AMD mullistaa markkinaosuuksia uusilla Ryzen -suorittimilla Kommentit pois päältä artikkelissa AMD mullistaa markkinaosuuksia uusilla Ryzen -suorittimilla

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s -Store on aloittanut vahvasti uusien Ryzen 3000 -suorittimien myynnin. Valmistajien markkinaosuudet ovat kääntyneet päälaelleen vain yhdessä kuukaudessa.

toi myyntiin kolmannen sukupolven Ryzen 3000 -sarjan suorittimensa heinäkuussa. Uudet suorittimet perustuvat ensimmäistä kertaa seitsemän nanometrin tuotantoprosessiin, joka tuo monia hyötyjä tietokoneharrastajille. Nyt AMD tarjoaa entistä enemmän ja tehokkaampia prosessoriytimiä erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Uuden Zen 2 -arkkitehtuurin ja seitsemän nanometrin tuotantoprosessin avulla AMD tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn hyötyohjelmissa sekä erittäin kilpailukykyisen suorituskyvyn peleissä. Uuteen Ryzen-suorittimeen päivittäessä kannattaa myös huomioida kokoonpanon muistit, koska Zen 2 -arkkitehtuuri hyötyy entistä enemmän korkeammista muistien kellotaajuuksista sekä alhaisemmista latensseista.

”Aiemmin suoritinmyyntimme on nojannut voimakkaasti Intelin suuntaan. Noin 80 prosenttia suoritinmyynnistämme on aiemmin ollut Intelin hallussa ja loput 20 prosenttia on mennyt :lle. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen vain yhdessä kuukaudessa!”, kommentoi Jimm’s -Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”AMD on selvästi onnistunut uusien Ryzen 3000 -suorittimien julkaisussa, sillä samansuuntaisia myyntilukuja olemme saaneet myös emoyhtiöltämme Saksasta. AMD:llä on nyt selvä etumatka Inteliin niin myyntimäärissä kuin teknisestikin ja onkin mielenkiintoista nähdä miten suoritinmarkkinat kehittyvät tulevana syksynä.”

Ryzen 3000 -tuotteet

Jimm’s -Storella on myynnissä kattava valikoima Ryzen 3000 -tuotteita. Näihin lukeutuvat pelkkien suorittimien ja niiden tarvikkeiden lisäksi kokonaisvaltaiset päivityspaketit ja Jimm’s-tietokoneiden uudet mallit. Koko Ryzen 3000 -tuotevalikoiman löydät täältä.

Kommentoi

Tällainen on Suomen tehokkain ja arvokkain valmis-PC Kommentit pois päältä artikkelissa Tällainen on Suomen tehokkain ja arvokkain valmis-PC

Jimm's Legendary Toaster

Tietotekniikan verkkokaupan pioneeri Jimm’s PC-Store on tuonut myyntiin Suomen tehokkaimman ja halutuimman pelitietokoneen, jossa on kuluttajamarkkinoiden tehokkain uutuussuoritin ja monipuolisimmat päivitysmahdollisuudet.

”Legendary-pelitietokoneemme ovat saavuttaneet nimensä mukaisesti legendaarisen maineen. Haluamme kuunnella fanejamme ja uusi Jimm’s Legendary Toaster saikin lopullisen nimensä asiakkaidemme ehdotusten perusteella. Huomiota herättävä uutuutemme osoittaa mihin me kykenemme tietokonevalmistajana ja millainen on pelaajien unelmakone tällä hetkellä.”

kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Veli ’Wellu’ Nietula

Jimm’s Legendary Toaster on jättimäisen massiivinen ja tyylikäs lasimonumentti, joka painaa 57,4 kilogrammaa. Tietokone herättää kunnioitusta niin läpinäkyvällä ulkoasullaan kuin nestejäähdytyksen ja tuulettimien värityksillään. Supertornikotelon laajennettavuus ja päivitettävyys on aivan omaa luokkaansa. Kotelon sisään mahtuu esimerkiksi viisi 3,5 tuuman massamuistia ja kuusi 2,5 tuuman massamuistia. Pelkästään etupaneelin liitäntöihin voi kytkeä jopa seitsemän lisälaitetta.

