Intel julkaisee ilmaisen sovelluksen tekoälykuvien luomiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Intel julkaisee ilmaisen sovelluksen tekoälykuvien luomiseen

tarjoaa uuden tavan kokeilla tekoälygeneroituja kuvia. Yhtiö esitteli tulevan -sovelluksensa Computex-messuilla aiemmin tällä viikolla. Windows-sovellus on helppokäyttöinen ja toimii kokonaan PC:lläsi, eikä se vaadi monimutkaisia komentokehotteita, skriptejä tai edes internet-yhteyttä.

Mielenkiintoista on se, että kaikki toimii laitteistasi käsin hyödyntäen joko Intel Core Ultra -prosessorin sisäänrakennettua Intel Arc GPU:ta tai erillistä 8GB VRAM Arc -näytönohjainta.

AI Playground julkaistaan ilmaiseksi ladattavana myöhemmin tänä kesänä. Se on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi. ”Emme näe AI Playgroundia korvaajana monille muille hienoille tekoälyprojekteille ja -sovelluksille”, Intel kirjoitti hiljattain blogikirjoituksessa, ”mutta näemme AI Playgroundin helppona tapana aloittaa tekoälyn käyttö.”

Sovellus asentuu kuin tavallinen Windows-sovellus, ja kuvien luomisen, muokkaamisen ja keskustelutoiminnon välillä vaihtaminen tapahtuu napsauttamalla näytön yläreunassa olevia välilehtiä. Kuvien luominen voi olla yksinkertaista kuin lyhyen kuvauksen kirjoittaminen ja yhden painikkeen napsauttaminen. Monet aiemmin erikoisasetukset, kuten ”Steps”, ”LoRAs” ja ”Schedulers”, on muutettu helpommin lähestyttäviksi ”Tarkkuus” ja ”Laatu” -asetukseksi. Kokeneemmat käyttäjät voivat kuitenkin edelleen käyttää niitä ”Manuaali”-tilassa.

Vaikka Answer LLM:n suorituskyky ei ollutkaan demovideolla erityisen vaikuttava, chatbottia voidaan hienosäätää paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi käyttäjän kanssa käydyn vuorovaikutuksen sekä syötetekstin ja -dokumenttien avulla. Tässä AI Playground erottuu edukseen pilvipohjaisista malleista, kuten Claude, Gemini tai ChatGPT – koska kaikki AI Playgroundissa toimii paikallisesti käyttäjän PC:llä, on hänen tietojen, pyyntöjen ja tuotosten vuotamisen riski dramaattisesti pienentynyt.

Lisäksi LLM on avointa lähdekoodia ja se tukee helposti muiden generointiin keskittyvien tekoälysovellusten Pytorch-malleja, mikä mahdollistaa ainutlaatuisen yhdistelmän joustavuutta ja yksityisyyttä, jota pilvipohjaiset sovellukset eivät tällä hetkellä tarjoa.

Lähde: Digital Trends

Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Luovilla aloilla heräsi huoli – Japanissa sallitaan tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käyttämistä tekoälyn kouluttamiseen

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Japanin tekijänoikeuslait sallivat tekijänoikeuksien alaisen materiaalin käytön tekoälymallien kouluttamiseen suhteellisen vapaasti. Tämä löyhä lähestymistapa herättää kuitenkin huolta luovilla ihmisillä, jotka pelkäävät töidensä joutuvan luvattoman hyödyntämisen kohteeksi ilman korvausta.

Helppo pääsy tekijänoikeudelliseen dataan on merkittävä houkutin -yrityksille, kun taas Japani pyrkii vauhdittamaan tekoälykehitystä työvo shortagesta ja väestön ikääntymisestä johtuvien haasteiden taklaamiseksi. Tämä on ristiriidassa tiukempien tekijänoikeussääntöjen kanssa, joita noudatetaan esimerkiksi Yhdysvalloissa, EU:ssa ja Kiinassa.

Japanin luovat alat vastustavat tätä tilannetta ja väittävät, että nykyiset lait eivät suojele heidän töitään. Hallitus on julkaissut joitakin ohjeita, mutta ei ole ryhtynyt lainsäädännöllisiin muutoksiin.

Vaikka keskustelu jatkuu, Japani on edelleen houkutteleva markkina tekoäly-startupeille tekijänoikeussääntöjen ulkopuolisista syistä, kuten hallituksen tuesta ja mahdollisuudesta erottua joukosta kilpailuilla markkinoilla.

”Hasta la vista, baby” – tutkijat tekivät onnistuneen ihosolukon humanoidirobotin kasvopinnalle Kommentit pois päältä artikkelissa ”Hasta la vista, baby” – tutkijat tekivät onnistuneen ihosolukon humanoidirobotin kasvopinnalle

Tokion yliopiston tutkijaryhmä on julkaissut tutkimuksen, jossa on onnistuttu kiinnittämään laboratorio-olosuhteissa kasvatettua ihosolukkoa humanoidirobotin kasvopinnoille. Tutkimus edustaa merkittävää edistystä realistisen ja itsekorjaavan keinotekoisen ihon kehitystyössä, joka mahdollistaisi roboteille parempaa ympäristön havaitsemista.

Tutkimuksessa hyödynnettiin uutta menetelmää, jossa robotin kasvopintaan luodaan mikroskooppisia V-muotoisia perforaatioita. Näihin perforaatioihin solukko kiinnitetään kollageenigeelin avulla plasmakäsittelyn tuella. Jos haluat nähdä järkyttävää kuvamateriaalia niin kurkkaa lyhyt video tästä ja kuva täältä.

Vaikka menetelmä osoittautui teknisesti toimivaksi, aiheuttivat alustavat testikappaleet kuitenkin esteettisiä haasteita. Elävän ihosolukon ja robotin elottomien silmien yhdistelmää on kuvailtu jopa ”painajaismaiseksi”. Tutkijaryhmä on tietoinen tästä haasteesta ja uskoo tulevaisuuden iteraatioiden, joihin integroidaan esimerkiksi ihohuokosia ja hermojen kaltaisia rakenteita, parantavan robotin ulkonäöllistä toteutusta.

Kuva lähde: ©2024 Takeuchi et al. CC-BY-ND

Tutkimuksella on sovellusmahdollisuuksia myös robotiikan ulkopuolella. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi kirurgisten toimenpiteiden simuloinnissa, kosmetiikkatuotteiden testauksessa sekä materiaalitieteen tutkimuksessa

Lähde: IGN Nordic