Huhu: Test Drive -ajopelisarja tekee paluun – julkaisu toukokuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Test Drive -ajopelisarja tekee paluun – julkaisu toukokuussa

Test Drive Unlimited 2

Huhujen mukaan aikoinaan suosittu ajopelisarja olisi tekemässä paluuta tänä vuonna -pelin muodossa. Pelisarjan edellisestä osasta avoimeen maailmaan sijoittuvasta -pelistä on ehtinyt kulua jo yhdeksän vuotta.

osti pelisarjan oikeudet Atarilta vuonna 2016 ja viime kuussa yrityksen Benoit Clerc paljasti, että tuloillaan olisi uusi Test Drive Unlimited -peli. Nyt Twitter käyttäjä nimeltään BACK TO BACK on laittanut liikkelle huhun, että pelin paljastus tapahtuisi toukokuussa. Samainen käyttäjä on aiemmin ollut oikeassa mm. tulevasta Crysis uusinnosta.

Vihreää aidan tällä puolella – arvostelussa Garden Life – A Cozy Simulation Kommentit pois päältä artikkelissa Vihreää aidan tällä puolella – arvostelussa Garden Life – A Cozy Simulation

Garden Life

Garden Life (Xbox Series X)

9 / 10
Hyvää Tunnelma. Värimaailma. Grafiikka. Kiireettömyys. Ääninäyttely ja musiikki. Voit silittää kissaa. Huonoa Ei automaattista esineiden järjestely mahdollisuutta.

Lämminhenkinen – A Cozy Simulation on rauhallinen puutarhan hoitoon keskittyvä peli, rennolla mindfulness tunnelmalla höystettynä. Pelissä ei ole kiire minnekään, vaan voit hoitaa asioita ja puutarhaasi omaan tahtiin, ilman rajoittavia aikamääreitä. Ensisilmäyksellä Garden Lifessä on erittäin rauhallinen ja rauhoittava tunnelma ja se tuntuu juuri siltä mitä sen nimi mainostaakin eli viihtyisältä simulaatiolta.

Peli alkaa kun saavut pieneen kyläyhteisöön ja otat vastuullesi pienen yhteisöpuutarhan. Aika on tehnyt tehtävänsä ja puutarha on päässyt huonoon kuntoon hoitamattomuuden takia, joten päätät kääriä hihat ja alkaa toimiin puutarhan kunnostamiseksi omaksi ja yhteisön iloksi.

Pelissä on kaksi pelitilaa: tarinatila ja luovatila.

Tarinatilassa yhteisön jäsenet antavat sinulle tehtäviä joita tekemällä avaat uusia työkaluja, siemeniä, koristeita ja uusia puutarhan alueita sekä opit lisää syrjäisestä kyläyhteisöstä.
Vastaavasti luovatila antaa käyttöön kaikki työkalut ja kasvien siemenet. Lisäksi kaikki puutarhan alueet ovat auki, joten voit alkaa luoda itsellesi näköistäsi puutarhaa.

Kasvien kasvu on toteutettu yksilöllisesti eli ne kasvavat eri tavalla. Tietyt kasvit suosivat varjoja, toiset valoa ja jotkut sopeutuvat ympäristöönsä kiipeilemällä lähelle asetettuja esineitä pitkin.
Kasvien asettelu ei myöskään ole sidottuna ennalta määrättyyn ruudukkoon, vaan ne voi asetella vapaasti juuri sinne minne haluat.

