Hyvät ennusteet Good Omensista pitivät paikkansa Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvät ennusteet Good Omensista pitivät paikkansa

Good Omens (Amazon Prime)

8.5 / 10
Hyvää Tennantin ja Sheenin kemian kaltaista näkee harvoin. Huonoa Tahti tuntuu välillä verkkaiselta ja rytmitys voisi olla sulavampaa. Lyhyesti Good Omens on loistosarja joka perustuu loistokirjaan joka onnistuu nostamaan ihastuttavan ilkikurisesti inhimillisen yliluonnollisen yläpuolelle.

Fantasiakirjailija jätti tämän maailmankaikkeuden kolkan vuonna 2015 jälkeen ajanlaskun alun. Pratchett jätti kuitenkin jälkeensä merkittävän tuotannon, josta merkillepantava on yksi erikoisuus, yhteistyönä Neil Gaimanin kanssa kirjoitettu Good Omens. Teos on siitä eriskummallinen, koska se vaikuttaa eräänlaiselta kuuman perunan heittelyltä, jossa vekkulit kirjoittajamestarit vievät hahmoja uuteen pinteeseen vuorollaan vain nähdäkseen miten toinen selvittää kyseisen pinteen. Kirjan kannen sisäsivulla oli kuva kirjailijoista: Mustaan nahkatakkiin ja mustiin farkkuihin pukeutunut Gaiman ja valkoisessa puvussa, poolokauluspaidassa sekä hatussa oleva Pratchett.

Crowley (Neil Tennant) on demoni ja Aziraphale (Michael Sheen) enkeli. Kumpikin toteuttaa osaltaan pääkonttorinsa asettamaa tehtävää ja vuosituhansien kilvoittelun viedessä hyvän ja pahan tasapainon vain siihen missä se olisi joka tapauksessa, ilman heitä, syntyy työstä yhteisymmärrystä ja ystävyyttä. Yliluonnolliset olennot ovat olleet maan päällä niin kauan, että ovat alkaneet pitää siitä. Kuitenkin Crowley saa tehtäväkseen käynnistää tapahtumaan, jonka on määrä lopulta johtaa maailmanloppuun. Tapahtuma saa alusta asti osakseen palan inhimillisyyttä, joten asiat eivät mene ihan niinkuin strömsössä. Sekä yläkerta että alakerta haluavat lopunaikojen sotansa, mutta kolmantena voimana on inhimillisyys, joka haluaisi että asiat pysyvät sellaisena kuin ovat – vikoineen.

Kosmisten voimien ja inhimillisyyden välinen kilvoittelu tuntuu mittakaavansa laajuudessaan samankaltaiselta kuin huumorissaan hyvin samankaitaisessa Liftarin Käsikirja -kirjasarjassa, josta toivoisi näkevän samantapaisen minisarjan camp-estetiikkaan jääneen 80-luvun alun televisiosarjan ja vuoden 2005 hollywood-flopin jälkeen. Teoksen inhimillisyyden ja ystävyyden puolustus yliluonnollisen moraalin yli on raikasta uskontokritiikkiä aikana jolloin myös uskonnottomuus on valunut osaltaan fundamentalistiseksi paasaamiseksi. Kirjan juoneen on tehty melko tervetulleita muutoksia sarjan luojan ja kirjan toisen kirjoittajan Neil Gaimanin toimesta, joten 15 vuotta sen jälkeen kun itse luin kirjan, tuntuu sekä tutulta että tuoreelta.

Kommentoi

Tältä näyttää tulevan Fallout -sarjan kulisseissa – katso kuvat Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää tulevan Fallout -sarjan kulisseissa – katso kuvat

Suosittu post-apokalyptinen roolipelisarja on muuntumassa tv-sarjaksi Prime Videolle. Nyt tulevan sarjan lavasteista on saatu kuvia. Voit katsoa kaikki kuvat alta.

Sarjan tuotannosta vastaa ja sarjan luojat Lisa Joy ja Jonathan Nolan ovat mukana. Bethesdan puolelta sarjan tuottajina tulevat työskentelemään Todd Howard ja James Altman.

Tuotanto on vasta alkutekijöissään ja vielä ei ole täysin varmaa pohjautuuko sarjan tarina aiempiin peleihin vai tullaanko siinä näkemään täysin uutta tarinaa. Kuvissa kuitenkin vilahtaa erehdyttävästi 3 -pelin alkuosasta tuttu lasten huone.

Kommentoi

Good Omens -sarja saa jatkoa – kuvaukset käynnissä Skotlannissa Kommentit pois päältä artikkelissa Good Omens -sarja saa jatkoa – kuvaukset käynnissä Skotlannissa

Good Omens

Kulttiromaaniin perustuva Good Omens (Hyviä enkeleitä) -sarja on saamassa jatkoa ja uutta kautta kuvataan parhaillaan Skotlannissa.

perustuu Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin kansainväliseen bestseller-romaaniin, joka kuvaa ihmisten keskuudessa elävien enkeli Aziraphalen ja demoni Crowleyn kummallista ystävyyttä. Kaverukset ovat eläneet maailmassa aivan sen alusta lähtien ja päättävät palata takaisin helppoon elämäänsä, kun ennustettu maailmanloppu tyrehtyy.

Uuden kauden päärooleissa nähdään tutut Michael Sheen (Quiz, Staged) ja David Tennant (Des, Staged). Mukana ovat myös Paul Adeyefa (Bancroft, Ransom), Michael McKean (This Is Spinal Tap, Better Call Saul), Gloria Obianyo (Dune, High Life), Miranda Richardson (Stronger, Rams), Maggie Service (Quiz, Red Dwarf XI), Reece Shearsmith (Inside No. 9, The League of Gentlemen) sekä Nina Sosanya (Red Joan, Killing Eve, Last Tango in Halifax, Screw).

Sarjan tuottajana jatkaa Neil Gaiman, joka myös toimii showrunnerina yhdessä ohjaaja Douglas Mackinnonin kanssa. Gaimanin lisäksi käsikirjoittajan toimii John Finnemore. Sarjan uuden kauden tuottajatahoina toimivat Amazon Studios, Productions, The Blank Corporation sekä Narrativia.

Kommentoi