”Ja eikun marssimaan!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 4 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Ja eikun marssimaan!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 4

on Errorin uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Ensimmäisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Red Alert – Hell March

Frank on kunnostautunut myös tv-säveltäjänä ja viimeisimpänä hänen musiikillisia sulosointuja on voinut kuulla mm. UFC-vapaaottelujärjestön ohjelmissa.

https://www.frankklepacki.com/

Donkey Kong Country – Main Theme

Super Nintendolla julkaistu vetää pelaajan puolelleen heti alkumetreillään sen fantastisella tunnusmusiikillaan, jonka on säveltänyt brittiläinen David Wise apunaan Robin Beanland sekä Eveline Fischer .

Wise on erittäin arvostettu musiikin säveltäjänä, ja hän onkin erityisesti tunnettu työstään Donkey Kong Country -pelisarjan parissa. Hänen musiikkinsa sekoittaa luonnon ääniä vangitseviin melodioihin ja perkussiiviseen säestykseen, mikä on tehnyt hänestä erottuvan ääniraitojen suunnittelijan skenessä. Wise on säveltänyt kultaisilla 80-90 luvuilla musiikkia myös useisiin showpainipeleihin WWF-sarjassa. Myös tv-tuotanto on ollut Davidin käsialaa, mutta kuitenkin hyvin vähissä määrin.

www.davidwise.co.uk

Halo Theme

Halon ikivihreän teemamusiikin ovat säveltäneet amerikkalaiset Martin O'Donnell ja Michael Salvatori. Tempusta kauniin tekee sen, että miehet sävelsivät -teemamusiikin kolmen päivän aikana heinäkuussa 1999. O'Donnell sai torstaina pyynnön Joseph Statenilta säveltää soundtrack tulevaan Halo MacWorld -esittelydemoon, joka pidettäisiin seuraavana tiistaina. Musiikki pitäisi kuitenkin ensin äänittää ja esittää Bungien sisäisesti maanantaina, eli samana päivänä, kun Bungien edustajat nousisivat lennolle New Yorkiin seuraavan päivän esitystä varten. Ei lainkaan hassumpaa, pojat!

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja levyraadin tällä kertaa voittaa?

Kommentoi

”Valitse kohtalosi” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 3 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Valitse kohtalosi” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 3

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Kolmannen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Mortal Kombat 3 – Choose Your Fighter

Daniel Warner Forden on yhdysvaltalainen pelimusiikin konkari, joka on työskennellyt alalla jo vuodesta 1989 asti. Daniel on työskennellyt Midwayn ja sen seuraajan NetherRealm Studiosin kehittämissä videopeleissä. Forden on myös tunnettu pelialan äänisuunnittelijana ja ääniefektien tuottajana. Fordenin tunnetuimmat teokset ovat ehdottomasti hänen säveltämänsä musiikit -pelisarjaan. Eikä kyllä ihme, onhan kyseisen pelisarjan musiikki saavuttanut useammankin kappaleen verran kulttimainetta. Yksi allekirjoittaneen ikivihreä tuleekin hänen repertuaaristaan, mikä soi Mortal Kombat 3-pelin taistelijavalikossa (Itselleni tuttavallisemmin Super Nintendon Ultimate Mortal Kombat 3). Tuo kappale kuvastaa nuoruudesta sitä tunnetta, kun kadotus oli koittava edessäni. Jotain todella kohtalosta kyseisessä, varsin lyhyessä loopissa on. Mainittakoon myös se, että kyseinen virsi on ollut myös puhelimessani soittoäänenä.

