Final Space – Kausi 1 – Netflix Kommentit pois päältä artikkelissa Final Space – Kausi 1 – Netflix

Final Space - Kausi 1 - Netflix

6.4 / 10
Arvostimme Moniulotteiset hahmot, klassinen sankaritarina, toimiva musiikki ja soundtrack. Moitimme Kehno alku, loppuunkuluneet scifiviittaukset ja avaruusooppera alkaa olla jo aika nähty. Loppujen lopuksi... Final Space jakaa odotetusti mielipiteitä, ei ole missään nimessä täydellinen, mutta jaksaa silti kantaa kymmenen jakson mittaisen ensimmäisen kautensa loppuun asti.

Final Spacen tarina alkaa vuodesta 2016, jolloin sarjan luoja julkaisi avaruusooppera-animaation pilottijakson Youtubessa. Pilotti ja sarja on rakennettu pitkälti samanlaisista elementeistä: surullinen piano, painottomassa avaruudessa leijuvat vainajat ja päähahmo Garyn ärsyttävä, surkeinta mahdollista traileriäänen imitaatiota muistuttava tapa puhua.

Final Spacen tarina alkaa siitä, että avaruusaluksella vankina oleva kolmen pennin Zapp Brannigan, Gary, löytää vihreän pallon muotoisen avaruusolion joka hokee 'tsukuti' ja tuhoaa planeettoja. Sarja alkaa niin huonosti kuin scifi-sarja vain voi alkaa. Vitsit jäävät puolitiehen, päähahmo ärsyttää ja koko hahmokatras on kokoelma väsyneitä scifi-kliseitä aina :a kanavoivaan aluksen tekoälyyn asti.

Mutta sitten homma alkaa toimia. Noin neljännen jakson kohdalla hahmoihin alkaa tulla syvyyttä ja vie täysin mukaansa. Sarja muutti Netflixille hiljattain :ltä ja on hyvin samankaltainen kuin tuoreempi . Kumpikin sarja on haastava sillä saralla, että hahmoihin on aluksi vaikea päästä sisälle mutta lopulta, kun kausi on loppunut, niistä on vähintään yhtä vaikea päästää irti. Sarjat, kuten ja laukovat vitsiä vitsin perään, ja pitävät fokuksen hauskana olemisessa. Sarjaa voi aika varauksetta suositella ihmisille, joiden mielestä ei ole mennyt myöhemmissä kausissa huonompaan suuntaan.

Final Spacesta löytyy lopulta syvyyttä joka jaksaa kantaa läpi kymmenen jakson. Hahmot vaikuttavat aluksi hyvin monella tavalla epämiellyttäviltä, mutta se mikä saa pitämään niistä on se loputon jalous, rohkeus ja uhrautuvaisuus mitä kustakin löytyy läheisten puolesta. Nämä ominaisuudet ovat enemmän kuin tervetulleita fiktioon, varsinkin aikana jolloin ihmisen ideaaliksi on muodostunut varallisuutta ja valtaa puoleensa vetävä sosiopaatti. Final Space ei ole klassikko, mutta se on oikein hyvä sarja ja tuo mustaa ja valkoista aikana jolloin niiden olemassaolon on taas ikäväkseen saanut todeta. Jos taas näkee pelkkiä harmaan sävyjä, kannattaa varmaan mennä näyttämään kaihiansa lääkärille.

Final Space Netflixissä

Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja

Netflixin villi ja visuaalisesti upea animaatiosarja Love, Death + Robots palaa neljännen tuotantokautensa voimin 5. toukokuuta – ja luvassa on jälleen kaikkea maan ja avaruuden välillä. Sarjan tunnusomainen sekoitus scifiä, kauhua, huumoria ja outoutta ei ota askeltakaan takaisinpäin. Päinvastoin: uusi kausi lupaa olla entistäkin oudompi ja rohkeampi.

Vasta julkaistu teaser-traileri antaa pienen vilauksen tulevasta: jättivauvoja, dinosaurusten väkivaltaa, kissa, joka tuijottaa ällistyneenä, ja ehkä omituisimpana – savianimaatiolla toteutettu, silmillä varustettu seksilelu, jolla vaikuttaa olevan tunteet.

Mukana nähdään myös alienien ja pappien yhteiskävelyä rannalla, minimaailmassa tapahtuvaa avaruusinvaasiota, nukkebändin rokkaamista, kyberneettisesti kidutettu nainen ja hänen söpö pörrökumppaninsa, sekä epätoivoinen avaruustaistelu.

Sarjan taustavoimina jatkavat Deadpoolin ohjaaja Tim Miller ja - ja -klassikoista tuttu David Fincher. Ohjaustiimiin palaa myös -elokuvan visuaalinen taiteilija Jennifer Yuh Nelson.


Muista merkata kalenteriin: 5. toukokuuta Netflixissä.

Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta Kommentit pois päältä artikkelissa Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta

Netflix x YouTube

Netflixin peliosaston johtaja Alain Tascan on kyseenalaistanut perinteisten pelikonsolien tulevaisuuden. Tascan uskoo, että nuoret pelaajat eivät enää unelmoi uusimmista laitteista, kuten vaikkapa tulevasta PlayStation 6 -konsolista.

on jo laajentanut pelitarjontaansa mobiililaitteille ja aikoo panostaa yhä enemmän helppokäyttöisiin peleihin, jotka eivät vaadi erillisiä pelikonsoleita tai kalliita lisälaitteita. Tascanin mukaan pelien lataaminen, ohjainten hankkiminen ja kallis laitteisto ovat esteitä, joista pelaajat haluaisivat päästä eroon.

Vaikka Netflix investoi vahvasti pelialalle, se on myös kokenut takaiskuja, yhtiö esimerkiksi sulki AAA-pelistudionsa vuonna 2024. Samaan aikaan perinteiset pelijätit kuten Sony, Microsoft ja Nintendo eivät ole hidastamassa tahtiaan. Erityisesti Nintendon odotettu Switch 2 -konsoli on herättänyt paljon kiinnostusta, ja siitä kuullaan lisää jo tällä viikolla

Onko Netflixin visio pelialan tulevaisuudesta oikeassa, vai jatkavatko konsolit hallitsemista? Aika näyttää!