Final Fantasy 7 uudelleen tehtynä – vihdoinkin? Kommentit pois päältä artikkelissa Final Fantasy 7 uudelleen tehtynä – vihdoinkin?

Alunperin ilmestyi vuonna 1997 ja nelisen vuotta sitten uusintateoksen kehitystyö julkistettiin ensimmäisen kerran. Juuri mitään yksityiskohtia pelistä ei ole kerrottu ja onkin tuntunut, kuin se olisi vain ollut huhu eikä oikeasti lähitulevaisuudessa tapahtuva asia.

Toki siitä ei ole kauaa, kun Final Fantasy VII käännettiin moderneille alustoille, mutta se on se sama vanha peli. Samat välivideot ja sama grafiikka missä upeisiin taustoihin tönköt palikkahahmot eivät istu sitten mitenkään päin.

Modernia tekniikkaa ja ulkonäköä on päästy nauttimaan elokuvan Final Fantasy Advent Child ansiosta, joten pelaajat ovat saaneet ikäänkuin esimakua miltä se peli voisi näyttää jos se koskaan tulisi.

Tuorein traileri on vuodelta 2015 ja se esiteltiin PSX-messuilla. Alunperin peliä teki CyberConnect2, mutta tuotanto siirrettiin Square Enixille. Syynä oli Naoki Hamaguchin mukaan, että näin tuotantolaatu pystyttäisiin pitämään tasaisena ja aikatauluissa pysyttäisiin. Niin missä aikatauluissa?

Ainakin peli on luvattu ilmestyvän ensin Playstation 4:lle ja myöhemmin mahdollisesti muille alustoille kuten PC:lle ja Xbox Onelle. Mutta ehtiikö peli tämän sukupolven koneille, vai siirtyykö se seuraaville?

Square Enixin Tetsyo Nomura on myöntänyt, että peli on julkistettu aivan liian varhain, mutta sana alkoi kulkea pelin kehittelystä joten he näkivät parhaaksi itse kertoa siitä. Pahimmillaan kuulopuheet ja kuiskaillut suunnitelmat kertovat, että peli ei ilmestyisi ennen vuotta 2023, ellei se ole alkujaankin pahasti väärinkuultu oven suljetun oven takaa tai jopa vitsailua pitkästä julkaisuaikataulusta.

Suurempi uudistus tulee olemaan myös episodimaisuus. Sarjan tuottaja Yoshinori Kitasen mukaan tarina on niin laaja, että sitä ei vain saisi tungettua yhteen jatkuvaan peliin, vaan jos sen haluaa kertoa kunnolla, se pitää pilkkoa useaan eri osaan. On myös heitetty ilmoille, että jokainen episodi olisi yksilöllinen kokemuksensa, mutta niiden rakenteesta tai sisällöstä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Se ainakin on varmaa, että peli ei ole pelkkä uusintajulkaisu moderneille koneille. Peli tehdään uudelleen nykystandardeille. Peliä ei ole kuitenkaan tarkoitus muuttaa tunnistamattomaksi, vaan tehdä siitä uusi ja tuore. Grafiikan lisäksi varmasti remonttiin pääsevät myös käyttöliittymä, mikä demovideolta näyttää olevan toimintaan pohjaavaa vuoroaikaisen roolipelistrategian sijaan.

Lähteet: Techradar, Famitsu, E3, Wired

Final Fantasy VII Rebirth saapuu PlayStation 5:lle ensi talvena – ensimmäinen traileri nyt katsottavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Final Fantasy VII Rebirth saapuu PlayStation 5:lle ensi talvena – ensimmäinen traileri nyt katsottavissa

Square Enixin innolla odotettu jatko-osa Rebirth, joka on jatkoa vuoden 2020 Final Fantasy VII Remakelle, lanseerataan PlayStation 5:lle helmikuun 29. päivä 2024.

Tuoreessa State of Play -esityksessä ja PlayStation julkaisivat myös uuden, laajennetun trailerin pelistä. Siinä saamme ensimmäiset kurkistukset hahmoihin kuten Cait Sith ja Vincent Valentine. Lisäksi voimme ihastella The Gold Sauceria, hauskoja minipelejä, jotka ovat saaneet inspiraationsa alkuperäisen Final Fantasy VII:n visuaalisesta tyylistä PS1:llä. Peli tarjoaa myös avarampia tutkittavia alueita, joissa pelaajat voivat ratsastaa chocoboilla, ajaa ajoneuvoilla ja segwaylla.

Uuden trailerin voit ottaa haltuun alta:

Roguelike tyyppinen Tomb Raider Reloaded -mobiilipeli ilmestyi – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Roguelike tyyppinen Tomb Raider Reloaded -mobiilipeli ilmestyi – katso julkaisutraileri

Tomb Raider Reloaded

ja ovat julkaisseet uuden -mobiilipelin iOS ja Android -laitteille. Voit katsoa pelin julkaisutrailerin alta.

Reloaded on pelisarjan ensimmäinen roguelike tyyppinen peli ja se vie pelaajat tuttuihin kohteisiin kuten City of Vilcabamba, Lost Valley sekä St. Francis' Folly. Mukana on myös muita tuttuja hahmoja kuten Winston, Anaya Imanu sekä Werner Von Croy.

Tomb Raider Reloaded on saatavilla iOS ja Android -mobiililaitteille.