EA lopettaa FIFA-valuutan myynnin Belgiassa lakimuutoksen vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa EA lopettaa FIFA-valuutan myynnin Belgiassa lakimuutoksen vuoksi

on päättänyt lopettaa sarjojen pelivaluutan myynnin Belgiassa. Maassa astui voimaan viime vuoden alussa lakimuutos, jonka mukaan peleissä esiintyvät niin sanotut maksettavat loot boxit rikkoivat maan uhkapelilakia. Monet muut pelifirmat poistivat loot boxien ostamismahdollisuuden peleistään Belgiassa jo aiemmin. Näiden mukana olivat mm. Valve, sekä Blizzard. oli sen sijaan eri mieltä ja kiisti rikkovansa kyseistä lakia.

Belgia ei ole yksin sotajalalla loot boxeja vastaan, sillä Hollanti kielsi ne jo aiemmin. Myös Suomi on ollut mukana Belgian tutkinnoissa :n puuhasteluja. Myös muualla maailmassa ollaan samalla kannalla. ja Japani ovat siirtymässä loot boxien rajoittamisen kannalle ja myös Yhdysvalloissa asiaa tutkitaan.

Nähtäväksi jää reagoivatko pelifirmat kieltoihin muuten kuin yksinkertaisesti poistamalla lakeja rikkovat menetelmät vai kehitetäänkö rinnalle muita tapoja lisärahoittaa pelinkehitystä. Jokavuotista urheilupelien julkaisukimaraa tuskin lopettaa.

Kommentoi

EA Sports julkaisi kaikkien aikojen FIFA -ääniraidan – mukana suosituimmat kappaleet Kommentit pois päältä artikkelissa EA Sports julkaisi kaikkien aikojen FIFA -ääniraidan – mukana suosituimmat kappaleet

FIFA 23

Sports on julkistanut yhdessä Spotifyn kanssa Ultimate FIFA Soundtrackin. Kokoelman kappaleet ovat valinneet pelaajat itse. Ultimate FIFA Soundtrack koostuu sadasta kappaleesta FIFA -peleistä viimeisten 25 vuoden ajalta.

”Viimeisen neljännesvuosisadan ajan EA SPORTS FIFA on ollut väylä uudelle musiikille niin nousevilta artisteilta kuin supertähdiltäkin. Jokaisella fanilla on omat suosikki FIFA-kappaleensa ja tämä soittolista on äärimmäinen juhla musiikille, joka on määritellyt löytämisen, monimuotoisuuden ja huippuosaamisen pelaajasukupolville. Alun perin FIFA-ääniraidat heijastivat maailmanlaajuista kulttuuria, sitten ne alkoivat vaikuttaa siihen. The Ultimate FIFA Soundtrack todistaa, miten ja miksi niistä on tullut osa kulttuuria.”

sanoo Steve Schnur, EA:n musiikista vastaava johtaja.

EA SPORTS teki yhteistyötä Spotifyn kanssa, jotta yli 1 000 FIFA -ääniraidan taustakatalogin kappaletta olisi soitettavissa yhdessä paikassa. Marraskuun 7. päivään mennessä suosituimmat kappaleet valittiin lopulliseen 100 kappaleen listaan. Tästä 100 kappaleesta seuraavat 40 kappaletta lisätään myös FIFA 23 -pelin sisäiseen soundtrackiin 9. marraskuuta 2022 ilmestyvän FIFA World Cup -päivityksen myötä.

Kommentoi

Steam rikkoi jälleen pelaajaennätyksen – yli 30 miljoonaa käyttäjää samanaikaisesti Kommentit pois päältä artikkelissa Steam rikkoi jälleen pelaajaennätyksen – yli 30 miljoonaa käyttäjää samanaikaisesti

Steam (Valve)

Steam on jälleen rikkonut samanaikaisten pelaajien ennätyksen kuluneen viikonlopun aikana. Yhteensä käyttäjiä oli kirjautuneena palveluun 30 032 005 kappaletta.

Aiheesta kertoi data-alusta SteamDB, joka kerää yhteen tietoja Steamin käyttäjistä ja peleistä joita alustalla pelataan.

Aiemmin Steam on rikkonut ennätyksiä alkuvuodesta 2022, jolloin pelaajia oli yhteensä kirjautuneena yli 28 miljoonaa kappaletta.

Viime vuosien aikana ennätykset ovat ylittyneet pitkälti koronavirusten aiheuttamien rajoituksien myötä, mutta myös Valven julkaisema Steam Deck -pelilaite sekä VR-laitteiden yleistyminen on nostanut käyttäjämääriä.

Kommentoi