Disney-legenda Richard M. Sherman on kuollut Kommentit pois päältä artikkelissa Disney-legenda Richard M. Sherman on kuollut

Richard M. Sherman

, toinen puolikas legendaarisista Shermanin veljeksistä, on kuollut 95-vuotiaana. Shermanin veljekset tunnetaan parhaiten musiikistaan Disneyn elokuviin kuten Mary Poppins, Viidakkokirja ja Aristokat. Heidän käsialaa ovat myös sellaiset iki-ihanat kappaleet kuin , Disneylandissa soiva There's a Great Big Beautiful Tomorrow sekä It's a Small World ja .

Richard M. Sherman kuoli lauantaina 25. toukokuuta Cedars-Sinai Medical Centerissä Beverly Hillsissä ikääntymisen aiheuttamaan sairauteen. 65 vuotta kestäneen uransa aikana Sherman voitti kaksi Oscar-palkintoa elokuvasta Mary Poppins ja oli kaikkiaan yhdeksän Oscar-ehdokkuuden saaja. Hän sai myös kolme Grammy-palkintoa ja 24 kulta- ja platinalevyä.

Shermanin veljesten musiikki on ilahduttanut sukupolvia ympäri maailmaa.

 • Shermanin veljesten tunnetuimpia kappaleita ovat:
  • A spoonful of Sugar (Mary Poppins)
  • Chim Chim Cher-ee (Mary Poppins)
  • Supercalifragilisticexpialidocious (Mary Poppins)
  • There's a Great Big Beautiful Tomorrow (Disneyland)
  • It's a Small World (Disneyland)
  • Tiki-Tiki-Tiki Room (Disneyland)

The Walt Companyn toimitusjohtaja Bob Iger kutsui Shermania ”todelliseksi Disney-legendaksi, joka yhdessä veljensä Robertin kanssa loi rakastettuja klassikoita, joista on tullut tärkeä osa elämämme soundtrackia.”

Animation Studiosin luova johtaja Pete Docter sanoi Shermanin olleen ”täynnä elämäniloa ja innostusta vielä 90-vuotiaana” ja että hänen elämänilo oli ”tarttuvaa.”

Richard M. Sherman syntyi New Yorkissa vuonna 1928. Veljesten läpimurto koitti vuonna 1951 kappaleella ”Tall Paul”, jonka levytti Annette Funicello. Walt Disney palkkasi heidät lauluntekijöiksi vuonna 1960.
Disneyn töiden lisäksi Shermanin veljekset kirjoittivat musiikkia myös elokuviin kuten ja – koirapelastaja.

Robert Sherman kuoli vuonna 2012, mutta Richard jatkoi työskentelyä uusien projektien parissa vielä lähiaikoihin asti. Richard M. Sherman jätti jälkeensä merkittävän musiikillisen perinnön, joka tulee viihdyttämään ja innostamaan ihmisiä vielä sukupolvien ajan.

Lähde: IGN

Odotettu Moana 2 ilmestyy marraskuussa – ensimmäinen traileri nyt katsottavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Odotettu Moana 2 ilmestyy marraskuussa – ensimmäinen traileri nyt katsottavissa

Moana 2

Moana 2 saapuu elokuvateattereihin marraskuun 27. päivänä 2024, ja nyt siitä on julkaistu ensimmäinen traileri. Traileri antaa meille parhaan tähänastisen kuvan Moanan, Mauin, Hei Hein ja Puan uudesta suuresta seikkailusta, joka sijoittuu kolme vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen.

Traileri alkaa Moanasta, joka antaa erakkoravulle uuden simpukan ennen kuin hän itse käyttää omaa simpukankuortaan kutsun soittamiseen. Sitten näemme kuinka hän katsoo innoissaan kohti uutta saarta, ja lopuksi näemme hänen perheensä ja kyläläisten hurraavan hänelle, kun hän ilmeisesti aloittaa tämän uuden seikkailun.

”Tämä on kutsu esi-isiltämme,” Moana sanoo. ”Purjehtimaan uusille taivaille ja yhdistämään kansamme uudelleen koko valtameren yli.”

