Atari ostaa System Shockin remakea kehittelevän Nightdive Studiosin Kommentit pois päältä artikkelissa Atari ostaa System Shockin remakea kehittelevän Nightdive Studiosin

Atari VCS

, tuo pelialan veteraaniyritys, ostaa Nightdive Studiosin, joka vastaa tulevasta System Shockin uusintaversiosta sekä monista muista retrouudistuksista. Menneisyydestä hyvinä esimerkkeinä mainittakoon mm. Turok, Shadow Man, Doom 64 ja PowerSlave. Kaupan arvo on 10 miljoonaa dollaria (puolet maksetaan Atarin osakkeina), ja kaupan odotetaan toteutuvan huhtikuun loppuun mennessä.

Ei ole yllättävää, että Nightdive haluaisi myydä isommalle ja varakkaammalle yritykselle. Pitkään alalla kompuroinut veteraani onkin kunnostautunut enempi nykyään retropeleihin, joten System Shockin remake on kuin nappi silmään edellä mainitulle yhtiölle.

Kommentoi

Uusi Atari VCS -konsoli ilmestyy marraskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi Atari VCS -konsoli ilmestyy marraskuussa

Atari VCS

on herättämässä henkiin ikonisen -konsolinsa uudella versiolla marraskuussa. Uusi versio on :n ja konsolin hybridi, jolla voi pelata niin klassisia retropelejä kuin modernejakin pelejä.

Sisäänrakennetun 100 pelin lisäksi VCS:n kauppapaikalta voi ostaa lukuisia pelejä sekä ohjelmia musiikin kuunteluun, videoiden katselemiseen ja verkkosivujen selaamiseen.

Tekniikaltaan konsoli sisältää AMD Ryzen prosessorin ja AMD Radeon -näytönohjaimen sekä 8GB muistia. Tehojen pitäisi riittää 4K -laatuun HDR:n kera.

Atari VCS

Yhteyksiä varten konsolista löytyy USB, HDMI ja Ethernet liittimet sekä langaton verkkoyhteys ja Bluetooth. Konsolin mukana tulee sekä klassinen joystick, että moderni ohjain.

Erikoisen konsolista tekee myös se, että se toimii myös PC:nä, eli siihen voi asentaa esimerkiksi Windows tai Linux -käyttöjärjestelmän. Itse VCS:n käyttöjärjestelmä pohjautuu Linuxiin.

Atari VCS -konsolin voi ennakkotilata firman omilta sivuilta. Parhaillaan paketille kertyy hintaa 390 dollaria. Vielä ei ole varmuutta tuleeko konsoli myyntiin Euroopassa.

Kommentoi

Tuleva Atari VCS -konsoli saa tuhansien retropelien kirjaston Kommentit pois päältä artikkelissa Tuleva Atari VCS -konsoli saa tuhansien retropelien kirjaston

Atari VCS

Atari on lyötäytynyt yhteen retropelien pilvipalvelualusta Antsream Arcaden kanssa tuodakseen tuhansien pelien kirjaston tulevalle -konsolille.

Antstreamin palvelu kattaa laajan määrän valikoituja pelejä konsoleilta kuten Sega MegaDrive/Genesis, , , , Atari ST, PC, Atari 5200, NES, , NeoGeo ja . Palvelun tuomien pelien lisäksi Atari VCS sisältää yli sadan pelin Atari Vault -kokoelman.

Osa Antstrean Arcade -palvelun sisältämistä peleistä.
Osa Antstrean Arcade -palvelun sisältämistä peleistä.

Pääset siis pelaamaan klassisia Atari-pelejä kuten , ja , mutta myös pelihalli, PC ja konsoliklassikoita kuten Bad Dudes vs. DragonNinja, Double Dragon, ja Metal Slug.

Antstreamin palvelu mahdollistaa myös erilaisten haasteiden suorittamisen kavereiden kanssa sekä maailmanlaajuiset tuloslistat.

Atari VCS -retrokonsoli ilmestyy tämän vuoden lopulla tai viimestään ensi vuoden alussa.

Kommentoi