20 vuotta vanha pelimoottori elää ja voi hyvin – Wrath: Aeon of Ruin -retroräiskintä ilmestyy tänä kesänä Kommentit pois päältä artikkelissa 20 vuotta vanha pelimoottori elää ja voi hyvin – Wrath: Aeon of Ruin -retroräiskintä ilmestyy tänä kesänä

Muun muassa , ja peleistä tunnettu on herättämässä henkiin 90-luvun räiskintäpelit uudella -pelillä tänä kesänä. Erikoisen siitä tekee sen pelimoottori, joka samainen jota käytettiin vuonna 1996 ilmestyneessä -pelissä.

Pelissä omaksutaan Outlanderin rooli ja seikkaillaan muinaisilla raunioilla ja tuhotaan kaikki mitä eteen tulee. Mikäli Doom, Quake, Duke Nukem 3D, Blood, Unreal ja Hexen -pelit ovat tuttuja niin tämä on varmasti jotain mihin kannattaa tutustua.

Nopeatempoisen pelin (ruudunpäivitys on rajattu 666 ruutuun sekunnissa) äänimaailmasta vastaa Andrew Hulshult (Quake Champions, Rise of the Triad, Dusk and Amid Evil) sekä Bjorn Jacobson (CyberPunk 2077, Hitman, EVE Online).

Kotimainen klassikkopeli Max Payne 2 julkaistiin tasan 20 vuotta sitten Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimainen klassikkopeli Max Payne 2 julkaistiin tasan 20 vuotta sitten

Tasan 20 vuotta sitten, 14. lokakuuta 2003, videopelimaailma sai tutustua Max Paynen synkkään ja film noir -henkiseen jatko-osaan, : The Fall of .

Remedy Entertainmentin luoma, vahvasti kerronnallinen ja aikoinaan monellakin tapaa mullistava peli, tunnetaan erityisesti sen ”bullet time” -mekaniikasta, joka mahdollistaa ajan hidastamisen tulitaisteluissa. Pelin filmimäinen ote, syvä ja kieroutunut juoni sekä Maxin synkkä ääninäyttely ovat jättäneet lähtemättömän jäljen pelaajien sydämiin ympäri maailmaa.

Alunperin vuonna 2001 ja 2003 ilmestyneet pelit ovat saamassa modernit versioinnit PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille, että PC:lle Remedyn oman Northlight -pelimoottorin avulla. Samainen moottori on käytössä myös Control, CrossFire X Story Mode ja Quantum Break -peleissä.

Näitä versiointeja innolla odotellen!

Max Payne uusioversiot etenevät Kommentit pois päältä artikkelissa Max Payne uusioversiot etenevät

Max Payne

Entertainment ja Rockstar Games ovat julkaisemassa uusintoja ikonisista 1 ja 2 -peleistä.

Remedy Entertainmentin toimitusjohtaja Tero Virtala kertoi äskettäin liiketoimintakatsauksessaan , että yhtiön uusintaversiot peleistä Max Payne ja : The Fall of Max Payne ovat nyt siirtyneet todistuskonsepti-vaiheeseen.

”Max Payne 1&2 -uusintaversioiden kehitys on edistynyt hyvin, ja ensimmäisellä vuosineljänneksellä projekti siirtyi ”todistuskonsepti”-vaiheeseen. Kehitystiimi on tehnyt tehokasta työtä osoittaakseen Max Paynen keskeiset elementit ja tuodakseen pelin korkealaatuisena tämän päivän konsoleille ja tietokoneille. Odotamme projektin jatkavan hyvää edistystä, ja sen myötä tiimin koko kasvaa vähitellen kohti vuoden loppua.”

Alunperin vuonna 2001 ja 2003 ilmestyneet pelit ovat saamassa modernit versioinnit ja sekä S -konsoleille, että :lle Remedyn oman Northlight -pelimoottorin avulla. Samainen moottori on käytössä myös Control, CrossFire X Story Mode ja Quantum Break -peleissä.

Max Payne pelit niittivät mainetta neo-noir tunnelmallaan, uudenlaisella kerronnalla sekä bullet-time efekteillään.