Firewatch-julkaisijalta tulossa innovatiivinen käsikonsoli Kommentit pois päältä artikkelissa Firewatch-julkaisijalta tulossa innovatiivinen käsikonsoli

Mac- ja iOS -sovelluksista sekä esimerkiksi pelin julkaisusta tunnettu on työstämässä yhdessä syntikkamoduuleistaan ja muun muassa analogikamerasta tunnetun Teenage Engineeringin kanssa käsikonsolia, jonka nimi on Playdate. on tunnettu minimalistisen ja innovatiivisen tyylin lisäksi korkeasta laadusta.

Playdaten grafiikka on yksinkertaisen mustavalkoista, näppäimiä on nuolien lisäksi kaksi, mutta koukkuna on laitteen kyljessä oleva pyöritettävä vipu, joka tuo uusia haasteita ja mahdollisuuksia pelikehittäjille. Pelit voi koodata perinteikkäästi C:llä tai lualla kehittäjien -laitteille tehdyllä alustalla.

Playdaten hinnaksi on ilmoitettu 149$, joten halvimmasta päästä pelilaitteita se ei ole. Laite on hyvin pieni, mahtuu taskuun ja sen mukana tulee 12 kerran viikossa julkaistavaa peliä. Pelien suunnittelijoihin lukeutuu muun muassa patakiipeilypeli Getting Over it -kehittäjä Bennett Foddy.

Kommentoi

Kävelysimulaattori Dear Esther ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Kävelysimulaattori Dear Esther ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Dear Esther

Kävelysimulaattori Dear Estherin julkaisusta tulee kuluneeksi 10 vuotta ja sen kunniaksi peli on ladattavissa ilmaiseksi :lle Steamistä.

Pelissä pelaajat pääsevät kokemaan koskettavan tarinan rakkaudesta, menetyksestä sekä syyllisyydestä Skotlannin syrjäiselle saarelle.

Peli on inspiroinut lukuisia uudempia genreläisiään kuten Gone Home, sekä What Remains of Edith Finch.

Dear Esther on ladattavissa ilmaiseksi :lle Steamistä aina keskiviikkoon 16. helmikuuta asti.

Kommentoi

Veivattava Playdate -käsikonsoli saapuu ennakkotilattavaksi heinäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Veivattava Playdate -käsikonsoli saapuu ennakkotilattavaksi heinäkuussa

Erikoinen Playdate -käsikonsoli on saanut vihdoin päivämäärän ennakkotilauksille ja laitteen pääsee tilaamaan heinäkuun alussa. Panicin ja Teenage Engineerin yhteistuotos ilmestynee myöhemmin tänä vuonna.

Mustavalkoisella näytöllä ja veivillä varustetun käsikonsolin kylkeen saa myös erillisen stereotelakan, jonka myötä näyttää kuin kuvaputki-tv:ltä ja sitä voinee käyttää myös Bluetooth-kaiuttimena.

Laite tulee sisältämään aluksi 24 peliä, mutta lisää pelejä on luvassa uusien ”kausien” myötä. Pelejä ilmestyy konsolille kaksi per viikko 12 viikon ajan. Pelien suunnittelijoihin lukeutuu muun muassa patakiipeilypeli Getting Over it -kehittäjä Bennett Foddy.

Playdate lanseerattiin alunperin vuonna 2019.

Kommentoi