Etsivä Pikachu seikkailee: Toukokuussa ilmestyvän elokuvan ensimmäinen traileri nähtävillä Kommentit pois päältä artikkelissa Etsivä Pikachu seikkailee: Toukokuussa ilmestyvän elokuvan ensimmäinen traileri nähtävillä

on julkaisemassa ensi vuonna, toukokuun 11. päivä Pokémonin yhteen päähahmoon pohjautuvan elokuvan nimeltä Detective Pikachu. Elokuvan ensimmäinen traileri antaa maistiaisia -hahmoista, joita siinä tullaan näkemään.

Söpön Pikachun ääninäyttelijänä toimii Ryan Reynolds ja elokuvan juoni alkaa ruuhkaisassa Ryme Cityssä, jossa Pokémonit ja ihmiset kohtaavat. Juoni käynnistyy, kun päähenkilö Tim Goodmanin etsivä-isä on mystisesti kadonnut. Tim lyöttäytyy Pikachun kanssa yhteen, toivuttuaan ensijärkytyksestä ja -kohtaamisesta erikoisen olennon kanssa.

Detective Pikachua ei pidä ottaa liian vakavasti Kommentit pois päältä artikkelissa Detective Pikachua ei pidä ottaa liian vakavasti

Pokémon: Detective Pikachu (Warner Bros)

6.8 / 10
Hyvää Hyvin toteutetut Pokémonit, toimintakohtaukset ovat hauskaa katsottavaa ja kaiken kruunaa Mewtwo:n kulmien kurtistelu Huonoa Onhan se vähän hölmö tietenkin Lyhyesti Pokémon: Detective Pikachu on hauska toimintaelokuva lapsille ja ainakin tilapäisesti lapsenmielisyyteen kykeneville.

Kun näin ensimmäisen animaatioiden ulkopuolelle astelleen -tuotoksen trailerin muistin 1990-luvun alkupuolen ja Turtlesit. Pokémon: Detective Pikachun trailerin herättämä kollektiivinen hämmästys ja ihmetys ei vetänyt mukaansa, koska tapa tehdä tutuista piirroshahmoista realistisia oli tuttu jo siitä ajasta kun itse olin lapsi. Sattuneesta syystä sillä ikäluokalla, joka tuntee omasta lapsuudestaan Turtlesien, Dinosaursien ja muiden aikanaan nukeilla toteutettujen hahmojen estetiikan on sen ikäisiä lapsia, joille Pikachun etsiväseikkailu on suunnattu. En ole itse Pokémon -fani, joten hahmot ovat lähinnä pinnallisesti tuttuja, mutta se ei haitannut missään vaiheessa.

Jos pitäisi valita yksi elokuva, missä on paljon samaa, olisi se muutaman vuoden takainen turri-noir . Jotkut uskaltavat jopa käyttää sanaa 'remake'. Itse en menisi niin pitkälle, vaikka paljon yhteisiä elementtejä onkin. Pokémon: Detective Pikachun ehdoton koukku on siinä, miten se yhdistää toimintaelokuvan tummasävyisiä elementtejä kepeään koululaisille tarkoitettuun elokuvaan samalla tavalla, joskin hieman lievemmin kuin oman lapsuuteni Turtles ja sen jatko-osat. Nuoremmat Pokémon-fanit löytävät nostalgiaa tutuista hahmoista, jotka on ensimmäistä kertaa mallinnettu kulkemaan oikeiden ihmisten seassa. Omalle ikäluokalleni nostalgia löytyy nyansseista ja vaikutteista, jotka sijoittuvat 80- ja 90-lukujen vaihteeseen ja sen ajan populaarikulttuuria muovanneisiin teoksiin.

Kokemus ei ollut fiksu, eikä taiteellisesti erityisen korkeatasoinen mutta se oli pirun hauska. Elokuvaa ei voi mennä katsomaan ilman valtavaa kasaa karkkia, popcornia ja huumoria, koska muuten siinä näkee vain vikoja ja heikkouksia.  osaa nauraa itselleen ja otuksille joihin se perustuu, eikä onnekseen välitä nauraako yleisö sille vai sen kanssa.

Pahan paluu Derryyn: IT Chapter Two -elokuvan teaseri katsottavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Pahan paluu Derryyn: IT Chapter Two -elokuvan teaseri katsottavissa

julkaisi -elokuvan teaserin, jossa nähdään ensitunnelmia Losers Clubin paluusta Derryn synkkiin maisemiin. Aikuistuneet ja pimeitä muistoja kantavat päähenkilöt palaavat 27 vuoden jälkeen kohtaamaan jo kerran kukistamansa pahuuden, sillä se on herännyt uudelleen.

Andy Muschiettin ohjaama ja kauhukirjailija Stephen Kingin romaaniin pohjautuva elokuva saa ensi-iltansa syyskuun 6. päivä.

Katso traileri tästä: