Jodie Fosteria kaavailtiin alkuperäiseksi Prinsessa Leiaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Jodie Fosteria kaavailtiin alkuperäiseksi Prinsessa Leiaksi

Jodie Foster olisi voinut näytellä Prinsessa Leiaa Star Warsissa sen sijaan, että rooli meni Carrie Fisherille. Freaky Fridayn ja The Silence of the Lambsin tähti paljasti, että hänelle tarjottiin roolia ensin, mutta hän kieltäytyi.

Foster kertoi NBC:n Tonight Show Starring Jimmy Fallon -ohjelmassa, että hänelle tarjottiin Leia-roolia, kun hahmoa suunniteltiin nuoremmaksi, vain 13–14-vuotiaaksi.

”Minulle tarjottiin [roolia], kyllä”, Foster sanoi. ”He halusivat nuoremman Princess Leian, mutta minulla oli konflikti. Olin tekemässä -elokuvaa, enkä halunnut vetäytyä siitä, koska olin jo sopimuksen alaisena.”

Foster olisi ollut 13–14-vuotias alkuperäisen elokuvan kuvauksissa. Joka tapauksessa hänellä ei vaikuta olevan katkeruutta roolin menetyksestä.

”He tekivät mahtavaa työtä”, Foster sanoi Lucasfilmin ja alkuperäisen -näyttelijäkaartin osalta. ”En tiedä, kuinka hyvä olisin ollut. Minulla olisi voinut olla erilainen hiusmalli. Olisin voinut valita ananaksen.”

Star Wars laajentaa Pimeän Uhka -elokuvan tarinaa vuosipäivän kunniaksi julkaistavassa sarjakuvassa Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars laajentaa Pimeän Uhka -elokuvan tarinaa vuosipäivän kunniaksi julkaistavassa sarjakuvassa

ilmoitti virallisesti laajentavansa : Episodi 1 – Pimeän Uhka -elokuvan tarinaa sarjakuvan puolella juhlistaessaan elokuvan 25-vuotispäivää.

Käsikirjoittaja paljasti nettisivuillaan sarjakuvan ilmestyvän toukokuussa, mutta virallista julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu. Yksi mahdollinen julkaisupäivä voisi olla toukokuun 19. päivä, jolloin Pimeä uhka sai ensi-iltansa tai virallisena Star Wars-päivänä eli toukokuun neljäntenä päivänä.

Pimeä Uhka sai ensi-iltansa 19. 5. 1999 ja se palaa elokuvateattereihin 3. 5. 2024, jolloin juhlistetaan elokuvan ilmestymisen vuosipäivää. Vaikka Pimeä Uhka ja ylipäätään koko esiosatrilogia on ollut Star Wars-fanien keskuudessa jatkuvan kohun aiheena, niin Obi-Wan Kenobia esittävä on sanonut, että ne ovat saaneet nykyään osakseen positiivisempaakin suhtautumista.

Star Wars: Pimeä Uhka valloittaa valkokankaat 25-vuotispäivänsä kunniaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars: Pimeä Uhka valloittaa valkokankaat 25-vuotispäivänsä kunniaksi

: Pimeä Uhka palaa elokuvateattereihin rajoitetuksi ajaksi juhlistaakseen 25-vuotisjuhlaansa, alkaen 3. toukokuuta 2024.

StarWars.com julkaisi jännittävän uutisen upean uuden taiteen kera, jossa esiintyvät ikoniset hahmot kuten Darth Maul, Obi-Wan Kenobi ja nuori Anakin Skywalker. Alun perin vuonna 1999 julkaistu Pimeä Uhka pitää erityisen paikan prequel-trilogian ensimmäisenä elokuvana ja Skywalker-saagan ensimmäisenä osana, joka alkoi jo vuosikymmeniä sitten elokuvasta Uusi toivo.

Vaikka mielipiteet prequeleista vaihtelevat fanien keskuudessa, näyttelijä (Obi-Wan Kenobi) jakoi positiivisen mielipiteen vuonna 2022, huomauttaen ”positiivisen aallon” ympäröivän elokuvia.

”Nämä elokuvat olivat tärkeitä niille lapsille, joille teimme niitä”, hän sanoi. ”On mukavaa viimeinkin saada tuo positiivinen aalto niistä.”

Suomen elokuvateatterikierroksesta ei tällä hetkellä ole vielä virallista sanaa, mutta odotellaan sen suhteen tietoja vielä rauhassa.