AMD mullistaa markkinaosuuksia uusilla Ryzen -suorittimilla Kommentit pois päältä artikkelissa AMD mullistaa markkinaosuuksia uusilla Ryzen -suorittimilla

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, on aloittanut vahvasti uusien Ryzen 3000 -suorittimien myynnin. Valmistajien markkinaosuudet ovat kääntyneet päälaelleen vain yhdessä kuukaudessa.

AMD toi myyntiin kolmannen sukupolven Ryzen 3000 -sarjan suorittimensa heinäkuussa. Uudet suorittimet perustuvat ensimmäistä kertaa seitsemän nanometrin tuotantoprosessiin, joka tuo monia hyötyjä tietokoneharrastajille. Nyt AMD tarjoaa entistä enemmän ja tehokkaampia prosessoriytimiä erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Uuden Zen 2 -arkkitehtuurin ja seitsemän nanometrin tuotantoprosessin avulla AMD tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn hyötyohjelmissa sekä erittäin kilpailukykyisen suorituskyvyn peleissä. Uuteen Ryzen-suorittimeen päivittäessä kannattaa myös huomioida kokoonpanon muistit, koska Zen 2 -arkkitehtuuri hyötyy entistä enemmän korkeammista muistien kellotaajuuksista sekä alhaisemmista latensseista.

”Aiemmin suoritinmyyntimme on nojannut voimakkaasti Intelin suuntaan. Noin 80 prosenttia suoritinmyynnistämme on aiemmin ollut Intelin hallussa ja loput 20 prosenttia on mennyt AMD:lle. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen vain yhdessä kuukaudessa!”, kommentoi Jimm's PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”AMD on selvästi onnistunut uusien Ryzen 3000 -suorittimien julkaisussa, sillä samansuuntaisia myyntilukuja olemme saaneet myös emoyhtiöltämme Saksasta. AMD:llä on nyt selvä etumatka Inteliin niin myyntimäärissä kuin teknisestikin ja onkin mielenkiintoista nähdä miten suoritinmarkkinat kehittyvät tulevana syksynä.”

AMD Ryzen 3000 -tuotteet

Jimm's PC-Storella on myynnissä kattava valikoima AMD Ryzen 3000 -tuotteita. Näihin lukeutuvat pelkkien suorittimien ja niiden tarvikkeiden lisäksi kokonaisvaltaiset päivityspaketit ja Jimm's-tietokoneiden uudet mallit. Koko Ryzen 3000 -tuotevalikoiman löydät täältä.

Kohu paisuu: Jimm’s PC-Store kauppasi huomattavan määrän droneja, joiden epäillään päätyneen Venäjälle Kommentit pois päältä artikkelissa Kohu paisuu: Jimm’s PC-Store kauppasi huomattavan määrän droneja, joiden epäillään päätyneen Venäjälle

Jimm's -Store on joutunut keskelle kohua, kun epäilykset droonien päätymisestä Venäjälle ovat paisuneet entisestään.

Menneillään oleva kohu paisuu entisestään, kun useat yhteistyökumppanit ovat katkaisseet yhteistyönsä PC-pelaajien suosiman elektroniikkaliikkeen kanssa . E-urheiluorganisaatiot, kuten Ence ja Havu Gaming, ovat päättäneet katkaista välit Jimm's PC-Storen kanssa.

Mikrobitti ja Iltalehti ovat käyneet toimituksissaan läpi Tullin esitututkintamateriaaleja, joista käy ilmi, että Jimm's PC-Store myi Luminor Oy:lle yhteensä 3466 dronea. Kyseisen yhtiön epäillään toimittaneen droonit Venäjälle.

Jimm's PC-Storen toimitusjohtaja kiistää väitteet vastineessaan.

Melkoinen ”pääsiäismuna?” – AMD Athlon K7 prosessorista löytyi piilotettu kuva Kommentit pois päältä artikkelissa Melkoinen ”pääsiäismuna?” – AMD Athlon K7 prosessorista löytyi piilotettu kuva

AMD

Laitteistokuvaaja Fritzchens Fritz on löytänyt jälleen kiehtovan yllätyksen, tällä kertaa 90-luvun lopun -prosessorista. Tarkemman tutkimuksen myötä Fritz löysi kuvan, joka oli upotettu sirulle: Texasin osavaltion siluetti ja ampuva revolveri. Nokkelaa kerrassaan?

Tämä piilotettu aarre todennäköisesti kunnioittaa :n Austinin, Texasin tiloja, kun taas aseen merkitys jää avoimeksi tulkinnalle. Jotkut spekuloivat, että se symboloi AMD:n ”laukausta” kilpailijaa Intelia kohtaan, joka hallitsi markkinoita tuolloin.

Fritzen Fritz on julkaissut myös videon jossa on kuvattu prosessoria laajemmin.

Vuonna 1999 julkaistu Athlon K7 oli melkoinen rimanasettaja, asettaen AMD:n samalle viivalle Intelin kanssa. 250 nm siru ylpeili 512 KB L2-välimuistilla ja 22 miljoonalla transistorilla, ja sen ylikellotettavuus teki siitä suositun harrastelijoiden keskuudessa.

Tämä piilotettu aarre liittyy muiden kiehtovien sirutaiteiden joukkoon, kuten Microsoftin Master Chief, joka ratsastaa skorpionilla Xbox Onen piirilevyllä (viittaus sen projektinimeen). Nokkeluutta on siis monenlaista maailmassa?