee parhaillaan kieltoa PUBG Mobilen kaltaisille peleille. Paikallisissa medioissa on jo aiemmin tuotu esille, että battle royale -pelit vievät tuhottomasti nuorten aikaa ja ajaa ihmisiä avioeron ja jopa itsemurhan partaalle.

Irakin ja Nepalin lisäksi myös Intia on samoilla jäljillä. Useat maan kaupungeista on jo kieltänyt pelin, jolla on yli 50 miljoonaa pelaajaa Intiassa.

Nähtäväksi jää miten kiellot vaikuttavat battle royale -pelien tulevaisuuteen ja jatkuuko trendi leviämällä muihinkin maihin.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

Microsoft edistää alustojen välistä pelaamista uudella kehityspaketillaan – mukana kaikki paitsi Sony Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoft edistää alustojen välistä pelaamista uudella kehityspaketillaan – mukana kaikki paitsi Sony 24

Microsoft on kunnostautunut viime vuosien aikana pelialustojen välisen pelaamisen puolestapuhujana. Nyt yhtiö on ilmoittanut julkaisevansa uuden alustojen välisen kehityspaketin nimeltään XDK (Xbox Software Development Kit), jonka tarkoituksena on tuoda yhteen PC, Xbox One, Nintendo Switch, Android sekä iOS -pelaaminen.

Microsoftin on tarkoitus julkaista kyseinen kehityspaketti maaliskuussa Game Developers -konferenssissa San Franciscossa.

Sony loistaa jälleen poissaolollaan – yhtiö on ollut kautta aikojen haluton yhteistyöhön alustojen väliseen pelaamiseen liittyen. Hiljattain Sony kuitenkin otti askeleen parempaan suuntaan ja salli ja Rocket League -pelien alustojen välisen pelaamiseen myös Playstation -konsoleilla.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

EA lopettaa FIFA-valuutan myynnin Belgiassa lakimuutoksen vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa EA lopettaa FIFA-valuutan myynnin Belgiassa lakimuutoksen vuoksi 22

Electronic Arts on päättänyt lopettaa sarjojen pelivaluutan myynnin Belgiassa. Maassa astui voimaan viime vuoden alussa lakimuutos, jonka mukaan peleissä esiintyvät niin sanotut maksettavat loot boxit rikkoivat maan uhkapelilakia. Monet muut pelifirmat poistivat loot boxien ostamismahdollisuuden peleistään Belgiassa jo aiemmin. Näiden mukana olivat mm. Valve, 2K Games sekä Blizzard. EA oli sen sijaan eri mieltä ja kiisti rikkovansa kyseistä lakia.

Belgia ei ole yksin sotajalalla loot boxeja vastaan, sillä Hollanti kielsi ne jo aiemmin. Myös Suomi on ollut mukana Belgian tutkinnoissa EA:n puuhasteluja. Myös muualla maailmassa ollaan samalla kannalla. Kiina ja Japani ovat siirtymässä loot boxien rajoittamisen kannalle ja myös Yhdysvalloissa asiaa tutkitaan.

Nähtäväksi jää reagoivatko pelifirmat kieltoihin muuten kuin yksinkertaisesti poistamalla lakeja rikkovat menetelmät vai kehitetäänkö rinnalle muita tapoja lisärahoittaa pelinkehitystä. Jokavuotista urheilupelien julkaisukimaraa EA tuskin lopettaa.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi