Euroopan suurin sanomalehti Bild harkitsee tekoälyn käyttöä työtehtävien korvaamiseksi Kommentit pois päältä artikkelissa Euroopan suurin sanomalehti Bild harkitsee tekoälyn käyttöä työtehtävien korvaamiseksi

Saksalainen Bild-lehti aikoo ottaa käyttöön tekoälyn useiden toimituksellisten tehtävien korvaamiseksi, kertoo brittilehti The Guardian. Kilpaileva saksalainen lehti Frankfurter Allgemeine (FAZ) on saanut haltuunsa sähköpostin, jonka Bildiä julkaiseva yhtiö Axel Springer on lähettänyt henkilökunnalleen.

Axel Springer on Euroopan suurin mediajulkaisuyhtiö, ja Bild puolestaan Euroopan myydyin sanomalehti. Sähköpostissa ilmoitetaan, että Bild aikoo irtisanoa työntekijöitään, joiden tehtävät voidaan hoitaa digitaalisessa maailmassa tekoälyn ja/tai automatisoitujen prosessien avulla.

Sähköpostissa ennustetaan, että tulevaisuudessa muun muassa toimitussihteerien ja kuvatoimittajien työpaikkoja ei enää ole. Bildin päätös tekoälyn hyödyntämisestä toimituksessaan heijastaa laajemmin alan muutosta kohti automatisointia ja digitaalista kehitystä.

Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä Kommentit pois päältä artikkelissa Microsoftin mukaan olet vastuussa tekijänoikeudellisesti tekoälyn käytöstä

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

haluaa, että sinua syytetään tekijänoikeusrikkomuksista ja pesee kätensä tekoälyn tekijänoikeuden väärinkäytön osalta, väittäen käyttäjien olevan vastuussa tekijänoikeusrikkomuksista.

Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto tarkastelee uusia sääntöjä tekijänoikeudella suojatuille materiaaleille ja tekoälylle. Tekijänoikeuskehittäjät sanovat, että generatiivinen ei eroa millään tavalla siitä, kun käytetään videokameraa ja tallennetaan jo maailmassa olevaa aineistoa. Microsoft on ilmoittanut, että tekoäly ei voi generoida mitään ilman käyttäjän antamaa ohjausta, siirtäen syytöksen loppukäyttäjälle.

Sääntelyn haasteita nousee esiin erityisesti OpenAI:n viimeaikaisista uutisista, joissa kerrotaan mahdollisista turvallisuusongelmista tekoälyn kehityksessä ja Sam Altmanin erottamisesta OpenAI:n hallituksen toimesta. Vaikka Sam Altman ja Satya Nadella näyttävät voittaneen tämän viimeisimmän kriisin, sääntelykysymyksiä on edelleen, erityisesti jos on totta, että turvallisuutta ei aseteta etusijalle OpenAI:ssa.

Yksi näistä sääntelyhaasteista on, miten käsitellä tekijänoikeusasioita, erityisesti kun kyseessä on väärinkäyttö tai vahingoittaminen tekijänoikeudella suojatusta materiaalista. Kun henkilö käyttää tekoälysovellusta luomaan ilmaisuvoimaisia teoksia, on mahdollista, että tekoälyn generoimat tulosteet rikkovat tekijänoikeuksia, jos ne ovat olennaisesti samankaltaisia kuin aiempi teos. Samalla tavoin kuin yleiskäyttöisten työkalujen, kuten kopiokoneen, kameran, tietokoneen tai älypuhelimen kanssa, käyttäjien on otettava vastuu työkalujen vastuullisesta käytöstä ja suunnitellusta käytöstä. Kun käyttäjät käyttävät tekoälytyökaluja luomaan väitetysti tekijänoikeuksia loukkaavia teoksia, oikeusistuinten tulisi suorittaa samat harkinnat kuin minkä tahansa muun yleiskäyttöisen työkalun käytössä.

Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia” Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia”

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Ashley Still, Adoben digitaalisen median seniori varapresidentti, kertoi Fortunelle, ettei hän usko, että tulee korvaamaan graafisen suunnittelun työpaikkoja sen jälkeen, kun ohjelmistoyhtiö on julkaissut satoja uusia tekoälyominaisuuksia, jotka on integroitu sen suunnittelutyökaluihin tiistaina.

”Kun ajattelee kameran keksimistä”, Still sanoi, ”ihmiset ajattelivat, että maalaaminen katoaisi, mutta näin ei käynyt. Sen sijaan ilmaantui uudenlaista sisältöä.”

Still lisäsi, että digikameran keksiminen mahdollisti useammille ihmisille valokuvien ottamisen, mutta ammattikuvaajia tarvitaan edelleen paljon.

esitteli aiemmin tällä viikolla, jälleen uusia tekoälyominaisuuksia eri Creative Cloud -työkaluissaan, mukaan lukien Adobe Photoshop ja Adobe Illustrator. Jotkin edistysaskeleet sisältävät tekstin muuttamisen mallipohjiksi ja tekstin perusteella tapahtuvan muokkauksen 45 eri kielellä. Tämä mahdollistaa käyttäjien syöttämien tekstikuvauksien käyttämisen muokattavien mallipohjien luomiseen.

Yritykset tarvitsevat kuitenkin edelleen suunnittelua painottavaa henkilökuntaa ohjaamaan tällaista tekoälyä oikeaan suuntaan, ja loppujen lopuksi nämä suunnittelijat saavat parempia tuloksia käyttämällä työkaluja kuin keskivertohenkilö, koska ”he ymmärtävät, miten idean rakentaminen tapahtuu, vaikka se olisi tekstipohjainen”, Still kertoi Fortunelle.

Yritykset eri toimialoilla kiiruhtavat ottamaan tekoälyn käyttöön liiketoiminnassaan. Esimerkiksi pikaruokaketjut kuten McDonald's, Wendy's, Taco Bell ja Wingstop automatisoivat joitain asiakaspalvelutoimintojaan käyttämällä tekoälyohjattuja äänibotteja ottamaan vastaan ajo- ja puhelintilauksia.

Nämä muutokset ovat lisänneet huolta Yhdysvaltojen työntekijöiden keskuudessa tekoälyn työpaikkojen korvaamisesta. Gallupin syyskuun mielipidemittauksessa 22% korkeakoulututkinnon suorittaneista ammattilaisista ilmaisi huolensa teknologian, kuten tekoälyn, korvaamisesta.

Jotkut kuitenkin huomauttavat, että vaikka tekoäly kukoistaa ja tekee yrityksistä tehokkaampia, aina tarvitaan ihmistyövoimaa kulissien takana ohjaamaan tekoälyä ja varmistamaan, että järjestelmät toimivat asianmukaisesti.