Moana 2

Maui tekee vain lyhyen, mutta hauskan esiintymisen trailerissa, kun hän vitsailee syövänsä sekä Hei Hein että Puan välipaloiksi.

”Veneen välipala!” Maui sanoo, kun Hei Hei putoaa hänen käteensä. Sitten hän huutaa: ”Veneen välipala päivitetty! Pekonia ja munia?!” kun Pua seuraa pian perässä. Lopuksi hän kysyy kysymyksen, jonka moni meistä mietti jo ensimmäisessä Moana-elokuvassa: ”Miksi et ottanut sikaa mukaan viime kerralla?” Onneksi ihana Pua on mukana tälläkin matkalla!

Traileri on täynnä myös muita jännittäviä vihjeitä, mukaan lukien salamaniskun kylän rakennukseen. Valaita, jotka muistuttavat Moanan esi-isien henkeä, koska niissä on samat merkit kuin hänen isoäidillään paholaisrauskuna. Tapaamista kookospähkinää muistuttavien Kakamora-merirosvojen kanssa ja uutta silmäystä jättiläissaareen/hirviöön/simpukkaotukseen, josta julkaistiin kuva hiljattain.

Moana 2 poster

saapuu elokuvateattereihin marraskuun 27. päivänä 2024, ja on jakanut hieman lisää tietoa siitä, mitä fanit voivat odottaa tarinalta.

”Moana 2 yhdistää Moanan ja Mauin kolme vuotta myöhemmin laajalle uudelle matkalle epätodennäköisten merimiesten joukon kanssa”, Disneyn virallinen kuvaus kuuluu.
”Saatuaan odottamattoman kutsun esi-isiltään, jotka olivat taitavia navigaattoreita, Moanan on matkustettava Oseanian kaukaisiin meriin ja vaarallisiin, jo kauan sitten kadonneisiin vesiin ja seikkailuun, jota hän ei ole koskaan aiemmin kohdannut.”

Moana 2:n ohjaavat David Derrick Jr, Jason Hand ja Dana Ledoux Miller, ja molemmissa päärooleissa palaavat Auli'i Cravalho Moanana ja Dwayne Johnson Mauina.

Lähde: IGN

Nämä elokuvat saavat ensi-iltansa kesällä 2024 – katso sadepäivien parhaat leffavinkit Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä elokuvat saavat ensi-iltansa kesällä 2024 – katso sadepäivien parhaat leffavinkit

Kesä on vihdoin täällä ja aurinko paistaa kirkkaasti. Mutta mitä jos sääennuste lupaa sateita? Ei hätää, sillä meillä on täydellinen ratkaisu: kesän uutuuselokuvat!

Olemme koonneet listan kesän 2024 kuumimmista elokuvista, jotka sopivat kaikenlaisille katsojille. Täältä löydät jännittäviä supersankarielokuvia, hauskoja animaatioita, koskettavia draamoja ja paljon muuta.

Bad Boys: Ride or Die

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 05. kesäkuuta 2024

Tänä kesänä maailman suosituimmat pahat pojat tekevät paluun valkokankaille ikonisella yhdistelmällä tajunnanräjäyttävää toimintaa ja räävitöntä komediaa. Tällä kertaa kuitenkin Miamin kyttäkaksikko on itse pakoteillä.

Deadpool & Wolverine

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 24. heinäkuuta 2024

Marvel Studiosin elokuvassa Deadpool & Wolverine kaikkien aikojen parivaljakko ottaa miehestä mittaa

Itse ilkimys 4

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 28. kesäkuuta 2024

Gru ja Lucy ja tyttäret – Margo, Edith ja Agnes – toivottavat tervetulleeksi Gru-perheen uuden jäsenen, Gru Juniorin, jonka aikeena on piinata isäänsä. Grun uusi perivihollinen, Maxime Le Mal ja hänen femme fatale -tyttöystävänsä Valentina, pakottavat perheen pakosalle.