Peli käyttää todellisia puutarhan hoidon menetelmiä jotka on mukautettu kaikille sopiviksi. Esimerkiksi siemenille on kukan koosta riippuen hyvä jättää tarpeeksi kasvutilaa ja niiden kasvamista voi parantaa lannoittamalla kastelemalla, leikkaamalla ja kitkemällä rikkaruohot. Myös tuholaisten torjuminen onnistuu ötökkäsumutteen avulla.
Lisäksi kukat saattavat antaa siemeniä joilla saat avattua eri väri variaatioita ko. kukasta ja näin ollen lisää väriä puutarhaasi. Kaikki kukat myös kukkivat vuodenajasta riippumatta joten puutarhasi pysyy aina kauniina.Voit tienata rahaa myymällä kasvattamiasi kukkia ja niistä tekemiäsi kimppuja ja ostaa tuloillasi uusia siemeniä ja koristeita puutarhaasi. Lisäksi voit lahjoitta kukkiasi kylän paviljongin koristamiseksi jolloin voit voittaa erilaisia palkintoja.

Lyhyen totuttelun jälkeen kontrollit tuntuvat ihan luontevilta (Xbox) ja ne jäävät mieleen helposti.
Hahmo liikkuu nopeammin mitä enemmän sauvaa työntää suuntaan, joten pienet liikkeet ja täsmäistuttaminen onnistuu erinomaisesti. Lisäksi näytössä näkyy kehotteita minkä toiminnon nappi tekee milläkin hetkellä.

Miinuksena voisi mainita automaattisen esineiden järjestelyn puuttumisen, joka tuntuu tarpeelliselta kun keräät kymmeniä erilaisia siemeniä ja kukkia, mutta pelin luonteen huomioon ottaen sille ei juurikaan ole käyttöä.Peli on grafiikaltaan rauhallinen ja tyyliltään sopiva: kukat ja koriste-esineet sopivat hyvin puutarhan värimaailmaan mikä tekee puutarhasta kokonaisuudessaan miellyttävää katseltavaa. Animaatiot ovat johdonmukaisia ja luonnollisen tuntoisia. Hahmojen kuvakkeet ovat myös huoliteltuja ja persoonallisia.
Musiikki on rauhallista ja sopii hyvin pelin tempoon ja myös ääninäyttely on toteutettu hyvin ja persoonallisesti, joka antaa hahmoille entisestään lisää elävyyttä.

Kaiken kaikkiaan peli on miellyttävä pelata: ei kiirettä, ei aikamääreellisiä tehtäviä, joten voit luoda siihen tahtiin kuin haluat.

Peli on varmasti hyvä lisäys kaikille puutarhanhoito simulaatioista kiinnostuneille, kuin myös niille jotka haluavat vain luoda ilman ylimääräistä kiirettä ja 25 euron hintaan peli antaa omasta mielestäni vähintäänkin hintansa edestä sisältöä.

Peli tekee sen minkä nimessään jo lupaa eli on viihtyisä simulaatio.

Lisäksi voit silittää kissaa.

Juuri julkaistu Welcome to ParadiZe tarjoaa hiukan erilaisen lähestymistavan zombeihin Kommentit pois päältä artikkelissa Juuri julkaistu Welcome to ParadiZe tarjoaa hiukan erilaisen lähestymistavan zombeihin

Welcome To Paradize


PAN Visionin jakama ja NACONin julkaisema avoimen maailman toimintapeli tekee zombeista avuliaita palvelijoita.

Welcome to ParadiZen zombikokemus tarjoaa erilaisen tavan suhtautua lihanhimoisiin zombeihin. Pelaajat voivat käyttää innovatiivista hakkerointikypärää muuttaakseen zombit täysin vaarattomiksi ja hyödyntääkseen niitä avuksi pelissä. Pelin voi pelata yksin tai ystävien kanssa joko paikallisesti tai moninpelitilassa.

Pelissä pelaajat tutkivat zombien valtaamaa maailmaa, keräävät varusteita ja kehittävät taitojaan selviytyäkseen. Lisäksi pelaajat voivat hyödyntää zombien avuliaisuutta taisteluissa ja jopa komentaa omia zombejaan.

on nyt saatavilla PlayStation 5:lle, Xbox Series X/S:lle ja pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Pelin trailerin voit ottaa haltuun alta: