20 vuotta vanha pelimoottori elää ja voi hyvin – Wrath: Aeon of Ruin -retroräiskintä ilmestyy tänä kesänä Kommentit pois päältä artikkelissa 20 vuotta vanha pelimoottori elää ja voi hyvin – Wrath: Aeon of Ruin -retroräiskintä ilmestyy tänä kesänä

Muun muassa , ja peleistä tunnettu on herättämässä henkiin 90-luvun räiskintäpelit uudella -pelillä tänä kesänä. Erikoisen siitä tekee sen pelimoottori, joka samainen jota käytettiin vuonna 1996 ilmestyneessä -pelissä.

Pelissä omaksutaan Outlanderin rooli ja seikkaillaan muinaisilla raunioilla ja tuhotaan kaikki mitä eteen tulee. Mikäli Doom, Quake, Duke Nukem 3D, Blood, Unreal ja Hexen -pelit ovat tuttuja niin tämä on varmasti jotain mihin kannattaa tutustua.

Nopeatempoisen pelin (ruudunpäivitys on rajattu 666 ruutuun sekunnissa) äänimaailmasta vastaa Andrew Hulshult (Quake Champions, Rise of the Triad, Dusk and Amid Evil) sekä Bjorn Jacobson (CyberPunk 2077, Hitman, EVE Online).

Max Payne -uusinnoista saatiin lisätietoja – kehitysbudjetti samaa luokkaa kuin Alan Wake 2:ssa Kommentit pois päältä artikkelissa Max Payne -uusinnoista saatiin lisätietoja – kehitysbudjetti samaa luokkaa kuin Alan Wake 2:ssa

Max Payne 2

on paljastanut tietoja hartaasti odotetuista -uusinnoista. Pelien kehitysbudjetti on samaa luokkaa kuin hiljattain julkaistussa -pelissä.

Remedy tekee yhteistyötä Grand Theft Auto- ja Red Dead Redemption -peliyhtiön Rockstarin kanssa uuden luodakseen uudet versiot ensimmäisistä Max Payne -peleistä :lle, sekä viimeisimmän sukupolven konsoleille. Remedy vastaa kehitystyöstä, kun taas Rockstar rahoittaa projektia kokonaisuudessaan. Max Payne -uusinnot kehitetään samalla Remedy Northlight -pelimoottorilla, jota käytettiin myös ja Alan Wake 2 -peleissä.

Myös alkuperäiset Max Payne -pelit syntyivät Remedy ja Rockstarin yhteistyön tuloksena, Remedy vastasi kehitystyöstä ja Rockstar julkaisi pelit. Rockstar jatkoi myöhemmin kehittämällä -pelin.

Remedy ei ole vielä paljastanut Max Payne 1 ja 2 uusintojen tai Alan Wake 2:n kehitysbudjettia, mutta analyytikot arvioivat kokonaishinnan olevan 70 miljoonaa euroa, josta 20 miljoonaa euroa olisi käytetty markkinointiin.

Talouskatsauksessaan Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala kertoi, että Alan Wake 2 on ”kerännyt jo merkittävän osan Epic Games Publishingin tekemistä investoinneista” myytyään yli miljoona kappaletta vuoden 2023 loppuun mennessä. Alan Wake 2 on nopeiten myynyt Remedy-peli, joka julkaistiin digitaalisena versiona 27. lokakuuta 2023 PC:lle Epic Games Storen kautta, :lle ja /S:lle.

Max Payne 1 ja 2 uusintojen kehitystiimin osalta Virtala kertoi, että tiimi on tehnyt merkittävää edistystä vuoden aikana.

Näiden lisäksi Remedyllä on työstössä -jatko-osa sekä , joka on neljän pelaajan co-op spin-off Control -pelistä. Tulevilla peleillä ei ole vielä varmistettuja julkaisupäivämääriä.

Vihjailua ilmoilla – uusi Quake -peli on tuloillaan? Kommentit pois päältä artikkelissa Vihjailua ilmoilla – uusi Quake -peli on tuloillaan?

Quake

Xbox Developer Direct 2024 -tapahtumassa fanit havaitsivat yllättävän vihjeen MachineGamesin valkotaululla mahdollisesta tulevasta -pelistä.

Sanat ”AKE 6” yhdessä ikonisen Quake-logon kanssa kerkesivät vilahtaa nimittäin taululla. Vaikka virallista Quake 5:sta ei edes ole olemassa tänäkään päivänä.

Tämä on herättänyt fanien keskuudessa spekulaatioita mahdollisesta uudesta Quake-pelistä MachineGamesilta. Vaikka sarjan luoja id Software on todennäköisemmin mukana tällaisessa projektissa, MachineGamesin kokemus Quake-IP:stä tekee heistä vahvan ehdokkaan.

Elämme jänniä aikoja, joten pysytään kuulolla päivitysten varalta.

Lähde: IGN