”Ja eikun marssimaan!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 4 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Ja eikun marssimaan!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 4

on Errorin uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Ensimmäisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Red Alert – Hell March

Red Alertien ikonisen ”teemakappaleen” taustalla häärii yhdysvaltalainen säveltäjämiekkonen nimeltänsä Frank Klepacki. Hänen käsialaansa ovatkin kaikkien Command & Conquer -pelien ääniraidat, lukuun ottamatta Tiberium Warsia sen lisäosineen, sekä Generalsia. Westwood-studiosilla ikänsä kynäillyt säveltäjä on tehnyt myös Star Wars: Empire At Warin pelimaailmaan osuvia sävellyksiä. Hell March on voittanut useita eri palkintoja julkaisunsa jälkeen, ja onhan kyseisestä ”marssilaulusta” tehty myös uusintoversiotkin pelejä Red Aler 2 & 3 varten.

Frank on kunnostautunut myös tv-säveltäjänä ja viimeisimpänä hänen musiikillisia sulosointuja on voinut kuulla mm. UFC-vapaaottelujärjestön ohjelmissa.

https://www.frankklepacki.com/

Donkey Kong Country – Main Theme

Super Nintendolla julkaistu vetää pelaajan puolelleen heti alkumetreillään sen fantastisella tunnusmusiikillaan, jonka on säveltänyt brittiläinen David Wise apunaan Robin Beanland sekä Eveline Fischer .

Wise on erittäin arvostettu musiikin säveltäjänä, ja hän onkin erityisesti tunnettu työstään Donkey Kong Country -pelisarjan parissa. Hänen musiikkinsa sekoittaa luonnon ääniä vangitseviin melodioihin ja perkussiiviseen säestykseen, mikä on tehnyt hänestä erottuvan ääniraitojen suunnittelijan skenessä. Wise on säveltänyt kultaisilla 80-90 luvuilla musiikkia myös useisiin showpainipeleihin WWF-sarjassa. Myös tv-tuotanto on ollut Davidin käsialaa, mutta kuitenkin hyvin vähissä määrin.

www.davidwise.co.uk

Halo Theme

Halon ikivihreän teemamusiikin ovat säveltäneet amerikkalaiset Martin O'Donnell ja Michael Salvatori. Tempusta kauniin tekee sen, että miehet sävelsivät -teemamusiikin kolmen päivän aikana heinäkuussa 1999. O'Donnell sai torstaina pyynnön Joseph Statenilta säveltää soundtrack tulevaan Halo MacWorld -esittelydemoon, joka pidettäisiin seuraavana tiistaina. Musiikki pitäisi kuitenkin ensin äänittää ja esittää Bungien sisäisesti maanantaina, eli samana päivänä, kun Bungien edustajat nousisivat lennolle New Yorkiin seuraavan päivän esitystä varten. Ei lainkaan hassumpaa, pojat!

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja levyraadin tällä kertaa voittaa?

Halo-pommi luvassa lokakuussa? Microsoft vihjailee isoista uutisista Kommentit pois päältä artikkelissa Halo-pommi luvassa lokakuussa? Microsoft vihjailee isoista uutisista

Halo Season 2

-faneille on luvassa herkkuja tai ainakin kiusoittelua, kun Halo World Championship 2025 järjestetään lokakuussa Seattlessa. Microsoftin omistama on vihjannut, että tapahtumassa nähdään uusi kurkistus siihen, mitä pelisarjan tulevaisuus tuo tullessaan.

E-urheilujohtaja Tahir ”Tashi” Hasandjekic kirjoitti virallisessa blogissa, että faneille on luvassa lisää tietoa studion kehitteillä olevista projekteista.

Viime vuoden 'A New Dawn' -esittely oli vasta alku. – Tashi kirjoitti viitaten viime vuoden tapahtumaan, jossa paljastettiin Halo Studiosin uusi nimi, siirtyminen Unreal Engine -pelimoottoriin ja Project Foundry -kokeiluprojekti.

