Insta360 Ace Pro -toimintakamera haastaa tekoälyllä – 8K ja Leican optiikka Kommentit pois päältä artikkelissa Insta360 Ace Pro -toimintakamera haastaa tekoälyllä – 8K ja Leican optiikka

Insta360 Ace Pro

on tuomassa markkinoille huippulaadukkaan 8K-videoita tallentavan ja tekoälyä hyödyntävän Ace Pro -toimintakameran.

Mullistava Insta360 Ace Pro -toimintakamera mahdollistaa entistä älykkäämmän ja monipuolisemman videokuvauksen tekoälyn avulla. Lisäksi Leican kanssa yhdessä suunniteltu optiikka tuo kuvattuun materiaaliin ylivertaisen kuvanlaadun huippuluokan 1/1,3 tuuman kuvakennon, viiden nanometrin tekoälysuorittimen ja SUMMARIT -objektiivin avulla. Näin kuvaajat voivat nauttia upeista 8K/24fps- ja 4K/120fps-videoista, 48 megapikselin valokuvista sekä PureVideo-hämäräkuvauksesta.

Käytännölliset ratkaisut, kuten 2,4 tuuman käännettävä kosketusnäyttö ja akkujen PD-pikalataus, tuovat luovaan tekemiseen monipuolista joustoa. Käännettävästä näytöstä näkee aina kuvauskohteen, mikä tekee kuvien rajaamisesta ja kameran hallinnasta helppoa. Nopeasti ladattava akku puolestaan mahdollistaa jopa 100 minuutin kuvausajan. Tämä joustavuus tekee kamerasta uskomattoman hyödyllisen videobloggaamiseen, selfiekuviin, vaikeisiin kuvakulmiin ja monenlaisiin toimintakuvauksiin. Lisäksi magneettikiinnitysjärjestelmän avulla kameran voi kiinnittää nopeasti lähes mihin tahansa ja vaihtaa saumattomasti lisävarusteiden välillä.

Lyömätön kuvanlaatu kirkkaassa ja hämärässä

Ensiluokkainen 1/1,3 tuuman kuvasensori erottaa Insta360 Ace Pro -toimintakameran kilpailijoistaan. Suuri kuvasensori on tärkeä tekijä kameran kuvanlaadussa, koska se vangitsee enemmän valoa ja tarjoaa paljon paremman dynamiikan, jota tarvitaan nopeasti liikkuvissa tilanteissa ja haastavassa valaistuksessa. Lisäksi kameran objektiivi on suunniteltu yhteistyössä tunnetun kameratekniikan pioneeriyhtiö Leican kanssa.

Kameran ainutlaatuinen PureVideo-kuvaustila mahdollistaa laadukkaan kuvaamisen myös hämärässä. Kameran viiden nanometrin tekoälysuoritin hyödyntää räätälöityä AI-hermoverkkoa vaimentamaan kuvamateriaalin kohinaa selkeämmän kuvan saavuttamiseksi reaaliajassa. Kirkkaassa valaistuksessa kamera tuo lisää visuaalista ilotulitusta Active HDR -toiminnollaan, joka tuo yksityiskohdat esiin tasapainoisesti sekä kirkkailla että tummilla alueilla. Kamera toistaa tarkat ja täyteläiset värit, jotka ovat erinomaiset myös veden alla.

Tekoäly on avaintekijänä myös yleisessä kuvanlaadussa. Insta360:n tuotekehitystiimi on opettanut kameralle laskennallisia valokuvausmalleja, jotka perustuvat kameroiden ainutlaatuisiin objektiivi- ja anturitietoihin. Nämä mallit tukevat erityisesti 48 megapikselin kuvatilaa ja 4K/30fps-videotilaa PureVideo-toiminnolla. Ne parantavat sekä signaali-kohinasuhdetta että dynamiikkaa heikossa valaistuksessa ohittaen kaikki muut myynnissä olevat toimintakamerat.

Tekoälyllä uutta sisältöä helposti

Kamera on täynnä ainutlaatuisia, älykkäitä kuvausominaisuuksia, jotka hyödyntävät uusinta tekoälykehitystä. Täysin uudet AI Highlights Assistant -koosteet ja mukautettuihin avainsanoihin perustuva AI Warp -videomuokkaus muuttavat kuvaus- ja editointikokemuksen.

AI Highlights Assistant -koostetoiminto tunnistaa automaattisesti videotallenteen huippuhetket ja tuottaa niistä kameran sisällä kohokohtia sisältävän videon heti katsottavaksi. Näin sisällöntuottaja voi yhdistää kaikki jännittävät hetket yhdeksi uskomattomaksi yhteenvedoksi tai valita vain hetket, joista pitää, ja poistaa nopeasti kaikki tarpeettomat tallennustilan säästämiseksi.

