HTC lanseerasi kaksi kehittäjille suunnattua VR-laitetta Kommentit pois päältä artikkelissa HTC lanseerasi kaksi kehittäjille suunnattua VR-laitetta

HTC Vive Pro 2, HTC Focus 3

HTC on laajentamassa Vive -tuoteperhettään VR-lasien osalta julkaisemalla kaksi uutta erityisesti kehittäjille suunnattua VR-laitetta. Pro 2 ja HTC Focus 3 -laitteiden huomattavana ominaisuutena on silmien seuranta, joka kuitenkin saadaan käyttöön vasta myöhemmin tänä vuonna.

Pro 2

Pro 2 lupailee seuraavan sukupolven grafiikoita ja äänentoistoa VR-laitteille. Laitteesta löytyy molemmille silmille 2,5K-laadun näytöt eli yhteensä 5K-laatu. Katselukulmaa on myös päivitetty 120 asteeseen. Ihmisillä normaalisti katselukulma on 135 astetta vaakatasoon ja 180 astetta pystysuoraan.

Laitteessa voi myös säätää pupillien välistä etäisyyttä, joka voi vähentää väsymyksen tunnetta kun näytöt osuvat keskemmälle katselukenttää.

Äänentoiston osalta laitteesta löytyy sisäänrakennetut kuulokkeet, jotka tukevat kolmiulotteista tilaa. Laitteessa on myös erillinen vahvistin kuulokkeita varten.

Hintaa laitteelle kertyy täytenä pakettina n. 1 200 euroa. Laite ilmestyy kesäkuun 4. päivä.

puolestaan on vastine Facebookin Oculus Quest 2 -laseille, eli Focus 3 ei tarvitse erikseen PC-laitetta toimiakseen. Se on rakennettu samalle Qualcomm Snapdragon XR2 -alustalle kuin Quest 2. Laitteesta löytyy kaksi kertaa enemmän prosessointitehoa ja 11 kertaa enemmän tekoälyn prosessointia alkuperäiseen VIVE Focus -laitteeseen verrattuna.

Teknisesti laitteessa on samat 2,5K:n näytöt kummallekkin silmälle, 90 Hz virkistystaajuus sekä 120 asteen katselukulma. Laitteen kuorimateriaali on puolestaan 20% kevyempää ja 500% kestävempää kuin normaalit muovit.

Hintaa laitteelle kertyy n. 1 000 euroa ja se tulee saataville kesäkuun 27. päivä.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa

Rainbow Six Siege Blast R6 Major

Ubisoft kokoaa 24 maailman parasta Rainbow Six Siege -tiimiä Kööpenhaminan BLAST R6 Major -pelitapahtumaan.

Kööpenhaminassa 24. huhtikuuta ja 7. toukokuuta välisenä aikana pelattava peliturnaus on uuden BLAST R6 -ekosysteemin ensimmäinen tapahtuma. Ubisoftin ja BLASTin yhteistyössä järjestämä peliturnaus on samalla uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huippuluokan tiimit ottamassa mittaa toisistaan.

Uusi kisamuoto toivottaa myös yleisön paikan päälle tervetulleeksi katsomaan turnauksen loppuotteluita. Tapahtuma järjestetään Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten paikan päälle saapuminen on tehty helpoksi myös ulkomaisille vierailijoille.

Turnaus on jaettu kolmeen eri vaiheeseen, joista kaksi ensimmäistä pelataan ilman yleisöä. Ensimmäinen vaihe käydään läpi 24.–27. huhtikuuta ja toinen vaihe 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Tapahtuma huipentuu yleisölle avoimeen päätökseen 5.–7. toukokuuta.

Turnauksen esikarsinnat ovat jo meneillään ja joukkueet kisaavatkin mukaan pääsystä yhdeksällä eri alueella. Näistä mukaan valitaan 24 parasta joukkuetta, jotka kisaavat peräti 750 000 dollarin palkintopotista. Lisäksi joukkueet palkitaan kisamenestyksestä pisteillä, jotka ratkaisevat vuoden 2024 Six Invitational -mestaruuskisoihin pääsyn Brasiliassa.

Tanska tunnetaan vahvana Rainbow Six Siege -kilpapelaamiseen maana, joka on aiemmin tuonut maailmalle muun muassa lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin, Niclas ‘Pengu’ Mouritzenin, sekä tuoreen Six Invitational -voittajan ja kisojen parhaana pelaajan palkitun kisaajan, Benjamin ‘Benjamaster’ Derelin.

BLAST R6 Major on yksi kilpaurheilun suurimmista kansainvälisistä tapahtumista tänä vuonna ja samalla Kööpenhaminan ensimmäinen isomman kokoluokan Siege-pelitapahtuma. Vuoden 2023 toinen BLAST R6 Major -pelitapahtuma järjestään marraskuussa Yhdysvalloissa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Rainbow Six Siege on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Kommentoi

Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa

Life By You

Paradox Interactive on julkaisemassa varteenotettavaa kilpailijaa suositulle The Sims -elämäsimulaatiolle. Uusi peli kantaa nimeä Life By You ja sen kehityksestä vastaa entinen The Sims pomo Rod Humble ja Second Life luoja Linden Lab.

Peli tulee kehittäjän mukaan olemaan mahdollisimman modattavissa oleva ja avoin elämäsimulaatio. Pelaajat voivat luoda omat hahmonsa ja elää elämäänsä vapaasti rakentaen kotiaan, käyden töissä ja luoden uraansa. Pelissä voi myös käydä vapaasti oikeita keskusteluita muiden pelihahmojen kanssa.

Life By You ilmestyy PC:lle Steam ja Epic Games Storen kautta Early Access tilassa syyskuun 12. päivä.

Kommentoi