Assassin’s Creed Valhalla -toimintapeli sai täyden pelin mittaisella lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Valhalla -toimintapeli sai täyden pelin mittaisella lisäosan

Assassin's Creed Valhalla

Toimintaa, seikkailua ja roolipelaamista toisiinsa yhdistävä Assassin's Creed Valhalla aloittaa toisen pelivuotensa eeppisellä matkalla Svartalfheimiin, kääpiöiden valtakuntaan. Näin jatkuu viikinkien myyttistä jumaltarustoa laajentava lisäosa Dawn of Ragnarök, jossa nimensä mukaisesti siintää viikinkien maailmanlopun alku.

Ensimmäistä kertaa pelisarjan historian aikana luvassa on Assassin's Creed -pelin toinen pelivuosi, joka tarjoaa elämyksellisen seikkailun täynnä tarinankäänteitä, vimmaisia taisteluita ja upeita ympäristöjä moninaisine vihollisineen. Lisäksi toinen pelivuosi tuo mukanaan ilmaiset kausittaiset päivityksensä, joiden myötä tarjolle tulee lisää pelattavaa eri ajankohtien mukaan.

Kymmeniä tunteja uutta pelattavaa tarjoava Dawn of Ragnarök istuttaa pelaajan jälleen Eivor-sankarin saappaisiin. Lisäosassa Eivor omaksuu viikinkien pääjumala Odinin roolin, ja lähtee pelastamaan poikaansa Baldria tulijumala Surtrin kynsistä. Edessä on verraton jumaltarustojen mukainen seikkailu, jossa matkataan jumalten, kääpiöiden ja jättien maailmaan. Sen myötä Odinilla on käytössään uudenlaisia taitoja ja taikoja, kuten kyky muuttua korpiksi ja nostattaa jo kertaalleen taistelussa kaatuneita sotureita puolelleen.

Dawn of Ragnarök yhdistää tarinassaan tuttuja Assassin's Creed Valhalla -piirteitä uudenlaisiin ominaisuuksiin. Vaivihkaiset hiippailu- ja salamurhakohtaukset saavat rinnalleen vaikuttavia joukkotaisteluita sekä jumalallisia voimia. Pelaaja voikin pitkälti valita oman pelityylinsä salakavalan lähestymisen ja suoraviivaisen toiminnan välillä tai näitä vapaasti yhdistellen.

Uudenlainen pelimaailma erilaisine vihollisineen ja haastetehtävineen laajentaa peruspelin maailmaa jännittävällä ja innostavalla tavalla. Lisäksi erilaiset uudet aseet ja varusteet uusine taistelutyyleineen tuovat uutta koettavaa peliin. Mukana on myös kattava valikoima uusia hiustyylejä, tatuointeja ja kyläkoristeita tekemään kunniaa Eivorin saavutuksille ja voitoille.

Dawn of Ragnarök -lisäosan aloittamista suositellaan tason 340 tai ylemmän tason hahmoille, mutta uuteen seikkailuun voi suunnata heti alusta alkaen, jolloin hahmon taso nostetaan minimitasolle lisäosan sisällä.

Dawn of Ragnarök on ostettavissa sekä erikseen digilatauksena 39,99 euron hintaan että peruspelin kanssa Ragnarök Edition -versiona. Lisäosan 9. huhtikuuta mennessä ostaneille pelaajille on lisäksi luvassa nopean ostajan etuna Twilight Pack -digisisältöä, jonka saa käyttöönsä pelissä heti. Twilight Pack sisältää Dellingrin saattuekorpin skinin, Havardrin ilvesratsun, Twilight-varustepaketin ja Algurnir-taistelukirveen.

Lisäksi Dark Horse Comics -kustantamo julkaisee Assassin's Creed Valhalla – Forgotten Myths -sarjakuvaa, joka pohjustaa lisäosan tarinaa omalla kertomuksellaan. Sarjakuvan ensimmäinen numero julkaistaan 16. maaliskuuta 2022.

Assassin's Creed Valhalla on saatavilla , ja S sekä -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Store -kauppapaikkojen kautta :llä. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja -pelipalveluista.

