CBD-öljystä apua pelaamisen aiheuttamaan unettomuuteen? Kommentit pois päältä artikkelissa CBD-öljystä apua pelaamisen aiheuttamaan unettomuuteen?

CBD-öljy

Moni varmasti kärsii tai on ainakin joskus kärsinyt unettomuudesta, liian vähistä yöunista tai heikosta unenlaadusta somen selaamisen, elokuvan katsomisen tai kännykällä tai tietokoneella pelaamisen jälkeen – toisin sanoen ruudun tuijottamisen jälkeen. Tietokoneiden ja älylaitteiden näytöt heijastavat sinistä valoa, joka tunnetusti vaikuttaa unen laatuun ja unirytmiin, eikä valitettavasti mitenkään positiivisesti. Joskus kännykän selaamista tai läppärillä pelaamista ei vaan millään malta lopettaa ajoissa, ja aamulla peilistä tervehtivät väsyneet kasvot ja turvonneet silmät. Kun päivän vihdoin saa hitaasti käynnistymään, monesti ainoa ajatus mielessä on se, että miksi pitikään taas tuijottaa näyttöä niin kauan ennen nukkumaanmenoa ja milloin sitä oppisi tuosta huonosta tavasta pois.

Väsymyksen selättämiseen on tietysti olemassa monenlaisia konsteja: voi juoda monta kuppia kahvia tai energiajuomia, käydä jääkylmässä suihkussa, mennä kuntosalille tai lenkkipolulle hikoilemaan – tai miltä kuulostaisi esimerkiksi (CBD-öljy) ja sen kokeileminen? Sanotaan, että CBD- eli kannabisöljy voi helpottaa nukahtamista ja vähentää unihäiriöitä, joita sininen valo on tuottanut. Tämän lisäksi CBD:llä sanotaan olevan monia muitakin hyvinvointia edistäviä tekijöitä: se voi esimerkiksi vähentää stressiä, ahdistusta ja masennusta, lievittää kipuja ja pahoinvointia sekä auttaa erilaisiin iho-ongelmiin kuten akneen ja ihottumiin.

Kannabisöljyllä ei ole, vaikka nimestä niin saattaisi luulla, päihdyttäviä vaikutuksia. CBD tulee sanasta kannabidioli, joka on yksi kannabiskasvin ainesosista, ja sen vaikutukset ovat päihdyttävyyden sijasta enemmän epäsuoria. CBD-öljy on luonnollinen tuote, ja sitä on saatavilla eri muodoissa ja vahvuuksissa, joten jokainen voi löytää itselleen sopivan omien mieltymyksiensä mukaan. CBD-öljyä nautitaan yleensä tippoina, annostellen pipetistä joko kielelle tai sen alle tai laittamalla sitä ruuan tai juoman sekaan.

Monet vannovat CBD-öljyn nimeen ja hehkuttavat sen positiivisia vaikutuksia. Kaikki ei kuitenkaan toimi kaikilla, eivätkä kaikki tietenkään voi kokea samanlaisia vaikutuksia. Monet eri tekijät, kuten esimerkiksi CBD-öljyn pitoisuus, kuinka usein sitä nauttii, oma aineenvaihdunta ja paino vaikuttavat siihen, miten öljy itsellä toimii, milloin sen vaikutus alkaa ja kuinka kauan se kestää. CBD-öljyn nauttimisesta voi joillekin aiheutua myös sivuvaikutuksia, joten maltti on valttia tässäkin asiassa, ja nautittavat annokset kannattaa aluksi pitää pieninä. On myös tärkeä muistaa, että vaikka CBD-öljyn sanotaan auttavan mm. erilaisissa terveysongelmissa, sitä ei ole tarkoitettu minkään lääkkeen korvaajaksi. Voikin olla hyvä idea konsultoida lääkäriä ennen CBD-öljyn käytön aloittamista, varsinkin jos käytössä on jokin lääkitys.

CBD-öljy voi joka tapauksessa olla kokeilemisen arvoinen. Univaikeuksiin tai muihin ongelmiin voi toki myös koittaa ruudun sulkemista aikaisemmin, miksei vaikka yhdessä CBD-öljyn nauttimisen kanssa. Parempi unenlaatu ja pidemmät yöunet ovat varmasti jokaisen toivelistalla, joka ei vielä yön pikkutunneilla ole tohtinut painaa päätä tyynyyn. Kaikkihan sen tietävät, että virkeänä jaksaa väsynyttä paremmin – myös pelata.

Kommentoi

Parhaat ilmaiset PC kauhupelit vuonna 2022 Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat ilmaiset PC kauhupelit vuonna 2022

PC:llä on paljon ilmaisia ​​pelejä esimerkiksi maailman suurimmat pelit, kuten ja League of Legends. Jos olet laiskottelevalla tuulella tai odotat seuraavaa Steam -alennusta sukeltaaksesi peliin, josta joudut maksamaan etukäteen, katso alta muutama nostamamme ilmaispeli. Ilmaiset pelit eivät maksa rahaa, mutta ne maksavat aikaasi. Kaikki pelit, joihin käytät täällä muutaman arvokkaan tunnin, on hyvin käytettyä aikaa.

