Final Fantasy 7 uudelleen tehtynä – vihdoinkin? Kommentit pois päältä artikkelissa Final Fantasy 7 uudelleen tehtynä – vihdoinkin?

Alunperin ilmestyi vuonna 1997 ja nelisen vuotta sitten uusintateoksen kehitystyö julkistettiin ensimmäisen kerran. Juuri mitään yksityiskohtia pelistä ei ole kerrottu ja onkin tuntunut, kuin se olisi vain ollut huhu eikä oikeasti lähitulevaisuudessa tapahtuva asia.

Toki siitä ei ole kauaa, kun käännettiin moderneille alustoille, mutta se on se sama vanha peli. Samat välivideot ja sama grafiikka missä upeisiin taustoihin tönköt palikkahahmot eivät istu sitten mitenkään päin.

Modernia tekniikkaa ja ulkonäköä on päästy nauttimaan elokuvan Final Fantasy Advent Child ansiosta, joten pelaajat ovat saaneet ikäänkuin esimakua miltä se peli voisi näyttää jos se koskaan tulisi.

Tuorein traileri on vuodelta 2015 ja se esiteltiin PSX-messuilla. Alunperin peliä teki CyberConnect2, mutta tuotanto siirrettiin Square Enixille. Syynä oli Naoki Hamaguchin mukaan, että näin tuotantolaatu pystyttäisiin pitämään tasaisena ja aikatauluissa pysyttäisiin. Niin missä aikatauluissa?

Ainakin peli on luvattu ilmestyvän ensin Playstation 4:lle ja myöhemmin mahdollisesti muille alustoille kuten :lle ja Xbox Onelle. Mutta ehtiikö peli tämän sukupolven koneille, vai siirtyykö se seuraaville?

Square Enixin Tetsyo Nomura on myöntänyt, että peli on julkistettu aivan liian varhain, mutta sana alkoi kulkea pelin kehittelystä joten he näkivät parhaaksi itse kertoa siitä. Pahimmillaan kuulopuheet ja kuiskaillut suunnitelmat kertovat, että peli ei ilmestyisi ennen vuotta 2023, ellei se ole alkujaankin pahasti väärinkuultu oven suljetun oven takaa tai jopa vitsailua pitkästä julkaisuaikataulusta.

Suurempi uudistus tulee olemaan myös episodimaisuus. Sarjan tuottaja Yoshinori Kitasen mukaan tarina on niin laaja, että sitä ei vain saisi tungettua yhteen jatkuvaan peliin, vaan jos sen haluaa kertoa kunnolla, se pitää pilkkoa useaan eri osaan. On myös heitetty ilmoille, että jokainen episodi olisi yksilöllinen kokemuksensa, mutta niiden rakenteesta tai sisällöstä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Se ainakin on varmaa, että peli ei ole pelkkä uusintajulkaisu moderneille koneille. Peli tehdään uudelleen nykystandardeille. Peliä ei ole kuitenkaan tarkoitus muuttaa tunnistamattomaksi, vaan tehdä siitä uusi ja tuore. Grafiikan lisäksi varmasti remonttiin pääsevät myös käyttöliittymä, mikä demovideolta näyttää olevan toimintaan pohjaavaa vuoroaikaisen roolipelistrategian sijaan.

Lähteet: Techradar, Famitsu, E3, Wired

Kommentoi

Outriders pelattavissa ilmaiseksi tällä viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Outriders pelattavissa ilmaiseksi tällä viikolla

Outriders

Square Enixin ja People Can Fly studion Outriders -räiskintäpeli on pelattavissa ilmaiseksi tällä viikolla torstaihin asti.

Peli sai juuri hiljattain uuden Worldslayer -lisäosa, joka toi peliin täysin uuden kampanjan, suuremman tasorajan, uusia varusteita sekä uuden vaikeustason ja vaikuttavan kokoisen loppupelin.

Kolmannesta persoonasta kuvatussa co-op räiskintäpelissä kolme pelaajaa ottaa mittaa vastustajistaan synkällä Enoch -planeetalla. Taistelut nojaavat pitkälti aseisiin ja taitoihin. Valittavana on neljä eri hahmoluokkaa ja jokaisella on ominaiset taidot. Loottia löytyy tietenkin ja hahmoa ja aseita voi muokata laajasti.

Outriders on saatavilla Playstation 4, Playstation 5, Xbox One sekä Xbox Series X ja S -konsoleille sekä :lle. Worldslayer ilmestyy kesäkuun 30. päivä.