Kommentoi

”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum

The Lord of the Rings: Gollum

Gollum (PS5)

2 / 10
Hyvää Jos tykkäät tuulahduksista vuosikymmenten takaa, on Gollum sinun juttusi. Arvostelumielessä plussia- ja miinuksia ei tarvinut juurikaan punnita keskenään. Huonoa Lähdemateriaalin täydellinen haaskaus. Pelimekaniikat. Vanhanaikaisuus. Ääninäyttely

Maailman tunnetuin fantasiakirja ja siihen pohjautuva elokuvasarja Taru sormusten herrasta ovat viihdyttäneet sukupolvien ajan miljoonia fantasiatarinoiden faneja ympäri maailman. Aiheesta on nähty myös useita erilaisia videopelejä, mutta yleensä joko sankareiden tai suurten armeijoiden katsantokannasta. Pian yksi tarinan suosituimmista sivuhahmoista, Klonkku, sai pitkän odotuksen jälkeen vihdoin oman videopelinsä. Siinä pelaaja pääsee ohjastamaan tätä traagisen tarinan hahmoa kirjoja ja elokuvia edeltävällä aikakaudella.

Gollum eli Klonkku tunnetaan yksinäisenä ja monessakin mielessä omituisena hahmona, joka kaihtaa päivänvaloa ja suosii pimeitä luolia. Hän kaihtaa yhtäältä ihmisiä ja hobitteja kuin toisaalta Sauronin armeijan örkkejä ja peikkoja. Klonkun omaperäisyys yhdessä hänen kiehtovan tarinansa kanssa tekevät hänestä sekä sympaattisen että samaistuttavan hahmon. Klonkku ei ole missään mielessä perinteinen sankari, vaan enemmänkin eräänlainen oman tien kulkija ja pikemminkin surullinen antisankari. Osin juuri tästä syystä Klonkku on erinomainen pelihahmo.

Lord of the Rings: Gollum

Pelin tarina sijoittuu vuosia ennen Taru sormusten herran tarinaa. Koska Klonkku ei olisi kaltaisensa olento ilman sormuksen pitkäaikaisia vaikutuksia, pelin tarina sijoittuu aikakauteen, jota ei kirjassa tai elokuvissa kuvailla. Monet pelin paikoista ovat kuitenkin teemallisesti ja ympäristöllisesti tuttuja tai ainakin tutunoloisia, sillä ne muodostavat yhtenäisen maailman peliä seuraavan ajanjakson kanssa.

Pelimaailman osin avoin luonne mahdollistaa Klonkun vapaan ohjaamisen, hiippailun ja taistelun pelimaailman vaaroja kohdaten. Pelissä hyödynnetäänkin runsaasti Klonkun hiiviskely- ja piileskelytaitoja, sillä etenkin suuremmat vastustajajoukot ovat liian vaikeita Klonkun rajallisille kyvyille ja resursseille. Myös Klonkun oma käytös vaikuttaa pelin luonteeseen. Moraaliset valinnat ohjaavat Klonkun kehittymistä, mikä tekee seikkailusta kutkuttavan ja jännittävän pelikokemuksen.

Peli ei kuitenkaan tarjoa pelkkiä vastustajia, vaan matkan varrella nähdään myös ystävällismielisiä hahmoja. Ennen kaikkea pyrkii tarjoamaan syvällisen ja yksityiskohtaisen toimintaseikkailun kirjailija J.R.R. Tolkienin luomaan fantasiamaailmaan, mutta ennennäkemättömästä kuvakulmasta.

Paluu menneisyyteen – kirjaimellisestikin

Gollum ei koskaan ennakkomateriaalien perusteella vaikuttanutkaan miltään vuosikymmenen peliteokselta. Yllättyneet voinee lopussa nostaa kädet ylös, mitä lopulliseen raatituomioon tulee.

Ensituntuma Gollumin pelin lähtiessään rullaamaan on

”Matkustinko juuri ajassa taaksepäin noin rapeat kymmenisen vuotta?”

