Euroopan suurin sanomalehti Bild harkitsee tekoälyn käyttöä työtehtävien korvaamiseksi Kommentit pois päältä artikkelissa Euroopan suurin sanomalehti Bild harkitsee tekoälyn käyttöä työtehtävien korvaamiseksi

Saksalainen Bild-lehti aikoo ottaa käyttöön tekoälyn useiden toimituksellisten tehtävien korvaamiseksi, kertoo brittilehti The Guardian. Kilpaileva saksalainen lehti Frankfurter Allgemeine (FAZ) on saanut haltuunsa sähköpostin, jonka Bildiä julkaiseva yhtiö Axel Springer on lähettänyt henkilökunnalleen.

Axel Springer on Euroopan suurin mediajulkaisuyhtiö, ja Bild puolestaan Euroopan myydyin sanomalehti. Sähköpostissa ilmoitetaan, että Bild aikoo irtisanoa työntekijöitään, joiden tehtävät voidaan hoitaa digitaalisessa maailmassa tekoälyn ja/tai automatisoitujen prosessien avulla.

Sähköpostissa ennustetaan, että tulevaisuudessa muun muassa toimitussihteerien ja kuvatoimittajien työpaikkoja ei enää ole. Bildin päätös tekoälyn hyödyntämisestä toimituksessaan heijastaa laajemmin alan muutosta kohti automatisointia ja digitaalista kehitystä.

PS5 Pro:n tekoälyyn perustuva teknologia parantaa pelien grafiikkaa merkittävästi Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pro:n tekoälyyn perustuva teknologia parantaa pelien grafiikkaa merkittävästi

PS5 Pro:n uusi -teknologia, joka perustuu tekoälyyn, parantaa pelien grafiikkaa merkittävästi. analysoi pelikuvaa ja tuottaa tarkempia ja yksityiskohtaisempia kuvia. Tämä tarkoittaa, että pelaajat voivat nauttia paremmasta pelikokemuksesta ilman, että laitteiston vaatimukset kasvavat liikaa.

PSSR on Sonyn ja :n yhteistyössä kehittämä teknologia, joka käyttää koneoppimista parantaakseen pelien grafiikkaa. Se toimii analysoimalla pelikuvaa ja ennustamalla, miltä kuva näyttäisi korkeammalla resoluutiolla.

Tekoälypohjaiset grafiikkateknologiat, kuten PSSR, mullistavat peliteollisuuden. Ne mahdollistavat realistisempien ja mukaansatempaavampien pelikokemusten luomisen. Lisäksi ne alentavat laitteistovaatimuksia, mikä tekee pelien pelaamisesta entistä laajemmalle yleisölle mahdollista.

Tulevaisuudessa voimme odottaa näkevämme tekoälyn hyödyntämisen yhä laajemmin eri pelialustoilla ja -genressä. Tekoäly mahdollistaa entistä älykkäämpiä ja mukautuvaisempia pelejä, jotka tarjoavat pelaajille unohtumattomia kokemuksia.

Tekoälytyökalu poistaa AI-generoidut Mario-kuvat verkosta Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoälytyökalu poistaa AI-generoidut Mario-kuvat verkosta

The Verge raportoi, että sosiaalisen median sivustolla / julkaistut kuvat Nintendon ikonisesta maskotista, jotka on luotu Elon Muskin :n -työkalulla, poistettiin verkkoympäristöstä DMCA-ilmoitusten vuoksi, jotka ovat peräisin yrityksestä nimeltä .

Tracer kuvailee itseään ”uuden sukupolven brändisuojausratkaisuksi”, joka ”jatkuvasti löytää, analysoi ja pysäyttää brändin väärinkäytön Web2- ja Web3-digikanavilla”. Se käyttää niin kutsuttua Human-in-the-Loop -brändisuojausteknologiaa, joka ”lyhentää merkittävästi aikaa havaitsemisesta täytäntöönpanoon automatisoimalla älykkäästi tarkasteluprosessia ja tarjoamalla automaattisesti täytäntöönpanosuosituksen”.

ja Tracer eivät ole vielä kommentoineet asiaa.

The Vergen Tom Warren näki kuvan Mariosta tekemässä erilaisia ​​ei-perheystävällisiä asioita (polttamassa savuketta ja juomassa olutta), jonka hän oli luonut Grokilla, poistettiin X/Twitteristä Digital Millennium Copyright Act (DMCA) -valituksen seurauksena, jonka on lähettänyt ”asiakastukipäällikkö” Tracerilta. Warrenin Grok-generoima kuva Xboxin maskotti Master Chiefistä pelaamassa PS5:llä säilyi kuitenkin.

Warrenin mukaan hänelle lähetetty poistonotifikaatio mainitsi Nintendo of American tekijänoikeuden Mariolle, mikä viittaa siihen, että Tracer toimi Nintendon puolesta. Toinen tili, joka käytti Grokia luodakseen kuvan Luigista IDF-sotilaana, kertoi äskettäin, että heidän sisältönsä oli myös poistettu verkosta. Tyhjennyskampanjan keskellä Mario-fanitaidetta jää ilmeisesti ristituleen.

Vaikka ei ole varmuutta siitä, osallistuuko Nintendo näiden poistojen yksityiskohtiin, yhtiö on kuuluisa brändiensä suojelusta ja haastoi äskettäin Palworld-tekijän Pocketpairin väitetystä patentinväärennöksestä, toiminnasta, joka näytti osaltaan auttavan Palworldin julkaisun lykkäämisessä PS5:llä Japanissa. Yhtiöllä on historia menestyksellisistä poistoista, pakottaen fanipelit offline-tilaan ja jopa haastamalla emulaattoreiden luojia.

Generatiivinen tekoäly on yksi kuumimmista aiheista luovilla aloilla juuri nyt ja polttava kysymys myös itse videopelikehityksessä. Eettisten ja tekijänoikeuskysymysten lisäksi ammattiliitot ovat ilmaisseet huolensa siitä, että generatiivinen voisi korvata työpaikkoja, ja videopelien esiintyjät ovat vaatineet lisää suojaa sen käyttöä vastaan.