Heavy Rain – Main Theme

, tuo montaa eri genreä yhdistävä seikkailukokemus, josta ei inhottavia tilanteita, saatika emotionaalisuutta puutu. Heavy Rain -pelin tunnusmusiikin säveltäjä on Normand Corbeil. Hän oli kanadalainen säveltäjä ja musiikkituottaja, joka sävelsi musiikkia myös muihin peleihin ja elokuviin. Corbeil valitettavasti menehtyi vuonna 2013, mutta hänen työnsä on jäänyt elämään. Hänet palkittiin vuonna 2011 Baftalla edellä mainitun pelin soundtrackista, eikä syyttä! Kyseisen pelin kappaleita tullaan luettelemaan tässä sarjassa takuulla vielä jatkossa. Ensimmäisenä nostatuksena olkoon kuitenkin Heavy Rainin pääteema, josta ei eeppisyyttä puutu. No, kyllähän se kieltämättä ”vähän” plagioulta kuulostaa (tietäjät tietää), mutta ei anneta sen häiritä nyt tätä aurinkoista, mutta niin kylmää maanantaipäivää.

Super Mario Bros 2 – Overworld Theme

:n ”ylämaailman” teeman säveltäjä on useista ikivihreistä tunnettu konkari Koji Kondo. Mies toimii edelleenkin Nintendon pääsäveltäjänä. Mitäpä tuota hyvää reseptiä vaihtamaan? Mario- ja Zelda-pelisarjojen musiikit ovat ehkä ne suurimmat, mistä mies on tullut maailmalla tunnetuksi. Onhan ne kieltämättä melkoisia korvamatoja. Tämänkin sävellyskonkarin teoksia tullaan kuulemaan tässä sarjassa jatkossakin, mutta mennäänpäs nyt tänään tällä varsin pirtsakalla kappalevalinnalla, jolla huolet ja murheet unohtuvat.

Teksti: Jaakko Nygård

Kommentoi

”Palmujen alla mun hyvä olla on” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 2 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Palmujen alla mun hyvä olla on” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 2

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Toisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

DuckTales – The Moon Theme

”The Moon Theme” on Hiroshige Tonomuran säveltämä kappale ikivihreään -videopeliin vuonna 1989. Tonomura on japanilainen säveltäjä, joka on toiminut Capcomin ja Taiton palveluksessa, mutta valitettavasti kovinkaan tunnetusta tekijästä ei tässäkään tapauksessa puhuta. Melkoisen hitin hän silti on onnistunut säveltämään, sillä vielä vuosikymmeniäkin myöhemmin The Moon Theme tunnustetaan yhdeksi kaikkien aikojen pelimelodioista. Kulttimainetta sillä löytyy siis vaikka muille jakaa!

Full Throttle (Intro)

on yksi niistä peliteoksista, jonka intro on yksi kaikkien aikojen päheimmistä, kuten nuoriso tapaa sanoa. Kiitoksena siitä kuuluu myös erittäin rokkaavan musiikin, jonka taustalla häärii jenkkiläinen jo vuonna 1999 toimintansa lopettanut rockpumppu Gone Jackals. Yhtyeen vuonna 1995 julkaistu ”Bone To Pick”-albumi onkin tuotettu yhteistyössä LucasArtsin kanssa nimenomaan Full Throttlea silmällä pitäen ja täten siitä tulikin kyseisen yhteistyön vuoksi yhtyeen menestyneimmistä albumeista, joka sai kuuluvuutta ensimmäistä kertaa sitten myös rajojen ulkopuolellekin.

Grand Theft Auto – Vice City Theme

Allekirjoittaneella on hyvin lämpimät suhteet kaikkeen 80-lukuiseen teemaan. Täten täytyy myös tunnustaa, että -sarjan ehdoton suosikkini on . Viimeisenä nostatuksena viikon artikkeliosiossa tahdonkin tuoda esille kyseisen pelin introna toimivan ”Theme From Vice Cityn”. Kappaleen on säveltänyt silloinen Rockstarin hovimuusikkona tunnettu Lex Horton. Onnistunut kiteytys useastakin kasariteemaisesta tunnarista saa hymyn huulilla ja sielun irtaantumaan kohti lämpimiä Miami Beachin rantoja. Mikäs siinä sitten palmujen alla köllötellessä, sillä palmujen alla mun hyvä olla on.

Teksti: Jaakko Nygård

Kommentoi