Hyvät ennusteet Good Omensista pitivät paikkansa Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvät ennusteet Good Omensista pitivät paikkansa

Good Omens (Amazon Prime)

8.5 / 10
Hyvää Tennantin ja Sheenin kemian kaltaista näkee harvoin. Huonoa Tahti tuntuu välillä verkkaiselta ja rytmitys voisi olla sulavampaa. Lyhyesti Good Omens on loistosarja joka perustuu loistokirjaan joka onnistuu nostamaan ihastuttavan ilkikurisesti inhimillisen yliluonnollisen yläpuolelle.

Fantasiakirjailija jätti tämän maailmankaikkeuden kolkan vuonna 2015 jälkeen ajanlaskun alun. Pratchett jätti kuitenkin jälkeensä merkittävän tuotannon, josta merkillepantava on yksi erikoisuus, yhteistyönä Neil Gaimanin kanssa kirjoitettu . Teos on siitä eriskummallinen, koska se vaikuttaa eräänlaiselta kuuman perunan heittelyltä, jossa vekkulit kirjoittajamestarit vievät hahmoja uuteen pinteeseen vuorollaan vain nähdäkseen miten toinen selvittää kyseisen pinteen. Kirjan kannen sisäsivulla oli kuva kirjailijoista: Mustaan nahkatakkiin ja mustiin farkkuihin pukeutunut Gaiman ja valkoisessa puvussa, poolokauluspaidassa sekä hatussa oleva Pratchett.

Crowley () on demoni ja Aziraphale () enkeli. Kumpikin toteuttaa osaltaan pääkonttorinsa asettamaa tehtävää ja vuosituhansien kilvoittelun viedessä hyvän ja pahan tasapainon vain siihen missä se olisi joka tapauksessa, ilman heitä, syntyy työstä yhteisymmärrystä ja ystävyyttä. Yliluonnolliset olennot ovat olleet maan päällä niin kauan, että ovat alkaneet pitää siitä. Kuitenkin Crowley saa tehtäväkseen käynnistää tapahtumaan, jonka on määrä lopulta johtaa maailmanloppuun. Tapahtuma saa alusta asti osakseen palan inhimillisyyttä, joten asiat eivät mene ihan niinkuin strömsössä. Sekä yläkerta että alakerta haluavat lopunaikojen sotansa, mutta kolmantena voimana on inhimillisyys, joka haluaisi että asiat pysyvät sellaisena kuin ovat – vikoineen.

Kosmisten voimien ja inhimillisyyden välinen kilvoittelu tuntuu mittakaavansa laajuudessaan samankaltaiselta kuin huumorissaan hyvin samankaitaisessa Liftarin Käsikirja -kirjasarjassa, josta toivoisi näkevän samantapaisen minisarjan camp-estetiikkaan jääneen 80-luvun alun televisiosarjan ja vuoden 2005 hollywood-flopin jälkeen. Teoksen inhimillisyyden ja ystävyyden puolustus yliluonnollisen moraalin yli on raikasta uskontokritiikkiä aikana jolloin myös uskonnottomuus on valunut osaltaan fundamentalistiseksi paasaamiseksi. Kirjan juoneen on tehty melko tervetulleita muutoksia sarjan luojan ja kirjan toisen kirjoittajan Neil Gaimanin toimesta, joten 15 vuotta sen jälkeen kun itse luin kirjan, tuntuu Good Omens sekä tutulta että tuoreelta.

”Trocollit tulee! oletko valmis?” – onko tässä näyttävin peikkohahmo, mitä fantasiasarjoissa on nähty? Kommentit pois päältä artikkelissa ”Trocollit tulee! oletko valmis?” – onko tässä näyttävin peikkohahmo, mitä fantasiasarjoissa on nähty?

Prime Video on julkaissut eksklusiivista kulissien takaa -materiaalia lippulaivasarjastaan The (Ajan pyörä). Behind-the-Scenes -videossa päästään todistamaan, miten kirjoista tutut taruolennot, Trollocit, herätettiin henkiin hyödyntäen uusimpia lavastustekniikoita ja -teknologiaa.

