Hauskuuden kipinä uudelleensyntynyt – arvostelussa XDefiant Kommentit pois päältä artikkelissa Hauskuuden kipinä uudelleensyntynyt – arvostelussa XDefiant

XDefiant

9.7 / 10
Hyvät asiat Mekaniikat, Kartat, Pelimuodot,Grafiikka, Yleisesti pelin hauskuus Huonot asiat Nettikoodin bugit, Mahdollinen piilotettu taitoon perustuva pelaajien hakujärjestelmä (HSBMM), joka johtaa "tryhard"-pelaajien kohtaamiseen usein

XDefiant on Ubisoftin uusin ilmainen areena-räiskintäpeli, joka yhdistää Ubisoftin eri pelimaailmat. Se julkaistiin 21. toukokuuta 2024 PS5:lle, /X:lle, Windowsille ja Macille.

Ensikosketus peliin on todella positiivinen. Se herättää samanlaisia tunteita kuin ensimmäiset nostalgiset kokemukset Call of Duty MW2/3 -peleistä. Ainoat havaitut bugit liittyvät nettikoodiin, joita ovat mm. satunnaiset lobbysta uloslentämiset ja osumien rekisteröintiongelmat vihollisten ampumisessa, vaikka ping on ollut hyvä. Kaiken kaikkiaan peli vastaa odotuksia ja on erittäin hyvin toteutettu.

Sisältö

XDefiantissa on useita pelimuotoja, kuten domination, escort, occupy (hardpoint) ja hotshot (kill confirmed). Pelaaminen voi olla joko taktista tai vauhdikasta ja tehokasta. Asevalikoima on laaja ja monipuolinen, ja kaikki aseet ovat tasapainossa. Tämä tarkoittaa, että voit kokeilla kaikkia aseita ilman, että mikään niistä olisi liian tehoton tai heikko.

Kontrollit

Perus ohjaus napit ovat helppokäyttöiset. Slide cancelling onnistuu helposti pelin mekaniikan ansiosta. Bunny hopin ja super jumpin oppimiseen vaaditaan hieman harjoittelua. Ainoat taidot, jotka on oikeasti harjoiteltava, ovat quick scoping (sniperien nopea tähtääminen tarkasti) ja air strafing (ilmassa liikkuminen).

Grafiikka ja äänet

Grafiikka on erittäin hyvää, vaikka grafiikka-asetukset olisivatkin minimissä. Animaatiot ovat laadukkaita ja sulavia. Änimaailma on onnistunut: vastustajan askeleet kuuluvat selkeästi, musiikki sopii tunnelmaan ja äänimaisema pitää pelaajan valppaana.

Yhteenveto

on erinomainen peli ja todennäköisesti yksi parhaista räiskintäpeleistä, joita on julkaistu viime vuosina. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille räiskintäpelien ystäville, varsinkin niille, jotka pitävät Call of Duty -peleistä. XDefiant on varmasti samalla tasolla niiden kanssa vaikka onkin enemmän arcade tyyppinen.

Huomioitavaa

Arvostelussa mainitaan, että pelissä on todennäköisesti piilotettu taitoon perustuva pelaajien hakujärjestelmä (HSBMM), joka johtaa usein ”tryhard”-pelaajien kohtaamiseen. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole pelissä ja on vain arvostelijan oma huomio.

Arvostelu: Samuli Annala

Kesäksi edullisesti pelattavaa Humble Bundlen uusimmasta pelipaketista Kommentit pois päältä artikkelissa Kesäksi edullisesti pelattavaa Humble Bundlen uusimmasta pelipaketista

Graveyard Keeper

tarjoilee parhaillaan jättimäistä pelipakettia edullisesti. Paketti sisältää pelejä kuten sekä . Yhteensä paketissa on lähes 300 euron arvosta pelejä!

Paketti maksaa 13,82 euroa ja sisältää nämä pelit ja lisäosat:

