Bee Simulator on mainio lastenpeli, mutta ei riitä aktiivipelaajalle Kommentit pois päältä artikkelissa Bee Simulator on mainio lastenpeli, mutta ei riitä aktiivipelaajalle

Bee Simulator [PC/Epic Game Store]

Aikuiselle aktiivipelaajalle4.6
Pukinkonttiin lapselle9
6.8 out of 10
Hyvää Oikein hyvä lastenpeli, jossa on kahdelle pelaajalle runsaasti lisäsisältöä tarinamoodin kylkeen. Huonoa En suosittele aikuiselle ostettavaksi, sillä pelattavaa sisältöä on kovin laihasti. Yleisesti Nimestään huolimatta arcade-peli jossa paljon opettavaista sisältöä ja sopii hyvin kouluikäiselle lapselle pukinkonttiin.

Pelitutkija Ian Bogost kuvaili Untitled Goose Gamen olevan työtä hiljattain julkaistussa tekstissään joka herätti lukijoissa (Jope-örinällä: Twitterissä) närää. Varsav Game Studiosin kehittämän Bee Simulatorin tehtävät käyvät kenties vielä enemmän työstä, sillä sillä on melko helppojen ja välillä jopa pieniä tiedon palasia mehiläisistä. Ensinnäkin, ei ole simulaattori, eikä sisällöntuottajille tehty hupailupeli. Se käy selväksi siinä vaiheessa kun yrittää pistää ihmisiä, jotka eivät reagoi siihen muuten kuin sanomalla auts. Toisekseen, siitepölyn kerääminen ja tehtävien tekeminen on tehty sen verran helpoksi että lapsikin sen osaisi ja siitä pääsemme Bee Simulatorin todelliseen luonteeseen.

Jos olet aikuinen ja etsit uutta ja kiinnostavaa pelattavaa, Bee Simulator ei todennäköisesti viihdytä muutamaa tuntia kauempaa, jonka jälkeen unohdat koko pelin olemassaolon ja pohdit mihin joutavaan neljä kymppiä oikein katosi. Jos taas kotonasi on sekä pelikonsoli että kouluikäinen lapsi joka ymmärtää edes vähän englantia, sinulla on yksi ongelma vähemmän, jahka olet lisännyt pelin pukinkonttiin. Laitan pelille poikkeuksellisesti kaksi arvosanaa, koska samanaikaisesti voin suositella peliä täysin varauksetta lapselle ostettavaksi että varoittaa siitä että sisältöä on hyvin vähän aktiivipelaajan tarpeisiin. Olen itse pelannut elämäntilanteesta riippuen aktiivisesti noin kolmekymmentä vuotta, joten Bee Simulator oli hyvin nopeasti koluttu lattiasta kattoon. Pelissä on kuitenkin valtavasti koettavaa ja uudelleenpelattavaa aloittelevalle pelaajalle, kuten lapselle.

Bee Simulator on ottanut hyvin huomioon pienemmät pelaajat ensinnäkin sillä, että peliä voi pelata yhdessä aikuisen kanssa saman ruudun äärellä. Toinen tärkeä huomio on siinä, että peliympäristöstä ei varsinaisesti löydy vaaroja hämähäkinseittejä lukuunottamatta. Pelkästään ympäröivän uhan olemassaolo tuo tarpeeksi vakuuttavaa vaaran tuntua peliin. Interaktioita en löytänyt ilmapallojen poksuttelua lukuunottamatta enempää pelimaailmasta ja niitä jäi kaipaamaan. Yksi jahtaamistehtävä osoittautui ohjaimella hyvin hankalaksi, mutta meni hiirellä läpi ensimmäisellä yrittämällä, joten peli kaipaisi myös työtä vaikeustason tasapainottamiseksi.

Kaiken kaikkiaan lapsille peli on oikein hyvä, mutta se hyötyisi paljon suuremmasta määrästä käännöksiä ennen kaikkea pelin ääniin, koska englanti ei välttämättä ihan jokaiselta pienemmältä pelaajalta onnistu. Pelin julkaisua edeltävä arvostelukappale on melko buginen ja siitepölyä ei enää pysty palauttamaan, joka tarkoittaa sitä että pelaaja joutuu kuuntelemaan raivostuttavan ääninäyttelijän toistuvaa huomauttelua asiasta. Ääninäyttelijöiden kuunteleminen oli niin raskasta, että jouduin skippaamaan välianimaatiot. Onneksi äänet saa kokonaan pois.

Osta Bee Simulator täältä

Jättiläiset rynnivät joukolla – Giants Uprising ilmestyy tiistaina Kommentit pois päältä artikkelissa Jättiläiset rynnivät joukolla – Giants Uprising ilmestyy tiistaina

Giants Uprising

on julkaisemassa uutta toimintaseikkailupeliä tänä tiistaina marraskuun 2. päivä. Pelissä jättiläiset pakenevat ihmisten orjuudesta ja aiheuttavat kaaosta.

Ihmisten lisäksi jättiläisenä pelaajat saavat vastaansa myös toisia jättiläisiä. Oheisella pelivideolla nähdään kuinka jättiläiset ottavat mittaa toisistaan valtavalla areenalla. Voitettuaan toinen jättiläisistä pakenee areenalta ja aiheuttaa tuhoa läheisessä kylässä.

Giants Uprising ilmestyy :lle Early Access tilassa tiistaina marraskuun 2. päivä.