Doom saatiin toimimaan Raspberryn halpis mikro-ohjaimella Kommentit pois päältä artikkelissa Doom saatiin toimimaan Raspberryn halpis mikro-ohjaimella

Doom x Raspberry Pi Pico

Alkuperäistä Doom -peliä on yritetty ja saatu onnistuneesti toimimaan mitä eriskummallisimmilla laitteilla, aina kassalaitteista pankkiautomaatteihin ja digikameroista raskaustesteihin. Nyt peli on saatu toimimaan :n edullisella Pico mikro-ohjaimella.

Pico ei kuitenkaan ole sieltä erikoisimmasta päästä laitteista, millä peliä on yritetty saada toimimaan, mutta ainakin sen on edullisimmasta päästä.

Laitteen prosessorissa on kaksi kellotettavaa ydintä ja 256 K RAM-muistia, mutta haasteena on sen vain 2 MB:n tallennustila. Pelin saaminen toimimaan on siis vaatinut melkoisesti optimointia ja pakkausta. Edes yksi pelin kartoista ei mahdu 2 MB:n tilaan.

Voit tutustua tarkemmin projektiin täältä.

Kommentoi

Doom saatiin toimimaan Lego-palikassa Kommentit pois päältä artikkelissa Doom saatiin toimimaan Lego-palikassa

Doom x Lego

Uutisoimme hiljattain kuinka klassinen vuoden 1993 Doom -peli saatiin toimimaan vanhalla skannerilla. Nyt vuorossa on -palikka. Voit katsoa videon tekeleestä alta.

Tekeleen taustalla on uusi-seelantilainen James ”ancient_james” Brown, joka sai Doomin toimimaan 3D-tulostettuun -palikkaan ympätyn pienikokoisen -näytön kautta. Resoluutiota näytölle kertyy jopa 72×40 pikseliä.

Lisäksi laitteeseen kuuluu pienikokoinen piirisarja, jossa on ARM Cortex M0 -prosessori, 16K -muistia sekä RAM-muistia.

Alkuperäinen Doom on saatu toimimaan mitä ihmeellisimmillä laitteilla aina kassalaitteista pankkiautomaatteihin ja raskaustesteihin. Peli on tehty toimimaan myös Twitterin kautta.

Kommentoi

Doom saatiin toimimaan vanhassa skannerissa Kommentit pois päältä artikkelissa Doom saatiin toimimaan vanhassa skannerissa

Doom x Canon ScanFront 220P

Alkuperäistä vuoden 1993 Doom -peliä on hakkeroitu toimimaan mitä ihmeellisimmillä laitteilla aina kassalaitteista pankkiautomaatteihin ja raskaustesteihin. Nyt peli on saatu toimimaan 15 vuotta vanhalla skannerilla.

Videon taustalla on käyttäjä nimeltään wertercatt, joka näyttää videolla miten toimii Canon ScanFront 220P -skannerilla.

Kyseisen skannerin käyttöliittymä käyttää pohjanaan CE -käyttöjärjestelmää, joka tukee myös erillisten hiirien ja näppäimistön käyttöä.

Kommentoi