Yhdysvaltain viranomaiset haastavat Adoben oikeuteen piilotettujen maksujen ja hankalan peruutuksen vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdysvaltain viranomaiset haastavat Adoben oikeuteen piilotettujen maksujen ja hankalan peruutuksen vuoksi

Yhdysvaltain kauppakomissio (FTC) syyttää ohjelmistovalmistaja Adobea ja kahta sen johtajaa, Maninder Sawhneytä ja David Wadhwania, kuluttajien harhaanjohtamisesta. Syytteen mukaan on piilottanut suosittuimman tilaussuunnitelmansa ennenaikaisen irtisanomismaksun ja vaikeuttanut tilausten peruuttamista.

Liittovaltion tuomioistuimen virallinen kanne, jonka oikeusministeriö on tehnyt FTC:n ilmoituksen ja ohjeistuksen perusteella, syyttää Adobean ohjanneen asiakkaita harhaan, etenkin tilaussuunnitelmaan riittämättömästi ilmoittamatten, että suunnitelman peruuttaminen ensimmäisen vuoden aikana voi maksaa peruuttajalle joa satoja dollareita.

”Adobe houkutteli asiakkaita vuoden pituisiin tilauksiin piilotettujen ennenaikaisten irtisanomismaksujen ja lukuisien peruutusesteiden avulla”, sanoi Samuel Levine, FTC:n kuluttajansuojelutoimiston johtaja. ”Amerikkalaiset ovat kyllästyneet yrityksiin, jotka piilottavat informaatiota tilausta tehtäessä ja vaikeuttavat peruuttamista. FTC jatkaa toimintaansa suojellakseen amerikkalaisia tällaisilta laittomilta liiketoiminnalta.”

Vuoden 2012 jälkeen Adobe siirtyi pääasiassa tilausmalliin, joka edellyttää kuluttajia maksamaan yhtiön suosituista ohjelmistoista toistuvasti. Tilaukset muodostavat suurimman osan yrityksen tuloista.

Syytteen mukaan kun kuluttajat tilaavat ohjelmiston yrityksen verkkosivuston kautta, Adobe ohjaa heidät ”vuosittain maksettava kuukausi” -tilaussuunnitelmaan valitsemalla sen oletuksena. Adobe näyttää suunnitelman kuukausikustannuksen näkyvästi rekisteröitymisen aikana, mutta se piilottaa ennenaikaisen irtisanomismaksun (ETF) ja sen määrän, joka on 50 prosenttia jäljellä olevista kuukausimaksuista, jos kuluttaja peruuttaa tilauksen ensimmäisen vuoden aikana. Adoben ETF-tiedot on haudattu yrityksen verkkosivustolle pienellä printillä, tai ne vaativat kuluttajia viemään hiiren pienien kuvakkeiden päälle löytääkseen tiedot.

Epäselviä tilanteita asiakaspalvelun kanssa

Kuluttajat ovat valittaneet ETF:stä FTC:lle ja Better Business Bureau'lle syytteen mukaan. Nämä kuluttajat kertovat, etteivät he olleet tietoisia ETF:n olemassaolosta tai siitä, että ”vuosittain maksettava kuukausi” -suunnitelma edellytti tilauksen jatkamista vuoden ajan. Valituksessa mainitaan, että Adobe on ollut tietoinen kuluttajien hämmennyksestä ETF:n suhteen.

Huolimatta siitä, että yritys on tietoinen kuluttajien ongelmista ETF:n kanssa, se jatkaa käytäntöään ohjata kuluttajia vuosittain maksettavaan kuukausitilaukseen samalla kun se peittää ETF:n, syytteen mukaan.

Sen lisäksi, että Adobe ei ilmoita ETF:stä kuluttajille heidän tilatessaan, syytteen mukaan se myös käyttää ETF:ää yllättääkseen kuluttajat ja estääkseen heitä peruuttamasta tilauksiaan. Syytteen mukaan Adoben peruutusprosessit on suunniteltu vaikeuttamaan peruuttamista kuluttajille. Kun kuluttajat ovat yrittäneet peruuttaa tilauksensa yrityksen verkkosivustolla, heitä on pakotettu siirtymään useiden sivujen läpi peruuttamisen suorittamiseksi.

Kun kuluttajat ottavat yhteyttä Adoben asiakaspalveluun peruuttaakseen tilauksen, he kohtaavat vastustusta ja viivytystä Adoben edustajilta. Kuluttajat kohtaavat myös muita esteitä, kuten katkenneita puheluita ja chatteja sekä useita siirtoja.

Jotkut kuluttajat, jotka luulivat peruuttaneensa tilauksen, ovat myöhemmin yllättyneet tilauksen jatkumisesta.

