Capcom saapuu konsolimarkkinoille Home Arcade -pelikoneella Kommentit pois päältä artikkelissa Capcom saapuu konsolimarkkinoille Home Arcade -pelikoneella

Retropelaaminen elää edelleen kulta-aikaansa ja nyt markkinoille hyökkää omalla mini-kolikkopeli konsolillaan Home Arcadella. Erikoisesti yrityksen logon muotoon ympätty mahdollistaa klassisten kolikkopelien pelaamisen kotona telkkarin äärellä.

Laite sisältää 16 sisäänrakennettua peliä, kytkeytyy telkkariin HDMI:n avulla ja ladataan yksinkertaisesti USB:n kautta. Laitteessa on myös wifi-yhteys, joka mahdollistaa kuitenkin ainoastaan maailmanlaajuisen tulostaulukon seuraamisen. Nähtäväksi jää saako jatkossa yhteyden avulla myös ladattua laitteeseen lisää pelejä.

Mukana tulevat pelit on listattu tässä:

 • 1944: The Loop Master
 • Sports Club
 • Captain Commando
 • Cyberbots
 • Darkstalkers
 • Eco Fighters
 • Final Fight
 • Ghouls ‘n Ghosts
 • Gigawing
 • Mega Man: The Power Battle
 • Progear
 • Street Fighter II: Hyper Fighting
 • Super Puzzle Fighter II Turbo

ilmestyy lokakuun 25. päivä ja sen hinnaksi tulee alustavasti 230€

Kommentoi

Laajentunut Resident Evil Village on entistäkin karmaisevampi kauhupelikokemus Kommentit pois päältä artikkelissa Laajentunut Resident Evil Village on entistäkin karmaisevampi kauhupelikokemus

Resident Evil Village

PAN Vision Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta Resident Evil Village -kauhupelistä on julkaistu Gold Edition -versio, joka tarjoaa lisää pelattavaa.

Resident Evil Village Gold Edition sisältää alkuperäisen pelin lisäksi tarinallisen Winters’ Expansion -lisäosan ja tuo pelaajien toiveesta mukaan odotetun kolmannen persoonan kuvakulman. Tämä tuo mukaan uudenlaisen tavan kokea pelin tapahtumat alkuperäisen ensimmäisen persoonan kuvakulman lisäksi. Molemmissa pelityyleissä on puolensa. Vaikka lähempää koettu ensimmäisen persoonan kuvakulma on ehkä jännittävämpi, kauempaa kuvattu vaihtoehtoinen näkemys on lähempänä pelisarjan perinteitä. Samalla tämä tuo ennennäkemätöntä toimintaa mukaan toiminnalla höystettyyn kauhukokemukseen, kun päähenkilö Ethan Winters pyrkii pelastamaan kaapatun Rose-tyttärensä.

Mukana on myös Shadows of Rose -tarinalaajennus, joka sijoittuu 16 vuotta alkuperäisen pelin tapahtumien jälkeen. Tämä tarina syventää Winters-perheen saagaa ja kuvaa täysi-ikäiseksi kasvaneen Rosen kokemuksia. Kun hän yrittää löytää parannusta voimilleen, hän kohtaa uudenlaisia uhkia ja hirviöitä, jotka tuntuvat piinaavan häntä herkeämättä.

Kullatun pelikokemuksen täydentää Mercenaries-pelitilan hahmopäivitykset, jotka tuovat pelaajan saataville kokonaisen valikoiman uusia hahmoja. Näitä ovat legendaarinen BSAA-agentti Chris Redfield, salaperäinen lordi Karl Heisenberg ja luonnoton kreivitär Alcina Dimitrescu. Jokaisella näistä uusista hahmoista on omat erilaiset kykynsä, kuten Redfieldin voimakkaat nyrkiniskut, Heisenbergin magneettiset voimat ja kreivittären kyky hyödyntää heiteltäviä huonekaluja. Näin jokaisella hahmolla pelaaminen tuntuu erilaiselta ja toisistaan poikkeavalta.

Resident Evil Village -pelaajat pääsevät myös osaksi jännittävää Resident Evil Re:Verse -moninpeliä, jossa pelaajat voivat ottaa yhteen hirviöuhan kanssa taistellessaan tietään ulos kammottavista tilanteista.

Resident Evil Village Gold Edition on saatavana sekä PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille että PC:lle. Peli on ilmaiseksi päivitettävissä PlayStation 4 -versiosta PlayStation 5 -versioksi ja se tukee Smart Delivery -tekniikkaa Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleilla.