Inside out – mielen sopukoissa 2

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 17. heinäkuuta 2024

Disneyn ja Pixarin elokuva Inside Out – mielen sopukoissa 2 asettuu jälleen tunteiden tasapainon jo kerran löytäneen teinitytön Rileyn mieleen juuri sillä hetkellä, kun hänen päämajassaan käynnistyy suuri romutusurakka, jolla tehdään tilaa odottamattomalle yllätykselle: uusille tunteille! Ilo, Suru, Kiukku, Pelko ja Inho, jotka ovat pitkään pyörittäneet Rileyn mieltä hyvällä menestyksellä, eivät tiedä, mitä pitäisi ajatella, kun kuvioihin ilmestyvät  Ahdistus, Kateus, Ennui ja Nolous.  Elokuvan Inside Out – mielen sopukoissa 2 on ohjannut Kelsey Mann ja tuottanut Mark Nielsen ja se nähdään Suomen elokuvateattereissa 17. heinäkuuta 2024.

The Bikeriders

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 12. heinäkuuta 2024

The Bikeriders seuraa keskillännessä syntyneen moottoripyöräkerho the Vandalsin nousua. Kerhon jäsenten näkökulmasta kerrottu tarina seuraa kuinka kerho vuosikymmenen kuluessa kehittyy paikallisten ulkopuolisten kokoontumispaikasta synkemmäksi rikollisjengiksi, joka uhkaa alkuperäisten jäsenien uniikkia elämäntapaa.

Robot Dreams

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 26. heinäkuuta 2024

Koira elää Manhattanilla ja on tympääntynyt olemaan yksin. Hän päättää rakentaa itselleen robotin seurakseen. Heidän ystävyytensä kukoistaa, ja kaksikosta tulee erottamaton. Eräänä kesäyönä Koiran on kuitenkin suureksi surukseen hylättävä Robottihiekkarannalle. Kohtaavatko he enää ikinä?

The Watchers

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 07. kesäkuuta 2024

Tuottaja M. Night Shyamalanilta tulee elokuva The Watchers, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Ishana Night Shyamalan ja joka perustuu A.M. Shinen kirjaan. Tarinan pääosassa on 28-vuotias taiteilija Mina, joka eksyy suureen aarniometsään läntisessä Irlannissa. Päästyään vihdoin suojaan Mina jää tietämättään loukkuun yhdessä kolmen ventovieraan kanssa, joita mystiset yölliset olennot tarkkailevat ja vaanivat.

Heitä ei voi nähdä, mutta he näkevät kaiken.

The Crow

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 07. kesäkuuta 2024

Sielunkumppanit Eric Draven ja Shelly Webster murhataan julmasti, kun demonit Shellyn synkästä menneisyydestä yllättävät heidät. Eric saa mahdollisuuden pelastaa rakastettunsa uhraamalla itsensä. Hän lähtee säälimättömälle kostoretkelle ja samalla ylittää elämän ja kuoleman välisen hennon rajan.

Santa Sangre

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 07. kesäkuuta 2024

Unohda kaikki mitä olet koskaan nähnyt!

Miltei katatonisessa tilassa oleva nuori Fenix viruu vankina mielisairaalassa. Ryhmämatkalla hän kohtaa naisen menneisyydestään, mikä muistuttaa lapsuuden traumasta. Järkytys antaa Fenixille sysäyksen paeta parantolasta löytääkseen uskonnollista kulttia johtavavan äitinsä.

Alejandro Jodorowskyn (The Holy Mountain) 35 vuotta täyttävä moderni mestariteos saa vihdoin virallisen Suomen ensi-iltansa upeana 4K-restaurointina. Santa Sangre on eeppinen odysseia läpi ekstaasin ja ahdistuksen, uskon ja jumalanpilkan, kauneuden ja hulluuden. Kaiken takana surrealistinen nerous.

The Sweet East

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 14. kesäkuuta 2024

Luokkaretkellä pääkaupunkiin lopenkyllästynyt Lillian jättää toverinsa ja suuntaa omalle odysseialleen. Matkallaan läpi Amerikan itärannikon alakulttuurien hän kohtaa niin punkkareita ja hipstereitä kuin uusnatseja ja islamistejakin.

