JackQuest – minikokoinen metroidvania Kommentit pois päältä artikkelissa JackQuest – minikokoinen metroidvania

4 / 10
Hyvää Ohjaus on toteutettu mallikkaasti, grafiikka on miellyttävää ja peli ei vie liikaa tilaa tai sakkaa konetta. Huonoa Peli on valitettavan lyhyt, sisällöltään ohuenlainen ja pomotaistelut ovat mielikuvituksettomia. Lyhyesti JackQuest - The Tale of the Sword on minikokoinen metroidvania, joka jättää paljon toivomisen varaa.

Metroidvaniat ovat suosittu genre ja itse lukeudun genren modernien edustajien faneihin. tuli tutuksi ennen :n pelaamista, enkä ollut koskaan päässyt Castlevania -sarjaan sisälle, joten pidän itseäni myöhäisherännäisenä. Yleensä se, mitä odotan genreltä hankkiessani peliä on iso pelimaailma, jonka osat on yhdistetty toisiinsa ja joissa on vasta myöhemmillä taidoilla avattavia salaisuuksia. Sitä myös lupaa.

Ohjaus toimii hyvin, miekan käsittely on melkein yhtä sulavaa kuin Hollow Knightissa, hahmo pomppii sulavasti seinältä toiselle ja siitä kaksoishyppyyn. Grafiikka on myös kivan näköistä pikselitaidetta, ja pelimoottoriksi on valittu joku hyvin hitaallakin koneella 2D-pikselipelejä pyörittävä. Veikkaan GameMakeria. JackQuestin lisäksi Cave Story, ja ovat yhden ihmisen tekemiä, joka on melkoinen saavutus. Metroidvanian tekeminen yksin PC-levitykseen on kuitenkin hyvin riskialtista, koska kilpailu genren fanienkin ajasta ja rahasta on kovaa, ja en itse lähtisi sitä tekemään.

JackQuestin ongelmat on jäljitettävissä resursseihin ja muutamaan väärässä kohdassa olevaan pullonkaulaan. Pelissä on lopulta melko vähän sisältöä verrattuna oikeastaan kaikkiin muihin saman genren peleihin, ja paikasta toiseen siirtyminen lähinnä kuluttaa aikaa. Genreä pelanneena olen tottunut, että siirtymät vievät pelaajan uusien ympäristöjen äärelle. Erityisen paljon pyyhkeitä täytyy antaa pomotaisteluista, joiden kliimaksiluonne lienee unohtunut. Varsinkin loppupomon hyvin usein tuleva hyökkäys, jossa tämä pudottaa piikkejä katosta on esimerkki siitä, miten pomon hyökkäystä ei pidä suunnitella ja miksi laajalla pelitestaamisella on tärkeä rooli. Ainoa kohtalainen pomotaistelu oli toista avainta vartioiva viikatemies, mutta se ei vielä riitä nostamaan JackQuestia mainittavien metroidvanioiden joukkoon.

Ilmaispelattavaa jälleen Epic Storessa – tarjolla Cave Story+ Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmaispelattavaa jälleen Epic Storessa – tarjolla Cave Story+

tarjoaa jäsenille lähestulkoon joka viikko ilmaiseksi pelejä. Tällä kertaa sen kautta on mahdollista napata + itselleen.

Cave Story+ on uusittu indiehitti, jonka ensimmäinen julkaisu ilman plus-merkkiä saapui kauppapaikoille vuonna 2004. Tuoreempi versio tästä metroidvaniasta sisältää uuden englanninkielisen käsikirjoituksen, sekä hiotumman soundtrackin. Nimike antaa pelaajille myös mahdollisuuden koluta indiejulkaisun luolastot läpi joko alkuperäisillä tai uusituilla grafiikoilla. Taustamusiikkia voi pelissä vaihtaa alkuperäisen, remasteroidun tai täysin uuteen uskoon laitettujen raitojen väliltä.

Cave Story+ on saatavilla Epic Games Storen kautta joulukuun kolmannesta päivästä alkaen kymmenenteen päivään saakka.

Awesome Games Done Quick jälleen käynnissä: Loppurutistuksessa mm. Diablo 2, Grand Theft Auto: Vice City, Darks Souls III, Super Metroid Kommentit pois päältä artikkelissa Awesome Games Done Quick jälleen käynnissä: Loppurutistuksessa mm. Diablo 2, Grand Theft Auto: Vice City, Darks Souls III, Super Metroid

Ympärivuorokautisesti viikon aikana pyörivä Awesome Games Done Quick -hyväntekeväisyystapahtuma on lähestymässä loppuaan. Tapahtumassa vapaaehtoiset pelaajat läpäisevät eri pelejä pikavauhdilla ja samalla keräävät lahjoituksia lyhentämättömänä syöpätutkimuksen hyväksi.

Streamattavasta live-lähetyksestä pääsee seuraamaan pelaajia, pelattavaa peliä sekä kerättäviä lahjoituksia. Lähetyksen aikana pelaajat kommentoivat peliään ja taktiikkaansa sekä katsojilla on mahdollisuus kommentoida ja osallistua lähetykseen. Tapahtumassa tulee eteen ajoittain lisähaasteita sekä erilaisia kilpailuja.

Loppuviikon aikana pelattavat pelit voi tarkistaa aikataulusta,  ja livestreamia voi seurata tästä:
Watch live video from GamesDoneQuick on www.twitch.tv