Yorgos Lanthimos palaa Cannesin elokuvajuhlille Kommentit pois päältä artikkelissa Yorgos Lanthimos palaa Cannesin elokuvajuhlille

, joka voitti neljä Oscar-palkintoa elokuvasta Poor Things, ylpeänä ilmoittaa, että Yorgos Lanthimosin seuraava elokuva saa maailmanensi-iltansa Cannesin 77. kerran järjestettävillä elokuvajuhlilla.  

Kinds of Kindness on kolmesta osasta rakentuva tarina, joka kertoo miehestä, jolla ei ole valinnanvapautta, mutta joka haluaisi kuitenkin hallita itse omaa elämäänsä; poliisista, joka havahtuu siihen, että hänen merelle kadonnut vaimonsa palaa takaisin täysin muuttuneena; ja naisesta, joka on päättänyt löytää erään erityiskykyjä omaavan ihmisen, josta on tuleva suuri hengellinen johtaja. Elokuva on valittu Cannesin 77. elokuvajuhlien kilpasarjaan.  

Kinds Of Kindness
Kinds Of Kindness

Kinds of Kindness on ohjaaja Yorgos Lanthimosin ja käsikirjoittaja neljäs Cannesin arvostettuun kilpasarjaan valittu elokuva. Viisitoista vuotta sitten, vuonna 2009, ohjausdebyyttinsä tehnyt Lanthimos sai ensimmäisen kerran kansainvälistä huomiota elokuvallaan Dogtooth joka voitti Un Certain Regard -palkinnon 62. Cannesin elokuvajuhlilla. Vuonna 2015 hän jatkoi tätä voittoputkea ensimmäisellä englanninkielisellä elokuvallaan The Lobster, joka voitti elokuvajuhlien tuomariston palkinnon. Lanthimosin viimeinen esiintyminen Cannesissa tapahtui vuonna 2017, jolloin hänen elokuvansa The Killing Of A Sacred Deer sai parhaan käsikirjoituksen palkinnon.  

George Lucas syyttää Hollywoodia alkuperäisideoiden puutteesta Kommentit pois päältä artikkelissa George Lucas syyttää Hollywoodia alkuperäisideoiden puutteesta

Elokuvaohjaajalegenda kritisoi Cannesin elokuvajuhlien 2024 haastattelussa Hollywoodin nykytilaa. Lucas, joka tunnetaan -saagan luojana, kokee elokuvateollisuuden turvautuvan liikaa jatko-osiin ja uusintaversiointeihin.

”Tarinat, joita he kertovat, ovat vain vanhoja elokuvia”, Lucas sanoi. ”Alkuperäistä ajattelua ei ole lainkaan.”

Lucas syyttää osasyylliseksi suoratoistopalveluja, joissa tutut franchising-sarjat hallitsevat. Hän myöntää myös, että alkuperäisten ideoiden rahoituksen saaminen on vaikeaa.

”Jos menet sisään ja sanot: 'Minulla on jotain, mitä et ole koskaan nähnyt, on hyvin vaikea saada sopimusta”, hän selitti.

Searchlight Picturesin All of us strangers -elokuva saapuu yksinoikeudella Disney+ palveluun 24. Huhtikuuta Kommentit pois päältä artikkelissa Searchlight Picturesin All of us strangers -elokuva saapuu yksinoikeudella Disney+ palveluun 24. Huhtikuuta

Errori.net

ilmoitti tänään, että Andrew Haigh'n ohjaama -elokuva saapuu yksinoikeudella Disney+ -palveluun 24. huhtikuuta. Elokuvan pääosissa nähdään Andrew Scott, Paul Mescal, Jamie Bell ja Claire Foy.

Eräänä tavallisena iltana Lontoossa lähes tyhjillään olevassa kotitalossaan Adam (Andrew Scott) sattuu tapaamaan salaperäisen naapurinsa Harryn (Paul Mescal), joka sekoittaa täysin hänen päivittäiset rutiininsa. Heidän suhteensa kehittyessä Adam palaa muistoihinsa ja alkaa tuntea vetoa palata pikkukaupunkiin, jossa hän aikanaan kasvoi, ja lapsuudenkotiinsa, jossa näyttää kuin hänen vanhempansa (Claire Foy ja Jamie Bell) asuisivat edelleen aivan samanlaisina kuin kuolinpäivänään 30 vuotta aiemmin.

Searchlight Pictures esittää yhdessä :n ja TSG Entertainmentin kanssa Blueprint Picturesin tuotannon All of Us Strangers, jonka ovat tuottaneet Graham Broadbent, Pete Czernin ja Sarah Harvey. Taichi Yamadan romaaniin perustuvasta käsikirjoituksesta sekä ohjauksesta vastaa Andrew Haigh, pääosissa nähdään Andrew Scott, Paul Mescal sekä Jamie Bell ja Claire Foy. Pääkuvaajana toimii Jamie D. Ramsay, tuotantosuunnittelijana Sarah Finlay, pukusuunnittelijana Sarah Blenkinsop, maskeeraussuunnittelijana Zoe Clare Brown. Leikkauksesta vastaa Jonathan Alberts ja elokuvamusiikista Emilie Levienaise-Farrouch.