Cyberpunk-päivät: Neon Chrome on mukavan aivotonta roguelite-räiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk-päivät: Neon Chrome on mukavan aivotonta roguelite-räiskintää

viivästyi joulukuun 10. päivään, ja odotuksen aikana perehdyn viikottain cyberpunk-aiheisiin peleihin. Viime viikolla tahkottiin point and click -seikkailuja, minkä seurauksena pää meni jumiin ajattelusta. Nyt tekee hyvää laittaa aivot narikkaan ja antautua päättömälle roguelite-ammuskelulle.

on jättimäinen tornikompleksi, jossa asuu miljoona ihmistä, ja jota hallitsee suuruundenhullu Johtaja. Johtaja on neurolinkittänyt itsensä Neon Chromen verkkoon ja tullut hulluksi, joten hänet pitäisi päästää päiviltä. Pelaaja ohjaa hakkeroitua kloonia, räiskii vartijoita ja robotteja, ja nousee kerros kerrokselta ylemmäs. Kun kuolema korjaa, aloitetaan alusta uudella kloonilla. Peli on autuaan simppeliä kahden tatin räiskintää, eikä luojan kiitos vaadi ajattelua.

Neon Chrome ei ole erityisen omaperäinen, eikä erityisen kauniskaan. Se on suorastaan häpeilemättömän normaali. Peli kuitenkin toteuttaa perinteisen roguelite-loopin täydellisen tyydyttävästi. Joka rundin alussa valitaan yksi kolmesta satunnaisgeneroidusta hahmosta. Salamurhaajaa on vaikea huomata pimeässä, hakkeri voi avata ylimääräisiä aarrearkkuja, insinöörillä on suojakilpi, ja niin edespäin. Hahmoluokkien erot ovat pieniä, mutta tuovat sopivasti vaihtelua rundeille.

Matkan varrella löytyy uusia aseita ja kyber-implantteja, jotka sekoittavat pakkaa. Kuolema korjaa ne pois, mutta peliloopin koukku piilee pysyvien päivitysten haalimisessa. Rundien välissä voi ostaa pysyvää voimaa, kestokykyä, loottionnea tai muita ominaisuuksia. Juuri tällaisesta grindausmekaniikasta kritisoin peliä , mutta Neon Chrome tekee sen hauskemmin. Kehittyminen on nopeaa, ja tuntuu siksi palkitsevammalta. Mikä tärkeintä, itse räiskiminen on hauskaa. Seinät ja kaiken irtaimiston voi tuhota, ja pelityylejä on monia. Hillitty hiiviskelijä voi tarkka-ampua viholliset vaikka seinän läpi, ja peloton chad rynniä lähitaisteluun haulikko ojossa.

En maksaisi isoja rahoja Neon Chromen kaltaisesta pelistä, mutta se voi olla mainio alekorien helmi. Sisältöä riittää kymmeniä tunteja, aseissa on kivasti vaihtelua, ja mainio teknomusiikki kompensoi hieman tylsää ulkoasua. Kuoleman jälkeen tekee aina mieli aloittaa alusta, mikä on roguelite-peleissä tärkeintä.

Cyberpunk 2077 Ultimate Edition ilmestyi – katso uudet trailerit Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 Ultimate Edition ilmestyi – katso uudet trailerit

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red on julkaissut Ultimate Edition -peliversion tänään ja samalla uusista ominaisuuksista on saatu julkaisutraileri, jonka voit katsoa alta.

Kuten eilen uutisoimme, peliin on nyt saatu täysin toimiva metrolinja, uusia treffipaikkoja, radion kuuntelemisen muuallakin kun autoissa, uusia ajoneuvoja sekä paljon muita parannuksia.

Ultimate Edition tarjoaa pelaajille pääsyn Cyberpunk 2077 -laajennukseen Phantom Liberty sekä pääpeliin yhdessä paketissa.

Cyberpunk 2077 Ultimate Edition on nyt saatavilla :lle, ja S:lle sekä :lle.

Toimiva metro saapuu vihdoin Cyberpunk 2077 -peliin – muutakin uutta luvassa Kommentit pois päältä artikkelissa Toimiva metro saapuu vihdoin Cyberpunk 2077 -peliin – muutakin uutta luvassa

Cyberpunk 2077

on vihdoinkin saamassa toimivan metrojärjestelmän uuden 2.1 päivityksen myötä. Päivitys ilmestyy huomenna 5. joulukuuta samalla kun pelin Ultimate Edition julkaistaan.

Metro oli iso osa pelin E3-messuilla nähtyä traileria vuonna 2018, mutta varsin raakileena ilmestyneessä julkaisuversiossa sitä ei kuitenkaan nähty.

Nyt toimiva metro saapuu osaksi peliä uuden päivityksen myötä ja pelaajat pääsevät liikkumaan sen avulla ympäri Night Cityä. Päivitys tuo mukanaan myös uusia paikkoja, joissa pelaajat voivat viettää aikaansa romanttisen partnerinsa kanssa.

Mukana on myös uusi radio-ominaisuus Radioport, joka mahdollistaa radiokanavien kuuntelemisen myös käveltäessä ja metrossa ollessa.

Lisäksi päivitys tuo mukanaan uusia kulkuneuvoja, joiden joukossa on mm. viisi uutta moottoripyörää sekä avoversio Porsche 911 -autosta. Moottoripyörillä voi myös jatkossa keulia ja tehdä muita temppuja. Pelattavana on myös autokisoja, joista voi voittaa alennuksia Auto Fixer -verkkokaupalle.

Cyberpunk 2077 on saatavilla , PlayStation 4, ja S, sekä Xbox One -konsoleille sekä :lle.