Huhu: PS5 Pro ilmestymässä mahdollisesti vuonna 2024? Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: PS5 Pro ilmestymässä mahdollisesti vuonna 2024?

PlayStation 5

PS5 on ollut markkinoilla alle kolme vuotta, ja senkin ajan todella huonon saatavuuden kera. Nyt kun saatavuuskin on parantunut, ilmoille on kantautunut uusia kuumia huhuja Sonyn seuraavasta askeleesta. Insider Gamingin uusin, tunnetun sisäpiiriläisen Tom Hendersonin raportti nimittäin väittää, että hypoteettinen PS5 Pro on jo työn alla. olisi tähtäämässä tässä mahdolliseen 2024 lopun julkaisuajankohtaan. Pron tavoin PS5 Pro:ssa olisi perusversiota paremmat ominaisuudet, jotka mahdollistaisivat paremman suorituskyvyn.

Omien nimettömien lähteiden mukaan raportti mainitsee PS5 Pron mahdolliseksi syyksi -konsolin arkkitehdin Mark Cernyn äskettäin jättämän patentin, joka pyrkisi parantamaan säteenseurantatekniikan suorityskykyä. Sama raportti väitti myös tannoin, että seuraavan sukupolven PlayStation-konsolit, toisin sanoen siis PS6 julkaistaisiin aikaisintaan vuonna 2028.

Lähde: Insider Gaming

Kommentoi

”Pelaaminen on mulle ihan yhtä kova intohimo, kuin musiikin tekeminenkin” – Ohjaimen takana Kasmir Kommentit pois päältä artikkelissa ”Pelaaminen on mulle ihan yhtä kova intohimo, kuin musiikin tekeminenkin” – Ohjaimen takana Kasmir

Ohjaimen takana on Errori.netin uusi artikkelisarja, jossa julkisuudesta tunnetut peliharrastajat kertovat meille sielun syvimpiään omasta peliharrastamisestaan. Tämän kertaisessa artikkeliosiossamme haastateltavaksemme saapui R&B vaikutteista poppia säveltävä Kasmir, joka löi läpi vuonna 2014 ilmestyneellä esikoisalbumillaan ”AMK Dropout”. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu ”Vadelmavene” on pysynyt suomalaisten suosimana kesähittinä jo vuosien ajan, eikä loppua näy. Lahjakkaana vokalistina ja biisinkirjoittajana tunnettu Kasmir palkittiin vuoden 2015 Emma-gaalassa mm. vuoden tulokkaana ja singlelohkaisu ”Vadelmavene” vuoden biisinä. Menestyksekästä levytysuraa sittemmin jatkanut Kasmir on esiintynyt myös suomalaisten suosimassa, Nelosella jo vuosia pyörineessä Vain Elämää-sarjassa.

Kasmir saapui Zoomin kautta haastateltavaksemme. Internetin pikkulinnut nimittäin lauloivat aiemmin toimituksellemme sellaisen huhun, että tämän linkin takaa saattaisi löytyä melkoinen peliharrastaja. Ja eihän ne linnut väärässä olleet! Lue koko haastattelu tästä alta:

Moi Kasmir! Miten peliharrastuksesi on saanut alkunsa ja mikä oli ensimmäinen pelikonsolisi?

Kasmir: Mun peliharrastus sai alkunsa niin, että mun isän isällä oli täällä Espoossa sellainen oma kauppa kuin ”Radio & Tv Kirjanen”. He olivat aikoinaan täällä ekojen joukossa, jotka alkoivat myydä 8 bittistä Nintendoa. Sitä kautta mä sain kyseisen konsolin sitten synttärilahjaksi. Aika lailla just samoihin aikoihin, kun kyseinen julkaistiin suomessa. Mä oon ollut 4-5 vuotta silloin. Klassisestikin mukana tuli ensimmäisenä pelinä perinteinen Super Mario Bros.

Mitkä oli ensimmäiset itse hankkimasi pelisi kyseisellä konsolilla?

Kasmir: No Super Marion lisäksi ensimmäisiä mitä sille tuli hankittua, oli mm. Slalom Ski, Gun Smoke, sit oli yks sellainen helkkarin vaikee, mikä mulla on tossa Switchin retropelikokoelmassakin, ootas mä haen sitä nimee hetken…..Äääh, nyt mä joudun lunttaan sen nimen Googlesta *nauraa*. Aaah, Rygar se oli!