Karkaistun lasikuoren sisältä hehkuvat sateenkaaren värit eivät jätä ketään kylmäksi, vaikka itse tietokone käy hyvinkin viileänä. Huipputason suorituskyvyn sivutuotteena muodostuva lämpö viilennetään tehokkaasti näyttävällä Jimm’sin suunnittelemalla kovaputkisella nestejäähdytysjärjestelmällä ja peräti 15 värikkäällä tuulettimella! Jäähdytysputkien sisällä kulkeviin haponvihreisiin ja merensinisiin jäähdytysnesteisiin ei kyllästy edes tuntikausien ihailun jälkeen.

Legendaarisen tehokas suorituskyky saavutetaan juuri julkaistulla jopa 5,5 gigahertsin kellotaajuuteen ylikellotettavalla Intel Core i9-12900KS -suorittimella ja 24 gigatavun GDDR6X-muistia hyödyntävällä Asus GeForce EKWB 3090 -näytönohjaimella. Tietokoneessa on hulppeat 64 gigatavua DDR5-keskusmuistia ja nopeaa SSD-tallennustilaa neljä teratavua. Tällä yhdistelmällä voi pelata ultrateräväpiirtoisia huippupelejä vuosikausia murehtimatta tehovaatimuksista.

Hinta ja saatavuus

Jimm’s Legendary Toaster on saatavilla välittömästi 14 999 euron hintaan. Jimm’s-tietokoneet myydään aina räätälöityinä. Keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet.

Kommentoi

Jimm’s helpottaa striimaajien elämää uusilla välineillä Kommentit pois päältä artikkelissa Jimm’s helpottaa striimaajien elämää uusilla välineillä

Streamplify

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store tuo myyntiin uuden Streamplify -tuotemerkin alla kattavan valikoiman striimaajien video- ja audiovälineistöä.

”Striimauksesta on tullut innostava ja hauska harrastus monille pelaajille ja muille sisällöntuottajille. Osalle tekijöistä striimauksesta on tullut jopa osa- tai kokopäivätyö. Streamplifyn monipuolisella ja laadukkaalla striimausvälineistöllä voimme tarjota hyvät varusteet kenelle tahansa striimaajalle, olipa kyseessä sitten uusi tai kokenut tekijä. Laitteiden käyttöönotto on helppoa ja yhdessä ne muodostavat kokonaisvaltaisen tuoteperheen, joka ei vaadi muuta kuin tietokoneen ja intoa tekemiseen.”

kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Veli ’Wellu’ Nietula.

Streamplify on Jimm’s PC-Storen saksalaisen emoyhtiön, Pro Gamers Groupin, oma tuotemerkki. Streamplifyn valikoima keskittyy nimensä mukaisesti striimaus- eli suoratoistotarvikkeisiin ja kattaa laajan valikoiman aloittelevan striimaajan tarpeisiin suunnattuja tuotteita. Näitä ovat tällä hetkellä striimauskamera, kaksi erilaista mikrofonia, kaksi erilaista kuvausvaloa ja green screen -taustakangas.

Streamplifyn taustalla on kymmeniä vuosia laite- ja pelialalla toimineita veteraaneja, jotka tietävät mitä pelaajat ja muut striimaajat laitteiltaan ja välineistöltään edellyttävät. Tuotevalikoimaa suunniteltaessa on tehty yhteistyötä monenlaisten striimaajien kanssa. Näitä ovat pelaajat, sisällöntuottajat, muusikot ja teknikot sekä video- ja valokuvausammattilaiset, joiden kanssa tuoteperhe on suunniteltu vastaamaan monenlaisiin tarpeisiin. Streamplifyn tuotteilla suoratoisto Twitchissä, YouTubessa tai vaikkapa Facebookissa onnistuu helposti.

