Battlefield 6 -trailerin julkaisupäivästä liikkuu huhuja Kommentit pois päältä artikkelissa Battlefield 6 -trailerin julkaisupäivästä liikkuu huhuja

:n ja DICEn tulevasta räiskintäpelistä on liikkunut paljon huhuja viimeaikoina, vaikka peliä ei ole vielä virallisesti julkistettu. Olemme uutisoineet useista peliin liittyvistä tiedoista, joita tunnettu tietovuotaja Tom Henderson on julkaissut Twitter -päivityksissä.  tulee tietojen mukaan olemaan todella suuren kokoluokan toimintapeli, joka sijoittuisi taas nykyaikaiseen sodankäyntiin toisin, kuin pelisarjan kaksi edellistä julkaisua.

Nyt faneille on luvassa iloisia uutisia, sillä pelin julkistamista ei luultavasti tarvitse odottaa enää kauaa. Alan sisäpiiriläinen Roberto Serrano julkaisi hiljattain peliin liittyvän päivityksen Twitterissä. Serranon mukaan EA ja DICE vahvistavat pelin julkistusajankohdan 30. päivä huhtikuuta. Myöhemmin pelin julkistus tapahtuu trailerin myötä 7. päivä toukokuuta. 

Serranon tiedot ovat aiemmin pitäneet suurimmaksi osakseen paikkansa, mutta tiedot on silti syytä ottaa varauksella. Siitä huolimatta pelisarjan seuraavan osan on tarkoitus saada julkaisu vielä tämän vuoden puolella. Aiemmin on uutisoitu esimerkiksi pelin nimeen liittyen. Battlefield 6 olisikin virallisesti vain Battlefield. Myös mahdollisestä battle royale -pelitilasta on liikkunut useita huhuja. Viimeisimmät huhut pelistä voit lukea täältä.

EA harkitsee mainosten lisäämistä perinteisiin AAA-peleihin Kommentit pois päältä artikkelissa EA harkitsee mainosten lisäämistä perinteisiin AAA-peleihin

EA Sports

Videopelinjätti Electronic Arts () tutkii mahdollisuutta tuoda kohdennettuja mainoksia suosittuihin AAA-peleihinsä. Asiasta kertoi yhtiön toimitusjohtaja viimeaikaisessa osakeansioiden seurantapalaverissa.

Vaikka EA käyttää jo mainoksia joissain peleissään, erityisesti ilmaispeleissä, Wilson mainitsi erityisesti ”dynaamisen mainosten lisäämisen” ”perinteisempiin AAA-peleihin”. Tämä viittaa siihen, että mainokset muuttuisivat pelaajan mukaan ja mahdollisesti integroituisivat suoraan pelikokemukseen.

Wilson korosti, että EA tulee olemaan erittäin harkitsevainen tällaisen järjestelmän käyttöönotossa ja myönsi sen olevan vielä varhaisessa kehitysvaiheessa. Yhtiöllä on sisäisiä tiimejä, joiden tehtävänä on selvittää, miten mainokset voidaan integroida peliin häiritsemättä pelikokemusta.

Uutinen liittyy kasvavaan trendiin, jossa videopeliyhtiöt etsivät uusia tulonlähteitä perinteisten pelien myynnin ulkopuolelta. Wilson mainitsi myös EA:n kiinnostuksesta laajentaa immateriaalioikeuksiaan (IP) pelien ulkopuolelle, mikä viittaa mahdollisesti lisääntyvään panostukseen elokuviin ja televisiosarjoihin, jotka perustuvat suosittuihin pelifrakisooseihin.

Mahdollinen in-game-mainosten lisääminen AAA-peleihin on herättänyt huolta pelaajien keskuudessa, jotka pelkäävät sen häiritsevän pelaamista ja immersion tunnetta. On vielä näkemättä, miten EA aikoo toteuttaa tällaisen järjestelmän ja pystyykö se löytämään tasapainon tulojen tuottamisen ja positiivisen pelaajakokemuksen ylläpitämisen välillä.

Lähde: NintendoLife

Respawn kohtaa irtisanomisia – Apex Legends leikkausten alla Kommentit pois päältä artikkelissa Respawn kohtaa irtisanomisia – Apex Legends leikkausten alla

Videopelien kehittäjä , joka tunnetaan suositusta battle royale-pelistä , on joutunut kärsimään irtisanomisista emoyhtiö Electronic Artsin () toimesta. Noin parikymmentä työntekijää menetti työpaikkansa, osana menossa olevia leikkauksia, jotka vaikuttavat noin 5 prosenttiin EA:n työvoimasta.

Irtisanomisuutiset levisivät sosiaalisessa mediassa torstaina, ja raporttien mukaan Apex Legendsin sosiaalisen median tiimi kuului niihin, jotka kärsivät. Vaikka päätös tuli yllätyksenä ottaen huomioon Apex Legendsin menestyksen, nämä leikkaukset ovat linjassa EA:n aiemmin ilmoittamien suunnitelmien kanssa vähentää henkilöstöä arviolta 670 työpaikalla. Yhtiö odottaa saattavansa irtisanomiset päätökseen maaliskuun loppuun mennessä.

EA:n leikkausten taustalla on yhtiön halu keskittyä omaan franchising-sarjaan ja siirtyä kauemmaksi mahdollisista tulevaisuuden immateriaalioikeuksien käyttämisestä. Vaikka irtisanomisia tapahtui Respawnissa, lähteet EA:n lähipiirissä vakuuttavat, että Apex Legends pysyy yhtiön ”suurena painopisteenä” investointeja sekä jatkokehitystä ajatellen.

Respawnin lisäksi EA:n uudelleenjärjestelyihin sisältyy Star Wars FPS-pelin peruminen, jonka huhuttiin keskittyvän Mandalorian-hahmoon. Kehitys seuraavaan Jedi Fallen Order -peliin, Black Pantheriin ja Iron Man -peleihin jatkuu irtisanomisista huolimatta. Lisäksi EA sulki Ridgeline Gamesin, studion jonka perusti teollisuuden veteraani Marcus Lehto, ja joka keskittyi yksinpelikampanjoihin -pelisarjalle.

Nämä leikkaukset ovat osa suurempaa trendiä pelialalla, jossa yritykset kuten Riot Games ja Epic Games ovat myös käyneet läpi henkilöstön vähennyksiä. Näiden päätösten seurauksena tuhansia työpaikkoja on menetetty, mikä on viimeaikaisten raporttien mukaan vaikuttanut epäsuhtaisesti vammaisiin työntekijöihin.

Lähde: IGN