Robert Jordanin tunnetuimpaan fantasiakirjasarjaan perustuvan TV-sovituksen toisella kaudella nöyrä maalaispoika Rand al'Thor (Josha Stradowski, Gran Turismo) saa tietää olevansa uudestisyntynyt lohikäärme (The Dragon Reborn) – vaarallinen historiallinen hahmo, jonka on määrä pelastaa maailma, tai tuhota se. Voimakkaista velhoista koostuvan armeijan, joka epätoivoisesti koittaa suojella Randia Pimeän voimilta, on otettava huomioon hänen kasvavat voimansa ja piilevä hulluutensa.

Ajan pyörä on kääntymässä ja viimeisenä taisteluna tunnettu kohtalonhetki lähestyy. Vaikka Rand kuvitteli jo tuhonneensa pimeän voimat, ei pahuus ole kadonnut maailmasta. Toisella kaudella sekä uudet että ikiaikaiset viholliset etsivät hajallaan olevia nuoria ystäviä Kaksvirtojen (Two Rivers) alueelta. Nainen, joka alunperin löysi heidät ja ohjasi poluillaan eteenpäin, on nyt voimaton, ja siksi ystävien on etsittävä muita voimanlähteitä joko Valosta tai Pimeydestä.

The Wheel of Time -sarjan näyttelijöihin lukeutuvat Rosamund Pike (Gone Girl, I Care a Lot) Moiraine Damodredin roolissa, Daniel Henney (Criminal Minds) Lan Mandragoranin roolissa, Zoë Robins (Power Rangers Ninja Steel) Nynaeve al'Mearan roolissa, Madeleine Madden (Dora ja The Lost City of Gold) Egwene al'Veren roolissa, Marcus Rutherford (Obey) Perrin Aybaran roolissa, Dónal Finn (Rogue Heroes) Mat Cauthonin roolissa sekä Ceara Coveney (Young Wallander) Elayne Trakandin roolissa.

The Wheel of Timen televisiosovituksen vastaavana tuottajana ja showrunnerina toimii Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Hemlock Grove). Muita sarjan vastaavia tuottajia ovat Larry Mondragon ja Rick Selvage iwot-tuotantoyhtiöstä (Winter Dragon), Ted Field Radar Pictures -yhtiöstä (Jumanji: The Next Level, Winter Dragon), Mike Weber (Jumanji: The Next Level, Beirut), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps, Winter Dragon), Marigo Kehoe (Outlander, The Crown), Justine Juel Gillmer (The Survivor, Halo), Sanaa Hamri (Empire, Lovestruck) ja Amanda Kate Shuman (The Blacklist). Rosamund Pike toimii niin ikään sarjan vastaavana tuottajana, ja Harriet McDougal, Brandon Sanderson ja Lauren Selig toimivat tuotannon konsultteina. The Wheel of Time -sarjan ovat tuottaneet Amazon Studios ja Sony Pictures Television.

Ajan pyörä eli The Wheel of Time -sarjan toinen tuotantokausi saa ensi-iltansa yksinoikeudella Prime Videolla 1. syyskuuta

Tältä näyttää tulevan Fallout -sarjan kulisseissa – katso kuvat Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää tulevan Fallout -sarjan kulisseissa – katso kuvat

Suosittu post-apokalyptinen roolipelisarja on muuntumassa tv-sarjaksi Prime Videolle. Nyt tulevan sarjan lavasteista on saatu kuvia. Voit katsoa kaikki kuvat alta.

Sarjan tuotannosta vastaa ja sarjan luojat Lisa Joy ja Jonathan Nolan ovat mukana. Bethesdan puolelta sarjan tuottajina tulevat työskentelemään Todd Howard ja James Altman.

Tuotanto on vasta alkutekijöissään ja vielä ei ole täysin varmaa pohjautuuko sarjan tarina aiempiin peleihin vai tullaanko siinä näkemään täysin uutta tarinaa. Kuvissa kuitenkin vilahtaa erehdyttävästi Fallout 3 -pelin alkuosasta tuttu lasten huone.