Ajopelien Dark Souls – arvostelussa TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 Kommentit pois päältä artikkelissa Ajopelien Dark Souls – arvostelussa TT Isle of Man – Ride on the Edge 2

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2

TT Isle Of Man: Ride on the Edge 2

8 / 10
Kiitämme Realismi, vauhdin tuntu, koukuttavuus. Moitimme Suhteellisen jyrkkä oppimiskäyrä. Lyhyesti Viihdyttävää, koukuttavaa ja haastavaa moottoripyöräsimulaatioiden parhaimmistoa.

Kehittäjä on tuonut takaisin peliversionsa yhdestä maailman vaarallisimmasta moottoripyöräkilpailusta eli Mansaaren TT-ajosta. Jo vuonna 2018 ilmestynyt ensimmäinen onnistui vakuuttamaan realistisella vauhdin tunteella, mutta tietyiltä osin fysiikanmallinnus jätti toivomisen varaa. Jatko-osa TT Isle of Man – Ride on the Edge 2:ssa on sama uskomaton vauhdin tunne ja kisaaminen on välillä erittäin armotonta.

TT Isle of Man - Ride on the Edge 2
Grafiikat ja äänitehosteet kruunaavat realistisen ajotuntuman.

Yksinkertaisesti TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 -pelissä kisataan moottoripyörillä lujaa. Valittavana on reilusti eri pelitiloja ja pelata voi joko yksin tai moninpelinä. Yksinpelistä löytyy aiempaa kattavempi ja selkeämpi uramoodi, hätähousuille quick race, aika-ajot, opetustila sekä täysin uusi ja viihdyttävä vapaa-ajotila.

Pääkisan eli Snaefel Mountain Coursen lisäksi pelistä löytyy 17 muuta rataa, 18 moottoripyörää eri luokista ja virallisia kuskeja. Pyöriä voi virittää tai päivittää haluamansa mukaan käyttäen ajon aikana tallennettua dataa hyväksi. Pelissä on melko jyrkkä oppimiskäyrä ja sujuva ajaminen vaatii huomattavasti harjoittelua. Opetustila sekä uramoodi toimivat kuitenkin hyvin apuna tässä. Uramoodi tarjoaa eritasoisia kisoja ja niissä edetessä pääsee lopulta ajamaan pelätyn Mansaaren TT:n.

TT Isle of Man - Ride on the Edge 2
Uramoodissa riittää tekemistä ja kisat kulminoituvat itse TT-ajoon.

Visuaaliselta anniltaan ja äänimaailmaltaan peli on kiitettävällä tasolla. Tarkempaan tarkastelua esimerkiksi tekstuurien osalta se ei kuitenkaan kestä, eikä mallitkaan ole sieltä tarkimmasta päästä, paitsi moottoripyörien osalta. Mutta kyseessä ei kuitenkaan ole AAA-tason peli ja sen mitä peli pienissä hiomattomuuksissaan menettää, korvaa se täysin realismissaan.

Kommentoi

Mansaaren vaaralliset TT-ajot voi kokea nyt myös Nintendo Switchillä Kommentit pois päältä artikkelissa Mansaaren vaaralliset TT-ajot voi kokea nyt myös Nintendo Switchillä

TT Isle of Man - Ride on the Edge 2

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 -ajopeli on nyt saatavana myös Nintendo Switch -pelikonsolille aiemmin julkaistujen PlayStation 4-, Xbox One- ja PC-versioiden lisäksi.

Mansaaren TT-ajot tunnetaan maailman vanhimpana vuosittain ajettavana moottoripyöräkilpailuna. Mahdollisimman aitoa ja realistista ajokokemusta tavoittelevaan ajopeliin on mallinnettu moottoripyörien fysiikka yksityiskohtaisen tarkasti. Oikeiden ajolinjojen ja edellä ajavan kilpakumppanin ”imun” hyödyntäminen auttavat mahdollisimman nopean ajan saavuttamisessa. Kallistuskulmat, vauhdinsäätö ja jarrun oikeanlainen käyttö ovat kaikki avainasemassa pelaajan ajosuorituksessa. Myös moottoripyörän kuluvien osien merkitys ajamiseen on huomioitu.

Kommentoi

Tänään ilmestynyt TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 ajopeli sai julkaisutrailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Tänään ilmestynyt TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 ajopeli sai julkaisutrailerin

TT Isle of Man - Ride On The Edge 2

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 -ajopeli on tänään julkaistu sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC:lle. Pelin Nintendo Switch -pelikonsoliversio julkaistaan myöhemmin.

Vauhdikas moottoripyöräpeli vie pelaajan Snaefell-vuoren mutkaisille reiteille, joissa Mansaarten kisoja on ajettu jo yli sadan vuoden ajan. Kisojen ajorata poikkeaa merkittävästi useimmista moottoripyöräradoista jyrkkine mutkineen, epätasaisuuksineen ja pitkine suorineen. Pisimmillä suorilla kuljettajat voivat saavuttaa jopa 300 kilometrin tuntivauhdin.

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 tuo tämän legendaarisen kisakokemuksen pelaajan ulottuville uskomattomalla tarkkuudella ja yksityiskohtien määrällä. Samalla peli tarjoaa realistisen pelikokemuksen, jossa moottoripyörän fysiikanmallinnus ja osien kuluminen ovat keskeisessä roolissa. Pelistudio KT Racing onkin tehnyt läheistä yhteistyötä kahden ammattilaisajajan kanssa saadakseen pelin ominaisuudet vastaamaan aitoa ajokokemusta. Yhteistyössä ovat olleet mukana Ranskan nopein TT-kuljettaja Julien Toniutti sekä yksi maailman johtava ajaja Davey Todd.

Ajopeli tarjoaa pelaajalle sekä intensiivisen urapelimuodon että useita erilaisia muita pelimuotoja, kuten aikakisat ja erilaiset takaa-ajot, joiden kautta pelaaja voi tutustua Mansaarten kiehtovaan ratakokonaisuuteen monin eri tavoin. Urapelitilassa pelaaja pääsee tuunaamaan omaa moottoripyöräänsä ja tekemään kiinnostavia päätöksiä oman tiiminsä nimissä. Lisäksi syvällisessä urapelitilassa voi edistyä amatööriajoista aina seniorisarjaan asti.

Yhteensä ajettavaa on täyden 60 kilometrin verran, joka sisältää koko TT-ajon mitan. Lisäksi mukana on 17 erilaista rataa tutkittavaksi ja harjoiteltavaksi. Avoimen pelimaailman ajotilassa pelaaja voi lisäksi harjoitella taitojaan ja tutustua ajoneuvonsa asetuksiin. Kaikkiaan mukana on 27 eri kuljettajaa sekä 13 virallista TT-moottoripyörää ja viisi klassista TT-kisapyörää vuosien varrelta.

Kommentoi