Huhumylly jatkuu: PS5 Pro ja PS5 Slim julkistetaan kesäkuussa? Kommentit pois päältä artikkelissa Huhumylly jatkuu: PS5 Pro ja PS5 Slim julkistetaan kesäkuussa?

Sony PlayStation 5


Huhut
uusista -malleista jatkuvat jauhamistaan. Uusimpien ”kylähuhujen” mukaan valmistautuu esittelemään PS5 Slimin ja PS5 Pron hyvinkin pian.

Tämän hetkinen tarina kertoo, että Slim-malli saattaa ilmestyä hitusen ennen paljon puhuttua Pro-mallia. Merkittävää suorituskyvyn parannusta ei ole odotettavissa, mutta uusi modulaarinen muotoilu irrotettavalla asemalla on tulossa. Spekulaatiot kertovatkin, että tämä ulkoisella asemalla varustettu PS5 tullaan esittelemään PS5 Sliminä.

Nyt näyttää siltä, että Sony valmistautuu uuteen tapahtumaan, joka voisi toimia alustana näiden mallien esittelylle.

Tunnetun toimittajan Jeff Grubbin mukaan Sony suunnittelee PlayStation Showcase -tapahtumaa kesäkuussa. Tapahtumalla ei ole vielä tarkkaa päivämäärää, mutta se järjestetään ennen Summer Game Fest -tapahtumaa, joka alkaa 8. kesäkuuta. Itse asiassa Sony oli suunnitellut tapahtuman E3-kaudelle, mutta yhtiö ei osallistu konferenssiin, sillä se jätti E3-tapahtuman muutama vuosi sitten, mutta aikoi silti käyttää tätä ajankohtaa ”PS5:n seuraavan vaiheen” esittelyyn. E3 2023 on joka tapauksessa peruttu, mutta Summer Game Fest ottaa sen paikan ja Sony on valmis siihen.

PS5 Pro -vuodot saavat uskottavuutta kun Sony poisti YouTube-videon Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pro -vuodot saavat uskottavuutta kun Sony poisti YouTube-videon

SUP3R5

Pro-konsolia odottavaa peliyhteisöä ravisutti uutinen, jonka mukaan Sony Interactive Entertainment on tehnyt tekijänoikeusvaatimuksen YouTube-videosta, joka käsitteli odotettua -konsolia. Toimenpide, joka johti videon poistumiseen, tulkitaan laajasti hiljaiseksi myöntämiseksi niille lukuisille vuodoille, jotka ovat pyörineet päivitetyn konsolin ympärillä kuukausien ajan.

Kohteena ollut video, jonka julkaisi suosittu tekniikkakanava Moore's Law Is Dead, on saanut tunnustusta PS5 Pro -huhujen sytyttämisestä. Siitä lähtien luotettavista lähteistä on tullut tasaisesti lisää vuotoja, jotka vahvistavat monia videossa esitettyjä väitteitä. Vaikka on aina mahdollista, että jotkin vuodetun tiedon osat, kuten tietyt laitteistomäärittelyt, saattavat muuttua hieman, ydinosat ei todennäköisesti käy läpi suurta muutosta.

Tämä viimeisin kehitys lisää merkittävästi uskoa siihen kasvavaan käsitykseen, että PS5 Pro ei ole vain todellinen, vaan myös aikataulussa julkaistavaksi myöhemmin tänä vuonna. Huhumyynnin ollessa käynnissä pelaajat odottavat nyt innolla virallista ilmoitusta Sonylta. Ajankohta ei voisi olla parempi, sillä huhut vellovat PlayStationin isännöimästä suuresta esittelytapahtumasta ensi kuussa – mahdollisesta tapahtumapaikasta PS5 Pron upealle julkistamiselle.

Uutinen on sytyttänyt intohimoisia keskusteluja pelaajien keskuudessa. Toiset ovat innoissaan mahdollisuudesta hankkia tehokkaampi konsoli, joka pystyy tarjoamaan seuraavan tason pelikokemuksia. Toiset taas ovat huolissaan mahdollisista yhteensopivuusongelmista olemassa olevien PS5-pelien kanssa, tai siitä rasituksesta, jonka päivitetty konsoli saattaa asettaa lompakoille.

Riippumatta yksittäisten kantojen ottamisesta, yksi asia on varmaa: PS5 Pro -keskustelu on saavuttanut huippunsa. Koska vaikuttaa myöntävän vuodot tekijänoikeusvaatimuksensa kautta, kaikkien katseet ovat nyt tulevassa PlayStation-esittelyssä. Onko se virallisen PS5 Pron julkistamisen näyttämö, vai joutuvatko pelaajat odottamaan vielä vähän aikaa? Vain aika näyttää.

PS5 Pro panostaa säteenseurantaan? – kehittäjille kehotus optimoida pelinsä uutta laitteistoa varten Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pro panostaa säteenseurantaan? – kehittäjille kehotus optimoida pelinsä uutta laitteistoa varten

PlayStation 5

Uusi The Vergen raportti vahvistaa huhut Pro:sta. Konsoli on tulossa ja valmistelee jo kehittäjiä päivitettyä laitteistoa varten.

The Vergen Tom Warrenin mukaan Sony pyytää kehittäjiä optimoimaan pelinsä :lle jo tulevana kesänä. Painopisteenä on säteenseuranta peleissä, jotka ovat jo saatavilla PS5:lle tai ovat tulossa sille. Raportti kertoo ”Trinity Enhanced” -merkinnästä, jota voidaan käyttää peleissä, joiden optimointi on tuonut merkittäviä parannuksia. Tämä muistuttaa paljon Microsoftin strategiaa Xbox Series X:lle optimoiduille peleille.

Säteenseuranta on jo käytössä PS5:llä, mutta sen suorituskyky vaihtelee pelien välillä. Esimerkiksi Elden Ringissä ruudunpäivitysväli laskee, kun kyseinen ominaisuus on käytössä. PS5 Pro pyrkii ratkaisemaan tämän ongelman tehokkaammalla näytönohjaimella ja uudella PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling (PSSR) -tekniikalla. PSSR on hyvin samanlainen kuin Nvidian DLSS ja AMD:n FSR, ja se parantaa suorituskykyä vaatimatta lisälaskua prosessorilta. Tämä on erityisen tärkeää, sillä asiantuntijat ovat väittäneet, että edes PS5 Pro ei välttämättä pysty pyörittämään ensi vuonna ilmestyvää, kovasti odotettua GTA 6:tta 60 FPS:llä.

Vaikka Sony ei ole vielä virallisesti julkistanut PS5 Pro:ta tai sen julkaisupäivää, analyytikot ennustavat julkaisun tapahtuvan loppuvuoden aikana.