AI Warp on toinen uusi luova työkalu, jolla esiasetettujen tai mukautettujen avainsanojen avulla voi lisätä videoihin dynaamisia tehosteita. Tämä tekoälyominaisuus on erittäin muokattavissa, mikä antaa materiaalille uskomattoman ainutlaatuisen uuden ulottuvuuden, joka perustuu mihin tahansa kuvaajan antamaan kehotteeseen.

Uudistettu Insta360-puhelinsovellus on myös täynnä edistyneitä tekoälyn parantamia muokkaustyökaluja, joilla voi automaattisesti muokata kuvattua sisältöä lopulliseen muotoonsa.

Toimintaa missä ja milloin tahansa

Vesitiivis Insta360 Ace Pro -toimintakamera kestää jopa 10 metrin syvyyden sellaisenaan. Lisäksi erikseen hankittavan sukelluskotelon avulla kameran voi viedä jopa 60 metrin syvyyteen. Lisäksi kamera toimii sujuvasti jopa -20 asteen pakkasessa tai +40 asteen helteessä, joten se sopii täydellisesti sekä talvi- että kesäolosuhteisiin.

Kamera hyödyntää Insta360:n huipputason FlowState-vakautustekniikkaa, mikä varmistaa, että videot pysyvät uskomattoman vakaina riippumatta toiminnan intensiivisyydestä. Lisäksi 360 Horizon Lock -toiminto pitää videon aina vaakasuorassa, vaikka kamera liikkuisi villistikin.

Hinta ja saatavuus

Insta360 Ace Pro -toimintakamera tulee myyntiin 499 euron hintaan. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten pikakiinnitysjalustoja, ND-suotimia ja erilaisia suojia ja koteloita.

Insta360 Ace Pro -toimintakameran laitteistopäivitys tuo uusia ominaisuuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Insta360 Ace Pro -toimintakameran laitteistopäivitys tuo uusia ominaisuuksia

Insta360 Ace Pro

Boston Groupin jakeleman Ace Pro -toimintakameran laitteistopäivitys tuo useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Päivitys sisältää mm. Active HDR -ominaisuuden paremman hallinnan, Clarity Zoom -tarkennuksen laajemman tuen sekä uusia yhteensopivuuksia.

Päivityksen kohokohdat:

  • Parempi hallinta Active HDR:stä: Käyttäjät voivat nyt kytkeä väritilan pois päältä ja hallita valokuvien ja videoiden muokkausta tarkemmin. Active HDR hyödyntää valon ja varjojen kontrastia ja tuo kuvamateriaaliin eloa.
  • Laajempi Clarity Zoom -tuki: Clarity Zoom -tarkennusominaisuus on nyt saatavilla useammassa kuvaustilassa. Tuplanäpäyttämällä näyttöä kamera suurentaa kuvan kaksinkertaiseen kokoon ilman kuvanlaadun heikkenemistä.
  • Parannettu yhteensopivuus: Insta360 Ace Pro on nyt yhteensopiva mm. Garmin- ja Apple Watch -kellojen, Insta360 GPS Preview Remote- ja Insta360 GPS Action Remote -kaukosäätimien sekä Sena-, Cardo- ja VIMOTO-moottoripyöräkypärien kanssa.
  • Webcam-tila: Kameraa voidaan käyttää tietokoneen verkkokamerana mm. Zoom-, Microsoft Teams- ja Skype-sovelluksissa. Webcam-tilan tarkkuus on 1080p ja päivitysnopeus 30 kuvaa sekunnissa.

Insta360 Ace Pro kykenee 8K-videotarkkuuteen ja 48 megapikselin valokuviin. Kamerassa on 2,4 tuuman käännettävä kosketusnäyttö ja akun PD-pikalataus. Kamera on myös vesitiivis 10 metriin asti ja kestää äärimmäisiä lämpötiloja.

Hinta ja saatavuus

Insta360 Ace Pro -toimintakamera on myynnissä 499 euron hintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten pikakiinnitysjalustoja, ND-suotimia ja erilaisia suojia ja koteloita.

DJI FlyCart 30 -kuljetuskopteri mullistaa pientavaroiden lyhyiden matkojen toimitukset Kommentit pois päältä artikkelissa DJI FlyCart 30 -kuljetuskopteri mullistaa pientavaroiden lyhyiden matkojen toimitukset

tuo myyntiin ammattikäyttöön tarkoitetun FlyCart 30 -kuljetuskopterin, joka kykenee jopa kymmenien kilogrammojen painoisten kuormien nopeaan siirtämiseen ilmateitse.

Maailman johtava siviilikäyttöisten pienkoptereiden eli droonien ja luovan kamerateknologian valmistaja DJI on julkistanut DJI FlyCart 30 -kuljetuskopterin. Sen suorituskykyinen moottori ja tehokkaat akut mahdollistavat painavienkin hyötykuormien kuljettamisen pitkällä toimintasäteellä luotettavasti ja älykkäitä toimintoja hyödyntäen. Monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta kuljetuskopteri soveltuu vaikeakulkuisten alueiden väliseen tavarankuljetukseen. Suomessa tällaisia ovat erityisesti rannikoiden saaristoalueet sekä muut huonokuntoisten teiden tai venematkojen takaiset alueet. Kopteria voidaan hyödyntää monipuolisesti myös pelastustehtävissä sekä suljettujen maa- ja merialueiden kuljetuksissa.

Myös lyhyemmällä FC30-nimellä kulkeva kuljetuskopteri käyttää liikkumiseen neliakselista ja kahdeksansiipistä moniroottorijärjestelmää. Sen hiilikuitupropellit kykenevät siivittämään kopterin peräti 20 metrin sekuntinopeuteen eli noin 72 kilometriin tunnissa. Kahden akun varustuksella kopteri voi kuljettaa enintään 30 kilogramman kuorman jopa 16 kilometrin matkan. Vaihtoehtoisesti kopteria voidaan lennättää yhdellä akulla ja enintään 40 kilogramman kuormalla jopa kahdeksan kilometrin matkan. Kuljetuksia varten FC30-kopterin kuorma pakataan 70 litran kuljetuslaatikkoon, jossa on tasapainoanturit turvallisuuden takaamiseksi.

Kopteri on suorituskykyinen myös hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. IP55-standardin tasoisesti suojattu kopteri kykenee toimimaan jopa -20 celcius-asteen pakkasessa ja enintään 45 celsius-asteen helteessä. Kopterien akut ovat itselämpiäviä, joten kopteri sopii erinomaisesti myös Suomen talvisiin oloihin. Kopteria voidaan käyttää myös tuulisessa ympäristössä, sillä kopteri kestää jopa 12 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia. Kopterin lentokorkeus on enimmillään 3 000 metriä 30 kilogramman kuormalla. Kopterin mukautuvuus tekee siitä ensiluokkaisen vaihtoehdon yksilöllisiin tarpeisiin tilanteen mukaan.

DJI O3 -yhteysjärjestelmä huolehtii kopterin ja sen ohjaimen välisestä yhteydestä jopa kahdeksan kilometrin etäisyydeltä. Dual Operator -hallintatilassa kopterin hallinta voidaan siirtää ohjaajalta toiselle vain yhdellä painalluksella.

DJI DeliveryHub -hallinta-alusta helpottaa lentoreittien tekemistä ja seuraa lentoja analysoiden tietoja reaaliaikaisesti. Kopterin lentoa voi myös seurata reaaliaikaisesti laadukkaan kameran avulla. DJI DeliveryHub ja FC30 tukevat ulkoisten pilvialustojen tai hyötykuormien integraatiota, mikä mahdollistaa mukauttamisen monenlaisiin toimialakohtaisiin sovelluksiin. DJI Pilot 2 -sovellus puolestaan ohjaa manuaalista lentoa ja näyttää reaaliaikaisen lennon tilan, lastin tilan ja paljon muuta turvallisen ja tehokkaan toiminnan takaamiseksi.

Kopteri käyttää lennätyksessä älykkäitä lentojärjestelmiä, kuten reittianalyysiä sekä nousu- ja laskuvaiheen turvatoimia. Nämä yhdessä kehittyneen tutka- ja kamerajärjestelmän kanssa tekevät kopterista tarkasti ympäristöään havainnoivan lentolaitteen vuorokauden ajasta riippumatta. Kuljetuskopterin sisäinen ADS-B-vastaanotin varoittaa lennättäjiä ympärillä toimivista miehitetyistä lentokoneista ja helikoptereista. Hätätilassa kopteri voi laskeutua turvallisesti kuormansa kanssa yhdysrakenteisen laskuvarjon avulla.

Kopteri voidaan helposti pakata mukaan esimerkiksi tavalliseen henkilöautoon. Sen mitat pakattuna ovat 112 x 76 x 103 senttimetriä. Lentovalmiina kopterin mitat ovat 280 x 309 x 95 senttimetriä. Kopterin oma paino kahdella akulla on 65 kilogrammaa.

Lisävarusteena hankittava vinssijärjestelmä mahdollistaa kuljetusten tekemisen ilman tasaista laskeutumisalustaa. Vinssin mukana tulee 20 metrin kuljetuskaapeli, joka on kelattavissa sekä automaattisesti että manuaalisesti. Sen kanssa enimmäispaino on 40 kilogrammaa. Kopterin lisätyn todellisuuden projektioavustaja auttaa kuljetuksissa ja ehkäisee vinssikuorman heilumista.

Vinssijärjestelmän ohella muita lisävarusteita kopterille ovat esimerkiksi tehokas pikalatausasema, 4G-lähetinmoduuli ja liikuteltava D-RTK 2 -satelliittivastaanotin.

Hinta ja saatavuus

DJI FlyCart 30 -kopterin perusmallin ja ohjaimen suositushinta on 21 000 euroa. Kopterin, ohjaimen, kahden akun ja pikalatausaseman sisältävän kokonaisuuden suositushinta on 28 900 euroa. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.