Kommentoi

Resident Evil Village saa kultapainoksen – Resident Evil 4 uusinto myös tulossa Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil Village saa kultapainoksen – Resident Evil 4 uusinto myös tulossa

Resident Evil Village

Viimeöisessä Resident Evil Showcase -esittelytapahtumassa syvennyttiin Resident Evil Village -kauhupelin kultapainokseen sekä tulevaan Resident Evil 4 -uusintaversioon. Samalla tapahtumassa tutustuttiin Resident Evil Re:Verse -verkkopeliin ja Resident Evil Village Cloud -pelin Nintendo Switch -julkistukseen.

Resident Evil Village Gold Edition

Resident Evil Village Gold Edition sisältää sekä tarinallisen Winters’ Expansion -lisäosan että alkuperäisen Resident Evil Village -pelin. Se on suositun kauhupelisarjan kahdeksas itsenäinen osa ja hyödyntää edellisosasta tuttua RE Engine -pelimoottoria. Tämä tekee äärimmäisen jännittävästä ja tarinavetoisesta pelistä lähes inhottavan tuntuisen, sillä niin pelihahmot, tapahtumapaikat kuin mieltä ravisuttavat kauheat hirviötkin tuntuvat tulevan iholle melkein liiankin aidosti.

Samalla Resident Evil Village hyödyntää uuden pelikonsolien sukupolven suorituskykyä ja graafista loistoa, mikä osaltaan korostaa hyytävän jännittävää tunnelmaa. Peli sijoittuu muutaman vuoden edellisen Resident Evil 7 Biohazard -pelin jälkeiseen aikaan, jossa entuudestaan tutut Ethan ja Mia elävät uutta elämänvaihetta uudessa paikassa kaukana aiemmista painajaismaisista kokemuksistaan. Rauhaa ei kuitenkaan kestä kauaa, sillä uudet hirvitykset ja kauhukokemukset odottavat kokijaansa.

Kultapainokseen sisältyvä Winters’ Expansion -lisäosa antaa pelaajilleen mahdollisuuden kokea palkittu kauhupeli uudella tavalla. Sen mukana peli saa kolmannen persoonan kuvakulmasta koettavan pelimuotonsa. Lisäksi pakettiin sisältyy Shadows of Rose -tarinalaajennus, joka sijoittuu 16 vuotta pelikampanjan jälkeiseen aikaan. Kultapainoksen kruunaa aiemmin vain digitaalisesti julkaistu Trauma Pack -pelilaajennus.

Resident Evil Village Gold Edition julkaistaan 28. lokakuuta sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Peli on ilmaiseksi päivitettävissä PlayStation 4 -versiosta PlayStation 5 -versioksi ja se tukee Smart Delivery -tekniikkaa Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleilla. Gold Edition -version lisäksi Resident Evil Village julkaistaan Mac-tietokoneille ja Resident Evil Village Cloud -versiona Nintendo Switch -pelikonsolille.

Resident Evil 4

Resident Evil Showcase -tapahtuman toinen keskeinen julkistus oli vuonna 2023 julkaistava uusversio maineikkaasta Resident Evil 4 -kauhupelistä. Sitä esittelevässä esittelyvideossa nähdään legendaarinen pelihahmo Leon S. Kennedy, joka ottaa yhteen karmaisevien vihollisten kanssa. Matkan varrella Kennedy on oppinut uusia taitoja, kuten torjunnan ja mahdollisuuden tehdä lopetusiskuja veitsellään. Pelisarjan suosittu Merchant-hahmo tekee paluun ja mahdollistaa uudenlaisten varustehankintojen tekemisen.

Resident Evil 4 julkaistaan 24. maaliskuuta 2023 sekä PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC:lle. Pelistä julkaistaan upea fyysinen keräilijänversio, joka sisältää pelin lisäksi muun muassa Leon-keräilyfiguurin, pelikartan ja kirjan. Lisätietoa pelin julkaisusta annetaan myöhemmin.

Resident Evil Re:Verse

Tapahtumassa esiteltiin myös päivitetty versio Resident Evil Re:Verse -verkkopelistä. Se on kaikille Resident Evil Village -pelin omistaville ilmainen ja eri pelialustoilla ristiinpelattava moninpelimuoto, joka laajenee uusin ominaisuuksin 28. lokakuuta alkaen. Luvassa on myös lisää päivityksiä, joista ilmoitetaan myöhemmin.

Kommentoi