Elon Musk perustaa oman tekoälypelistudion: ”Make games great again!” Kommentit pois päältä artikkelissa Elon Musk perustaa oman tekoälypelistudion: ”Make games great again!”

on perustamassa omaa tekoälyä hyödyntävää pelistudiota :n alaisuuteen. Hän haluaa tehdä videopeleistä jälleen ”suuria” ja vastustaa nykyistä ”woken” vaikutusta pelialalle.

Musk on itsekin innokas pelaaja ja on saavuttanut merkittäviä saavutuksia IV:ssä, nousten jopa maailman parhaaksi pelaajaksi. Hän uskoo, että tekoäly voi tuoda videopeleihin uudenlaista pelikokemusta, kuten dynaamisia ja mukautuvia pelimaailmoja, älykkäämpiä vastustajia ja tarinoita, jotka reagoivat pelaajan valintoihin entistä monimutkaisemmalla tavalla.

Monet Musk-fanit ovat innostuneita tästä uudesta hankkeesta ja odottavat innolla, mitä tulevaisuudessa on luvassa. Jotkut kuitenkin suhtautuvat skeptisesti, sillä Musk on tunnettu suurista lupauksistaan, jotka eivät aina toteudu. Aika näyttää, onnistuuko Musk luomaan uuden aikakauden videopelialalle vai jääkö tämäkin hanke vain haaveeksi.

Monkey Islandin luoja Ron Gilbert kehittää uutta Zelda-tyylistä roolipeliä Kommentit pois päältä artikkelissa Monkey Islandin luoja Ron Gilbert kehittää uutta Zelda-tyylistä roolipeliä

Legendaarisen -pelisarjan luoja Ron Gilbert on kehittämässä uutta roolipeliä.

Vielä nimeämätön peli ammentaa inspiraatiota -klassikoista, -sarjasta sekä -pelistä. -studion verkkosivuilla peliä kuvaillaan ”klassiseksi Zeldaksi yhdistettynä Diabloon ja Thimbleweed Parkiin”.

Peli on ollut kehitystyössä vuoden alusta lähtien, ja Gilbert on pitänyt faneja ajan tasalla Mastodon-tilillään. Julkaisu on suunniteltu vuoden 2024 lopulle, mutta peliäkehityksen todellisuuden vuoksi myöhästyminen ensi vuoden puolelle on myös mahdollista.

Tuoreimpana uutisena on kerrottu, että (, , , ) on liittynyt tiimiin quest-designeriksi.

”Tämä nostaa mahdollisuuteni saada peli valmiiksi ennen kuin kyllästyyn ja masennun 37 prosentilla”, Gilbert vitsailee.

Monkey Island Creator Ron Gilbert Is Working On A Zelda-Style RPG Adventure 2
Monkey Island Creator Ron Gilbert Is Working On A Zelda-Style RPG Adventure 3
Monkey Island Creator Ron Gilbert Is Working On A Zelda-Style RPG Adventure 4
Monkey Island Creator Ron Gilbert Is Working On A Zelda-Style RPG Adventure 5

Neuralinkin ensimmäinen ihmiskokeeseen osallistunut potilas pelasi videopelejä ”ajatuksen voimalla” Kommentit pois päältä artikkelissa Neuralinkin ensimmäinen ihmiskokeeseen osallistunut potilas pelasi videopelejä ”ajatuksen voimalla”

Elon Muskin neuroteknologiayritys paljasti uudessa päivityksessään, että heidän ensimmäinen ihmiskokeeseen osallistunut potilas pelaa videopelejä aivoimplantin avulla, joka tulkitsee hänen hermosähköisiä signaaleja. Näihin kuuluvat esimerkiksi Slay the Spire, Old School RuneScape ja useita muita suosittuja pelejä.

Yritys kertoi myös, että aivo-tietokoneliitännän () suorituskyky oli heikentynyt väliaikaisesti. Syynä tähän oli osa implantin elektrodeja sisältävien säikeiden vetäytyminen pois potilaan aivoista.

Tammikuussa Neuralinkin perustaja ilmoitti Twitterissä, että yritys oli asentanut ensimmäisen ”N1” -aivopiirin ihmispotilaan päähän. Tämä on osana Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface (PRIME) -tutkimusta. Potilaan myöhemmin paljastettiin olevan 29-vuotias amerikkalainen neliraajahalvaantunut . Hän oli halvaantunut kahdeksisen vuotta sitten sukellusonnettomuudessa.

Leikkauksessa potilaan pääkallosta poistettiin pyöreä osa, jotta erikoisrobotti pääsisi käsiksi hänen aivojensa alueeseen. Robotti käytti hiusta ohuempaa neulaa asettaakseen 64 erittäin ohutta elektrodia sisältävää säiettä aivojen harmaaseen aineeseen. Nämä uudet sensorit on suunniteltu havaitsemaan potilaan hermosähköisiä signaaleja ja lähettämään saadun tiedon säikeitä pitkin N1-implantin pääosaan. Tämä on asennettu leikkauksen aikana kalloon luotuun aukkoon. Implantista tulevat signaalit lähetetään sitten Neuralink-sovellukseen, jota opetetaan tulkitsemaan tiedon takana oleva tarkoitus ja muuttamaan se suoritettavaksi toiminnaksi, kuten tietokoneen hiiren liikuttamiseksi.

”Voitin ystäviäni peleissä, joissa neliraajahalvaantuneena ei pitäisi pystyä voittamaan.”

Ennen leikkausta Arbaughin piti luottaa suutikkuun pelatakseen pelejä ja ollakseen vuorovaikutuksessa digitaalisen maailman kanssa. Suutikku on apuväline, jonka avulla käyttäjä voi painaa kosketusnäyttöä, kun se on ensin asetettu suuhun. Vaikka tämä mahdollisti Arbaughin käyttävän iPadia, siihen liittyi useita haittoja. Esimerkiksi suutikun käyttämiseksi hänen piti istua pystyssä ja hoitajan täytyi pitää iPadia. Lisäksi hän ei voinut puhua kunnolla käyttäessään sitä, ja pitkäaikainen käyttö saattoi aiheuttaa lihaskouristuksia ja painehaavoja.

Neuralink, Noland Arbaugh

”Ajattelin, että suutikku oli paljon parempi kuin BCI kuukausi sitten. Mutta kun verrattiin niitä keskenään, näin että BCI oli yhtä hyvä, ellei jopa parempi, ja se kehittyy entisestään; pelit joita voin nyt pelata, ovat paljon parempia kuin aiemmat”, Arbaugh kertoi Neuralinkin blogipäivityksessä, jossa juhlistettiin hänen leikkauksensa 100 päivää. ”Voitin ystäviäni peleissä, joissa neliraajahalvaantuneena ei pitäisi pystyä voittamaan.”

Neuralink kertoi, että Arbaugh oli äskettäin käyttänyt aivo-tietokoneliitäntää 69 tuntia yhdellä viikolla, joista 34 tuntia oli viihteellisiin tarkoituksiin. Tänä aikana Arbaugh käytti aputekniikkaa internetin selaamiseen, uusien kielten oppimiseen ja erilaisten videopelien pelaamiseen, mukaan lukien rogue-like-korttipeli Slay the Spireen, Old School RuneScapeen, Mario Kart 8 Deluxeen ja Sid Meier's Civilization 6:een, ohjaamalla vain kursoria mielessään. Tiedemiehet työskentelevät myös räätälöidyn peliominaisuuden parissa Neuralink-sovelluksessa, jonka tarkoituksena on antaa Arbaughille enemmän vapautta siihen, kuinka ja milloin hän voi pelata pelejä.

Lähde: IGN