Immortals: Fenyx Rising on yllättävän nautittava avoimen maailman ubisoft-seikkailu Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Immortals: Fenyx Rising on yllättävän nautittava avoimen maailman ubisoft-seikkailu Switchille

Immortals Fenyx Rising

Immortals: Fenyx Rising (Nintendo Switch)

8.7 / 10
Hyvää Pelaaminen on pitkästä aikaa kivaa. Peli tarjoaa mielekästä tekemistä ja viimeisen päälle hiotut mekaniikat. Huonoa Käsikirjoitus ja dialogi ovat oppikirjaesimerkki huonosta komediakirjoittamisesta. Visuaalisesti peli on tylsä. Yleisesti Se vuoden 2020 Ubisoft-julkaisu, joka kannattaa poimia hyllystä kotiin.

Ensikosketukseni Immortals: Fenyx Risingiin ei välttämättä ollut silkkinen, myönnän, mutta osasin odottaa oleellisen voittavan ennen pitkää. Ubisoftin avoimen maailman pelejä kutsutaan ubipeleiksi ei-niin-mairittelevaan sävyyn sen vuoksi, koska niissä nähdään toistavia ei-niin-innostavia elementtejä toistuvan vuodesta toiseen jo kohta kolmannella vuosikymmenellään. Ilmaannut jonkin konfliktin kautta pelimaailmaan. Joudut todennäköisesti tappamaan koiria tehdäksesi niiden nahoista uuden kukkaron. Joudut kiipeämään torneihin avataksesi karttaa ja valtaamaan tukikohtia saadaksesi jatkuvat vihollisten ilmestymiset pois tutkimusmatkailusi tieltä. Tutkimusmatkailusi joka paljastaa todennäköisesti viheliäisiä minipelejä, arkkuja joista saa kolme kultarahaa ja tarvitset kolmetuhatta. Sulkia, kirjoja, mitä ikinä joita pitää kerätä kolme sataa, että saa jonkin saavutuksen. Niin paljon joutavaa ja joskus vastenmielistäkin (koirien tappaminen, yök) tekemistä että pelit muistuttavat Kummelin tamppaaja-sketsiä joutavan toiminnan skaalassaan.

Immortals: Fenyx Rising ei saa Ubipeli-bingosta kovin helposti täyttä riviä. Arkut ovat jonkinlaisten puzzlejen takana, joiden ratkominen on välillä jopa ihan kivaa. Tukikohdat on korvattu Tartaros-porteilla, joista pääsee joka kerta mielenkiintoiseen ja hyvin suunniteltuun pelialueeseen ja tehtävät ovat ihan hupia. Elämme ajassa jolloin videopelien pelaaminen ei ole enää erityisen kivaa. Pelaaminen tänä päivänä muistuttaa erään vain melko huonon 2000-luvun Adam Sandler-komedian, nimeltään Klik, kaukosäädintä jossa ihminen pystyi ohittamaan tiettyjä elämänvaiheita, mutta hintana oli se että sen teki eräänlaisella ”autopilotilla”. Tarkoitus on tuhota sitä kallisarvoista aikaa aikaa ja soutaa kohti kuolemaa pudottamatta koukkua veteen kalastaakseen. Toinen hirvitys on sitten se 'carpe diem' -elämäntapa. Se, että aina pitäisi olla inspiroitumassa. Jos on koko ajan liekeissä palaa väistämättä ennen pitkää loppuun. Pienessä puuhastelussa taas ei ole mitään vikaa. Sen täytyy vain olla edes jotenkin mielekästä. Kalmiston lailla hengittävän kartan kahlaaminen on yhtä joutavaa kuin jauhojen kaataminen maahan vain korjatakseen ne harjalla ja kihvelillä takaisin jauhopussiin ja toiminnon toistaminen. Ironisesti pahis Vaas Montenegro hoki kolmosessa hulluuden määritelmää – teet toistuvasti samaa asiaa ja odotat eri lopputulosta.

Aloitetaan ensimmäisestä asiasta minkä Fenyx Rising tekee oikein. Tekemistä on, mutta se on mielekästä. Usein siinä on myös tarina, jota megaärsyttävät Zeus ja Prometheus resitoivat ääneen pelaajan puuhastellessa. Mennään siitä myös ensimmäiseen hutiin, joka on kirjoittaminen. Kirjoittaja voi olla etevä henkilö, jonka edessä on ollut mahdoton tehtävä. Ensinnäkin komedia on genreistä haastavin ja toisekseen ne raamit, joita videopelikirjoittajan täytyy seurata voivat olla yhtä hankalat. Halutaan roisia huumoria joka käy kaikille, ei ota kantaa mihinkään eikä myöskään oikein uskalla nauraa itselleen koska korporaatio korporatisoi sitä korporatismia mitä korporaatio korporatisoi. Valitettavasti huumori ilman konfliktia ei ole huumoria. En tarkoita sitä, että jonkin ukkelin pitäisi voida solvata rahasta lavalla heikompiosaisia ja sen pitäminen mänttinä olisi jotankin haram, vaan sitä että huumori nousee usein arjen vaikeuksista ja epäsuhdasta. Tässä on selvästi tehty niin että on naurettu jollekin tuhansia vuosia sitten ilmeisesti uskontona pidetylle ja tehty sen ajan jumalista vajavaisia – jonka näiden jumaltarustojen aikalaiset osasivat tehdä ihan tarpeeksi hyvin.

Silloin kun pelin riisuu pelkiksi mekaniikoiksi, siitä tulee lopulta melko syvä ja mielenkiintoinen. Tämä ei ole mikään kovin pieni vahvuus, vaan se nostaa pelin korkeimpaan pelitalonsa sarjaan. Pomotaistelut ovat tarpeeksi hyviä tuodakseen mielenkiintoa peliin vaikka usein hyökkäyksien määrä näillä on kovin pieni. Pelin toiminnoista saadaan runsaasti varianssia jokaisella akselilla liikkumiseen ja hyökkäyksien suunnitteluun ja pelihahmon tasojen kehittämiseen. Vahvuuden jälkeen toinen suurempi heikkous. Visuaalinen anti. Pelin ympäristöt sisältävät paljon mielenkiintoista, mutta jos tätä mielenkiintoista ei tulisi kertojahahmojen selostamana, se olisi pelkkää toisteista höttöä. Estetiikka yrittää olla Zeldaa, mutta päätyy olemaan eräänlainen mieleen jäämätön jokapeli. Alueet ovat ruskeita, vihreitä ja kerran jopa lumisia.

Puntarissa kuitenkin painaa mekaniikka ja pelin tehtäväsuunnittelu sen verran paljon, että alkaa olla aika samantekevää vaikka peli olisi miten kirjoitettu tai näyttäisi miltä. Tärkeintä on se, että pelaaminen on kivaa. Ja se näkyy myös arvosanassa.

Assassin’s Creed Shadows saa roppakaupalla uutta sisältöä ensimmäisen pelivuoden aikana Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Shadows saa roppakaupalla uutta sisältöä ensimmäisen pelivuoden aikana

Assassin's Creed Shadows

ei jää lepäämään laakereillaan Assassin's Creed Shadowsin kanssa – pelin ensimmäinen vuosi on nimittäin täynnä uutta ja ilmaista sisältöä. Pelin julkaisun jälkeen on luvassa säännöllisiä päivityksiä, jotka laajentavat pelikokemusta pala kerrallaan. Mukana on kaikkea fanipalautteeseen pohjautuvista viilauksista upouusiin tehtäviin ja pelitiloihin, kuten toivottuun New Game+ -tilaan.

Jo toukokuun alussa peli saa ensimmäisen ilmaisen Story Drops -päivityksen The Works of Luis Frois. Se syventää tarinaa historiallisen jesuiittatutkijan näkökulmasta ja tuo mukanaan uusia kykyjä ja liittolaisia. Kuukauden lopussa puolestaan julkaistaan uusi parkour-liikesetti sekä päivityksiä kameratilaan – pieniä, mutta pelaajien arkea piristäviä lisäyksiä.

Myöhemmin tänä vuonna julkaistaan myös pelin ensimmäinen tarinalaajennus Claws of Awaji. Tämä lisäsisältö on ilmainen niille, jotka ovat ennakkotilanneet pelin, ja se avaa uuden Awajin saaren pelattavaksi. Tarina jatkuu siitä, mihin pääpeli päättyy, ja mukana on uutta nähtävää, vihollisia, kykyjä ja Naoelle erityinen uusi ase: bo-sauva.

Mutta ei siinä vielä kaikki – Animus Hub saa säännöllisesti uutta ilmaista sisältöä, uusia vaikeustasoja ja mukautusvaihtoehtoja. Ubisoft on selvästi kuunnellut yhteisöä: lisää tehtäviä fanien suosikkihahmoilla, uusia pelitiloja ja jatkuvaa hiomista on luvassa pitkin vuotta. New Game+ -tila tuo extra-haastetta kokeneille pelaajille, ja päivityksiä julkaistaan tasaiseen tahtiin, jotta peli pysyy raikkaana ja kiinnostavana pitkään.

vie pelaajat 1500-luvun Japaniin, aikaan jolloin maassa käytiin valtataistelua yhdistymisestä. Tarinan keskiössä ovat kaksi hyvin erilaista hahmoa: salamurhaajaoppilas Naoe Igan provinssista ja legendaarinen samurai Yasuke. Heidän tarinansa kietoutuvat yhteen suurten historiallisten tapahtumien keskellä. Luvassa on iso ja avoin pelimaailma, jossa sää ja vuodenajat elävöittävät ympäristöä. Täynnä yksityiskohtia ja tutkimista, pelin maailma houkuttelee palaamaan yhä uudelleen.

Assassin's Creed Shadows on saatavilla :lle, /S:lle, :lle ja :lle (Apple Silicon). Peli löytyy myös Ubisoft+ -palvelusta. Ikäraja: PEGI 18.

Ilmainen sisältö kaikille pelaajille:

  • Uusia tarinatehtäviä (Story Drops)
    • Ensimmäinen: The Works of Luis Frois (toukokuun alussa)
  • Uusia pelaajakykyjä
  • Uusia liittolaisia
  • Uusia aktiviteetteja
  • Syventäviä tarinoita fanien suosikkihahmoista
  • Uusia mukautusvaihtoehtoja
  • Uusia vaikeustasoja
  • Uusia pelitiloja
  • Ilmaisia tehtäviä fanien suosikkihahmoilla
  • Päivityksiä Animus Hubiin
  • Lisää parkour-liikkeitä (toukokuun lopussa)
  • Kameratilan parannuksia

Suuremmat lisäsisällöt:

  • Claws of Awaji -tarinalaajennus (ilmainen ennakkotilaajille)
    • Uusi alue: Awajin saari
    • Jatkaa Naoen ja Yasukén tarinaa pääpelin jälkeen
    • Uusia vihollisia
    • Uusia kykyjä molemmille hahmoille
    • Uusi ase Naoelle: bo-sauva

Fanien toivoma lisäominaisuus:

  • New Game+ -tila – lisää haastetta ja uudelleenpeluuarvoa

Ubisoft herätti Splinter Cellin henkiin – lisää saavutuksia 12 vuotta vanhaan peliin Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft herätti Splinter Cellin henkiin – lisää saavutuksia 12 vuotta vanhaan peliin

näyttää muistelevan -sarjan olemassaoloa lisäämällä -saavutukset vuoden 2013 Splinter Cell: Blacklistiin. Vaikka fanit odottavat edelleen uutisia Splinter Cell -uudelleenversiosta, tämä pieni, mutta symbolinen ele osoittaa, että Sam Fisherin seikkailut eivät ole täysin unohtuneet.

Agentit, iloksemme voimme kertoa, että Splinter Cell: Blacklistin Steam-saavutukset ovat nyt saatavilla! – Ubisoft ilmoitti virallisesti.

Saavutukset päivittyvät automaattisesti aiemmin ansaittujen Ubisoft Connect -suoritusten perusteella, kunhan peli käynnistetään vähintään kerran. Huomionarvoista on myös se, että Ubisoft ei lisännyt konsoliversion 19 verkkosaavutusta – päätös, joka mahdollistaa pelin 100-prosenttisen läpäisyn Steamissä ilman moninpelin pakkoa.

Vaikka julkaistiin virallisesti kehitykseen vuonna 2022, sen jälkeen on kuultu vain vähän konkreettista. Uusi versio rakennetaan kokonaan uusiksi Snowdrop-pelimoottorilla, ja sen luvataan kunnioittavan alkuperäisen pelin ydintarinaa – parannuksilla.

Ubisoft on ollut suurennuslasin alla viime vuosina lukuisten epäonnistuneiden pelijulkaisujen, irtisanomisten ja studioiden sulkemisten myötä. Assassin's Creed Shadowsin tuore menestys (yli 3 miljoonaa pelaajaa) ja miljardiluokan sijoitus Tencentiltä luovat yhtiölle valtavat paineet – ehkä Splinter Cell palaa vihdoin kunnolla valokeilaan?