Disco Elysium: The Final Cut sai viimeinkin myyntiluvan Australiassa Kommentit pois päältä artikkelissa Disco Elysium: The Final Cut sai viimeinkin myyntiluvan Australiassa

Pelistudio kehittämä ja julkaisema on saanut myyntiluvan Australiassa K18 -ikärajoituksella.

Peli ei muutama kuukausi takaperin saanut hyväksyttyä ikärajaluokitusta, sillä kielteisen päätöksen mukaan peli ”käsittelee seksiä, päihteitä sekä väkivaltaa tavalla, joka loukkaa kunnollisuuden ja kohtuullisuuden normeja sekä moraalia.” Aiemmin luokituksen hylännyt valvontalautakunta on nyt päättänyt myötää pelille K18 -ikärajoituksen. Päätöstä perusteltiin sillä, että ”peli esittää tarpeeksi selvästi hahmon huumausaineiden säännöllisen käytön johtavan negatiivisin seurauksiin.”

on osoittautunut niin suosituksi, että videopelin pohjalta ollaan kehittämässä televisiosarjaa. Sarjaa ovat työstämässä samat ihmiset, jotka ovat olleet vastuussa pelin luomisesta. Disco Elysium: The Final Cut on nyt saatavilla :llä, 4 ja Playstation 5 konsoleilla sekä Google Stadia -palvelussa. Pelistä kehitetään tällä hetkellä myös versiota Nintendo Switch, Series X ja S konsoleille.

Kaksi indie-seikkailupeliä ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Kaksi indie-seikkailupeliä ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

The Forest Quartet

jakaa tällä viikolla ilmaiseksi kahta indie-seikkailupeliä: ensimmäinen on kerrontaan panostava pulmanratkonta ja toinen tasohyppelyä ja pulmanratkontaa yhdistelevä .

The Forest Quartet

The Forest Quartet on viime vuoden lopulla ilmestynyt seikkailupeli, jossa pelaajat omaksuvat menehtyneen laulajan roolin. Pelaajien täytyy koota bändinsä kasaan viimeistä keikkaa varten. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Out of Line

Out of Line on puolestaan vuonna 2021 ilmestynyt tasohyppelypeli, jossa on erinomaiset käsin piirretyt hahmot ja taustat. Pelissä San yrittää paeta tehtaasta matkalla tapaamiensa hahmojen avustamana. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan

Resident Evil 4

Tänään julkaistu Separate Ways -pelilaajennus tuo uuden tarinallisen kulman -kauhupelin tapahtumiin. Siinä syvennytään synkkiin ja kauhupitoisiin hetkiin Ada Wongin saappaissa. Samalla tarina kuitenkin risteää myös alkuperäisen pelin keskushahmon, sankari Leon S. Kennedyn kanssa.

Samalla Separate Ways esittelee hienoisia uudistuksia ja muutoksia pelimekaniikkaan, mikä osaltaan tekee sivuseikkailusta uudenlaisen ja raikkaan kokemuksen. Selviytymiskauhu ja kuumottava jännitys ovat kuitenkin vahvasti läsnä myös pelilaajennuksessa, joten luvassa on toisaalta myös tuttua herkkua pelisarjan faneille.

Oman seikkailutarinan ohella Resident Evil 4 saa myös odotetun Mercenaries-pelitilansa. Se tuo pääpelistä poikkeavia haastekokemuksia kaikkien pelaajien iloksi. Mercenaries-tilassa pelattavista hahmoista ovat mukana myös sekä Ada Wong että hänen pahamaineinen työnantajansa, Albert Wesker.

Uudet lisäykset kruunaa pelin alkuperäismusiikki, joka on nyt saatavilla useimmissa musiikin suoratoistopalveluissa. Mukana on peräti 80 musiikkikappaletta tunnelmoivaa musisointia pelin eri vaiheista.

Resident Evil 4 -pelin uusversio on saatavilla nyt , , Series X ja S sekä -pelikonsoleille että :lle. Pelin -versio julkaistaan myöhemmin tulevana talvena. Pelin ikäraja on PEGI 18.