Metafyysinen matka sielun uumeniin – arvostelussa Gates of Horn and Ivory Kommentit pois päältä artikkelissa Metafyysinen matka sielun uumeniin – arvostelussa Gates of Horn and Ivory

Kuva ja ääni7.4
Optimointi6
Pelattavuus7.6
Immersio8
7.3 out of 10
Hyvää Mukava tuntuma, älyttömän vaikea päästää ohjaimesta irti ja pelin juoni ja metafyysinen pohdinta jäävät kummittelemaan. Speedrun-painotus on hauska lisä ja tekee muuten itsekseen pelattavasta pelistä yhteisöllisen kokemuksen. Pulmat ja sokkelot on, pardonnez mon anglais, helvetin hyvin suunniteltu. Huonoa Läppäri jumitti joissain kohdissa (sumuhuone tulee mieleen), joten esimerkiksi tuon ja parin muun teholtaan raskaamman kohdan optimoinnin olisi voinut toteuttaa paremmin. Kylttien kieliopin voisi katsastaa kerran läpi. Tuomio Gates of Horn and Ivory on hyvin erikoisesta päähahmostaan ja ulkoasustaan huolimatta helposti lähestyttävä, ihmeen koukuttava ja ihmeen vaikuttava peli joka vie täysin mukanaan. Puzzlet on rakennettu mallikkaasti ja peli jaksaa kantaa myös uudelleenpeluun. Peli sopii erityisesti matalastressistä tasoloikkaa hakeville, jotka haluavat kaikessa rauhassa ratkaista puzzleja ja metsästää valopalloja pelin harmaassa mutta vangitsevassa ympäristössä.

Steamissa on monta peliä, joista ei oikein ensi katsomalta osaa sanoa mitä ne ovat ja mitä ne tarjoavat. Tavallaan niissä on jotain kiinnostavaa, mutta ne tuntuvat silti hypyltä tuntemattomaan. on hyppy tuntemattomaan myös pelin juonen puolesta. Peli menee metafysiikan puolelle pohtivalla, kysymyksiä esittävällä tavalla, joka jää kummittelemaan pitkälti senkin jälkeen kun on laskenut ohjaimen kädestään. Kyseessä on vähintään yhtä mieleenpainuva kokemus kuin Pony Island, mutta eri tavalla. Super Metroidin tyylinen, iso kartta virittää aivot samalla tavalla kuin Tetris, jonka putoavat palikat menevät uniin asti ja se lisää Labsin debyyttipelin kykyä vallata tietoisuus pelihetkien ulkopuolellakin.

Päähenkilö Jack ajaa kolarin matkalla sairaalaan, joutuu koomaan ja havahtuu paksureitisen siittiön näköisenä entiteettinä luolasta. Luolassa juoksenteleva otus oppii uusia taitoja riimuin koristelluista tableteista jos kaikki tabletin osoittaman värin pallot on kerätty. Pallojen keräämistä varten joutuu ratkaisemaan puzzleja tuon tuosta ja pelissä on myös useampi erilainen loppu, riippuen siitä mistä portista pelaaja astuu ja missä vaiheessa pelin läpäisemistä hän tämän tekee. Pelin konsepti syntyi pelisuunnittelija Jeri Haapavuon mukaan kaksi vuotta sitten elämän tarkoituksen ja maailmankaikkeuden synnyn pohtimisesta. Gates of Horn and Ivoryn taustalla on ajatus äärettömästä määrästä ulottuvuuksia, niiden vaikutuksesta todellisuuteen sekä kuoleman ja olemassaolon pohtimisesta.

Haapavuon lisäksi tiimissä on mukana graafikko ja pari freelanceria tekemässä äänisuunnittelua. Peli on juonellinen, kaksiulotteinen tasoloikka, jossa on mukana myös varsinkin pelaajayhteisössä vahvasti esillä oleva speedrun-painotus jossa pelaajat pyrkivät läpäisemään pelin mahdollisimman nopeasti. Gates of Horn and Ivory on ottanut vaikutteita muun muassa saman genren ja -peleistä.

Limbo ja Inside -kehittäjältä uusi avoimen maailman peli tuloillaan Kommentit pois päältä artikkelissa Limbo ja Inside -kehittäjältä uusi avoimen maailman peli tuloillaan

Suosittujen ja -pelien taustalla oleva indiepelistudio on parhaillaan kehittämässä uutta avoimen maailman peliä.

Yritys hakee parhaillaan myös työntekijöitä kyseisen pelin kehitykseen ja työpaikkailmoituksista on paljastunut uusia yksityiskohtia tulevasta pelistä.

Peli tulee olemaan kolmannesta persoonasta kuvattu ja sijoittuu universumin laitamille. Unreal -pelimoottorille rakennettu peli tullaan julkaisemaan useammalle alustalle Epic Games Publishingin toimesta.

Playdeadin ensimmäinen peli Limbo ilmestyi vuonna 2010 ja keräsi suurta suosiota. Seuraava peli Inside ilmestyi vuonna 2016. Molemmat pelit ovat olleet Epic Games Storen ilmaispelien joukossa.

3D-pulmanratkontapeli GNOG on nyt ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta Kommentit pois päältä artikkelissa 3D-pulmanratkontapeli GNOG on nyt ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta

Epic Games Storen ilmaisladattavana pelinä on tällä viikolla vuorossa leikkimielinen 3D-pulmanratkontapeli . Alunperin vuonna 2016 ilmestyneen pelin on kehittänyt ja julkaissut Double Fine.

Pelissä voit hallita massiivisia oikean elämän inspiroineita leluja ja laitteita, samalla tutkien mitä nämä sisältävät. Pelin kruunaa visuaalinen näyttävyys, eloisa vuorovaikutus ja dynaaminen ääniraita.

Epic Games Storen ilmaispelit ovat yhtiön tapa juhlistaa pelikauppansa lanseeraamista. Pelit ilmestyvät nykyään aina viikon välein. Aiempien pelien joukossa on ollut mm. Super Meat Boy, , What Remains of Edith Finch, , Axiom Verge, , Slime Rancher, Transistor, Kingdom: New Lands, , Rebel Galaxy, , Torchlight, Limbo, , Moonlighter, Alan Wake ja For Honor.

GNOG on ladattavissa PC:lle ja Macille aina elokuun 15. päivään asti täältä. Elokuun 15. päivä Epic Games julkaisee seuraavat ilmaispelit: toimintaroolipeli sekä roolipeli .