Tämän vuoden HaloWC (24.–26.10.) saattaa siis jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Täyttä pelikuvaa uudesta Halo-pelistä tuskin vielä nähdään, mutta tekninen demo Unrealilla pyörivästä Halosta olisi todennäköinen, tai kenties jotain vielä mehukkaampaa.

Huhut viittaavat myös siihen, että valmistelee Halo: Combat Evolvedin remaster-versiota vuodelle 2026 ja jopa julkaisu :llä olisi harkinnassa. Mikäli näin on, se olisi historiallinen hetki sarjalle, joka on aina ollut Xboxin lippulaiva.

Virallista ei vielä ole, mutta jos haluat ensimmäisten joukossa tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu, kannattaa suunnata katseet Seattleen lokakuussa.

Tunteen kuohuja – Pelimusiikin ikivihreät, osa 10 Kommentit pois päältä artikkelissa Tunteen kuohuja – Pelimusiikin ikivihreät, osa 10

Pelimusiikin ikivihreät on Errorin artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Tämän kertaisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

The Price of Freedom – Final Fantasy VII Crisis Core

”The Price of Freedom” (自由の代償, Jiyū no Daishō) on Takeharu Ishimoton säveltämä ja sovittama kappale peliin Crisis Core --. ”The Price of Freedom” soi, kun Zack Fair voittaa G Eraserin Sektori 8:ssa. Kappale kuullaan myös FMV-videossa ennen kolmen välistä kaksintaistelua Angeal Hewleyn, Genesis Rhapsodoksen ja Sephirothin välillä. Lopulta se soi kohtauksessa, jossa Angeal paljastaa siipensä Zackille, ja se toimii taisteluteemana Zackin viimeisessä taistelussa.

Kingdom Hearts – Dearly Beloved (Original Version)

”Dearly Beloved” on avainteema kaikissa -pelisarjan osissa, ja sen on säveltänyt Yoko Shimomura. Sitä pidetään Kingdom Hearts -sarjan tunnuskappaleena. Alkuperäinen versio sävellettiin yksinomaan pianolla. Hauska fatka: -sarjan jaksossa 17 ”Dearly Beloved” soi taustalla Zorc and Pals -mainoksessa.

Red Dead Redemption 2 – May I, Unshaken

Rockstar Gamesin mestariteos 2 ei ole vain eeppinen lännenpeli, se on tunteikas, elokuvallinen kokemus, jossa tarina, hahmot ja tunnelma kietoutuvat saumattomasti yhteen. Yksi keskeinen osa tämän kokemuksen syvyyttä on pelin musiikki, ja erityisesti D'Angelon esittämä kappale ”Unshaken” on noussut fanien keskuudessa ikoniseen asemaan.

Unshaken” soi pelissä ratkaisevalla hetkellä, kun päähenkilö Arthur Morgan kulkee läpi vaikeuksien, kohti elämänsä suuria kysymyksiä. Kappale ei ainoastaan kuvita hetkeä, vaan tuo pelaajalle uudenlaista ymmärrystä Arthurin sisäisestä maailmasta.

Kappale syntyi artistin omasta halusta osallistua peliin – D'Angelo oli suuri Red Dead Redemptionin fani, ja kun hän sai tilaisuuden, hän tarttui siihen innolla. Yhdessä tuottaja Daniel Lanoisin ja Rocco DeLucan kanssa hän loi teoksen, jossa yhdistyvät lännen melankolia ja henkilökohtainen hengellisyys. Sanoitukset perustuvat muun muassa Paramahansa Yoganandan elämänviisauteen.

ei ole vain peli – se on matka. Ja ”Unshaken” on sen ääniraita, joka jää soimaan sydämeen vielä kauan lopputekstien jälkeen.

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja pelimusaraadin tällä kertaa voittaa?

Artikkeli: Mallu Millie