Civilization -pelisarjan luoja arvostelee nykypelien rahastusmalleja Kommentit pois päältä artikkelissa Civilization -pelisarjan luoja arvostelee nykypelien rahastusmalleja

Civilization VI

on muuttunut roimasti vuodesta 1991 jolloin ensimmäinen Civilization -peli ilmestyi. Se oli pelimekaniikaltaan edellekävijä ja onnistui luomaan täysin omanlaisen genrensä.

Nyt pelisarjan kehittäjä Sid Meier on arvostellut nykypelien rahoitusmalleja, jotka perustuvat mikromaksuihin sekä kasvavissa määrin myös :hin. Meier kertoi aiheesta antamassaan haastattelussa :lle.

Meierin mukaan pelinkehittäjät käyttävät huomattavasti resursseja kehittääkseen ansaintamalleja ja monesti varsinaisen pelin suunnittelun ontuessa ja lopputuotteen kärsiessä.

Meier painottaa, että pelien tulisi olla hauskoja pelata ja laadultaan hyviä. Monet viime aikoina ilmestyneet AAA-tason pelit ovat kärsineet lukuisista bugeista ja ongelmista, siinä määrin että pelaajat ovat varmasti alkaneet jo tottua niihin.

Viimeisin Civilization -pelisarjan kuudes osa ilmestyi vuonna 2016 ja seitsemäs osa on mitä ilmeisimmin tekeillään parhaillaan. Pelin kehittäjä haki viime vuonna työntekijöitä AAA-tason strategiapeliin.

Kommentoi

Xsolla tuo mobiilipelien kehittäjille NFT-kassaratkaisun Kommentit pois päältä artikkelissa Xsolla tuo mobiilipelien kehittäjille NFT-kassaratkaisun

Xsolla

Pelinkehittäjille ja julkaisijoille ratkaisuja tarjoava on ilmoittanut laajentaneensa mobiili- ja digitaalisia jakeluratkaisujaan tarjotakseen kehittäjille lisää mahdollisuuksia peliensä julkaisemiseen ja kasvattamiseen ympäri maailmaa.

Lisäksi on lisännyt uuden kassaominaisuuden, joka auttaa kehittäjiä laajentamaan brändejään myymällä ja jakelemalla :itä.

 ” on sitoutunut tarjoamaan luokkansa parhaita palveluita ja tukea kehittäjille maailmanlaajuisesti auttaakseen heitä saavuttamaan enemmän pelaajia useammilla maantieteellisillä alueilla. Kehitämme jatkuvasti uusia ominaisuuksia, jotka kohdistuvat videopelien markkinoinnin, julkaisemisen ja rahaksi muuttamisen keskeisiin haasteisiin. Vuodelle 2022 on tulossa lisää, joka pitää kumppanimme jatkuvasti kehittyvän peli-ilmapiirin edellä.”

totesi Xsollan toimitusjohtaja Chris Hewish

Xsollan mobiilipelien verkkokauppa on lisännyt uusia ominaisuuksia, jotka auttavat mobiilipelien kehittäjiä tavoittamaan enemmän pelaajia ja pysymään mobiilipelien vallankumouksen eturintamassa, sillä mobiilipelien laajeneva maailma johtaa edelleen maailmanlaajuisia pelituloja.

Laajennettu analytiikka

Kehittäjät voivat luoda avoimen kanavan, joka tehostaa uusien pelaajien tuomista verkkokauppaansa. Tämä auttaa kehittäjiä ymmärtämään pelaajakokemusta verkossa ja määrittämään, missä ja miten käyttäjät sitoutuvat heidän peliinsä.

Ainutlaatuiset tarjoukset

Tämä sisäänrakennettu komponentti auttaa kehittäjiä hyötymään sovelluksen sisäisistä ostoista verkkokaupan kautta. Verkkokokemuksessa kehittäjät voivat tarjota kampanjatarjouksia ja käynnistää alennuskampanjoita, tarjouskooditarjouksia ja bonuksia myynnin lisäämiseksi ja uusien pelaajien tuomiseksi verkkoon.

Tilausten hallinta

lisäsi vankat tilausominaisuudet auttaakseen kehittäjiä myymään täydellisen valikoiman digitaalisia tuotteita verkkokaupassaan. Näin kehittäjät voivat hankkia ja pitää uusia asiakkaita, luoda uskollisuutta, luoda luotettavia tulovirtoja ja hallita tilauksia luotettavasti.

Lisätietoja -verkkokaupasta voit lukea täältä.

Kommentoi

Civilization -kokoelma tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa Civilization -kokoelma tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

Civilization VI

Humble Bundle tarjoilee pelipakettia, joka sisältää nipun Civilization -pelejä sekä lisäosia. Mukana on mm. VI, Civilization V sekä muita Sid Meier’s klassikkopelejä kuten Sid Meier’s Pirates!, Sid Meier’s Railroads! sekä Sid Meier’s Colonization.

Mikäli maksat ainoastaan euron saat nämä pelit:

 • Sid Meier’s Ace Patrol
 • Sid Meier’s Colonization (Classic)
 • Sid Meier’s Covert Action (Classic)

Jos maksat vähintään 6,18 euroa saat aiemman lisäksi myös:

 • Sid Meier’s III: Complete
 • Sid Meier’s Starships
 • Sid Meier’s Railroads!
 • Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies

Maksamalla vähintään 7,95 euroa saat edeltämainittujen lisäksi myös:

 • Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth™ – The Collection
 • Sid Meier’s V: The Complete Edition
 • Sid Meier’s Pirates!
 • Sid Meier’s IV: The Complete Edition

Jos maksat 13,25 euroa saat kaikkien edeltämainittujen lisäksi myös:

 • Sid Meier’s VI
 • Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm -lisäosa
 • Sid Meier’s Civilization VI: Rise and Fall -lisäosa
 • Sid Meier’s Civilization VI – Vikings Scenario Pack -lisäosa
 • Sid Meier’s Civilization VI – Poland Civilization & Scenario Pack -lisäosa
 • Sid Meier’s Civilization VI – Australia Civilization & Scenario Pack -lisäosa
 • Sid Meier’s Civilization VI – Persia and Macedon Civilization & Scenario Pack -lisäosa
 • Sid Meier’s Civilization VI – Nubia Civilization & Scenario Pack -lisäosa
 • Sid Meier’s Civilization VI – Khmer & Indonesia Double Civilization & Scenario Pack -lisäosa

Paketti on ostettavissa täältä aina maaliskuun 9. päivään asti. Kaikki pelit ovat koodeja Steam -palveluun PC:lle. Osa peleistä toimii myös OSX ja Linux -alustoilla.

Kommentoi