Yksi vuoden odotetuimmista kauhuelokuvista sai nyt suomenkielisen nimen ja julkaisupäivänKommentit pois päältä artikkelissa Yksi vuoden odotetuimmista kauhuelokuvista sai nyt suomenkielisen nimen ja julkaisupäivän
Tasan viisikymmentä vuotta sitten kaikkien aikojen karmivin kauhuelokuva saapui valkokankaille järkyttäen katsojia ympäri maailmaa. Perjantaina 13. päivä lokakuuta, uusi hirvittävä luku on jälleen alkava, kun Blumhouse ja Halloween -franchisen uudesta tulemisesta tunnettu ohjaaja David Gordon Green tuovat teattereihin elokuvan Manaaja: Uskon merkki.
Victor Fielding (Tony-voittaja ja Oscar-ehdokas Leslie Odom, Jr.; One Night in Miami, Hamilton) on kasvattanut tytärtään Angelaa (Lidya Jewett, Good Girls) yksin siitä lähtien kun hänen raskaana oleva vaimonsa kuoli Haitilla maanjäristyksessä kaksitoista vuotta sitten.
Kun Angela ja hänen ystävänsä Katherine (Olivia Marcum) katoavat metsään kolmeksi päiväksi muistamatta mitään tapahtuneesta, laukaisee se tapahtumaketjun, joka pakottaa Victorin kohtaamaan syvimmän pahuuden. Kauhun ja epätoivon vallassa hän etsii käsiinsä ainoan ihmisen, joka on kokenut vastaavaa aiemmin: Chris MacNeilin.
Oscar-voittaja Ellen Burstyn palaa MacNeilin rooliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1973.
Se, mitä hänen tyttärelleen Reganille tapahtui viisi vuosikymmentä sitten, muutti MacNeilin elämää peruuttamattomasti.
Elokuva on myös meidän toimituksemme yksi odotetuimmista tapauksista. Koko listauksen voit lukea tämän artikkelin takaa.
Uuden Manaajan trailerin voit ottaa haltuun vaikkapa tästä alta:
Tasan viisikymmentä vuotta sitten kaikkien aikojen karmivin kauhuelokuva saapui valkokankaille järkyttäen katsojia ympäri maailmaa. Perjantaina 13. päivä lokakuuta, uusi hirvittävä luku on jälleen alkava, kun Blumhouse ja Halloween -franchisen uudesta tulemisesta tunnettu ohjaaja David Gordon Green tuovat teattereihin elokuvan Manaaja: Uskon merkki.
Muistatko vielä elokuvasarjan aikaisemmat osat? Ja millaisia tapauksia ne olivat? Entäpä tiesitkö sen, että viimeisimmän jatko-osan ohjauksesta vastasi suomalainen Renny Harlin? Ota elokuvasarjan jatko-osat haltuun alla olevasta listauksesta:
Manaaja (1973)
Alkuperäinen ”Manaaja” on vuodelta 1973, ja se perustuu William Peter Blattyn samannimiseen romaaniin vuodelta 1971. Elokuvassa 12-vuotias Regan MacNeil alkaa näyttää merkkejä riivauksesta, ja kaksi pappia yrittää manausta vapauttaakseen tytön paholaisen otteesta. Ohjaajana toimi William Friedkin, ja se on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista kauhuelokuvista.
Manaaja II: Kerettiläinen (1977)
Jatko-osassa, joka sijoittuu neljä vuotta alkuperäisen elokuvan tapahtumien jälkeen, Regan on nyt teini-ikäinen ja yrittää selvitä traumoistaan. Elokuvaa ohjasi John Boorman, ja se ei saavuttanut alkuperäisen elokuvan suosiota kriitikoiden tai yleisön keskuudessa.
Manaaja III (1990)
Elokuvasarjan kolmas osa perustuu William Peter Blattyn romaaniin Legion. Tarinassa liikutaan 15 vuotta alkuperäisen elokuvan tapahtumien jälkeen, ja elokuvassa seurataan lähinnä poliisitutkimusta sarjamurhaajasta. Blatty ohjasi itse tämän osan. Elokuva on fanien mielestä ehkä onnistunein jatko-osa Manaajalle koskaan. Elokuva on jatkoa ensimmäiselle elokuvalle, mutta se ei varsinaisesti ole kuitenkaan manauksen maailmaan liittyvä teos. Itseasiassa studio halusi elokuvan nimen ”Legion” muutettavan muotoon ”Manaaja”. Tämän lisäksi studio vaati, että elokuvaan kuvataan yksi manaukseen liittyvä kohtaus, jota itse kirjassa ei esiintynyt.
Manaaja: Alku (2004)
Manaaja: Alku kertoo tarinan isä Merrinistä, yhdestä alkuperäisen elokuvan papeista, ja hänen ensimmäisestä kohtaamisestaan paholaisen kanssa Afrikassa. Suomalaisen Renny Harlinin ohjaama elokuva ei ollut menestys arvostelujen eikä lipunmyynnin suhteen. Alkuperäinen ohjaus Manaajan esi-osasta ei tyydyttänyt studiota. Tuolloin hätiin kutsuttiin ”meidän mies!”, itse Renny Harlin, jolle annettiin vastuullinen tehtävä laittaa elokuva uuteen ruotuun.
Dominion: Prequel to the Exorcist (2005)
Dominion on toinen versio Manaajan esiosasta, mutta eri ohjaajan ja erilaisella käsikirjoituksella. Elokuvaa ohjasi Paul Schrader. Vaikka Dominion ja Manaaja: Alku jakavat saman lähtökohdan, ne ovat hyvin erilaisia elokuvia. Renny Harlinin versio oli kuitenkin se, joka pääsi laajaan elokuvateatterilevitykseen, kun Dominion sai nuolla näppejään ja päätyä pelkästään kotilevityksen piiriin.