 • Asterigos: Curse of the Stars on Deck -yhteensopiva toimintaroolipeli, jossa pelaat nuorena soturina nimeltä Hilda. Peli tarjoaa haastavaa Soulsborne-tyylistä taistelua dynaamisella aseiden vaihtamisella.
 • Cartel Tycoon yhdistelee selviytymistä ja bisnessimulaattoria. Pelissä rakennat ja johdat omaa huumeimperiumiasi. Kilpaile muita kartelleja vastaan, pidä tuotantolinjasi käynnissä ja välttele poliisin iskuja tässä jännittävässä strategiapelissä.
 • Hello Neighbor on selviytymiskauhun pioneeripeli. Käytä kaikkia keinoja päästäksesi selville naapurisi omituisista salaisuuksista tässä jännittävässä trillerissä.
 • Hello Neighbor 2 on jatkoa suositulle selviytymiskauhupelille. Pelissä naapurisi on entistä omituisempi ja sinun tehtävänäsi on selvittää hänen salaisuutensa.
 • Not For Broadcast on ainutlaatuinen simulaatiopeli, jossa toimit ohjaajana omituisessa dystopiassa ja hallitset uutisia reaaliajassa. Sensuroi materiaalia, ohjaa kameroita ja vaikuta maailman tapahtumiin. Pakettiin kuuluu myös lisäosat:
  • Not For Broadcast: Live & Spooky: Puolusta henkimaailmaa tässä Halloween-teemaisessa lisäosassa.
  • Not For Broadcast: Bits of Your Life: Koe useita loppuja, salaisuuksia ja erilaisia reittejä tässä tarinalähtöisessä laajennuksessa.
 • Tinykin on Steam Deck -yhteensopiva kolmiulotteinentasohyppelypeli, jossa pelaat Rickard Van der Plussenina, joka on kutistunut miniatyyrikokoiselle planeetalle. Kerää apua olioilta ja hyödynnä erikoisvoimia päästäksesi kotiin tässä värikkäässä seikkailussa.
 • Graveyard Keeper on mustan huumorin kyllästämä simulaatiopeli, jossa rakennat ja hoidat keskiaikaista hautausmaata. Rakenna hautakammioita, kerää resursseja, valmista ruumiita ja hoida asiakkaat tyytyväisinä.
  • Graveyard Keeper – Stranger Sins on laajennus, joka tarjoaa 6-12 tuntia lisää pelattavaa. Sukella syvemmälle hautausmaan mysteereihin uusilla hahmoilla, tehtävillä ja tarinalinjalla.
 • Streets of Rogue on kaoottinen roguelike-toimintapeli, jossa rynnät läpi jatkuvasti muuttuvien tasojen suorittaen erilaisia tehtäviä. Valitse hahmosi ja hyödynnä erilaisia aseita ja erikoiskykyjä selviytyäksesi hengissä. Jatko-osa Streets of Rogue 2 on tulossa pian!
 • Party Hard 2 on Steam Deck -yhteensopiva peli, jossa olet bileiden keskeyttäjä. Hyödynnä ympäristöä ja strategisia kykyjäsi hiljentääksesi juhlat tässä hullunkurtisessa pelissä.
 • Nitro Kid pelissä yhdistyy synthywaven tunnelma ja roguelike-elementit. Rakenna pakkasi ja taistele vihollisiasi vastaan selviytyäksesi hengissä neonvalojen loisteessa.
 • Kill It With Fire on humoristinen peli, joka haastaa sinut käyttämään kaikkia keinoja ötököiden tappamiseen. Eliminoi ötökät keinolla millä hyvänsä!

Tarjouskoodi:

 • Cartel Tycoon – San Rafaela -50% alennuskuponki Rakenna huumeimperiumisi ja laajenna toimintaasi tällä historialliseen San Rafaelaan sijoittuvalla lisäosalla.

Paketti on hankittavissa aina kesäkuun 28. päivä asti. Kaikki pelit ovat Steam -koodeja :lle. Osa peleistä toimii myös ja -alustolla.

Hevosdriftailua ilmaiseksi – Knightfall: A Daring Journey ladattavissa PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Hevosdriftailua ilmaiseksi – Knightfall: A Daring Journey ladattavissa PC:lle

Knightfall: A Daring Journey

Hauska ja erikoinen keskiaikaseikkailu on parhaillaan ladattavissa ilmaiseksi Steamistä :lle. Peli muuttui ilmaispelattavaksi kesäkuun 18. päivä.

Knightfall: A Daring Journey on hevosdrifting-tyylinen Battle Royale -peli, jossa pelaajat kilpailevat pareina 28 pelaajan joukossa. Tavoitteena on selviytyä pitkältä matkalta linnaan ja napata siellä kasvava ruusu ennen muita. Matka on pitkä ja kestää useamman pelivuorokauden ja pelaajien tulee välttää jäätymistä yöpymällä eri kylissä matkan varrella. Mitä pidemmälle peli etenee, sitä vähemmän kyliä on jäljellä ja pelaajaparit joutuvat taistelemaan toisiaan vastaan turvapaikoista.

Peli on saanut pelaajilta positiivisen vastaanoton, sillä peräti 88% kaikista arvosteluista on myönteisiä. Kehittäjät toivovat, että ilmaispelattavaksi siirtyminen tuo peliin uutta eloa ja auttaa löytämään peliin lisää verkkovastustajia.

Mikäli pidät erikoisista ja humoristisista pelikokemuksista, kannattaa Knightfall: A Daring Journey ehdottomasti lunastaa ilmaiseksi omalle -tilille. Voit ladata pelin täältä.