Lähde: FTC

Adobe tuo Premiere Prohon uusia generatiivisiin tekoälyyn perustuvia työkaluja Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe tuo Premiere Prohon uusia generatiivisiin tekoälyyn perustuvia työkaluja


tuo Premiere Prohon uusia generatiivisiin tekoälyyn perustuvia työkaluja, joiden avulla videoeditorit voivat tehostaa työnkulkua ja käsitellä videomateriaalia innovatiivisilla tavoilla.

Tässä ovat tärkeimmät ominaisuudet:

  • Objektien lisäys ja poisto: Lisää tai poista helposti objekteja videokohtauksesta. Tämä on täydellistä, kun haluat poistaa ei-toivottuja elementtejä tai muuttaa yksityiskohtia.
  • Generatiivinen pidennys: Voit pidentää klippejä saumattomasti lisäämällä ruutuja, mikä helpottaa sujuvien siirtymien luomista ja muokkauksen hienosäätöä.
  • Tekstistä videoon: Luo kokonaan uutta videomateriaalia tekstikehotteiden tai viitekuvien perusteella.

Nämä työkalut toimivat Adoben omalla Firefly-tekoälymallilla, ja niitä voidaan integroida kolmannen osapuolen tekoälymallien kanssa, kuten OpenAI, Runway ja Pika Labs. Tämä antaa editoreille laajemman valikoiman luovia mahdollisuuksia poistumatta tutusta Premiere Pro -käyttöliittymästä.

Lisäksi Premiere Prohon saapuu toukokuussa uusia äänenmuokkausominaisuuksia, mukaan lukien tekoälyyn perustuva äänitunniste ja parannettu aaltomuodon visualisointi.

Yleisesti ottaen nämä päivitykset pyrkivät antamaan videoeditoreille enemmän luovaa kontrollia ja tehokkuutta.

Lähde: Forbes

Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia” Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia”

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Ashley Still, Adoben digitaalisen median seniori varapresidentti, kertoi Fortunelle, ettei hän usko, että tulee korvaamaan graafisen suunnittelun työpaikkoja sen jälkeen, kun ohjelmistoyhtiö on julkaissut satoja uusia tekoälyominaisuuksia, jotka on integroitu sen suunnittelutyökaluihin tiistaina.

”Kun ajattelee kameran keksimistä”, Still sanoi, ”ihmiset ajattelivat, että maalaaminen katoaisi, mutta näin ei käynyt. Sen sijaan ilmaantui uudenlaista sisältöä.”

Still lisäsi, että digikameran keksiminen mahdollisti useammille ihmisille valokuvien ottamisen, mutta ammattikuvaajia tarvitaan edelleen paljon.

esitteli aiemmin tällä viikolla, jälleen uusia tekoälyominaisuuksia eri Creative Cloud -työkaluissaan, mukaan lukien Adobe Photoshop ja Adobe Illustrator. Jotkin edistysaskeleet sisältävät tekstin muuttamisen mallipohjiksi ja tekstin perusteella tapahtuvan muokkauksen 45 eri kielellä. Tämä mahdollistaa käyttäjien syöttämien tekstikuvauksien käyttämisen muokattavien mallipohjien luomiseen.

Yritykset tarvitsevat kuitenkin edelleen suunnittelua painottavaa henkilökuntaa ohjaamaan tällaista tekoälyä oikeaan suuntaan, ja loppujen lopuksi nämä suunnittelijat saavat parempia tuloksia käyttämällä työkaluja kuin keskivertohenkilö, koska ”he ymmärtävät, miten idean rakentaminen tapahtuu, vaikka se olisi tekstipohjainen”, Still kertoi Fortunelle.

Yritykset eri toimialoilla kiiruhtavat ottamaan tekoälyn käyttöön liiketoiminnassaan. Esimerkiksi pikaruokaketjut kuten McDonald's, Wendy's, Taco Bell ja Wingstop automatisoivat joitain asiakaspalvelutoimintojaan käyttämällä tekoälyohjattuja äänibotteja ottamaan vastaan ajo- ja puhelintilauksia.

Nämä muutokset ovat lisänneet huolta Yhdysvaltojen työntekijöiden keskuudessa tekoälyn työpaikkojen korvaamisesta. Gallupin syyskuun mielipidemittauksessa 22% korkeakoulututkinnon suorittaneista ammattilaisista ilmaisi huolensa teknologian, kuten tekoälyn, korvaamisesta.

Jotkut kuitenkin huomauttavat, että vaikka tekoäly kukoistaa ja tekee yrityksistä tehokkaampia, aina tarvitaan ihmistyövoimaa kulissien takana ohjaamaan tekoälyä ja varmistamaan, että järjestelmät toimivat asianmukaisesti.