Suomen suurin esports-tapahtuma Arctic Invitational vietetään tulevana lauantaina Hartwall Arenalla Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen suurin esports-tapahtuma Arctic Invitational vietetään tulevana lauantaina Hartwall Arenalla 17

Arctic Invitational

ja Starsquad Event järjestävät Suomen ensimmäisen e-urheilun megatapahtuman Hartwall Arenalla tulevana lauantaina 14. syyskuuta.

Arctic Invitational -aikataulu
-tapahtuman aikataulua

Arctic Invitational on kotimaisen e-urheiluvuoden huipennus, joka kokoaa lajin parhaat niin Suomesta kuin ulkomailta saman katon alle. Turnauksen palkintopotti on 100 000 euroa, joka on kotimaisissa kilpapelaamisen tapahtumissa ennennäkemätön summa. Tapahtuman pääpeli on ja sen yhteydessä järjestetään myös Elisan ja Hatchin 5G-mobiilipelikiertueen finaali.

Tapahtumaan on kutsuttu kolme kansainvälisesti menestynyttä joukkuetta. Neljännen paikan lunasti itselleen kotimainen joukkue SJ GAMING, joka selvitti tiensä finaaliin Suomessa järjestettävistä karsinnoista. Ulkomaisina joukkueina Arctic Invitationalissa nähdään amerikkalainen Cloud9, brasilialainen Furia sekä suomalaisvahvisteinen CR4ZY.

Arctic Invitational -esiintyjät
Maailman kärkipelaajien lisäksi myös selostus- ja studiotiimi on maailmanluokkaa. Tapahtuman juontaa mm. maailman suosituin CS-selostaja Anders Blume.

Arctic Invitational -katsomoliput
Alakatsomo: 29€ (numeroimaton)
Yläkatsomo: 23,5€ (numeroimaton)
Anniskelukatsomo (K18): 39€

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Kuusi CS:GO -ammattilaista pidätetty Australiassa sopupelistä epäiltyinä Kommentit pois päältä artikkelissa Kuusi CS:GO -ammattilaista pidätetty Australiassa sopupelistä epäiltyinä 37

Kuusi australialaista -ammattilaista on pidätetty sopupelien järjestämisestä. Aiheesta ilmoitti viranomaisille vedonlyönnit vastaanottanut yhtiö Sportsbet.

Paikallisen poliisin mukaan syytetyt pelaajat järjestivät otteluita ja löivät sitten vetoa samaisista matseista. Samaisen tiedotteen mukaan vetoa oltiin lyöty viidessä liigan ottelussa ja että kyseessä olevat pelaajat olivat iältään 19-22 vuotiaita. Epäiltyjen henkilöllisyyttä ei paljastettu.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Tältä ikoninen Counter-Strike kartta Dust II näyttäisi modernilla pelimoottorilla Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä ikoninen Counter-Strike kartta Dust II näyttäisi modernilla pelimoottorilla 63

Yksi kaikkien aikoinen suosituimmista ja tunnetuimmista kartoista Counter-Striken Dust II on kokenut muutamia päivityksiä sen jälkeen kun se alunperin julkaistiin vuonna 2001. Viimeeksi se sai päivityksen pelin yhteydessä. Nyt kuitenkin tasosuunnittelija ja artisti Wiktor Öhman on luonut kartan uudelleen Unreal Engine 4 -pelimoottorilla.

Tältä kenttä siis näyttäisi mikäli se olisi luotu nykyaikaiselle pelimoottorilla. Öhman ei kuitenkaan ole luonut koko karttaa, vaan vain osan siitä. Videolla nähdään kuinka suuri määrä työtä tarvitaan vain yhden kartan osan suunnitteluun. Öhman on urallaan suunnittellut karttoja ja tasoja mm. Far Cry 3 peliin.

Voit tutustua Öhmanin töihin hänen Artstation tilillä ja lukea lisää Dust II karttaprojektista Mediumista.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Ensimmäinen e-urheilun megatapahtuma Arctic Invitational järjestetään Hartwall Arenalla syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Ensimmäinen e-urheilun megatapahtuma Arctic Invitational järjestetään Hartwall Arenalla syyskuussa 129

Suomen ensimmäinen e-urheilun megatapahtuma järjestetään Hartwall Arenalla syyskuun 14. päivä. Tapahtuman pääpeli on ja palkintopottina on 100 000 euroa. Tapahtumaan kutsutaan kolme kansainvälisesti menestynyttä joukkuetta. Neljäs joukkue selviytyy Suomen karsinnoista.

Tapahtuman yhteydessä ja järjestevät mobiilipelikiertueen finaalin. Tapahtumaa pääsee katsomaan paikanpäällä sekä Viihde Sport -kanavalla ja Twitch:ssä.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi