Cyberpunk-päivät: Katana ZERO on kuin 80-luvun ninjaleffa VHS-kasetilla Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk-päivät: Katana ZERO on kuin 80-luvun ninjaleffa VHS-kasetilla

viivästyi joulukuun 10. päivään, ja odotus on pian ohi. Aikaa tappaakseni olen perehtynyt viikottain cyberpunk-aiheisiin peleihin, jotka ovat vähemmän tunnettuja. Tällä kertaa hypätään aikaa hidastavan ninjan sandaaleihin ja maalataan seinät verellä.

on toimintahyppelyä vahvalla tarinalla ja hienolla ulkoasulla. Tulevaisuuden dystopiaan sijoittuva tarina tihkuu väkivaltaa ja julmuuksia, mikä hieman yllätti pikselitaiteen ollessa välillä jopa söpöä. Juoni käsittelee armeijan valmistamaa huumetta, jonka käyttäjä voi hidastaa aikaa ja nähdä väläyksiä tulevasta. Itse sain flashbackejä elokuvasta . Pelaaja ohjaa huumeen orjaa, tunteetonta tappajaa, joka toteuttaa tehtävät robotin kuuliaisuudella. Päivisin hän istuu psykiatrin tuoliin, ja öisin uneksii unohdetuista traumoista.

Peli jakautuu tarinaosioihin ja ninjatehtäviin. Juonta edistävissä pätkissä jutustellaan ja valitaan haarautuvasta dialogista. Katana ZERO:n teema on aika, joten myös dialogivalinnoissa on aikarajat. Hitaana lukijana se vähän hirvitti, mutta onneksi lukuaikaa jäi yleensä tarpeeksi. Synkkä tarina onnistui herättämään mielenkiinnon, ja päähenkilön yritykset tavoitella kadotettua ihmisyyttään liikuttivat. Vain väkivallan määrä tuntui tarpeettomalta. Yleensä en gorea karsasta, mutta kun käsikirjoittaja korostaa pahisten pahuutta kidutuskohtauksilla, se on hieman halpa tehokeino.

Katana ZERO on kuin sivulta päin kuvattu . Tiukat kontrollit ja sulava animointi saavat pelin tuntumaan tanssilta. Ninjatehtävissä edetään huone huoneelta lahdaten pahiksia, hidastellen aikaa ja väistellen luoteja. Pelaaja kuolee yhdestäkin osumasta, jolloin peli kelautuu huoneen alkuun, kuin VHS-nauha. Huoneiden välissä nauha näyttää suoritukset uusintana. Peli vaatii kirurgintarkkaa ajoitusta ja sisua yrittää yhä uudelleen. Vaikeustaso tuntui juuri sopivalta. Vaikka haaste on maksimissa, kuolema palauttaa vain muutamien sekuntien päähän. Tämä herättää taistelutahdon, muttei turhauta liikaa. Jokainen yhteenotto tulee suunnitella tarkkaan: Kuperkeikka tässä, savupommi tuossa, ja loppuun vaikka luodin torjunta katanalla. Vaikeimpien kohtien jälkeen tuntee olonsa ninjojen kuninkaaksi.

Peli näyttää VHS-nauhalta kohinoineen päivineen, ja 80-luvun estetiikka on muutenkin vahvasti läsnä. Päivän väri on pinkki, ja mainiot syntikkapop-musat säestävät verilöylyä. Miekan osumat tuntee luissa ja ytimissä. Ninjatehtävien mekaniikka on niin hauskaa, että tarinan jättämät ristiriitaiset fiilikset voi antaa anteeksi. Peli ei ole erityisen pitkä, muttei kalliskaan. Kokonaisuutta on selvästi hiottu hartaasti, ja Katana ZERO yltää lähes virheettömäksi, mutta pieneksi helmeksi.

Cyberpunk 2077 Ultimate Edition ilmestyi – katso uudet trailerit Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 Ultimate Edition ilmestyi – katso uudet trailerit

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red on julkaissut Ultimate Edition -peliversion tänään ja samalla uusista ominaisuuksista on saatu julkaisutraileri, jonka voit katsoa alta.

Kuten eilen uutisoimme, peliin on nyt saatu täysin toimiva metrolinja, uusia treffipaikkoja, radion kuuntelemisen muuallakin kun autoissa, uusia ajoneuvoja sekä paljon muita parannuksia.

Ultimate Edition tarjoaa pelaajille pääsyn Cyberpunk 2077 -laajennukseen Phantom Liberty sekä pääpeliin yhdessä paketissa.

Cyberpunk 2077 Ultimate Edition on nyt saatavilla :lle, ja S:lle sekä :lle.

Toimiva metro saapuu vihdoin Cyberpunk 2077 -peliin – muutakin uutta luvassa Kommentit pois päältä artikkelissa Toimiva metro saapuu vihdoin Cyberpunk 2077 -peliin – muutakin uutta luvassa

Cyberpunk 2077

on vihdoinkin saamassa toimivan metrojärjestelmän uuden 2.1 päivityksen myötä. Päivitys ilmestyy huomenna 5. joulukuuta samalla kun pelin Ultimate Edition julkaistaan.

Metro oli iso osa pelin E3-messuilla nähtyä traileria vuonna 2018, mutta varsin raakileena ilmestyneessä julkaisuversiossa sitä ei kuitenkaan nähty.

Nyt toimiva metro saapuu osaksi peliä uuden päivityksen myötä ja pelaajat pääsevät liikkumaan sen avulla ympäri Night Cityä. Päivitys tuo mukanaan myös uusia paikkoja, joissa pelaajat voivat viettää aikaansa romanttisen partnerinsa kanssa.

Mukana on myös uusi radio-ominaisuus Radioport, joka mahdollistaa radiokanavien kuuntelemisen myös käveltäessä ja metrossa ollessa.

Lisäksi päivitys tuo mukanaan uusia kulkuneuvoja, joiden joukossa on mm. viisi uutta moottoripyörää sekä avoversio Porsche 911 -autosta. Moottoripyörillä voi myös jatkossa keulia ja tehdä muita temppuja. Pelattavana on myös autokisoja, joista voi voittaa alennuksia Auto Fixer -verkkokaupalle.

Cyberpunk 2077 on saatavilla , PlayStation 4, ja S, sekä Xbox One -konsoleille sekä :lle.