Streamplify CAM

Streamplify CAM on striimauskamera, joka kykenee kirkkaaseen ja tarkkaan täysteräväpiirtoiseen 1080p-videokuvaan 60 kuvan sekuntinopeudella. Kamerassa on täyslasilinssi ja se osaa automaattisesti tarkentaa kuvauskohteeseen sekä vahvistaa ympäröivää valaistusta. Laajakuvalinssin 90 asteen näkökenttä ja 360 astetta kääntyvä jalusta mahdollistavat oikeanlaisen kuvausasennon helposti. Kun kameraa ei käytetä, sen yhdysrakenteisella suojuksella voidaan peittää linssi kokonaan. Kamerassa on Realtek Solutionin yhdysrakenteinen mikrofoni sekä monipuolisesti taittuva kolmijalka, jolla kamera voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan.

Streamplify MIC

Streamplify MIC TRIPOD ja Streamplify MIC ARM ovat RGB-valoilla valaistuja ja striimauskäyttöön sopivia mikrofoneja. Mallista riippuen mikrofonin mukana tulee joko kevytrakenteinen kolmijalka tai säädettävä mikrofonivarsi. Niillä mikrofonin voi asettaa sopivaan paikkaan ja asentoon. Mikrofonissa on 48 kilohertsin 16-bittinen näytteenottotaajuus, kätevä mykistystoiminto ja kaksi erilaista käyttötilaa (Podcast- ja pelitila). Mikrofoni tallentaa ääntä kardioidin muotoiselta alueelta, mikä ehkäisee taustamelun kuulumista. Mikrofonissa on myös äänisuodatin, jonka ansiosta ääni taltioituu pehmeämmin ilman äkillisiä poksahduksia ja napsahduksia.

Streamplify LIGHT

Streamplify LIGHT 10 ja Streamplify LIGHT 14 ovat rengasmaisia led-valaisimia, joilla voidaan valaista striimaajan kasvot tasaisesti kameraa varten. Kummassakin mallissa on valittavissa kolme värilämpötilaa ja kymmenen kirkkaustasoa. Molemmissa on mukana kiinnikkeet kameralle ja älypuhelimelle. Lisäksi valaisimissa on tukeva kolmijalka, jolla voidaan säätää lampun korkeutta. Virtaa valaisimet saavat usb-liittimestä.

Pöytä- ja lattiakäyttöön sopivan Streamplify LIGHT 14 -valaisimen halkaisija on 14 tuumaa eli noin 36 senttimetriä. Valaisimen korkeus on säädettävissä 50-170 senttimetriin. Lisäksi valaisimessa on hipaisupainikkeet ja langaton kaukosäädin. Pöytäkäyttöön tarkoitetun Streamplify LIGHT 10 -valaisimen halkaisija on 10 tuumaa eli vajaat 26 senttimetriä. Valaisimen korkeus on säädettävissä 20-25 senttimetriin. Valaisimen hallintapainikkeet ovat yhdysrakenteiset ja osana valaisimen johtoa.

Streamplify SCREEN LIFT

Streamplify SCREEN LIFT on liikuteltava vihreä taustakangas eli green screen hydraulisella nostimella. Tukevarakenteinen kangas on puolitoista metriä leveä ja kaksi metriä korkea. Kankaan jalustassa on lukittavat renkaat, joilla kankaan liikuttaminen sujuu kevyesti. Lukittuina jalusta pysyy tukevasti paikoillaan ja tarjoaa helposti hallittavan taustavärin striimilähetyksiä varten. Käyttöönotto alumiinisesta säilytyskotelosta on nopeaa, sillä kangas on käyttövalmis vain 30 sekunnissa. Kangas on kestävää ja vettä hylkivää materiaalia, joten kangas sopii myös ulkokäyttöön.

Hinta ja saatavuus

Tuotteet ovat saatavilla heti seuraavilla hinnoilla Streamplify CAM 59,90 €, Streamplify MIC TRIPOD 54,90 €, Streamplify MIC ARM 69,90 €, Streamplify LIGHT 10 19,90 €, Streamplify LIGHT 14 69,90 €, Streamplify SCREEN LIFT 139,90 €.

Kommentoi