Sen verta kömpelöön maailmaan pelaaja heitetään, että tekninen porno loistaa kaukana poissaolollaan. Visuaalisesti se on suoraan sanottuna ruma, eikä sitä auta kieltää. Ulkopuolinen paikalle saapunut katselija olisikin voinut tuumata, että

”Jahas jahas, pelaakos siinä itse isäntä jotain PS3-latausta storessa”

No ei se isäntä pelaa mitään vuoden 2009 hittipeliä tässä, vaan ihan vuoden 2023 ”Next Generation” -julkaisua, joka on kankea, vetinen ja nykii kuin -30c pakkasessa kylmiltään startattu Lada. Niin paitsi, eihän Ladat kyllä temppuile talvikylmillä? No, ymmärsitte pointin!

Miten muuten bugit? Löytyykö niitä? No sanotaanko näin, että tässä kohtaa olisi viisaampi kysyä, että löytyykö Gollumista kohtia, jotka eivät bugita. Ja vastataan tässä nyt niin, että kyllä niitä muutamia kohtauksia sieltä täältä löytyy.

Pelaajalle luvataan paljon hiiviskelyä ja muuta ”taktisemman” oloista touhua, mutta enempi Gollum nojaa erittäin tönkköön tasohyppelyyn, koska sen kontrollit ja pelimekaniikat ovat myöskin varsin keskeneräisiä. Pelastaako sitten tarina laisinkaan? No lisäähän tässä pääsee haukkumaan, sillä yleensä vastaavissa epäonnistumisissa voidaan kehua edes sentään sitä tarinaa, mutta kun ei niin ei. Pelin tarinamaailma on kuin ala-asteen äidinkielen vihkosesta suoraan revitty. Muistan itse kirjoittaneeni vastaavia räpellyksiä, eikä minun teoksistani koskaan tehty pelejä. Vai enkö vain jaksanut yrittää tarpeeksi huipulle? Mene ja tiedä..

Save ur money, honey….

Lord Of The Rings: Gollum on häpeällinen muistutus aikakaudesta, jolloin päin honkia tehtyjä halpoja lisenssipelejä julkaistiin tuon tuosta. Vaikka sitä yrittää kuinka paistaa voissa, ja käännellä menemään hyvältä maistuvassa rasvassa – ei se siitä miksikään muutu. Ei, vaikka väkisinkin yrittää. Kuluttajana olisin ehkä hieman näreissäni, jos olisin pelistä maksanut täyden. Entäpä kun sen saa halvalla markka marketista? No suosittelen pysymään kaukana silloinkin….

The Lord of the Rings: Gollum julkaistiin sekä - ja sekä S -pelikonsoleille että :lle syyskuun 1. päivä. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo -konsolille.

Kommentoi

Uutta Mortal Kombatia ennakkoon? – näin se onnistuu Kommentit pois päältä artikkelissa Uutta Mortal Kombatia ennakkoon? – näin se onnistuu

Mortal Kombat 1

julkaistaan 19.syyskuuta, joka meille joillekin on kuitenkin vielä vähän liian kaukana. Onneksi pelaajilla, jotka eivät malta odottaa, on joitain helpotuksen mahdollisuuksia tarjolla, sillä beta on tulossa niille, jotka ovat ennakkotilanneet kyseisen teoksen. Myös stressitestiä pelistä on tuloillaan.

1 Online Stress -testi vaatii tulevilta pelaajilta rekisteröitymisen täällä (WB-tili vaaditaan). FAQ:n mukaan WB vahvistaa tarkemman ajankohdan ”myöhemmin”. Lisäksi yritys korostaa, että tämä ei todellakaan ole beta, vaan ”todellinen stressitesti”.

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin takaa

Kehittäjä on paljastanut suositun taistelupelisarja Motal Kombatin seuraavan osan ja se sijoittuu ajassa taaksepäin.

Videolla nähdään monia tuttuja hahmoja kuten Shang Tsung, Liu Kang, Raiden, Scorpion, Kitana, Mileena sekä Sub-Zero. Hahmot näyttävät kuitenkin hieman erilaisilta, mihin on aiemmin totuttu.

Kehittäjä lupaa täysin uudistunutta universumia, taistelujärjestelmää, pelitiloja sekä ikonisia lopetusliikkeitä. Mukana tulee olemaan myös cameo-rooleja kuten esimerkiksi John Cena, jota näyttelee Jean-Claude Van Damme.

Mortal Kombat 1 ilmestyy syyskuun 19. päivä , ja S sekä Nintendo -konsoleille, että :lle.

Kommentoi