Suomen suurin esports-tapahtuma Arctic Invitational vietetään tulevana lauantaina Hartwall Arenalla Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen suurin esports-tapahtuma Arctic Invitational vietetään tulevana lauantaina Hartwall Arenalla 198

Arctic Invitational

ja Starsquad Event järjestävät Suomen ensimmäisen e-urheilun megatapahtuman Hartwall Arenalla tulevana lauantaina 14. syyskuuta.

Arctic Invitational -aikataulu
-tapahtuman aikataulua

Arctic Invitational on kotimaisen e-urheiluvuoden huipennus, joka kokoaa lajin parhaat niin Suomesta kuin ulkomailta saman katon alle. Turnauksen palkintopotti on 100 000 euroa, joka on kotimaisissa kilpapelaamisen tapahtumissa ennennäkemätön summa. Tapahtuman pääpeli on ja sen yhteydessä järjestetään myös Elisan ja Hatchin 5G-mobiilipelikiertueen finaali.

Tapahtumaan on kutsuttu kolme kansainvälisesti menestynyttä joukkuetta. Neljännen paikan lunasti itselleen kotimainen joukkue SJ GAMING, joka selvitti tiensä finaaliin Suomessa järjestettävistä karsinnoista. Ulkomaisina joukkueina Arctic Invitationalissa nähdään amerikkalainen Cloud9, brasilialainen Furia sekä suomalaisvahvisteinen CR4ZY.

Arctic Invitational -esiintyjät
Maailman kärkipelaajien lisäksi myös selostus- ja studiotiimi on maailmanluokkaa. Tapahtuman juontaa mm. maailman suosituin CS-selostaja Anders Blume.

Arctic Invitational -katsomoliput
Alakatsomo: 29€ (numeroimaton)
Yläkatsomo: 23,5€ (numeroimaton)
Anniskelukatsomo (K18): 39€

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Organisoitu rikollisuus Australian poliisin tähtäimessä: Overwatch Contenders -liigaan osallistuneita e-urheilijoita tutkinnan alla Kommentit pois päältä artikkelissa Organisoitu rikollisuus Australian poliisin tähtäimessä: Overwatch Contenders -liigaan osallistuneita e-urheilijoita tutkinnan alla 135

Helmikuussa järjestetyn australialaisen Overwatch Contenders -liigan ottelut käynnistivät maassa laajan poliisitutkimuksen, kun useassa ottelussa havaittiin etukäteen sovittuja pelejä ja vedonlyöntejä. ABC -uutissivusto kertoi e-urheilijoihin kohdistuneen tutkinnan tämän hetkisestä tilanteesta.

Tutkinnan alla oleva joukkue oli osallistunut australiaisen Overwatch Contenders -liigan -otteluihin, joissa uskotaan esiintyneen järjestettyjä pelejä vedonlyönnin hyödyksi. Tapahtumaan osallistui kahdeksan joukkuetta nimeltään Athletico, Ground Zero Gaming, Legacy Esports, Melbourne Mavericks, Mindfreak G, Order, Sydney Drop Bearz sekä Warriors. Poliisi ei ole paljastanut mihin joukkueeseen tutkinta kohdistuu, mutta syynissä on tämän vuoden osalta kuusi ottelua.

Victorian poliisin edustaja Neil Paterson kertoi ABC:lle, että kyseisen joukkueen kahdesta australialaisesta pelaajasta oli tehty ilmoituksia, kun nämä olivat kehottaneet muita lyömään vetoa järjestetyistä otteluista. Joukkueen neljää pelaajaa ei tällä hetkellä epäillä rikoksista.

Tutkinta on harvinaisen laaja, sillä sen myötä on jo tehty kuusi pidätystä ja Victorian ja Länsi-Australian alueella osallistujien koteihin on tehty ratsioita. Paterson uskoo, että pidätyksiä voi tulla vielä kymmenille henkilöille. Poliisi on huomannut huolestuttavan ilmiön e-urheilussa, sillä ajan saatossa mukaan on tunkeutunut henkilöitä, joiden tausta ja maine eivät sovi e-urheilun henkeen.

Organisoidun rikollisuudenkin yhteyksiä on ilmennyt yhden australialaisen tiimin omistajuuden taustalla. Kaiken lisäksi iso osa e-urheilun pelaajista ovat alaikäisiä, jonka vuoksi Etelä-Australiassa kiellettiin vedonlyönti e-urheilussa.

