Cyberpunk-päivät: Neon Chrome on mukavan aivotonta roguelite-räiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk-päivät: Neon Chrome on mukavan aivotonta roguelite-räiskintää

2077 viivästyi joulukuun 10. päivään, ja odotuksen aikana perehdyn viikottain cyberpunk-aiheisiin peleihin. Viime viikolla tahkottiin point and click -seikkailuja, minkä seurauksena pää meni jumiin ajattelusta. Nyt tekee hyvää laittaa aivot narikkaan ja antautua päättömälle roguelite-ammuskelulle.

Neon Chrome on jättimäinen tornikompleksi, jossa asuu miljoona ihmistä, ja jota hallitsee suuruundenhullu Johtaja. Johtaja on neurolinkittänyt itsensä Neon Chromen verkkoon ja tullut hulluksi, joten hänet pitäisi päästää päiviltä. Pelaaja ohjaa hakkeroitua kloonia, räiskii vartijoita ja robotteja, ja nousee kerros kerrokselta ylemmäs. Kun kuolema korjaa, aloitetaan alusta uudella kloonilla. Peli on autuaan simppeliä kahden tatin räiskintää, eikä luojan kiitos vaadi ajattelua.

Neon Chrome ei ole erityisen omaperäinen, eikä erityisen kauniskaan. Se on suorastaan häpeilemättömän normaali. Peli kuitenkin toteuttaa perinteisen roguelite-loopin täydellisen tyydyttävästi. Joka rundin alussa valitaan yksi kolmesta satunnaisgeneroidusta hahmosta. Salamurhaajaa on vaikea huomata pimeässä, hakkeri voi avata ylimääräisiä aarrearkkuja, insinöörillä on suojakilpi, ja niin edespäin. Hahmoluokkien erot ovat pieniä, mutta tuovat sopivasti vaihtelua rundeille.

Matkan varrella löytyy uusia aseita ja kyber-implantteja, jotka sekoittavat pakkaa. Kuolema korjaa ne pois, mutta peliloopin koukku piilee pysyvien päivitysten haalimisessa. Rundien välissä voi ostaa pysyvää voimaa, kestokykyä, loottionnea tai muita ominaisuuksia. Juuri tällaisesta grindausmekaniikasta kritisoin peliä Hades, mutta Neon Chrome tekee sen hauskemmin. Kehittyminen on nopeaa, ja tuntuu siksi palkitsevammalta. Mikä tärkeintä, itse räiskiminen on hauskaa. Seinät ja kaiken irtaimiston voi tuhota, ja pelityylejä on monia. Hillitty hiiviskelijä voi tarkka-ampua viholliset vaikka seinän läpi, ja peloton chad rynniä lähitaisteluun haulikko ojossa.

En maksaisi isoja rahoja Neon Chromen kaltaisesta pelistä, mutta se voi olla mainio alekorien helmi. Sisältöä riittää kymmeniä tunteja, aseissa on kivasti vaihtelua, ja mainio teknomusiikki kompensoi hieman tylsää ulkoasua. Kuoleman jälkeen tekee aina mieli aloittaa alusta, mikä on roguelite-peleissä tärkeintä.

Kommentoi

Cyberpunk 2077 -lautapeli tulossa joukkorahoituksen voimalla Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 -lautapeli tulossa joukkorahoituksen voimalla

Cyberpunk 2077: Gangs of Night City

on saamassa oman lautapelin nimeltään Cyberpunk 2077: Gangs of Night City. Projekti kerää parhaillaan rahoitusta Kickstarter -joukkrahoituskampanjan avulla.

Pelin taustalla on CMON Games, joka on aiemmin toteuttanut lautapelejä mm. God of War ja Bloodborne -peleistä.

Gangs of Night City -pelissä 1-4 pelaajaa hallitsee Night Cityn häikäilettömiä jengejä ja yrittää saada alamaailmaa haltuunsa. Muita jengejä voi haastaa lihasvoimalla tai hakkeroimalla.

Pelissä nähdään videopelistä tuttuja hahmoja kuten Jackie Welles, Johnny Silverhand sekä Judy Alvarez.

Kommentoi

Cyberpunk 2077 -peli sai vihdoin lentävät autot uuden modin myötä – katso video Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 -peli sai vihdoin lentävät autot uuden modin myötä – katso video

Cyberpunk 2077 Let There be Flight

Ilmestyessään loppuvuodesta 2020 kovasti odotetusta 2077 -pelistä puuttui monia asioita, joita oli luvattu. Yksi näistä oli lentävät autot, joita pelissä kyllä nähdään mutta niitä ei valitettavasti pääse ohjastamaan, mutta nyt pääsee.

Peliin on nimittäin julkaistu uusi modi nimeltään Let There be Flight, joka mahdollistaa lentävillä autoilla ajamisen. Autoissa on kääntyvät rengasmoottorit, Runner -henkiset äänet sekä täysin mukautetun ohjauksen.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun kovasti keskenkeräistä peliä on paranneltu modaajien toimesta. Viime vuoden lopulla pelin olemassa ollut metrojärjestelmä tehtiin valmiiksi modaajien toimesta.

Pelin kuumeisesti odotettua ensimmäistä lisäosaa ollaan julkaisemassa alustavasti ennen tämän vuoden loppua. Nähtäväksi jäänee mitä tuleva lisäosa sisältää.

Kommentoi