Huhtikuun neljäs on vuoden virallinen Star Wars -päivä. Battlefront I uusintajulkaisu ja EA Originsille paljon valosapelisisältöä Kommentit pois päältä artikkelissa Huhtikuun neljäs on vuoden virallinen Star Wars -päivä. Battlefront I uusintajulkaisu ja EA Originsille paljon valosapelisisältöä

Alunperin vuonna 2004 julkaistu Battlefront on saapunut Steamiin ja GOGiin ostettavaksi. Vaikka Battlefrontista on jo toinen osa ollut hyvän tovin pelattavana, kannattaa silti tsekata ensimmäinenkin. Vaikka peli onkin 15-vuotta vanha, se tarjoaa silti hieman erilaisen pelikokemuksen – varsinkin kartoissa. Ja koska peliä nyt mainostetaan hyvin ympäri nettiä uudelleenjulkaisuna, varmasti varsinkin ensi viikonloppuna peliseuraa pitäisi löytyä helposti.

Tietysti :een voi ladata alkuperäiset kartat Conversion Pack modella, mutta onko se sama asia?

Jos peli vaatii hieman säätöä varsinkin nettiin pääsyn osalta, tässä oivat ohjeet:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1729567818

hyppää mukaan lisäämällä seuraavat pelit Origin Accessin kuukausittaiseen pelipalveluunsa:

 • Star Wars: Jedi Knight – Jedi Academy
 • Star Wars: Battlefront II (Classic, 2005)
 • Star Wars: Republic Commando
 • Star Wars: Rogue Squadron 3D
 • Star Wars: Forces
 • Star Wars: Shadows Of The Empire
 • Star Wars: X-Wing Alliance
 • Star Wars: Jedi Knight – Mysteries Of The Sith
 • Star Wars: Galactic Battlegrounds Saga
 • Star Wars: Starfighter
 • Star Wars: Episode I Racer
 • Star Wars:

Kommentoi

Formulasirkuksen uudet tuulet – arvostelussa F1 22 Kommentit pois päältä artikkelissa Formulasirkuksen uudet tuulet – arvostelussa F1 22

F1 22

F1 22

9 / 10
Hyvää Uusien autojen ajettavuuden tuntuva ero edellisvuosiin verrattuna, VR-tuki. Huonoa Vaisuksi jäävät My F1 Life -pelimuoto ja urheiluautot.

Electronic Artsin reilu vuosi sitten nappaama ajopeleihin erikoistunut Codemasters tuuttaa ulos uusimman Formula 1 -pelinsä, johon pelkän kausipäivityksen sijaan on tuotu läjäpäin uudistuksia niin oikeaa maailmaa seuraavien sääntöuudistusten myötä kuin uusien pelimuotojen muodossa.

Uusi kausi on tuonut mukanaan tukun uusia sääntömuutoksia autoihin, kuten renkaiden vanteiden koon kasvamisen 18 tuumaisiksi entisten 13 tuumaisten sijaan. Kapeamman rengasprofiilin ansiosta renkaan optimaalinen toiminta-alue on laajentunut. 80-luvulta asti kiellettynä ollut maavaikutuksen hyödyntäminen on palannut myös sääntöjen piiriin. Autojen pohjalevyssä on pitkittäissuunnassa kaksi tunnelia, jotka muodostavat imun asfaltin pinnan ja pohjalevyn välille, minkä tarkoituksena on helpottaa ns. likaisessa ilmassa toisen perässä ajamista. Näkyvimpiä uudistuksia autoissa ovat uudet etu- ja takasiivet, jotka yhdessä uuden pohjalevyn kanssa parantavat auton aerodynaamisia ominaisuuksia.

Uudet etu- ja takasiivet yhdessä kapeamman rengasprofiilin kanssa ovat ulospäin näkyvimmät uudistukset.

Uudet autot ovat entistä painavampia, mikä yhdessä uudistusten kanssa vaikuttaa auton ohjautuvuuteen huomattavasti. Massan vaikutuksen huomaa heti radalle lähtiessä, sillä mutkiin ajettaessa keskipakoisvoima haluaa puskea autoa suoraan entistä vahvemmin. Kovemman jousituksen myötä ajokorkeus on madaltunut, jolloin kanttaritkin joutuu ajamaan tarkemmin pohjakosketusta välttääkseen, mutta toisaalta auton kääntäminen on tarkempaa ja responsiivisempaa. Uusien autojen ratissa kaasun kanssa saa olla erityistarkkana varsinkin ilman ajoapuja, sillä perä tuntuu lähtevän tiukkojen mutkien jälkeen herkästi alta. Kaiken kaikkiaan ajettavuus on napakasti kohdillaan, mutta vaatii uusiin autoihin totuttelua.

Uusista ominaisuuksista odotetuin lienee -tuki, joka tosin julkaisussa on saatavilla vain tietokoneella pelaaville. Virtuaalitodellisuus sopii juuri simulaatioihin kuin kypärä päähän eikä 22:n VR-toteutus petä. Ruudunpäivitys on testilaitteistolla sujuvaa, vauhti huimaa päätä ja sielläolemisen tunne on mainio. Mutkat on huomattavasti helpompi ajaa, kun päätään voi kääntää ja etäisyydet toisiin autoihin näkee hyvin. Luontevan peileihin vilkuilun myötä muut autot on myös helpompi huomioida kesken kiivaan kisan. Ajaminen on ainoa asia, mistä lasit päässä pääsee nauttimaan. Kaikki kisojen välillä tapahtuva näytetään VR-laseissa kuin isolle valkokankaalle heijastettuna, mikä on myös järkevä ratkaisu millä minimoidaan mahdollista pahoinvointia. Upeana yksityiskohtana päävalikoiden etäisyyttä silmistä voi säätää, jolloin valikoista saa heikompiresoluutioisillakin laseilla luettavat.

Lifessä pääsee ihailemaan ja ajamaan omistamiaan urheiluautoja

Toinen suuri uudistus on Life -ominaisuus, jonka tarkoituksena on tuoda F1-kuljettajien elämää myös kotisohville. Kuskilleen voi ostaa vaatteita ja kelloja ym. tauhkaa, myös ihan merkkituotteita, sisustaa kämppää ja ostaa urheiluautoja, joita pääsee radoille kokeilemaan. Lähes kaikki tämä jää valitettavan ohueksi ja lopulta turhaksi, sillä kuskiaan ei näe näissä tamineissa oikeastaan koskaan. F1 Lifen mielenkiintoisin osa on oikeiden urheiluautojen rattiin pääseminen, joka sekin jää vaisuksi, koska kisailemaan pääsee vain aikaa vastaan tai ajamaan erinäisiä haastekisoja – muita kuskeja vastaan voimiaan ei pääse urheiluautoilla kokeilemaan.

Itselleni virkistävintä 22:ssa on presentaatioon tehdyt muutokset, varsinkin vuosia samana pysyneet kisojen alussa ja lopussa nähtävät animaatiot on vihdoin saatu muutettua uusiin. Kisoja ennen voi nyt myös valita lämmittelykierrokseen, varikkokäynteihin ja ulosajojen aiheuttamiin turva-autoihin vaikuttavat asetukset joko immersiivisen tai TV-lähetysmäisen väliltä. Immersiivisessä muodossa lämmittelykierrokset ajetaan kokonaan itse ja auto pitää vielä saada pysäytettyä omaan lähtöruutuun manuaalisesti. Varikkopysähdysten kanssa täytyy omalle paikalle kääntyminen ajoittaa oikein, jotta pysähdys sujuisi mahdollisimman nopeasti. Broadcast moodissa näiden sekä turva-autojen perässä ajamisen ajaksi kuvakulma siirtyy ohjaamosta TV-lähetyksistä tuttuihin kuvakulmiin ja mahdollisesti tylsät toimenpiteet vähän nopeutuvat koneen ohjastaessa kilpureita automaattisesti. Kommentaattoreiden määräkin on tuplaantunut ja Sportsin David Croftin rinnalle on lisätty Channel 4:n Alex Jacques. Anthony Davidsonin ohella analyysejä antamaan on saatu Sky :n Natalie Pinkham. Onpa peliin tuotu myös ”Jeffin” tilalle McLarenin entinen mekaanikko Marc Priestley hoitamaan auton ja tallin välisiä radiokeskusteluja.

Yksinpelimuodoista mukana ovat yksittäisten kisaviikonloppujen ja vapaiden aika-ajojen lisäksi tutut uramuoto ja MyTeam, joista jäljempään on tervetulleena uudistuksena lisätty alussa valittavat vaikeustasot. Valita voi häntäpään, keskikatraan tai mestaruudesta taistelevan tallin, mikä vaikuttaa alussa saataviin resurssien määrään. Paluun tekee myös kaverin kanssa tallikavereina pelattava co-op uramuoto, jota voi ajaa niin netin yli kuin samalla sohvalla jaetulta ruudulta.

Kuluvan kauden uusin tulokas Miamin GP.

22 tuo koko formulasirkuksen kotisohville miellyttävässä paketissa. Mukana ovat kaikki tallit, kuskit ja kuluvan kauden kisat mukaanlukien uusi Miamin GP, sekä tämän vuoden kisakalenterista puuttuvat Kiinan ja Portugalin GP:t. Ajettavina löytyvät F1 ja F2 -luokat sekä uutena lisätyt urheiluautot. Kyseessä on erittäin toimiva paketti, jonka parissa Formulafanit varmasti viihtyvät.

Kommentoi

Noblechairs julkisti kaksi Star Wars -aiheista pelituolia Kommentit pois päältä artikkelissa Noblechairs julkisti kaksi Star Wars -aiheista pelituolia

Noblechairs x Star Wars

Suomalaisen tietotekniikan verkkokaupan pioneeri Jimm’s PC-Store tuo myyntiin Star Wars -aiheisia noblechairs-pelituoleja.

”noblechairs on aina ollut edelläkävijä pelituolien suunnittelussa, joten on luonnollista, että juuri heiltä tulee ensimmäiset STAR WARS -teemaiset mallit. Pelaajat istuvat tietokoneen ääressä tuntikausia, joten ergonomia on heille erittäin tärkeää. Monelle kuitenkin vielä tärkeämpää on pelituolin ulkoasu, josta kaikki tietävät fanituksen kohteen. STAR WARS on monille fanikulttuurin ykkönen enkä ole koskaan tavannut pelaajaa, joka ei pitäisi tästä scifimaailman ykkösbrändistä.”

kommentoi Jimm’s PC-storen toimitusjohtaja Veli ”Wellu” Nietula

noblechairs HERO -pelituolit on suunniteltu yhteistyössä elektronisen urheilun ammattilaisten kanssa. HERO-mallisto onkin erityisesti paljon pelaaville suunniteltu pelituoli ja samalla noblecharsin ergonomisin vaihtoehto. HERO-pelituolit ovat muita malleja leveämpiä ja näin sopivat erinomaisesti myös isommille pelaajille. Tuolin maksimikantavuus on peräti 150 kilogrammaa. noblechairs HERO -pelituolien korkeus ja käyttökulma ovat vapaasti säädettävissä. Istuinosien asennot ovat lukittavissa eri kallistuskulmiin. Nelisuuntaisesti säädettävät käsinojat takaavat aina sopivan tuen. Tuolien jalustojen hydrauliset männät tarjoavat alansa parasta luotettavuutta ja turvallisuutta. Viiden jalustapyörän ansiosta tuolit liikkuvat helposti eri lattiapinnoilla. Tuolien pehmusteet ovat ensiluokkaisia ja päällysteiden viimeistelyt huokuvat arvokkuutta sekä kestävät kulutusta.

noblechairs HERO ST Stormtrooper Edition

noblechairs HERO ST Stormtrooper Edition -pelituolin avulla mikään ei voi estää pelaajaa etenemästä tehtävässään. Tuolin puhdaslinjaisesta, monokromaattisesta muotoilusta ja yksityiskohdista ei voi erehtyä. Ne osoittavat, että pelaaja on osa legioonaa. HERO ST tarjoaa täysin ainutlaatuisen istuinkokemuksen. Tämän tuolin avulla mikään STAR WARS -maailman osa ei tunnu liian pelottavalta eikä yksikään kapinallinen voi piiloutua pelaajalta. Tuolin takapuolelta löytyy ikoninen Galaktisen Imperiumin tunnus sekä STAR WARS -tekstilogo.

Tuolin etuosa mukailee Stormtrooper-iskusotilaan kypärää, joka on minimalistinen ja puhdaslinjainen. Niskatuen läpileikkaus muistuttaa visiiriä ja mustat tehosteraidat korostavat muuten puhtaanvalkoista tuolia. Yksinkertaistetut yksityiskohdat muistuttavat ikonisen Stormtrooper-iskusotilaan kypärän säleikköä ja hengityslaitteistoa.

Stormtrooper-iskusotilaan haarniska turvaa pelaajan selustaa ja sisäänrakennettu ristiselän tuki huolehtii ryhdistä. Musta Galaktisen Imperiumin kohokuviotunnus vangitsee katseen ja huomion.

noblechairs HERO Boba Fett Edition

noblechairs HERO STAR WARS Boba Fett -pelituoli on kunnianosoitus STAR WARS -universumin tunnetuimmalle palkkiometsästäjälle. Tunnistettavine väreineen, logotunnuksineen ja leveine saumoineen tämä istuinkokemus on paljon mukavampi kuin jäätyminen karboniittiin. Yksityiskohtainen kuvitus saa istujan uppoutumaan avaruusseikkailuihin ja Boba Fettin alamaailmaan. Tuolin selkämyksessä on vaikuttava Fett-kypärägrafiikka sekä Boba Fett- ja STAR WARS -tekstilogot.

Tuolin etupuoli mukailee Boba Fettin panssaria. Tyyliteltyä rintapanssaria täydentää erikoisleveät saumatikkaukset sekä teemaan sopivat tehostevärit. Mandalorialaisten tunnukset on taidokkaasti kirjailtu ja ylävasemmalta löytyy ylväs mythosaur-symboli.

Sisäänrakennettu ristiselän tuki pitää huolen optimaalisesta ryhdistä, jolloin yksikään kohde ei pääse yllättämään.

Jimm’s PC-Storesta pelituolinsa hankkiva voi lisätä tilaukseensa sekä pelituolin kokoamisen että kotiinkuljetuksen omina palveluinaan. Nämä 46 ja 12,50 euron lisäpalvelut mahdollistavat valmiiksi kootun pelituolin saapumisen kotiovelle sovittuna ajankohtana. Toimituksen yhteydessä vastaanottajalle ei jää hoidettavakseen edes turhia pakkausmateriaaleja, vaan nekin viedään pois asiakkaan puolesta.

Hinta ja saatavuus

Noblechairs HERO ST Stormtrooper Edition ja noblechairs HERO STAR WARS Boba Fett ovat saatavana välittömästi 489,90 euron kuluttajahintoihin.

Kommentoi