Sitten haluan mainita nää pari, vaikken itse kyseisiä pelejä omistanutkaan. Niin täytyy tässä vaiheessa nostaa esille pari helmeä, mitä mun rakas ystäväni omisti ja joita sitten pelattiin hänen luona. Ensimmäinen oli Kapteeni Planeetta ja toinen oli Werewolf.

Kasmirin ensimmäisistä pelihankinnoista yksi on japanilainen Tecmo pelistudion kehittelemä toimintaseikkailu Rygar. Peli on julkaistu vuonna 1987 Nintendon 8-bittiselle alustalle. Peli yhdistää elementtejä roolipelistä ja seikkailusta.

Mitä pelikonsoleita olet omistanut siitä lähtien?

Kasmir: No se äsken mainitsemani 8-bittinen Nintendo. Sen jälkeen itseasiassa seuraava minkä mä oon omistanut, on PlayStation. Itseasiassa sen jälkeen sitten kaikki pleikkarit mitä on tähän asti ilmestynyt. Haluan kuitenkin mainita, että yks mun rakkaimpia konsoleita on kuitenkin aina ja ikuisesti Dreamcast. En ikinä unohda sitä aamua kun heräsin ihan tavalliseen koulupäivään, niin mun sängyn vieressä oli Segan paketti- sekä sen lisäksi myös ylimääräinen ohjain ja Sega Rally-pelikasetti. Silloin oli kyllä todella vaikea lähtee kouluun! *nauraa*. Sit mulla on ollut muuten ensimmäinen Xbox ja Xbox One.

Nintendo Switchin ostin itselleni lahjaksi viime jouluna. Se on aivan mahtava väline meidän keikkareissuilla. Ollaan pelattu porukalla sillä esimerkiksi Mario Kartia, Mario Partya jne. Jos konsolin kytkeminen hotellihuoneen telkkariin ei onnistu, niin sit se on kätevä vaan laittaa siihen pöydälle kaikkien eteen ja pelata sillä. On se vaan aivan huikee matkalaite!

Kyllä multa sitten löytyy myös sellainen yks Segan todella, siis todella epävirallinen emulaattori, jonka mä oon aikonaan ostanut jenkeistä. Siinä on sisällä jotain 100 eri peliä. Niin ja löytyyhän multa vielä mini, mitä mä en oo edes korkannut vielä laatikostakaan. Siinä on oikeestaan mun konsolit. PS5 siis löytyy uusimpana, mutta Xboxin kelkasta mä oon tippunut jossain vaiheessa, ja sen vuoksi sen uusimpia multa ei löydy.

Niin ja yks oleellinen muuten unohtui – onhan mulla siis ollut vielä Nintendo U!

Haluun kuitenkin tän listauksen perään kertoa, että Dreamcast ja on ehkä mun niinku kaikkien aikojen rakkaimpia pelikonsoleita.

Onko nämä kaikki edellä mainitut konsolit sulla edelleen tallessa?

Kasmir: Kyllä kaikki muut löytyy mutta se 8-bittinen Nintendo ja ei ole enää mun hallussa.

Mites tietokoneet, harrastatko PC-pelailua?

Kasmir: Kyllä multa itseasiassa löytyy yks peliläppäri. Sillä on tullut aika paljon väännettyä mm. Total War: Warhammeria ja muita vastaavia pelejä, joita ei konsoleille saa. Nyt se kone toimii aikalailla mun Path Of Exileä pelattaessa Path Of Buildingin ikkunana se näyttö. Ettei vaan tule otettuu vääriä nodeja!

Kyllä mä voin tässä vaiheessa muuten sanoa, että mä oon aika syvällä pelaamisessa! *nauraa*. Ja tässä talossa ei muuten mitään änäreitä ja Fifoja pelata, eikä Formuloitakaan. Vaan syvään päätyyn heti kerralla: Eli RPG, Action RPG ja kaikki kunnon nörttääminen kunniaan. Urheilla voi ulkona, mutta sisällä mennään sit sellasiin maailmoihin mihin ei muuten päästä.

Tämä oli niin kauniisti sanottu, että pakko nostaa kyllä hattu päästä tässä vaiheessa haastattelua. Asiasta heti kukkaruukkuun: Miten muuten, kun puhutaan peleistä ja kokoelmista, niin suositko itse fyysisiä pelejä vai tuleeko kaikki hankittua digitaalisesti?

Kasmir: 4:lle ostin vielä aika paljon fyysisiä, mutta se on oikeastaan vika konsoli, jolle oon ostanu fyysisiä. Ehkä niitä ois sitte yhteensä joku 50 peliä, joita mulla on yhteensä fyysisenä. PS5:lle mä en oo enää ostanut mitään fyysisenä. Pleikka kolmoselle mulla on ehkä joku noin 100 fyysistä ja Dreamcastille mulla on vielä tallessa ehkä noin 20 fyysistä kopiota.

Harrastatko pelailua kuinka aktiivisesti tällä hetkellä? Paljonko vierähtää tunteja viikossa suurin piirtein?

Kasmir: Kyllä mä aina pyrin, että jos on vapaata ja esim lapsi menee päikkärelle tai nukkumaan illalla, niin kyllä siinä aina joku käynnistyy. Jos tosiaan on vapaapäivä ja mä saan lapsen nukkumaan siinä klo 19 illalla, niin kyllä sitä aika helposti tulee sit siitä eteenpäin johonki kevyesti klo 00 asti väännettyä, ellei jopa 01-02 astikin. Sen kun kertoo sitten viidellä, niin kyllähän tossa viikkoon ihan kiva määrä tunteja tulee *nauraa*

Voidaanko ehkä sinunkin kohdallasi käyttää enemmänkin termiä ”elämäntapa” kuin ”harrastus”?

Kasmir: Kyllä se joo näin on. Oon mä joskus miettinytkin, että jos en työskentelisi musa-alalla, niin peliala olis mun seuraava unelmapesti. Ja kyllä mä voin ihan sanoakin, että jos joskus tarjoituis vaikka mahdollisuus lähtä käsikirjottaan jotain ideaa johokin pelifirmaan, niin kyllä mä voisin ihan helposti siks aikaa laittaa vaikka nää musahommat paussille. Pelaaminen on mulle ihan yhtä iso intohimo, kuin musiikin tekeminenkin. Ellei joskus jopa vähän isompikin.

Sitten vielä loppuun miltä oma TOP5-pelilistauksesi näyttäisi?

Kasmir: Tää on hankala, mulla olisi näitä heti kerralla seitsemän mielessä, onko ok? Ja onko pakko olla järjestyksessä?

Ei ole pakko olla järjestyksessä. Edellinen haastateltava luetteli näitä jopa kymmenen kappaletta, joten seitsemän kyllä kelpaa meille erittäinkin hyvin!

Kasmirin TOP7 -pelilistaus:

1. Final Fantasy 7

2. Resident Evil

3.Wrath of the White Witch

4. Hogwarts Legacy

5. Destiny

6.

7. Disco Elysium

Kiitoksia haastattelusta!

Kasmir: Kiitoksia!

Haastattelu: Jaakko Nygård & Sara Nieminen

Kommentoi

Nyt se on varmaa – Sony julkistaa uuden kameran ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Nyt se on varmaa – Sony julkistaa uuden kameran ensi viikolla

Sony on tällä hetkellä Canonin rinnalla yksi maailman suurimmista peilittömien kamerarunkojen valmistajista, ja harrastajien mielestä sen peilittömät rungot ovat tällä hetkellä arvostetuimpia. Yhtiöltä on todennäköisesti tällä hetkellä tulossa muitakin uutuuksia, mutta nyt katseet ovat kääntyneet piakkoin tulevaan uuteen julkistukseen, jonka spekseistäkin päätyi taannoin vuotoja ympäri internetiä.

Nyt useille huhuille on laitettu stoppia, sillä Sony on vahvistanut tuovansa markkinoille uuden kameran ensi viikolla, 29. maaliskuuta, ja kyseessä onkin todennäköisesti tekoälyllä varustettu täyskennoinen runko. Ja mikä parasta, kyseessä olisi nimenomaan huhuiltu Sony ZV-E1 täydenkennon -peilitön kamera, joka on erityisesti tarkoitettu vloggaajien käyttöön.

Runko perustuisi vahvasti Sonyn A7S111:een, ja muotoilultaan se olisi hyvinkin samankaltainen tällä hetkellä markkinoilla olevan SOn A7C:n kanssa.

Kommentoi