Final Fantasy 7 uudelleen tehtynä – vihdoinkin? Kommentit pois päältä artikkelissa Final Fantasy 7 uudelleen tehtynä – vihdoinkin?

Alunperin VII ilmestyi vuonna 1997 ja nelisen vuotta sitten uusintateoksen kehitystyö julkistettiin ensimmäisen kerran. Juuri mitään yksityiskohtia pelistä ei ole kerrottu ja onkin tuntunut, kuin se olisi vain ollut huhu eikä oikeasti lähitulevaisuudessa tapahtuva asia.

Toki siitä ei ole kauaa, kun VII käännettiin moderneille alustoille, mutta se on se sama vanha peli. Samat välivideot ja sama grafiikka missä upeisiin taustoihin tönköt palikkahahmot eivät istu sitten mitenkään päin.

Modernia tekniikkaa ja ulkonäköä on päästy nauttimaan elokuvan Advent Child ansiosta, joten pelaajat ovat saaneet ikäänkuin esimakua miltä se peli voisi näyttää jos se koskaan tulisi.

Tuorein traileri on vuodelta 2015 ja se esiteltiin PSX-messuilla. Alunperin peliä teki CyberConnect2, mutta tuotanto siirrettiin Square Enixille. Syynä oli Naoki Hamaguchin mukaan, että näin tuotantolaatu pystyttäisiin pitämään tasaisena ja aikatauluissa pysyttäisiin. Niin missä aikatauluissa?

Ainakin peli on luvattu ilmestyvän ensin :lle ja myöhemmin mahdollisesti muille alustoille kuten PC:lle ja Onelle. Mutta ehtiikö peli tämän sukupolven koneille, vai siirtyykö se seuraaville?

Square Enixin Tetsyo Nomura on myöntänyt, että peli on julkistettu aivan liian varhain, mutta sana alkoi kulkea pelin kehittelystä joten he näkivät parhaaksi itse kertoa siitä. Pahimmillaan kuulopuheet ja kuiskaillut suunnitelmat kertovat, että peli ei ilmestyisi ennen vuotta 2023, ellei se ole alkujaankin pahasti väärinkuultu oven suljetun oven takaa tai jopa vitsailua pitkästä julkaisuaikataulusta.

Suurempi uudistus tulee olemaan myös episodimaisuus. Sarjan tuottaja Yoshinori Kitasen mukaan tarina on niin laaja, että sitä ei vain saisi tungettua yhteen jatkuvaan peliin, vaan jos sen haluaa kertoa kunnolla, se pitää pilkkoa useaan eri osaan. On myös heitetty ilmoille, että jokainen episodi olisi yksilöllinen kokemuksensa, mutta niiden rakenteesta tai sisällöstä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Se ainakin on varmaa, että peli ei ole pelkkä uusintajulkaisu moderneille koneille. Peli tehdään uudelleen nykystandardeille. Peliä ei ole kuitenkaan tarkoitus muuttaa tunnistamattomaksi, vaan tehdä siitä uusi ja tuore. Grafiikan lisäksi varmasti remonttiin pääsevät myös käyttöliittymä, mikä demovideolta näyttää olevan toimintaan pohjaavaa vuoroaikaisen roolipelistrategian sijaan.

Lähteet: Techradar, Famitsu, E3, Wired

Kommentoi

Battalion: Legacy ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Battalion: Legacy ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Battalion: Legacy

Toiseen maailmansotaan sijoittuva moninpeliräiskintä Battalion: Legacy on ladattavissa ilmaiseksi :lle Steamistä.

Battalion: Legacy on viimeisin versio vuonna 2018 ilmestyneestä Battalion 1944 -pelistä. Versioon on paranneltu mm. lukuisia bugeja kuten palvelinvalikkoa. Lisäksi pelissä on uusi ryhmittymä, uusia aseita sekä klassinen Search & Destroy -pelitila. Myös pelin käyttöliittymää on päivitetty.

Pelistä piti alunperin tulla myös konsoliversio, mutta sen kehitys on lopetettu samassa kun yhteistyö Square Enixin kanssa on päättynyt.

Voit ladata pelin ilmaiseksi :lle Steamistä.

Kommentoi

Outriders pelattavissa ilmaiseksi tällä viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Outriders pelattavissa ilmaiseksi tällä viikolla

Outriders

Square Enixin ja studion Outriders -räiskintäpeli on pelattavissa ilmaiseksi tällä viikolla torstaihin asti.

Peli sai juuri hiljattain uuden Worldslayer -lisäosa, joka toi peliin täysin uuden kampanjan, suuremman tasorajan, uusia varusteita sekä uuden vaikeustason ja vaikuttavan kokoisen loppupelin.

Kolmannesta persoonasta kuvatussa co-op räiskintäpelissä kolme pelaajaa ottaa mittaa vastustajistaan synkällä Enoch -planeetalla. Taistelut nojaavat pitkälti aseisiin ja taitoihin. Valittavana on neljä eri hahmoluokkaa ja jokaisella on ominaiset taidot. Loottia löytyy tietenkin ja hahmoa ja aseita voi muokata laajasti.

Outriders on saatavilla Playstation 4, Playstation 5, One sekä ja S -konsoleille sekä PC:lle. Worldslayer ilmestyy kesäkuun 30. päivä.

Kommentoi