Ikonisten Nintendo -hahmojen isähahmo Shigeru Miyamoto pohtii eläkkeelle jäämistään Kommentit pois päältä artikkelissa Ikonisten Nintendo -hahmojen isähahmo Shigeru Miyamoto pohtii eläkkeelle jäämistään

, legendaarinen pelisuunnittelija Nintendon ikonisimpien pelisarjojen, kuten Marion, Zeldan ja Donkey Kongin, takana, ei aio jäädä eläkkeelle lähiaikoina. Hän on kuitenkin avoin ajatukselle siirtää soihtu uudelle tekijäsukupolvelle.

The Guardianin haastattelussa Miyamoto kertoi ajatuksistaan eläkkeelle jäämisestä ja Nintendon tulevaisuudesta. Hän ilmaisi kiitollisuutensa rakentamastaan perinnöstä ja myönsi, että hänen luomuksiaan ovat ”viljelleet muut”.

”Enemmän kuin eläkkeelle jäämistä ajattelen sitä päivää, jolloin kaadun”, Miyamoto sanoi. ”Tänä päivänä ja tänä aikana asioita on ajateltava viiden vuoden aikajänteellä, joten mietin, kenelle voin siirtää asioita, jos jotain tapahtuu.”

Iästään ja kokemuksestaan huolimatta Miyamoto suhtautuu edelleen intohimoisesti peliteollisuuteen ja on sitoutunut ohjaamaan ja opastamaan seuraavan sukupolven kehittäjiä. Tällä hetkellä hän toimii Nintendon Creative Fellow -työntekijänä, jossa hän jakaa tietämystään ja asiantuntemustaan aloitteleville pelisuunnittelijoille.

Miyamoton vaikutus ulottuu pelimaailman ulkopuolelle. Hänellä on ollut merkittävä rooli myös Nintendon teemapuistojen nähtävyyksien kehittämisessä, ja hän on ollut mukana useiden Mario-aiheisten animaatioelokuvien tuotannossa.

Vaikka Miyamoto ei ehkä olekaan vielä valmis luopumaan luovasta työstään kokonaan, hän on ottamassa vastaan ajatuksen siirtymisestä neuvoa-antavampaan rooliin ja antaa muille mahdollisuuden viedä eteenpäin Nintendon tulevaisuutta. Hänen perintönsä on turvattu, ja hänen omistautumisensa seuraavan sukupolven pelisuunnittelijoiden tukemiselle takaa, että Nintendon sitoutuminen innovointiin ja luovuuteen säteilee jatkossakin kirkkaana.

Uusinta Zelda -peliä kerettiin ladata laittomasti yli miljoona kertaa ennen julkaisua – Nintendo on laittamassa tekijöitä vastuuseen Kommentit pois päältä artikkelissa Uusinta Zelda -peliä kerettiin ladata laittomasti yli miljoona kertaa ennen julkaisua – Nintendo on laittamassa tekijöitä vastuuseen


haastaa oikeuteen suositun -emulaattori Yuzun kehittäjät. Rhode Islandissa tehty oikeusjuttu syyttää Yuzua laajamittaisen -pelin laittomasta jakamisesta ennen sen virallista julkaisua.

Nintendon mukaan yli miljoona pelikopiota ladattiin laittomasti Yuzun kautta puolitoistaviikkoa ennen pelin virallista julkaisua toukokuussa 2023.

Nintendo vaatii lautamiehistöoikeudenkäyntiä ja heittää pöytään selaiset lunnasvaatimukset, että näillä tiedoilla Tropic Hazen on maksettava 150 000 dollaria jokaista loukattua tekijänoikeutta kohden, sekä kaikki todelliset vahingot ja voitot, jotka Yuzu on saanut väitetyistä rikkomuksistaan.

Lisäksi oikeusjuttu väittää, että Yuzun verkkosivusto tarjosi ohjeita luvattomien pelikopioiden purkamiseen tarvittavien avainten hankkimiseen ja edisti Tears of the Kingdom -pelin ennakkovuotoja.

Lähde: IGN

Uuden Nintendo Switch-konsolin saapumista ei kannata hätäillä vielä vuodelle 2024 Kommentit pois päältä artikkelissa Uuden Nintendo Switch-konsolin saapumista ei kannata hätäillä vielä vuodelle 2024

Nintendo Switch

Pelaajat, jotka odottivat uutta Switchia tälle vuodelle, saattavat joutua muuttamaan suunnitelmiaan. Raporttien mukaan kovasti odotettu Switch 2 on siirretty ”varhaiseen 2025” asti, ja lähteiden mukaan Nintendo on ilmoittanut tästä siirrosta pelinjulkaisijoille.

Alun perin myöhään vuonna 2024 julkaistuksi suunniteltu Switch 2:n viivästys jättää kysymyksen siitä, mitä vuosi 2024 tuo tullessaan alkuperäiselle Switchille, joka on äskettäin ylittänyt 139 miljoonan myydyn yksikön rajan. Nintendon nykyinen ensimmäisen osapuolen valikoima koostuu pääasiassa uudelleenversioista kuten ja Luigi's Mansion 2 HD, mikä johtaa siihen, että jotkut analyytikot ennustavat vuotta, joka on hallittu uudelleenkäynneistä.

”Vuonna 2024 saatetaan nähdä enemmän vanhojen Nintendo-hittien uudelleenversioita”, sanoo analyytikko Serkan Toto. ”Tämä voi olla vaikeampi vuosi Nintendolle ilman uutta laitetta.”

Fanit, jotka toivoivat uusintaversioita ja Twilight Princess Switchista, saattavat lohduttautua tässä tilanteessa, mutta monet jäävät kaipaamaan uusia kokemuksia.

Kuitenkin Nintendo tunnetaan joustavista suunnitelmistaan. Huhujen mukaan helmikuun suora lähetys voisi valaista yhtiön uudelleenlaaditun julkaisuaikataulun. Muista, että mikään ei ole virallista, ennen kuin Nintendo itse puhuu.

Lähde: Bloomberg