Jos rekkaan haluat nousta nyt – arvostelussa FIA European Truck Racing Championship Nintendo Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Jos rekkaan haluat nousta nyt – arvostelussa FIA European Truck Racing Championship Nintendo Switchille

FIA Euro

4 / 10
Hyvää Lisenssit, vesijäähdytysjärjestelmä, ihastuttavan niche Huonoa Perustuntuma höttöinen ja keskeneräinen, ei oikein tunnu tietävän mikä on eikä täytä potentiaaliaan Yleisesti FIA ETRC on valitettavan köykäinen peli hyvin erityisestä kilpasarjasta, joka löytyy paremmin toteutettuna muilta alustoilta

Nintendon konsoleissa, Switch mukaanlukien lippulaiva-autopeli on aina ollut Mario Kart. Ajosimulaatiota edustaa lähimpänä , jonka suurimpana ongelmana nähdään ajoittain mateleva ruudunpäivitys. Omaa Forza Motorsportia tai Gran Turismoa Switchille ei ole, mutta sen sijaan näitä kaikella muulla kuin henkilöautolla ajettavia pelejä tuntuu löytyvän, kuten Moto GP 19 ja FIA European Truck Championship, eli ETRC. Radat, kuskit ja autot ovat oikeita kuten lisenssit hallussaan pitävään peliin kuuluu.

Lyhyesti sanottuna, vaikka on varmasti olemassa ihmisiä jotka ovat innoissaan kuorma-autojen kilpasarjasta, en oikein osaa suositella Nintendo Switch -porttausta heillekään. Kuten Gear.Clubissa ja lukuisissa muissakin realismiin pyrkivissä autopeleissä, ongelmat kuten liipasinten analogisuus ja ajoittain tahmaava peli ovat ongelmia joista on hankala päästä yli. Myös pyrkimys päästä johonkin realistisen ja arcaden väliin tuntuu olevan ratkaisu jossa on pyritty tekemään jotain kaikille mutta lopputulos on ei kenellekään. Tekoälyssä ja fysiikassa on hieman toivomisen varaa, vaikka niillä jonkin indie-autopelin varmasti kantaisi.

Uramoodi pitää sisällään autopeleille tutun, hyvin raskaan ajokorttiosion sekä kisat. Moninpelissä voi kisata kotisohvalla kavereitaan vastaan, mutta verkkomoninpelin puute on merkillepantavaa, mutta fiksua julkaisijan näkökulmasta. Verkkopelin tulee olla suosittu, että löytyy peliseuraa varsinkin autopeleissä, joissa vaaditaan useita samanaikaisia pelaajia eri kellonajoille. Peli menee niin tiukasti marginaaliin ja on valitettavasti suorituksena niin nippa nappa kelvollinen, että on syytä epäillä onko peliä tarkoituskaan myydä muille kuin fyysisen kappaleen jälleenmyyjille.

Itse pelissä ei ole lopulta kauheasti moitittavaa, paitsi grafiikka, kontrollit, tahmaus, tekoäly, fysiikka ja verkkomoninpelin puute. No, siinä olikin jo aika paljon moitittavaa. FIA ETRC on kokemuksena tasan niin hyvä kuin innoissaan ylipäätään on kilpa-ajosta rekoilla. Itse pidän verkkaisemmasta, Euro Truck Simulatorin tyyppisestä ajelusta pitkin Euroopan maita ja mantuja kuin tästä. Kuorma-autojen erityispiirteet on tietty tehty asian vaatimalla tarkkuudella, eli jarrutusmatkat ovat pitkiä, autot heittävät perää helposti ja ajo on hieman hitaampaa kuin muilla välineillä. Renkaiden vesijäähdytys on myös muista poikkeava ominaisuus. Jos rekkarallia on aivan pakko harrastaa ja mitään muuta konetta ei kotona ole kuin Switch, ehkä sitten. Ei oikein muuten.

The Sinking City saapui PlayStation 5 -konsolille Kommentit pois päältä artikkelissa The Sinking City saapui PlayStation 5 -konsolille

The Sinking City

Lovecraftin materiaalista ammentava -peli on saapunut vihdoin -konsolille.

Uudella konsolilla peli tukee 4k-resoluutiota ja 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta. Myös pelin grafiikoita on päivitetty ja latausajat ovat nopeammat SSD-aseman myötä. Peli tukee myös uuden DualSense -ohjaimen ominaisuuksia.

Arvostelimme pelin Errorissa sen ilmestyessä vuonna 2019 ja kehuimme sen Lovecraft -fiiliksiä, esoteerisuutta ja pelin hahmoja. Risuja peli sai osakseen mm. keskeneräisyydestään. Voit lukea koko arvostelun täältä.

Merkillisessä ja mieltä taivuttavassa toiminta-tutkijapelissä omaksutaan etsivä Charles W. Reedin rooli 20-luvun yhdysvalloissa, jota hallitsee yliluonnollinen tulva.

Peli katosi markkinoilta viime vuonna kehittäjä Frogwaresin ja julkaisija Naconin välille syntyneen oikeustaistelun vuoksi. Syyt liittyivät lisensseihin ja sopimusrikkomuksiin. Bigben Interactiven kanssa yhdistynyt kieltäytyi mm. maksamasta rojalteja Frogwaresille noin miljoonan euron arvosta.

PlayStation 5 -konsolin lisäksi peli on saatavilla , ja Nintendo -konsoleille sekä :lle.

The Sinking City palasi takaisin Steam -kauppapaikalle – oikeustaistelu pelistä jatkuu Kommentit pois päältä artikkelissa The Sinking City palasi takaisin Steam -kauppapaikalle – oikeustaistelu pelistä jatkuu

The Sinking City

Lovecraftin materiaalista ammentava on palannut takaisin digitaalisille kauppapaikoille.

Peli katosi markkinoilta viime vuonna kehittäjä Frogwaresin ja julkaisija Naconin välille syntyneen oikeustaistelun vuoksi. Syyt liittyivät lisensseihin ja sopimusrikkomuksiin. Bigben Interactiven kanssa yhdistynyt kieltäytyi mm. maksamasta rojalteja Frogwaresille noin miljoonan euron arvosta.

Nyt näyttäisi siltä, että Nacon on voittamassa oikeustaistelua, mutta kiista jatkuu kuitenkin vielä. Ranskalainen oikeus on kuitenkin tuominnut, että irtisanoi sopimuksensa perusteettomasti.

Lovecraft-henkisen pelin merkillisessä ja mieltä taivuttavassa vetisessä maailmassa ei voi väistyä kalanaamoilta tai lonkeroilta. Tässä toiminta-tutkijapelissä omaksutaan etsivä Charles W. Reedin rooli 20-luvun yhdysvalloissa, jota hallitsee yliluonnollinen tulva. Voit lukea Errorin arvostelun pelistä täältä.

The Sinking City on parhaillaan saatavilla :lle Steamin ja Origin -kauppojen kautta, sekä Nintendo -konsolille.