Pelottavassa No Players Onlinessa kirjaudut vanhalle FPS serverille, mutta olet ainoa pelaaja turhanpäiväisessä lipun kaappauspelissä.
https://papercookies.itch.io/no-players-online

We Are Broken

Interaktiivinen visuaalinen novelli, jossa sinun täytyy estää vampyyriä syömästä sinua. We Are Broken loihtii synkän ja julman maailman terävillä visuaaleilla ja musiikilla, jotka saavat ihosi kananlihalle.
https://raulqueisso.itch.io/we-are-broken

Tämä hyytävä seikkailu käyttää PS1-aikakauden 3D-grafiikan sumeaa, lo-fi estetiikkaa luodakseen vaikuttavan aavemaisen tunnelman, kun varjoisa olento vaanii sinua maiseman poikki.
https://boaheck.itch.io/bleakshore

houkuttelee sinut tuntemaan olosi turvalliseksi, joskin hieman hermostuneeksi retroestetiikallaan. Ennen kuin se ylittää rajansa yhdellä järkyttävän pelottavalla hetkellä.
https://airdorf.itch.io/faith

Teaches Typing

Se, mikä alkaa elokuvaohjaaja David Lynchin ystävälliseltä kirjoitustunnilta, laskeutuu hitaasti surrealistiseksi, hämmentäväksi painajaiseksi. Jossain vaiheessa sinun täytyy koskea ällöttävään nykivään ötökkään.
https://rhinostew.itch.io/david-lynch-teaches-typin

Kommentoi

Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25 Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi uutta Steam-peliä, jotka olet saattanut ohittaa – vko 25

Steam

Steamissa julkaistaan keskimäärin tusina uutta peliä päivittäin. Vaikka se onkin hyvä asia, niin näiden julkaisujen perässä pysyminen voi olla vaikeaa. Mahdollisesti jännittävät ja mielenkiintoiset julkaisu helmet menevät ohi uusien asioiden tulvassa, ellet lajittele jokaista Steamissa julkaistua peliä itse. Tässä sinulle muutama poiminto uusimmista Steamissa julkaistuista peleistä.

Redout 2

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: srl

:n Wipeoutiksi laajalti kutsuttu Redout on saanut jatkoa. Redout 2 jatkaa tutulla kaavalla ja pelin 36 rataa kutsuvat kisailemaan neonvärien loisteessa omalla kustomoitavalla futuristisella kilpavälineellä. Jos lajityypin pelit kolahtavat, on tämäkin varma hankinta.

American Theft 80s

Julkaistu: Kesäkuu 15. Kehittäjä: Noble Muffins

Pelkän nimen perusteella American Theft 80s -peliä voisi luulla Unityllä tehdyksi valmiita palasia käyttäväksi höpöpeliksi, joita on pullollaan. Mutta nimen taakse kätkeytyykin ihan oikea peli, jonka takaa löytyy Thief Simulatorista tuttu studio. Avoimen maailman rötöstelypeli American Theft 80s onkin hyvin lähellä tuota peliä, joskin 80-luvun teemalla ryyditettynä. Ryöstelemään voi lähteä yksin tai konnakoplan kera.

Nightmare Frames

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Postmodern Adventures

Toinen 80 -luvulle sijoittuva peli Nightmare Frames on point & click -seikkailupeli “maailman pelottavimman kauhuleffan etsimisestä”. Pelin päähenkilönä pyörii Alan Goldberg niminen käsikirjoittaja tarkoituksenaan löytää elokuvalleen nerokas ohjaaja, joka takaisi Goldbergin nousun takaisin parrasvaloihin. Premissi on hauska seikkailupelille, joka Steam -sivujensa mukaan ei välttämättä aivan täysin tulekaan sijoittumaan Hollywoodiin. Luvassa on synkkiä yllätyksiä.

Julkaistu: Kesäkuu 17. Kehittäjä: Bitmap Bureau

Ysärimätkintöjen jälkeläisiä tuntuu nyt tupsahtelevan kuin sieniä sateella. Viime viikkoisen TMNT: Shredder’s Revenge -pelin julkaisun jälkimainingeissa muilla mätkintäpeleillä voi olla vaikeaa löytää tietään pelaajien hyllyille, mutta genren faneja hemmotellaan uuden pelin muodossa. Kasarilta teemojaan ammentavan mätkinnän päähenkilö Claire Sparks lähtee pelastamaan Syndi8 -jengin kidnappaamaa siskoaan kahden kaverinsa avustuksella. Pelistä löytyy myös kahden pelaajan sohvacooppi.

Julkaistu: Kesäkuu 18. Kehittäjä: Sokpop Collective

Pikkupelejä tehtailevan Sokpop Collectiven viimeisimmässä Tile Talessa pelaajat työntelevät laattoja ruudukolla. Jos laatat sopivat temaattisesti yhteen (esim. neljä metsälaattaa), avautuu peliin uusia laattoja omilla säännöillään. Kyseessä on mielenkiintoinen aivopähkinä, sillä tiettyjen laattojen vierekkäisyys saattaa vaikuttaa myös ympäröiviin laattoihin, kuten jos sijoitat tuulimyllyn niittyjen viereen, saat viljapeltoja. Iloisen ulkoasunsa ja upean musiikkinsa saattelemana tämä peli sopii hyvin vaikkapa kahvitaukopeliksi.

Kommentoi