Paterson kertoi ABC:lle:

”Meillä on nuoria miehiä, tyypillisesti 19 tai 20 vuoden vanhoja, joilla ei ole historiaa poliisin kanssa. He sotkeutuvat korruptiosyytteisiin ja joutuvat kohtaamaan vakavia seurauksia. Epidemian tasoinen ongelma on se, että monet ovat osallistuneet vedonlyöntiin jo lukioissa sekä yliopistoissa. Enkä ole edes nähnyt kenenkään tekevän mitään tämän ongelman eteen.

Järjestetyt ottelut eivät ole uusi ilmiö e-urheilussa, jossa pyörii suurien voittorahojen lisäksi juurikin vedonlyöntejä. Australiassa käynnissä oleva tutkinta nostaa e-urheilussa tapahtuvan rikollisuuden vakavuutta. Sydneyn yliopiston luennoitsija Mark Johnson on tutkinut videopelien ja rahaliikenteen risteyskohtia, ja hän uskoo, että e-urheilun vähäinen ymmärrys on aikaansaanut korruption sen sisällä. Johnson on kommentoinut:

”Peliteollisuus on arvokkaampaa kuin elokuva- ja musiikkiala yhteensä, ja siltikään sitä ei oteta vakavasti.”

 

Kommentoi

GameXpo-pelitapahtumassa nähdään 1000 pelaajan PUBG-liveturnaus Kommentit pois päältä artikkelissa GameXpo-pelitapahtumassa nähdään 1000 pelaajan PUBG-liveturnaus 198

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store järjestää yhteistyössä PUBG Finlandin, Messukeskuksen, Elisan sekä muiden kumppaniensa kanssa 1000 pelaajan PUBG-liveturnauksen GameXpo-oelitapahtumassa Helsingin messukeskuksessa 15-17.11.2019.

PUBG eli PlayerUnknown’s Battlegrounds on yksi suosituimmista peleistä Suomen e-urheilijoiden keskuudessa. PUBG:lla on muun muassa oma Suomen mestaruusliiga, jossa kilpailee yhteensä 64 pelaajaa 4 hengen joukkueissa. PUBG on myös kasvussa maailmanlaajuisesti. Hiljattain DFC Intelligence -tutkimusyhtiö ennusti, että suosittujen Battle Royale -pelien liikevaihto kasvaa tänä vuonna kolmanneksen ja ylittää viiden miljardin dollarin rajapyykin jo ensi vuonna. Samassa ennusteessa PUBG ohittaisi Fortniten suosituimpana Battle Royale -pelinä.

PUBG1000-turnaus tarjoaa kaikille yli 16-vuotiaille avoimen mahdollisuuden kokeilla PUBG-kilpapelaamista GameXpo-tapahtumassa. Jopa yli 1 000 pelaajalla on mahdollisuus osallistua PUBG-liveturnaukseen, jossa kilpaillaan yhteensä 5 000 euron palkintopotista. Turnaukseen voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista vain saapumalla paikalle. Yhden pelikierroksen enintään 80 pelaajasta kolme parasta pääsevät sunnuntaina järjestettävään finaaliin. Tarkemmat turnaussäännöt ja palkintopotin jako löytyvät osoitteesta www.PUBG1000.gg.

”Viime vuonna ensimmäinen PUBG1000-liveturnauksemme oli kaikilla mittareilla menestys, joten halusimme jatkaa menestyskonseptia tänäkin vuonna”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Me ja kumppanimme toimivat turnauksen mahdollistajina, mutta vasta innokkaat pelaajat luovat onnistuneen turnauksen. Kaikki ovat tervetulleita pelaamaan ja kokeilemaan miltä kilpapelaaminen tuntuu yleisön edessä.”

PUBG1000-turnausta voi seurata myös suorina lähetyksinä tai tallenteina Viihteeltä, Viihde Sportilta ja Viihde Sportin Twitch-kanavalta. Elisan lisäksi muita PUBG1000-turnauksen kumppaneita ovat ASUS, BenQ/Zowie, Logitech ja Rockstar Energy Drinks.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Kuusi CS:GO -ammattilaista pidätetty Australiassa sopupelistä epäiltyinä Kommentit pois päältä artikkelissa Kuusi CS:GO -ammattilaista pidätetty Australiassa sopupelistä epäiltyinä 153

Kuusi australialaista -ammattilaista on pidätetty sopupelien järjestämisestä. Aiheesta ilmoitti viranomaisille vedonlyönnit vastaanottanut yhtiö Sportsbet.

Paikallisen poliisin mukaan syytetyt pelaajat järjestivät otteluita ja löivät sitten vetoa samaisista matseista. Samaisen tiedotteen mukaan vetoa oltiin lyöty viidessä liigan ottelussa ja että kyseessä olevat pelaajat olivat iältään 19-22 vuotiaita. Epäiltyjen henkilöllisyyttä ei paljastettu.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi