Huhu: Crash Bandicoot mobiilipeli tulossa Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Crash Bandicoot mobiilipeli tulossa

Crash Bandicoot

Kaikki 90-luvulla nuoruuttaan viettäneet varmasti muistavat ikonisen Crash Bandicootin. Nyt saattaisi olla hyviä uutisia tiedossa, sillä pelin on huhuiltu saapuvan mobiilialustoille. Vuotaneista kuvista päätellen kyseessä on mm. tyyppinen endless runner -peli.

Mitään virallista tiedotetta ei ole vielä saatu Crash Bandicootin julkaisijan Sonyn taholta.

Ensimmäinen Crash Bandicoot -peli ilmestyi vuonna 1996 Playstation -konsolille ja viimeisin ilmestyi viime vuonna moderneille konsoleille.

Loistavan terävää toimintaa – Arvostelussa Stellar Blade Kommentit pois päältä artikkelissa Loistavan terävää toimintaa – Arvostelussa Stellar Blade

Stellar Blade

Stellar Blade (PS5)

9.5 / 10
Hyvää Hahmot. Grafiikat. Musiikki. Huonoa Keltaisen maalin syndrooma.

Odotettu Stellar Blade (aikaisemmin nimellä ) on korealaisen porukan kehittämä ja Sonyn julkaisema toimintaroolipeli. 

EVE saapuu Maan ulkopuolisesta siirtokunnasta, josta ihmiskunta on hakenut suojaa, mutta hänen paluunsa Maahan on katastrofi. Kun 7. ilmajoukko aloittaa operaationsa, jonka tarkoituksena on ottaa Maa takaisin naytibojen hallinnasta, hurja yllätyshyökkäys tuhoaa hänen yksikkönsä.

Ensikosketus peliin on uskomaton. Grafiikat ovat ainutlaatuiset ja hahmot, viholliset ja ympäristö näyttävät mahtavilta. Peli vastaa ennakko-odotuksia todella hyvin. Monet kutsuvat peliä NieR:in ja Souls-like pelien yhdistelmäksi, ja siltä se myös tuntuu.

Kohti vapautta

Ihmiskunnan tulevaisuus on vaakalaudalla -pelissä, PS5:n upouudessa tarinavetoisessa toimintaseikkailussa. Omituisten ja voimakkaiden olentojen hävittämä Maa on hylätty, ja tuhotun ihmisrodun jäänteet ovat paenneet ulkoavaruuden siirtokuntaan. 

Stellar Blade

Siirtokunnasta saapunut 7. ilmajoukon EVE saapuu planeettamme autioille jäänteille selvän tehtävän kanssa: pelasta ihmiskunta ottamalla Maa takaisin naytiboilta. Mutta kun EVE käy yksi kerrallaan naytibojen kimppuun ja selvittää menneisyyden mysteerejä ihmissivilisaation raunioissa, hän tajuaa tehtävänsä olevan kaikkea muuta kuin suoraviivainen. Itse asiassa juuri mikään ei ole sitä miltä se näyttää… 

Pelissä on päätarinan lisäksi paljon sivutehtäviä, joita tekemällä saa pelin valuuttaa ja osia aseiden ja varusteiden parantamiseen. Keräilyesineinä toimivat vanhan maailman tölkit, joita haalimalla saat palkinnoksi varusteita ja esimerkiksi uuden pukuvaihtoehdon, joita pelissä on tarjolla monta kymmentä.

Hyökkäys, väistö, esto

Ohjaimen nappiasetukset ovat melko samanlaiset toisten samankaltaisten pelien kanssa. Haastetta pelistä löytyy hyvin, sillä ihan normaalit vihollisetkin tekevät paljon vahinkoa pelaajaan, etenkin pelin alussa. 
Kovemmat ja haastavammat vihollispomot sen sijaan tekevät pelaajasta muusia muutamalla iskulla, jos et onnistu väistämään tai estämään niitä ajoissa. 

Pelissä on myös pieniä haastetehtäviä ripoteltuna sinne tänne pelimaailmaa, aina aikarajoitetuista laatikoiden dekoodaamisesta tarkkuus ammuntaan. Taitoja pelissä pitää avata keräämällä kokemuspisteitä, joita voi sitten käyttää taitojen avaamiseen ja parantamiseen, esimerkkeinä vaikka tuplahyppy ja hyökkäysten lisävahinko.

Stellar Blade

Grafiikat ovat aivan uskomattoman kauniit. Ympäristö, hahmot ja viholliset sopivat täydellisesti yhteen ja peli on tarvittaessa myös hieman pelottava ja synkkä.  Miinusta pelille voi antaa keltaisen maalin syndroomasta, vaikkakin se ei ole yhtä silmiinpistävää kuin joissakin muissa peleissä.

Animaatiot ovat kauniin toiminnallisia ja hyökkäysten voima tulee hyvin ilmi animaatioissa.
Musiikki on huikeaa ja sopii erinomaisesti peliin. Efektit voimistavat hyökkäysten voimakkuuden tunnetta ja äänimaailma on kaikin puolin erinomainen. 

Stellar Blade on saatavilla PlayStation Storesta huokeaan 79,95 €:n hintaan ja Deluxe versio irtoaa 89,95 €:lla. Saatavilla on myös ilmainen demo pelistä. Vaikka hinta on melko korkea, voi todeta pelin olevan hintansa arvoinen.

PlayStation Plus -toukokuun ilmaiset pelit: jalkapalloa, cyberpunkkia, puzzlea ja scifiräiskintää Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation Plus -toukokuun ilmaiset pelit: jalkapalloa, cyberpunkkia, puzzlea ja scifiräiskintää

FC24

tarjoaa PlayStation Plus -tilaajille toukokuussa neljä uutta ilmaispeliä. Pelit voi ladata omalle pelilaitteelle 7. päivä toukokuuta alkaen.

EA Sports FC 24 (PS4, PS5)

Jalkapallofanien uusi suosikkipeli! tarjoaa autenttisen jalkapalloilun kokemuksen maailman huippupelaajilla ja -joukkueilla.

Ghostrunner 2 (PS5)

Vauhdikas cyberpunk-toimintapeli, jossa yhden osuman taktiikalla on selviytyminen avainasemassa. Pelissä on uusia taisteluliikkeitä, ei-lineaarisia kenttiä ja uusia pelimuotoja.

Tunic (PS4, PS5)

Isometrinen seikkailupeli, jossa tutkitaan mystistä maailmaa ja taistellaan erilaisia vihollisia vastaan. Peli on täynnä salaisuuksia ja pulmia.

Destiny 2: Lightfall (PS4, PS5)

Destiny 2 -pelin uusi laajennus vie pelaajat Neptunukseen neonvaloiseen metropolikseen. Uusi laajennus tuo peliin uusia tarinoita, haasteita ja voimia.

Huhtikuun ilmaiset pelit , ja voi vielä ladata toukokuun 6. päivään asti.