Ennakko: Palworldin Early access on mukaansa tempaavaa viihdettä Kommentit pois päältä artikkelissa Ennakko: Palworldin Early access on mukaansa tempaavaa viihdettä

8.5 / 10
Hyvää Helppo ymmärtää, Kiinnostava maailma, Säädettävä etenemis nopeus, Säädettävä Vaikeustaso, Palien monipuolisuus, Kaunis kartta, Hyvin toimivat valikot, Pelin ambienssi Huonoa Paljon bugeja, Tutoriaalin puute, Sekava edistyminen

Palworld on seikkailu- ja tukikohdanrakennuspeli, joka käytännössä on kuin Pokémon aseilla. Pocket Pairin julkaisema videopeli tempaisee pelaajan pelimaailman syövereihin.

Palworldin ensituntuma on todella mielenkiintoa herättävä, ja samaan aikaan jännittävä ja rauhallinen, kun tietää uuden maailman ja seikkailun odottavan Palpagos-saarilla. Pelissä on ymmärrettävästi huomattava määrä bugeja, koska on early access -julkaisu. Palworldissa napataan paleja, jotka ovat Pokémonien tapaisia eläimiä, joita voi käyttää tukikohdassa tekemässä monia erilaisia askareita, kuten kiven hakkuuta, puun kaatoa, kokkailua, erilaisten vihannesten ja viljan viljelyä sekä sähkön tuotantoa.

Voit rakentaa tukikohdan, jota saat päivitettyä erilaisilla tehtävillä. Voit taistella erilaisia päävihollisia vastaan, joihin sisältyy voimakkaita alfa-paleja ja ihmisiä, jotka ovat hyökänneet Palpagos-saarille. Tukikohdan rakennus on todella monipuolista, ja sinulla on mahdollisuus valita tukikohdan paikka itse ja nostaa tukikohdan tasoa rakentamalla maksimissaan kolme tukikohtaa. Palworldin näppäinasetelma tuntuu todella luonnolliselta ja toimii hyvin.

Pelissä on säädettävä vaikeustaso ja myös teknologiapuu, josta avaat erilaisia taitoja ja reseptejä tukikohdan rakentamiseen. Voit avata myös varusteita paleille, joilla voit sitten ratsastaa tai käyttää varusteiden tuomia erikoiskykyjä sekä lyömä- ja tuliaseita. Teknologiapuuhun saat pisteitä nostamalla hahmosi tasoa, napaten tai päihittämällä alfa-paleja sekä aktivoimalla pikamatkustus-patsaat.

Palworldin grafiikat ovat samantapaiset kuin esimerkiksi uusimmissa Zelda-peleissä eli todella hyvännäköiset, silmille mukavat ja lumoavat. Pelin animaatiot toimivat hyvin ja sopivat peliin erittäin hyvin. Palejen erilaisten iskujen efektit on toteutettu todella hyvin ja ovat erittäin tyydyttäviä katsoa. Pelin ambianssi on todella seesteinen ja hyvin toteutettu seikkaillessasi, mutta muuttuu todella intensiiviseksi ja jännitystä nostavaksi, kun rupeat taistelemaan paleja tai ihmisiä vastaan.

Pelissä on mukaansatempaavaa ja lumoavaa musiikkia, jota jaksaa kuunnella tylsistymättä. Bugeihin, mitä olen nähnyt videoilla ja mitä itse olen kokenut, sisältyy esimerkiksi pelin kaatuilua, ajoittaisia tallentamisen ongelmia, kartan ja tekstuurien latausongelmia, joiden takia saattaa tippua kartan läpi, paleja saattaa jäädä jumiin rakennuksiin ja kiviin huonojen reittivalintojen takia, ja saatat myös löytää paleja jumissa tukikohtasi sisällä tai katolla. Sinulta saattaa kadota keräämiäsi paleja tai tavaroita, mutta siihen en ole syytä löytänyt.

Palworld on todella mukaansatempaava peli, jossa kyllä on ongelmansa, mutta uskon, että päivitysten myötä peli vain paranee ja saa vielä enemmän positiivista huomiota. Suosittelen peliä henkilöille, jotka tykkäävät rennosta seikkailusta, tukikohdan rakentamisesta tai mahdollisesti todella haastavista pääviholliskohtaamisista. Uskon, että Palworld on todellakin hintansa väärti, koska peli maksaa vain 30 euroa ja on myös pelattavissa Xbox Game Passin kautta.

Arvio: Samuli Annala

Merirosvoseikkailu Blackwake ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Merirosvoseikkailu Blackwake ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Blackwake

Steamissä on parhaillaan jaossa ilmaiseksi merirosvoaiheinen FPS-peli .

Pelissä tiimityö ja yhdessä tekeminen on avainasemassa. Taistele ystäviesi kanssa jännittävissä merisodissa yli 50 hengen pelaajakunnassa.

Ohjaa pientä tai suurta laivaa jopa 13 hengen miehistöllä. Pidä huolta laivasta tekemällä korjauksia, lataamalla tykkejä ja täydentämällä ammuksia. Valitse aseesi laajasta valikoimasta ja taistele muita merirosvoja vastaan. Kapteenina johdat laivaasi ja annat käskyjä miehistöllesi taktisen meritaistelun tiimellyksessä.

Voit ladata Blackwake -pelin ilmaiseksi :lle täältä.

Erinomaisia pikkupelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa Erinomaisia pikkupelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

ABZU

Humble Bundlessa on parhaillaan tarjolla pelipaketti, joka sisältää erilaisia pikkupelejä kuten sukellusseikkailu Abzu sekä kolmiulotteinen tasohyppely Pseudoregalia.

Paketti maksaa yhteensä 9,23 euroa ja siihen kuuluvat nämä pelit:

  • Pseudoregalia
  • GYLT
  • ABZU
  • Hylics 2
  • Dicey Dungeons
  • Mail Time
  • Maid of Sker

Paketti on hankittavissa aina maaliskuun 15. päivä asti. Kaikki pelit ja alennuskoodit ovat -koodeja :lle. Osa peleistä toimii myös OSX ja Linux -alustoilla.