Kommentoi

Tässä kaikki mitä Sony paljasti State of Play -tapahtumassa Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä kaikki mitä Sony paljasti State of Play -tapahtumassa

Sony State of Play

Sony järjesti eilen kesäkuun 2. päivä State of Play -tapahtuman, jossa se paljasti tulevia pelejä, PC-käännöksiä, uusia trailereita sekä muuta. Mukana oli mm. Resident Evil 4 -uusinto, Stray -peli PC:lle sekä Spider-Man Remastered.

Voit katsoa koko tapahtuman taltioinnin alta ja erilliset trailerit alempaa.

Resident Evil 4 -uusinto

Resident Evil 4 on saamassa kuin saamassakin paljon huhutun uusinnon PlayStation 5 -konsolille maaliskuun 24. päivä 2023. Pelissä Leon Kennedy suuntaa Euroopan maaseudulle etsimään Yhdysvaltojen presidentin tytärtä, kunnes kaikki menee pahasti pieleen.

Stray

Kovasti odotettu kulkukissapeli Stray on saapumassa vihdoin PlayStation -konsoleille sekä PC:lle heinäkuun 19. päivä. Pelin kehittäjä Annapurna Interactive jakoi julkaisuajankohdan uuden trailerin kera.

Spider-Man Remastered (PC)

Sony ja Insomniac Games ovat julkaisemassa uusintoa vuoden 2018 PlayStation 4 -pelistä PC:lle elokuun 12. päivä. Pelissä Peter Parker tasapainottelee kaoottisen yksityiselämänsä ja taistelunsa rikoksia vastaan välillä. Peli on tulossa Steam ja Store -palveluihin.

Capcom paljasti uuden pelivideon tulevasta Street Fighter 6 -taistelupelistä. Videolla nähdään mm. Chun-Li ja avoimen maailman seikkailua. Peli on tulossa vuonna 2023 PlayStation 5 ja PlayStation 4 -konsoleille.

Resident Evil Village (PSVR2)

Vuoden 2021 kauhupeli Resident Evil Village on saamassa version Sonyn uusille PSVR2 -VR-laseille. Vielä ei ole varmaa milloin kyseiset lasit ilmestyvät, mutta ne vaativat toimiakseen PlayStation 5 -konsolin.

Final Fantasy XVI

Square Enix julkaisi tapahtuman aikana uuden pelivideon tulevasta Final Fantasy XVI -roolipelistä. Peli ilmestynee ensi vuoden kesällä PlayStation 5 -konsolille.

Rollerdrome

OlliOlliWorld -pelin kehittäjä Roll7 ja julkaisi ovat julkaisemassa uutta skeittausta ja räiskintää yhdistelevää peliä Rollerdrome elokuun 16. päivä. Peli on tulossa PlayStation 5 ja PlayStation 4 -konsoleille sekä PC:lle.

Tunic

Maaliskuussa PC:lle ja Xboxeille ilmestynyt zeldamainen Tunic -toimintaseikkailu on saapumassa PlayStation -konsoleille syyskuun 27. päivä.

The Callisto Protocol

Dead Space -luojan uusi peli The Callisto Protocol sai tapahtuman myötä ensimmäisen pelivideonsa. Peli ilmestyy joulukuun 2. päivä PlayStation ja Xbox -konsoleille sekä PC:lle.

Season: A Letter To The Future

Kauniisti tyylitelty seikkailupeli Season: A Letter To The Future sai uuden trailerin tapahtuman myötä. Pelissä dokumentoidaan loppua ennen uuden alkua, pyöräillään kauniissa maisemissa ja selvitetään maailman salaisuuksia. Peli saapuu syksyllä 2022 PlayStation 5 ja PlayStation 4 -konsoleille, sekä PC:lle.

Eternights

Eternights on puolestaan deittailupeli johon yhdistyy taisteleminen. Pelissä pelaajien on ottaa kaikki irti elämästä ennen maailmanloppua. Tutki luolastoja, etsi varusteita, käy treffeillä ja pelasta maailma. Peli on tulossa PlayStation 5 ja PlayStation 4 -konsoleille.

No Man’s Sky (PSVR2)

Hello Games on parhaillaan kehittämässä suositusta avaruusseikkailu No Man’s Sky -pelistä versiota PSVR2 -VR-laitteille. Pelillä ei toistaiseksi ole tarkempaa julkaisuajankohtaa.

Kommentoi