Horizon: An American Saga – Chapter 1

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 28. kesäkuuta 2024

Warner Bros. Picturesin ikonisten lännenelokuvien perinteen mukaisesti Horizon: An American Saga tutkii vanhan lännen vetovoimaa ja sitä, miten se voitettiin – ja menetettiin – monien verellä, hiellä ja kyynelillä. Costnerin kunnianhimoinen elokuvaseikkailu kattaa sisällissodan neljä vuotta, 1861-1865. Se vie katsojat sotaa käyvään maahan tunteikkaalle matkalle, joka koetaan perheiden, ystävien ja vihollisten silmin, jotka kaikki yrittävät nähdä mitä todella tarkoittaa olla Amerikan Yhdysvallat.

Anselm

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 28.06.2024

Anselm Kiefer on yksi aikamme suurista taiteilijoista. Jatkuva keskustelunaihe on, kuinka hän käsittelee kotimaansa Saksan synkkää historiaa teostensa kautta

Hiljainen paikka: Päivä yksi

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 05.07.2024

Koe päivä, jolloin maailma hiljeni.

Kinds of Kindness

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 05.07.2024

Kinds Of Kindne on kolmesta osasta rakentuva tarina, joka kertoo miehestä, jolla ei ole valinnanvapautta mutta joka haluaisi kuitenkin hallita itse omaa elämäänsä; poliisista, joka havahtuu siihen, että hänen merelle kadonnut vaimonsa palaa takaisin täysin muuttuneena; ja naisesta, joka on päättänyt löytää erään erityiskykyjä omaavan ihmisen, josta on tuleva suuri hengellinen johtaja. Elokuva on valittu Cannesin 77. elokuvajuhlien kilpasarjaan.

Elämäni ensimmäinen päivä

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 12.07.2024

Elämäni ensimmäinen päivä on koskettava ja syvällinen draama, jossa neljä erilaista päähenkilöä kohtaavat salaperäisen miehen (Toni Servillo) juuri kun ovat saavuttaneet elämässään pohjakosketuksen ja päättäneet luovuttaa. Mies tarjoaa heille sopimuksen: viikon aikaa nähdä, miltä maailma näyttäisi ilman heitä. Löytävätkö he voimaa aloittaa alusta ja rakastua elämään uudelleen? Elokuva herättää pohtimaan elämän arvoa ja merkitystä.

Fly Me To The Moon

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 12.07.2024

Scarlett Johanssonin ja Channing Tatumin tähdittämä FLY ME TO THE MOON on terävä ja tyylikäs draamakomedia. Elokuva sijoittuu NASA:n historiallisen kuulennon kulisseihin, joissa panokset ovat korkealla. Kipinät sinkoilevat, kun NASA:n julkisuuskuvaa kiillottamaan palkattu markkinoinnin ihmelapsi Kelly Jones (Johansson) tekee laukaisujohtaja Cole Davisin (Tatum) ennestäänkin vaikeasta tehtävästä yhtä hullunmyllyä. Presidentti ei salli tehtävän epäonnistua, joten Jones saa tehtäväkseen lavastaa varajärjestelynä kuuhun laskeutumisen, jolloin lähtölaskenta alkaa toden teolla…

Twisters

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Ensi-ilta: 17.07.2024

Tänä kesänä valkokankaille palaa eeppinen katastrofielokuva adrenaliinit nostattavana, rystyset valkaisevana ison kankaan jännityskyytinä, joka antaa suoran kosketuksen luonnon ihmeellisimpiin – ja tuhoavimpiin – voimiin.

Beverly Hills Cop: Axel F

Ensi-ilta: 12.07.2024

Netflix julkaisi juuri koko trailerin tulevalle jatko-osalle Beverly Hills Cop: Axel F. Neljännessä osassa suosittua Beverly Hills Cop -sarjaa nähdään jälleen Eddie Murphy suorapuheisena Detroitin poliisina Axel Foleynä.